FEM ÅR SEDAN + tipsa mig tack!!!

4:45 6 Dec 2016

Bloggen! Är ni såna som jag, som gillar att tänka tillbaka på händelser och tänka ”om jag visste då…..”? Bra. Då kommer ni gilla detta.

Den 6 december 2011 satt jag med mina klasskompisar och drack julmust till lunch. Fick en idé. Gick hem. Spelade in en vlogg om Apotek-Arne.

Den 6 december 2016 är idag. Exakt på dagen fem år senare. Idag har vi fotat pressbilder av mello-programledarna 2017.

Om jag visste då. OM JAG VISSTE DÅ. Näe. Det är för mycket. Jag blir fan knäpp av att ens tänka på det.

20161206_095555
Här är jag och David i sminket. Jag ser ut att ha världens mest muskulösa selfie-arm. Måste tyvärr meddela att muskeln är en optisk illusion. Jag är överlag ganska o-muskulös, men mina armar är definitivt mest o-muskulösa av alla mina kroppsdelar. Tränade dock igår! Körde ett kettlebell-pass hemma i min ensamhet. Har feta blåmärken på handlederna nu, som fotografen lär få photoshoppa bort, efter att ha kört massa jerks. Som det heter. På riktigt. Sluta fnissa, hur gamla är ni egentligen.

20161206_134803
Kolla vad gölliga vi är. David gör något knäppt med ögonen (ser ni?!) och blir extra valp-gullig. Ser nästan ut som en Äkta Människor-robot.

20161206_134854
Och hääääär har vi teamet som var med på plåtningen idag! En blandad skara SVT-människor, fotograf och smink/hår/styling. Och så tre eminenta programledare. Grattis Sverige! Vi ska vara i era face i sex veckor i vinter!!

20161206_143430
Bloggläsare, jag behöver lite hjälp också, från er som kan er hudvård. Kom hem och vaskade mitt studiosmink direkt för jag får så himla kass hy av tjocka lager smink. Har konstant finnar runt munnen, vilket jag hört ska bero på någonting med magen..? Så tänkte testa att sluta käka gluten ett tag. Bara för att se om det gör någon skillnad. Men behöver ju bra hudvårdsgrejer också! Blir oljig på tre och en halv sekund hur mycket jag än återfuktar, och hittar aldrig bra grejer för fet hy. Finns hur mycket som helst för torr eller blandhy, men det funkar inte på mitt face. Behöver en hudkräm, och gärna någon typ mask? Skrubb? Vad som helst? Som motverkar oljig och fet hy. GE MIG NÅGOT SOM FUNKAR!

Hit me med alla era konkreta produkttips. Tack på förhand. I need you, fellow internet friends.

575d2677526a5205eb848ed75be0d4c9

30 kommentarer | “FEM ÅR SEDAN + tipsa mig tack!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Victoria skriver:

  Jag har också fet hy och min hy har blivit mkt bättre sen jag började med serum och denna: http://www.kicks.se/emma-s/bastsaljare-c3434/treatment-enzyme-peel-p23206#product-info-read-more

 2. Emma skriver:

  Har du provat Paula’s Choice? Jag tycker det är ett bra märke. Annars är Dermalogica och Elemis bra oxå :)

  1. Viline skriver:

   Håller med! Paulas Choice är jättebra (iaf för min oljiga hud) :)

  2. Malin skriver:

   Håller med! Paulas Choice har räddat min hy. Skincity.se, där kan du göra ett hudtest (såklart inte 100% eftersom det är online) och köpa produkterna :)

 3. Tilde skriver:

  Jag kan egentligen inte så himla mycket om hudvård, men efter att ha scrollat runt på kakans blogg i alldeles för många timmar samt lyssnat på nästan alla podd-avsnitt (har inte riktigt haft tid nu det sista hehe) så har jag ju ändå snappat upp en del liksom. Och om man lyssnar på kakan är ju svaret på allt SYRA! (förutom spf och fukt typ men det är ju så mycket tråkigare). Jag använder Paulas choice 2 % bha liquid (kakans favorit själv + typ alla som har koll på hudvård hoho inbillar jag mig 8)). Att använda den har i alla fall hjälpt mig mot fet hy och finnar!! Seriöst den är s j u k ! (Utlovar ej mirakel tho, jag har inte haft så stora problem, men pro maskar hjälper den extremt emot!!) Vill också starkt rekommendera att investera i ett serum. Gjorde det nu för ett par månader sen efter att ha gnällt om hur dyrt det är men oj det är så värt. Kolla la roche posay, tror dom kan ha nåt bra för fet hy också. Serum hjälper liksom ca 10 ggr mer än en kräm, eller det är vad jag har fått med mig typ. Lycka till!! Tips tips med kakans blogg, så mycket göttig info!!!!

 4. Jasmine skriver:

  Jag har också extreeeeemt oljig hy och provat ett tiotal olika märken för rengöring men det enda som funkar 100% är dermalogica. Jag blev inte oljig alls under en hel dag redan efter andra tvätten, helt galet men sant! De har ett prova-på-kit för oljig hud om du inte vill punga ut för alla full size produkterna innan du vet att det funkar. Kan varmt rekommendera det iallafall. Tack för en bra blogg och youtubekanal, och grattis till fem år ;) kram!

 5. Johanna skriver:

  Är ingen huvdvårdsexpert men Aco Face Day/Night ansiktskrämer funkar hur bra som helst för mig! Får också finnar kring munnen men med dessa så försvinner finnarna. :) Ett plus är att de är ganska billiga och finns på typ alla apotek.

 6. Julia skriver:

  Neutrogena är en lifesaver!! Den rosa moisturizern är det bästa jag någonsin använt. Rekommenderas starkt!

 7. Maria skriver:

  Hej! Ev fel forum, meeen jag vill beställa en sån där cool pussies before guys-tshirt till min syrra i julklapp, och har inte kommit in på ikon-next-sidan på flera dagar, vet du varför det inte funkar? Puss, du är grym!

  1. Clara Henry skriver:

   Vaaa, vad konstigt! Det funkar för mig. Har du rätt adress..? https://ikon-next.com/clara-henry ..? Testa att byt webbläsare? Har faktiskt ingen aning om varför det inte skulle funka. Hoppas det löser sig snart! Puss och kram!!

 8. Sarah skriver:

  Mitt tips skulle nog vara att gå till en hudvårdsklinik och boka en behandling & be dom tipsa om produkter. Dyrare, men hjälp från proffs är alltid bäst. Själv har min hy blivit ljusår bättre med Exuviance-produkter. Älskar deras grejer!

 9. Linnéa skriver:

  Hej Clara!
  Tänkte tipsa om lite olika hudvårdsprodukter som jag använt. Har ganska känslig hy, blir lätt torr men får även finnar, så kallad blandhy. Jag har alltid använt mig av The Body Shops grejer, först deras Tea Tree-serie när jag hade mer finnar, sen gick jag över till deras Seaweed-serie som är lite mer skonsam och lugnande. Men sen fick jag faktiskt ett prov på Cetaphils rengöring i en Gllossybox och tyckte den var underbar! Så nu kör jag på den. Det är mina tips! Seaweed och Cetaphil skulle jag prova på om jag var du!

  Tack för en grym blogg och kanal :D

 10. Lotta skriver:

  Kan låta supermärkligt kanske, men jag vill tipsa om jojobaolja. Den är jättelik hudens egenproducerade olja, vilket gör att den känns så jäääävla skön på huden men också att huden ”känner igen” jojobaoljan som sin egen olja och då inte producerar så mycket själv.

  Jojoba ska funka för de flesta hudtyper just pga ovan.

  Jäkligt drygt också. Haft en liten flaska på 100 ml i drygt ett år! Tips att ha lätt fuktigt ansikte när du smörjer in, då går oljan ännu lättare in :))

  1. Hanna skriver:

   Jojobaolja är verkligen bäst!!

 11. Anna skriver:

  Jag skulle verkligen, verkligen rekommendera att du går till en hudterapeut för att få en riktig analys av vad du behöver :)

  MEN kan också säga att jag kör Maria Åkerberg, och att mitt feta ansikte blivit mycket bättre med AHA & Jojoba Peeling + Clearing Mask, och så Face Lotion Clearing som dagcreme. Jag kör Olive Cleansing som rengöring, men det finns en Foaming Wash Clearing!

  Maria Åkerberg är snällt både mot miljön och plånboken, så extra plus för det :)

  1. Felicia skriver:

   Vill också rekommendera Maria Åkerbergs helt vegetabiliska serie!! Magisk! Däribland du kan köpa jojobaolja som är grym! Funkar som fucking healing till alla kroppens delar.

 12. Sara skriver:

  Som några redan nämnt: gör hudtestet på skincity.se och få en rekommendation av deras hudterapeuter! De har extremt bra service. Annars så är ett konkret tips Maria Åkerberg, ett av mina favoritmärken :) De har ett kit för fet hy som du kan kolla in: https://skincity.se/sv/facial-kit-clearing-sv

 13. københavn anna skriver:

  Hej Clara!
  Jag har liknande problem, men kan säga att dessa produkter motverkar dem riktigt bra:
  -LAVERA (den lila linjen) http://www.lavera.de/en/products/p/refreshing-cleansing-gel-1552-1/?no_cache=1&cHash=227451396a098ef014d7ca7122593eae
  (älskar denna cleansing gel!!)

  -og DR. SCHELLER (tymian eller jojoba & amla öl linjen).
  https://www.ecco-verde.se/dr-scheller/organic-thyme-24h-carev
  https://www.ecco-verde.se/dr-scheller/jojoba-amla-soothing-moisturizing-care

  Håber at det hjelper
  Kram från Köpenhamn! :)

 14. alex skriver:

  Jag har ingen fet hy men får däremot också ofta finnar kring munnen, jag brukar använda mig av Kaolin vilket är en lera man smetar på som en ansiktsmask i ansiktet 1-2 ggr/vecka, den ska dra ut orenheter osv för mig passar den så jävla bra tycker den reducerar finnar mkt mkt bra! tips tips, finns att köpa på typ apoteket eller organicmakers

 15. Caroline skriver:

  Prova dermalogica. Hade fet hy innan jag började använda deras produkter och de har helt försvunnit! Hade samma probem som du, blev oljig på 2 minuter men nu blir jag det knappt längre.

 16. Malin Persson skriver:

  Mycket symptom vi får och ”sjukdomar” kommer från magen. Alltså det vi stoppar i oss – och alla tål ju olika saker. Ekologisk mat med knappt några tillsatser/inga tillsatser är en bra sak att tänka på att konsumera mer av eftersom gifter inte alls är bra att stoppa i sig (obviously). Samma gäller hudvård. Huden är ju kroppens största organ och absorberar allt vi applicerar på den, och vem tusan vill ha massor av parabener och skit i kroppen? Rekommenderar därför även att du därför använder så mycket ekologiskt/naturligt hudvård och smink som möjligt! (Även deodorant, det är jätteviktigt att vi inte använder aluminium och gift där och täpper till där gifter ska ”komma ut”). Åtminstone när det kommer till det du köper hem själv! :) Sedan detoxar kroppen också när en övergår till mer naturliga saker, så i början kan en få ”motreaktion” men det är för att gifter kommer ut. Sedan kan en vara överkänslig mot saker men det gäller även ekologiskt som icke-ekologiskt.

  Stress och sådant är ju också bidragande faktorer till symptom (ex. finnar).

  Märken jag rekommenderar är bland annat RMS Beauty (för smink) och Maria Åkerberg (som både har smink, hår- och hudprodukter)! Rekommenderar även att kolla upp ayurveda, kinesiologi och andra alternativa läke”konster” som kan hjälpa dig att komma underfund med vart problemen kan tänkas komma ifrån, alltså obalanser i kroppen. Och mycket går inte att läka över en natt, utan kan ta ett tag eftersom det läker på djupet inifrån – men det är värt det!

  Allt gott! <3

 17. Clara skriver:

  Jag säger bara en sak DERMOLOGICA is the shitttt! <3 <3 <3 prova deras clear start produkter framtagna just för fet och oljig tonårshud, gör PÅ RIKTIGT underverk samtidigt som de lugnar och återfraktar huden. Innehåller inte heller några konstigheter och finns i allt från dag/nattcreme till djuprengörande ansiktsmask. Sen jag började med denna serie för ungefär ett och ett halvt år sedan har min hy blivit 100ggr stabilare och finn fri.

 18. Linn skriver:

  La Roche Posay, magisk. Köp serien (lite dyr men absolut värt, jag gick på stark acnemedicin men fick avbryta och började på den här) Är skonsam, återfuktar och mattar huden. Magisk, gå in på ett apotek och prata med någon som arbetar där. Annars är basiderm även ett bra alternativ!

  Tro mig, har provat allt och detta funkar verkligen :) sen lägger jag makeupstores foundationpuder ovanpå för att hålla mig riktigt matt under dagen.

  1. Linn skriver:

   glömde skriva haha men båda två motverkar alltså acne också, detta ger mer än att använda produkter som ska torka ut finnarna, huden blir inte irriterad av dessa produkter utan lugnad.

 19. ellenlundis skriver:

  Härligt att du ska vara programledare nästa år

 20. Jossan skriver:

  Det allra bästa är ändå att ha allting (alla produkter till ansiktet) från samma märke, så allt verkligen jobbar tillsammans för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt. Jag är själv hudvårdskonsult för Mary Kay, och enligt mig är det märket såklart det bästa. Finns för både fet/kombinerad hy och normal/torr hy. Värt att testa. Så för att köpa produkter från Mary Kay behöver du en konsult, för att du ska få det bästa möjliga för just din hudtyp. Sök på Marykay.se så kommer det komma upp förslag på konsulter. Tips tips! :)

 21. Sara skriver:

  En väldigt konstig teknik finns, som heter Oil Cleansing Method (OCM), kanske fungerar? För de som har problem med väldigt mycket finnar. Kanske inte rätt för dig som i övrigt har så fin hy!
  https://youtu.be/jIode3kI_Wo

 22. Ida skriver:

  Jag rekommenderar dig att gå med i världens bästa FB-grupp https://www.facebook.com/groups/794716743995375/?ref=nf_target&fref=nf för bästa tipsen på spörsmål som detta!

  Förövrigt kan det bli så att ”fet hud” inte alls behöver produkter för ”fet hud” som torkar ut, utan istället behöver fukt då den börjat massproducera fett och upplevs flottig när det egentligen är yttorr eller liknande. Svårt det där!

 23. El skriver:

  Håller med om BHA-syra. Kombinera med en cleanser som håller hudens PH-värde runt 5.5 samt en bra moisturizer. För orenheter och pormaskar, kör lermaskar: Queen Helene’s Mint Julep Masque och Aztec Secret Indian Healing är BÄST.

 24. Hej Clara! Jag jobbar med 100% bra produkter och har där hittat en serie som hjälpt mig med min oljiga hy! Är det så att du är intresserad utav att veta mer så når du mig på min mail: moa.hakansdotter@hotmail.com alt. via Facebook – Moa Håkansdotter. Kram & god fortsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg