Inlägg taggade: middag

9:51 26 Okt 2016

Gomörra bloggen. Hur mår ni idag?

Jag sitter på tunnelbanan mot SVT-huset. Ska in och spåna lite Mello. Känns fortfarande så himla avlägset, det här med att stå i feta klänningar och skrika ”nu kör vi”.

Hade förresten världens mysigaste dag igår! Mitt slappeschema fortsätter, har fortfarande max två jobb inplanerade om dagen så kan lalla runt bäst jag vill större delen av dagarna. Så igår lallade jag runt på Coop och köpte musslor. Jag, Johanna, Asta och Astas kille Anton firade löning och lagade moules frites. MOULES FRITES! Musslor och pommes! Helt egna, i ugn och i gryta! Hur jävla kulinariska är vi?!

Och det var gott. Så jävla gott. Bättre än någon moules frites jag någonsin ätit ute. Antagligen för att vi lagat det själva. Så jävla duktiga. Klapp på axeln.

En annan sak jag gjorde igår: var hos sångpedagog. Aaahhhh!!! Jag stod framför en främmande kvinna och sjöng Regina Spektor?! Var så jävla blyg och obekväm? Tycker inte om att ba *sjunga nåt* inför andra människor? Men hon var snäll och sa att jag hade fin röst och lät mig bubbla i ett glas med ett sugrör för det skulle vara bra för halsen och magstödet. Tydligen. Så jag var glad ändå. 

Har nästa träff hos henne om en vecka och ska ta med ett par låtar att sjunga. Hjälp tack! Poplåtar som är görbara? Alltså inte typ Adele’s Hello? Utan mer… Håkan, Veronica, Robyn, etc?

Anyway. SVT nu. Vi hörs.

12:19 10 Jan 2016

Hej blöggy. Vad händer. Sitter på tåget mot Gbg. Är så taggad på att föreläsa på Ingrid Segerstedt imorgon!!! Världens bästa gymnasieskola. Blir varm i hela hjärtat.

Igår fyllde mi amigo André 24 och hade TACOBUFFÉKALAS. Jag vet, visst känns detta som en person som en verkligen vill vara vän med. Jag och Anton bidrog med tortillabröd och hemmagjord picklad rödlök till buffén.

Ja. Ni hörde rätt. Rödlök. Picklad. Hemmagjord.

Jag är inte bra på matlagning. Däremot är jag bra på att pedantiskt följa recept. Och därför blir jag så jävla lycklig när jag recept inte är svåra alls. Typ som igår, när jag trodde att picklad rödlök var typ rocket science, och så var det inte det.

image

Detta behövs:
– Lite rödlök (jag tog 3 men det var nog lite väl för det blev helt sjukt mycket picklad rödlök)
– Lite lime (typ lika många som lökarna. Jag tog 3. Borde dock haft en till.)
– Lite flingsalt

Gör såhär:
Skär rödlöken i strimlor. OBS skär dig inte. Det gör nämligen skitont att pressa i all lime efteråt i så fall. För det är nästa steg. Squeeze dat lime. Rödlöken ska helst bada i limesaft. Sen slänger du i lite salt. Efter behag. Har inga exakta mått, men salt är gott. Snåla inte, alltså. Och så blanda runt. Och så förslut, typ i en kvargburk, och ställ in i kylen tills löken börjar bli rosa, säg 20-30 minuter.

Ta fucking da!!! Ät till tacos eller typ pulled vegpork, skryt för alla du känner att du gjort den själv och njuuuut.

image

1:02 21 Maj 2015

Okej, vänner, without further ado hoppar jag rätt in i dagens ämne och ger er

LIVETS BÄSTA LINSSOPPA!!!

Suitable for alla. Jätteveganskt och asgott. Receptet kommer från cafekedjan Condeco, som tydligen inte finns i Stockholm vilket är värdelöst, men som jag tagit mig friheten att ändra lite eftersom det är jobbigt att köpa massa nya kryddor som en aldrig använder annars.

image

Du behöver:

2 gula lökar
1/2 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
2 burkar finkrossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl röda linser
Salt och peppar

Hacka lökarna. Häll lite olja i en stekpanna. Släng lökbitarna i stekpannan. Plocka upp allt som hamnade utanför i ditt lite för brutala kast och lägg försiktigt ner i pannan. Häll över kryddorna och fräs en stund. Häll graciöst över tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningar. Om du tycker det är roligate att hälla slarvigt än graciöst så gör det istället. Koka upp och låt puttra i tio minuter. Skölj de röda linserna, häll i dem på valfritt sätt och fortsätt småputtra till linserna är mjuka. Det tar typ tio minuter till, linser är rätt lättlagat. Mixa skiten ur allt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Tadaa. Svingod matig soppa som det blir massa matlådor av. Varsågoda!

image

12:16 10 Maj 2015

Gomorron blöggys. Mår ni bra? Jag vaknade precis. Hade en sån himla bra dag igår! Nu ska ni få höra. När ni hör det här ljudet *DRRRRING* då vet ni att det är dags att vända blad.

Är det bara jag som kan den referensen? Jobbigt i så fall. Jag fick feeling. Jag vet inte.

image

Såhär såg min och Johannas smskonversation ut igår. Vi hade bestämt att vi skulle äta brunch för att fira min födelsedag i efterskott, men hon hade varit svinbossig hela tiden och ba ”men du behöver inte oroa dig, jag fixar allt”. Vadå fixar. Vart ska vi äta brunch. Jag behöver en adress.

Så jag blev alltså förbjuden att gå ut. Jaha. Och en halvtimme senare fick jag stränga order att ta med en vattenflaska och promenera till en gräsplätt typ tre minuter från lägenheten.

image

Och där sitter dessa tre!!! En från Stockholm men även en från Göteborg och en från Lund som jag definitivt inte väntat mig att se på ett tag. Som jag dessutom snapchatat med under morgonen i tron att de var kvar hemma. Sneaky ones. Började skrika osv. Ett fint ögonblick.

image

Vi åt picknickbrunch och gick på stan. Sen gick vi för att köpa middag, för uppenbarligen finns inget stopp i dessa magar. Will you look at denna halloumiburgar-buffé? WILL YOU?

image

Joakim hängde på och vi käkade halloumiburgarna på en svinkall innergård. Gott. Men kallt.

image

Sen hamnade vi på en bar, fick sällskap av fyra andra (varav tre var göteborgare, mitt göteborgsgame var starkt igår) och ägnade kvällen åt att skapa snapchats som den ovan. Ni kanske tycker den är lite småkul, men i jämförelse med Sara är jag värdelös. Sara är fantastisk. Ni alla borde vara vänner med Sara på snapchat.

Nu: pannkaksfrukost. Jag kanske berättar det för att framkalla avundsjuka. Möjligheten finns.

image

10:54 9 Feb 2015

Idag gjorde jag mitt livs längsta vlogg. Tio och en halv minut. Tog HELA DAGEN. Sprang till affären med vrålande mage klockan 19 och började laga middag vid 1930 med fingrar som darrade av hunger.

2030 blev det färdigt. Tacopaj. Två av livets bästa saker, quorn och tacokrydda, förenade med smördeg i världens bästa maträtt. Finns inte ord att beskriva hur mycket jag älskar tacopaj.

image

Såhär flashigt såg mitt matbord ut. Dubbelkollade så att inget blivit fel i videon medan jag slängde i mig min älskade tacopaj. Mmm. Tacopaj. Mmm.

Tacopaj, du är bra
Tacopaj, du gör mig gla
Tacopaj, du är en blomma, jag ditt frö
Tacopaj, för dig kan mina smaklökar dö
Tacopaj, både billigt och snabblagat
Tacopaj, jag kan inte gå ner i spagat
Tacopaj, du får mitt hjärta att bulta
Tacopaj, vad rimmar ens på bulta
Tacopaj, gift dig med mig
Tacopaj, jag älskar dig.

image

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla