Mikael Wiehe och tvserie-introt som inte fanns

11:54 2018-07-19

UPPDATERING: LÅTEN ÄR MED I HIPPHIPPS ”melodikrysset” säsong 2 avsnitt 2. Men jag låter ändå inlägget vara kvar.

Jag hade ett bekymmer som jag fläkte ut på instagram-stories igår. Det här nästan outhärdligt smärtsamma; att höra en låt och inte veta var man hört den innan. Samma känsla upplever jag när jag kollar på en film och känner igen en skådespelare men kan inte komma på var jag sett personen innan. Jag är förutom tondöv ansiktsblind och har VÄLDIGA bekymmer med att veta vem som är vem på tv. En gång såg jag en hel film med två huvudpersoner och jag trodde att de två personerna var en och samma person. Jag var riktigt förvirrad tills scenen där de två huvudpersonerna möttes. Då stängde jag av.

Det aktuella problemet uppkom när jag drog igenom hela Hoola Bandoola Bands musikutbud på Spotify. Jag fastnade i albumet ”fri information” från 1975. Introt till låten ”Victor Jara” var för mig alldeles för bekant, med tanke på att jag (vad jag vet) aldrig hört låten innan.

Såhär låter den:

Efter att ha frågat min mest musikvetande vän Simon Simpa Simpalainen, som svarat att han fått samma känsla av låten men inte kunde placera den, la jag ut frågan på instagram. Svaren var MÅNGA!! Och alla lika felaktiga.

Förslag 1:

fel

Förslag 2: 

tokfel

Förslag 3: 

(fel)

Förslag 4:

(fel)

Förslag 5:

inte rätt

Förslag 6:

(hahaha RIKTIGT fel)

Sen släppte vi olika introlåtar och fortsatte till DATASPELSTEMAN: (Förslag 7:)

(tyvärr fel)

Sen var resten av förslagen lite mer generella:

Förslag 8: HippHipp (att låten är med i någon av sketcherna ”melodikrysset”)
Förslag 9: Låten är med någonstans i filmen ”Tillsammans”
Förslag 10: Filmen om Björn Afzelius
Förslag 11: En serie om en pojke i ett land i Sydamerika

Och de förslag som inte gick att kolla upp förblev helt enkelt bara.. inte bekräftade. Inte mådde jag bättre för att vi alla tydligen sitter i samma båt (den båt där ingen kan komma på var låten kommer ifrån) (nu hade jag hållt på med det här i 2 timmar) så mail började skrivas..

Till Anders och Måns:

 

Till SVT (i hopp om att det var en serie som sänts där). Ps jag vet inte varför jag mailade dem från en ANNAN mail… Ville kanske inte bli spårad.. Man vet aldrig 

Till Mikael själv:

Gick hem för dagen. Berättade allting för Johan som återigen (förmodligen) funderade över hur det egentligen kommit sig att han flyttat ihop med en så besvärlig person.

Tänkte sedan på detta hela kvällen. Somnade med låten på huvudet. Vaknade.

Ett mail i inkorgen. 

Paus för quiz:

VILKA av följande är mest pålitliga att maila, oavsett vilken fråga man har, själsliga bekymmer eller faktakoll?

  1. Mikael Wiehe
  2. SVT
  3. Anders och måns

Svar: 1. Micke-kingen

Jag hade då med ganska stor säkerhet fel, men utifrån det här jag felaktigt fått för mig har vi nu lärt oss två saker:

Man kan ALLTID maila Mikael Wiehe om man undrar något!! Han är på MAILJOUR 24 timmar om dygnet och svarar trevligt och sakligt. Han är INTE en sån självupptagen artist som skiter i sina fans (som man ändå har en tanke om att många är). Han är en OPTIMAL person. Så ödmjuk. Sjunger så himla skånskt. Otrolig.

Svt svarade faktiskt också:

Ett VARMT härligt förklarande mail. Tacksamt.

Okej så TRE saker har vi lärt oss av min besvärlighet och det jag fick för mig som visade sig vara fel:

  1. Man kan ALLTID maila Mikael Wiehe om man undrar något oavsett vad man undrar, om man mår dåligt eller bra eller undrar vilken duschkräm man ska köpa.
  2. Man KAN också maila SVT om man funderar på något stort och svårt eller litet och lätt.
  3. Människor har VÄLDIGT SVÅRT för att skilja på olika flöjtsmelodier. Är det som med hundvisslor? På samma sätt som vi inte kan höra hundvisslor, på samma sätt kan vi helt enkelt inte höra variationer i flöjtsmelodier vilket gör att vi upplever att alla olika panflöjtslåtar är samma låt? (Jag menar inte att kasta mina följare under bussen här: det är ju jag som har haft mest fel av alla hela tiden…. förutom du som trodde det var Katjakaj eller Bentebent, dig måste jag skaffa hjälp till)

 

Det var allt för den här gången……

Ha det riktigt fint tycker jag

Erika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp