20:28 2020-04-29

Ja ni fattar. Som förra inlägget fast tvärtom. För research till denna text kollade jag på första avsnittet av årets Robinson så jag slänger in några deltagare som inte har åkt ut men som bara gjorde/sa spektakulära saker i detta avsnitt!! OBS OBS OBS när jag skriver detta har jag inte hunnit se onsdagens avsnitt!!

Först vill jag börja med att kommentera det jag främst tänkt på de senaste veckorna, vilket är fokuset på Mattias och hans personlighetsförändring under programmets gång. Alltså det har hänt så mycket med denna säljare från Motala!! Jag vill gärna att ni alla tar en tyst minut och bara bearbetar allt som skett kring Mattias den senaste tiden. Minns när han flyttade ihop med Cruise. Sen när han flyttade tillbaka. Och nu är han nån tokig gladsur tomte med oändlig hunger och minst sagt varierande attityd till saker!! I ett avsnitt i veckan när han diskuterade om Julia skulle få hänga med på hans vinst-grej eller inte sa han faktiskt ”man sviker aldrig en deal” och det var det säljigaste jag nånsin hört nån säga om en robinsontävling<3 skrattade gott!

Såhär såg Mattias alltså ut i början och det känns nästan LÄSKIGT att se honom i sitt naturliga habitat eller hur man nu ska tyda ordet ”naturligt”.. Men renrakad nyklippt med en ren tshirt? Vad är detta för varelse?? Ser ju såklart ut som en helt normal människa men i jämförelse med vad vi nu ser vandra runt på Fiji väcker bilden av Mattias i början av Robinsontävlingen enbart starkt obehag.

Hahahahhaa och nu står han här utklädd till tömd sackosäck och bara LER åt att få trycka i sig kilovis med crème fraîche och stirra på en plastmonstera som produktionen säkert skeppat dit från plantagen i sverige av nån konstig anledning istället för att bara ta några plantor från djungeln och plantera i en kruka. När man ser Mattias förändring känner man… ja, det här ÄR tokigt. Någonting tokigt har hänt med Mattias. Kanske har han gått från Säljare till Människa. Tyvärr verkar han bli mer självgod ju mindre mat han äter men jag misstänker att produktionen älskar att plocka ut dryghetsrussinen ur hans personlighetskaka också.

Clara har ju sagt i nån synk att hon gillar honom mest av alla och av någon sjuk anledning tänker jag att hon och jag tycker om samma typer av personer bara för att vi är typ lika gamla och…. tjejer.. Ganska tunn grund att stå på men va fan. Det var spännande när han sa vid sammanslagningen att han ”inte vill pakta” längre.. ”KOM INTE TILL MIG BARA RÖSTA UT MIG NÄR NI VILL”…… Så jävla lurig!!! Spännande!!! En strategi man absolut inte förstår. Alla verkar ju rätt trötta på honom men jag vill inte att han ska åka ut.

Sen måste jag också kommentera:

Alltså den här scenen när man fick se 3 utsvultna robinsondeltagare (som förvisso typ fått käka grillad korv för två dagar sen men ändå) trycka tacos i ett iscensatt fredagsmys…. Det var lika obekvämt som att se regelrätt jävla porr typ INZOOMAT? Det var ett eeeeevinnerligt stönande från de där tre alltså… Fick sänka ljudet på tvn och kolla bort tills de var mätta. Vilken jävla ångest jag hade fått där borta av att kolla på ett avsnitt SOLSIDAN där i soffan? Eller filmen eller vad det nu var. Tyckte det snarare var ett straff men det verkar ju ha varit ett straff som gick hem.

Och på tal om att må dåligt av saker man ser!!

Hur uselt mår man inte av att ”gränslandet” ens existerar? Blir djupt deprimerad varje gång ett robinsonavsnitt är slut och den här typen av bild kommer upp:

USCH känner mig precis som katty på bilden <3 Stämningen är jättelåg i gränslandet och till slut påverkas JAG som tittare av den också!! Därför tittar jag inte längre. Har vägrat kolla sedan de skulle VLOGGA från stranden.. det kändes för mycket bara. Fan jag orkar inte se hur de har det i sin konstiga husvagn som Cruise tror är nån hydda man kan typ ragga brudar i. Orkar inte mer!!! Obs menar inte att Cruise raggar på Katarina och Nina utan bara att han har glömt att han är med i Robinson och tror han är med i något tvprogram om att bygga snygga surfbrädor och ha magrutor typ. Det verkar förvisso som att härliga surfingstämningen har försvunnit sedan jag kollade. Dock känns det som att man kanske missar något när man inte kollar allt som pumpas ut av tv4s robinsonapparat men å andra sidan, om jag börjar glo på det där också missar jag väl en stor del av mitt mediokra LIV? Och det vill jag såklart inte eller ja.

Aja, nu till de utslagna deltagarna. Låt oss minnas lite!! Betänk att dessa människor kanske tagit tjänstledigt från sina arbeten (okej alla är typ coacher och PTs så de kanske har lite lättare för att smita iväg) för att VINNA ROBINSON:

Eva!! Hon åkte ju ut typ först av alla tror jag? Minns inte jättemycket av henne förutom att jag sörjde med henne!! Man ska ICKE underskatta vad en förälders bortgång kan skapa för kris inom en. Vissa söker till Robinson andra försöker desperat börja med standup (det sistnämnda var jag hihihi va dåligt det gick). Eva ska ha en stor eloge bara!!! Har för mig att hon blev utröstad men misstänker också att hon bad om att bli det, för det kändes som hon bar på så mycket sorg att hon inte pallade. Rimligt!!

<3 <3 Otroliga karaktären med det otroliga namnet CISSI WALLIN NILSSON!! Som stred stenhårt för att få hem 3 rullar toapapper till sitt lag då bestående av kanske 8 personer eller något sånt. Kan ändå relatera? Har inte reflekterat över att det inte naturligt växer toapapper i djungeln på Fiji faktiskt. Skulle tycka det var hemskt att vara utan!! Torka sig med något GLATT löv fy i helvete va jobbigt. Att hon sedan fick åka till sjukhuset och sen dirr hem pga magsmärtor kunde man ändå se komma. Bra kämpat CISSI WALLIN!!

Framförallt BRA resonerat att åka till robinson och bestämma sig för att aldrig gå ner i vattnet utan skor!! Imponerande driv. Som att åka på spa men bestämma sig för att ha våtdräkt på sig under hela vistelsen.

Tycker verkligen det är imponerande av Kristove att han har använt hela Robinson som en enda stor PR-kampanj till sitt företag, och typ lyckats kila in det i sin medverkan på ett sätt som gör att man inte stör sig på det särskilt mycket? Han pratar ju indirekt om sitt företag ungefär var tjugonde sekund och det har han gjort varje avsnitt i flera veckor nu men jag… älskar honom och vill gärna bli hypnotiserad av honom. Vill bara att det ska gå bra på KID KRISTOVE INSIDE DEVELOPMENT ja va fan nu gör jag också skamlös reklam men han……. han är värd det.

OLA!! Kära Ola. Hur är läget Ola?? Tyckte det var väldigt spännande att Ola var med i Robinson för att lyckas stanna kvar längre än sin fru Caroline som var med i förra säsongen. En ännu mer spännande grej är att de båda är OTROLIGT lika och pratar EXAKT likadant.

Känns som att om man var hemma hos Caroline och Ola en kväll skulle man själv uppleva att de bråkade med varandra och en själv hela kvällen, men att de själva skulle tycka att det bara var en helt normal trevlig middag. De har ju en jävla ton båda två får man ändå säga, raka och ärliga på ett sätt som får de flesta av oss att vilja vrida av oss nacken. Men tror inte de själva uppfattar deras militära sätt som konfrontativt?

Hör dem sitta vid matbordet och säga saker som:

”Vet du jag uppskattar INTE när du är LÖJLIG och säger LÖJLIGA saker men jag har fan PANNNNBEN och det är jävligt viktigt för mig. Och det var fan en riktigt fin lasagne du grattis på vår 30års-bröllopsdag imorgon ska vi stå i plankan hela dagen från morgon till kväll sen ska vi bleka håret och klippa oss så att vi har kort på sidorna och lite längre där uppe allt annat vore mesigt”

Så..i denna facebookgrupp som såklart finns:

..publiceras inte så mycket kommentarer längre sedan Ola åkte ut, men för några veckor sedan skrev Ola själv detta:

Hahah så jävla viktigt för Ola att poängtera att han har för i helvete inte blivit vän med en PT utan en FÖREDETTA BRANDMAN BARA SÅ ALLA VET!! Man kan inte hänga med vilket löst träningsfolk som helst även om man själv arbetar som friskvårdsentreprenör. Men tyckte det var roligt att han kallade Hassan för ”positivitetsministern”.. Känns annars som att alla människor som är med i realityserier bråkar en hel del på tv men på sociala medier verkar alla älska varandra när inspelningarna är slut?? Men Ola håller fast vid att positivitet inte är något att sträva efter i Robinson!! Viktigt!!

”Hellre otrevlig än otydlig” sa Ola i första avsnittet som att det var SJÄLVKLART att de två sakerna är motsatser! Antingen är man TREVLIG eller så är man TYDLIG!! Finns inga gråzoner. Älskar Ola faktiskt, otrolig karaktär. Ska kolla upp vad han är för typ av friskvårdsterapeut så ska jag se till att min arbetsgivare ger mig bidrag för att gå till honom och snacka lite. Kanske blir det lite bågskytte eller orientering för båda dessa är tydligen friskvård enligt skatteverkets hemsida!!

Positivitetsministern då:

Så HUR har vi ens hämtat oss från chocken när Hasse åkte ut mot Pia i en statisk styrketävling? ABSOLUT vill inte hålla på med ålderism här givetvis KAN Pia ha vunnit av egen kraft men jag uppfattade verkligen Hasse som en VÄÄÄLDIGT musklig kille… Skitkonstigt att han var en ganska typisk robinsonvinnare och så åkte han ut… på ett sätt man kanske inte tänkte att han skulle åka ut på. Aja hoppas han har det gött!!!

Har för mig att denna Angelica syntes en hel del i början? Men gjorde tydligen noll avtryck på mig för jag minns ingenting… Börjar känna att det här var en dum idé av mig för alla utslagna deltagare är helt bortblåsta från mitt inre uppenbarligen. Vem fan var Angelica?? KORT var hon det minns jag!!!

Fy fan fatta va tungt att känna så och så åker man ut nästan först av alla :( :( :( Undrar verkligen vem Linn är och var hon är idag för precis som med alla deltagare jag skulle kommentera i den här texten så minns jag ingenting… :) Men riktigt arg blev hon av att bli utröstad och det kan man ju förstå om man har Robinson som sitt livs äventyr!

ja Kära Pia som enligt alla deltagarna blev ansiktet utåt för att man kan vara stark trots att man är gammal… och kanske ÄR hon faktiskt ansiktet utåt för det för hon höll ju sig kvar ett jävla tag ändå?? Tycker det hade varit roligt om hon stannade ännu längre, hon hade sina moments!! Och så hade hon framförallt en rolig dans i sin presentationsfilm. Goa Pia. Hon tänker leva fram tills hon dör eller vad hon nu brukade säga!!! Jävligt starkt.

 

Aha nej men det här var verkligen ett helt värdelöst inlägg tack och förlåt!! Vi hörs snart igen!!

10:45 2020-04-15

23 avsnitt in är det dags att prata om den väldigt spännande castingen i robinson 2020

Ser jävligt pigg ut men kommer aldrig bli förlåten efter att hon deltog (och förmodligen var drivande i) låtskrivandet som skedde i ett avsnitt häromdagen. Hög straffskala på brottet Skriva Peppiga Låtar Trots Att Man Är Vuxen hoppas jag. Men hon jobbar faktiskt som förskolelärare så hon gjorde väl bara som hon gör en vanlig dag på jobbet!! Lätt att falla in i gamla vanor, särskilt när går utan sömn och mat flera dagar i streck. Och resterande deltagare som deltog i låtskrivandet och framförandet ska väl kanske straffas ännu hårdare för att de för ett tag lät sig luras och faktiskt tro att de var förskolebarn i Priyas våld? Tyckte Priya kändes våldsamt skarp i början men har nu kommit fram till att hon främst pratar jättefort, lätt att förväxla de två egenskaperna ibland. Känns som att hon inte påverkas det allra minsta av att vara hungrig och spydde ju faktiskt av att äta typ 5 nötter så hon kanske är rätt bra på att existera energisnålt.

Ragnar, en glad filur som fan gör så gott han kan? Både rent socialt och spel/tävlingsmässigt tycker jag. Ormig men på en rimlig nivå. Imponerande social förmåga och flexibilitet med tanke på sin unga ålder (om vi jämför med resterande deltagare i samma ålder denna säsong). Ljuvt samtal när han förklarade för Ola vad Grindr är och Ola frågade om det stavades ”grindr.se” för Ola använder fortfarande gamla goda AltaVista. Ragnar kan gå rätt långt på god motorisk förmåga, att han är bra på att tillhöra en grupp och inte vara särskilt irriterande men kommer inte vinna. Utseende: ser ej ut att heta Ragnar så jag glömmer alltid hans namn.

Julia. En svårplacerad karaktär. Får inte ihop hennes tidigare medverkan i Cirkus Magaluf med att hon berättat att hon och hennes morsa brukade ha varsin höna på varje axel när de satt och kollade på tv när hon var liten. Allt detta i kombination med att hon är livscoach i Hollywood idag blir för mycket för mig. Utseende: livscoach i Hollywood absolut. Känns som hon har svårt att reglera sitt röstläge och skriker till kameran ibland trots att mikrofonen är 40 centimeter ifrån henne, det gör att jag ibland brister i tilltro till henne. Tyckte också det var irriterande att hon var en av dem som ville DELA UPP SITT RIS I ELVA DELAR, där tappade jag det fullständigt. Däremot: uppenbarligen bra på att vara en ledare utan att egentligen framstå som en ledare för de hon leder. En genialisk strategi i Robinson och i krig tills någon synar den. Har svårt att se att hon kommer bli utröstad inom den närmaste framtiden så hon kommer vara i framkant länge!

Omöjligt att inte tycka att denna person är LITE JOBBIG. Han är snäll på det sättet att han inte är elak. Ser ut exakt som man tänker sig att han ska se ut. Skitbra personlig sak, så bra att det nästan känns som fusk. Att ta med sig en gjutjärnspanna är ju snäppet innan att ta med en gasolspis och vips så är vi där och väger vad som är rimligt och inte.

Trots moralförstärkande foton som personlig sak är detta givetvis en människa jag älskar jättemycket. Sorry att jag råkade ta en printscreen precis när Kristove faktiskt var inne i en hypnos-session med sig själv men va fan. Ser ut som en jättelugn pålitlig häst med skäggstubb. Önskar givetvis att vi var släkt. Man undrar såklart varje dag: Vad är det på dina foton Kristove???

Försökte såklart ta reda på detta och hamnade på Kristoves hemsida som jag nu ska börja ha som startsida:

Och sen vidare till kristoves instagram:

Texten:

Får inte ihop den där bajshumorn med hans oerhörda lugn när han sitter i skräddarställning 03.00 på Fiji. Vill gärna ha hans våldsamma användning av gråtskrattemojis osedd för det förstör min bild av Kristove som toppenperson. Hans instagram tar verkligen ner honom på jorden för han bemästrar inte instagram, emojis eller hashtags helt enkelt. Synd! Men detta är såklart hans perfect imperfections som John Legend hade uttryckt det och jag älskar honom trots allt. Tyvärr är det tråkigt att det blir fler och fler egenföretagare som ställer upp i olika realityprogram för att få snurr på sin egen karriär, det finns nästan ingen som ställde upp på samma grunder i robinson som man gjorde typ 1997. Men jag har ju en blogg på nöjesguiden där jag rätt fantasilöst varvar smutskastning av mig själv med smutskastning av människor i offentligheten så who am i to talk egentligen!!

Lite snabbt vill jag bara kommentera lag Nords ibland alldeles för sorglösa inställning till att de är fastlåsta på en ö där man inte kan göra något annat än upprepa samma deprimerande sysslor varenda timme. Att fira med ett BAD känns så jävla ruttet när det enda man kan göra är att bada.

”Vi firade med att äta väldigt lite ris var”

”Vi firade med att sova riktigt dåligt”

Lag Syd:

Detta beteende följer en väldigt spännande dramaturgi. Han har ju lugnat ner sig något kopiöst och det gör mig misstänksam. Så jävla typiskt vissa människor att vara ett svin och sen komma undan med det lite för att man successivt blir mindre och mindre utav ett svin? Som att en mobbare slutar mobba och så tänker man ”fan va snäll ändå”?? Orättvist!! Utseende: Mojje men också Tarzan i tidigare säsong av Paradise Hotel. Och Erik Haag. Alla dem tillsammans fast med samma energi som Nassim Al Fakir i Bäst i Test men tänk att 90% av energin används till att vara elak och psyka ut sina lagmedlemmar istället för att ha konstiga hängselbyxor och manövrera 120 tankar i hjärnan samtidigt.

En figur med imponerande djup med tanke på sin ganska slätstrukna yrkestitel. Har visat många olika sidor verkligen!! En kameleont i sociala sammanhang, bemästrar både att vara skitelak och i nästa minut så menlöst snäll att han frågar folk hur hårda tandborstar de har, och lyssnar på svaret. Vill att han ska hänga kvar i rutan för vill se vad han hittar på härnäst. Äkta luring. Kommer såklart inte vinna men ändå komma ganska långt. Ser ut som ett stiligt men tjurigt sandpapper. Och som jag tänker mig att Måns i Pelle Svanslös ser ut. Rynkorna vid sidorna av ögonen klär honom!!

Utseende: Väldigt vanligt. Inget att anmärka på. Jättenormal. Växlar mellan att tycka att hon är en vettig bra person och att tycka att hon bara är en slät och lätt tråkig pöl. Rörd av hennes och Fabians vänskap men illa till mods av deras hemskt dåliga humor. Känner inte så mycket för Josefina åt något håll än men hon har inte heller varit en särskilt utstickande karaktär!! Känns dock som hon kan gå rätt långt för hon är stark och strategisk.

Christoffer: Lite väl självsäker person som dock verkar ha dolt denna självsäkerhet hyfsat bra för gruppen hittills? Iallafall den lätt irriterande sidan som gärna kommer med en sådan typ av personlighet. Folk verkar ju gilla honom men hittills är det otydligt om laget tycker om honom på grund av att han är stark eller för att han faktiskt har en härlig sympatisk sida. Generellt var det skittråkigt att tre relativt kända personer dök upp i rutan samtidigt, men nu när det gått några avsnitt tycker jag inte det är särskilt störande eftersom alla tre har rätt skilda personlighetsdrag och är lite underhållande på sina sätt.

Clara: Jätterena tänder. Sympatisk och vettig person med bra värderingar vet man ju sedan tidigare så vad ska man tillägga här egentligen.. En ganska rimlig Robinsondeltagare? Har många egenskaper som kan hjälpa henne mycket här. Spännande att se om den där sociala kapaciteten kan sina av lågt näringsintag eller om den bara pågår likt en evighetsmaskin trots noll bränsle. Kan gå rätt långt, topp 3 typ?

Anders gör väl sitt jobb som vanligt eller? Konstigt att han börjat krama människor som vinner olika typer av tävlingar. Jobbig gestalt generellt, utmanar inte Anders Lundin i charm på något vis, men det har han väl aldrig försökt göra heller. Tycker det känns onaturligt när han försöker fiska upp konflikter som skett i lagen. Alla frågor ställs med en påfrestande  konfrontativ ton, som om han hela tiden misstänker att deltagarna har knark i sina läger. Äh men han kör väl på. Utseende: passar bra i robinsonfärgerna han alltid har på skjortan. Typ khaki och olivgrönt.

Ser ut som alla i sagan om ringen om de hade haft regelbunden tillgång till dusch (vilket känns konstigt för han har ju inte tillgång till dusch men känns så jävla ren) Otroligt återfuktad hud. Atletisk läkare med obegränsad tillgång till oparfymerad fuktkräm uppenbarligen. Ser verkligen ut som att han varit med i Robinson i väldigt många dagar, om man med ”Robinson” menar ett fullt utrustat spa. Imponerande bevarad integritet med tanke på att han absolut kissat ner sig i tv. Och indirekt kissat ner andra i tv eftersom hans lagkamrater stod 0.3 decimeter ifrån honom när det hände. Spännande!!

Svårt att inte lida med Katarina när hon sedan dag 1 fick varje liten kotte i laget emot sig när hon föreslog en strategi för att välja ut en person att offra i allra första tävlingen. Dock tycker jag att det är sunt förnuft när man först träffar sina lagkamrater att givetvis hålla tyst och sakteligen döma varje person som gör misstaget att uttrycka en åsikt. Att hon inte körde på den typen av strategi bör väl straffas men kanske inte med psykisk åderlåtning varje dag av resterande lagmedlemmar. Hon blir så utsatt att det egentligen är svårt att utröna vad hennes personlighet faktiskt ÄR men samtidigt har hon, när hon haft sina möjligheter, också varit lite otaktisk rent socialt så till syvende och sist kanske hon inte är så bra i det här programmet ändå.

Klart man myst när Nina otaliga gånger höjt rösten åt Raymond men när de två numera spelar tillsammans känns de mest besvärliga. Tyckte inte Ninas person steg fram alls förrän hon vände sig mot i princip hela sitt lag för att få tillbaka Raymond trots att nästan ingen ville. Oavsett vad man tycker om det så var det fan rivigt, det ska hon ha. Vet inte riktigt vad jag tycker om henne i långa loppet, ibland bra och ibland tröttsam. Utseende: Imponerande obekväma och icke-funktionella kläder på sig hela tiden. Svindålig packning för en robinsonrunda, men hon verkar inte tycka att det är särkilt jobbigt själv.

Micke. Har byxorna oförlåtligt långt ner men är i övrigt en charmig och oförarglig varelse. En oskuldsfull hind i Syd-laget. Älskar honom men blir stressad av hans medverkan för jag oroar mig för hur länge han egentligen kan köra på den här taktiken att sväva runt som ett snällt spöke i bakgrunden av alla intriger. Någonstans spricker väl den bubblan när han tvingas blotta en åsikt eller göra ett val? Har iallafall nominerat honom till nobels fredspris för han är så ljuv i sin person. Han hade dock kunnat kosta på sig en liten onlinekurs i konflikthantering innan han gav sig iväg till Fiji MEN vi har ju faktiskt aldrig sett honom bli konfronterad med något på riktigt så det återstår att se om han kanske egentligen är bra på att hantera bråk. Önskar han var min kusin.

Goa gränslandet:

Lär typ vinna men är skitjobbig just nu. Ryser av obehag när han pratar engelska sådär felfritt trots att han har fog för att göra det såklart. Irriterande att han typ heter Robinson i för- och efternamn. Enda anledningen till att det vore kul om han vann är att Raymond hade blivit så jävla arg då och kanske sommarpratat en TREDJE(!!!) gång i Sveriges Radio. Det har verkligen inte framgått tydligt i programmet att Cruise jobbar som kock? Känns som en äkta kokt kyckling med broccoli-kille men vad fan vet jag. Fick respekt för honom när han höll en orm i händerna men tappade samtidigt respekt för honom eftersom han tog upp en orm med händerna. Blir spännande att se hur detta utvecklar sig.

Tjena, Jonas. God morgon. Jonas har uttryckt sig rätt klumpigt och osympatiskt många gånger och har inte utöver det visat så mycket personlighet förutom att han är jätte-jätte-jättestark. När jag föreställer mig honom skratta ser jag bara ett blankt papper framför mig. Vad tycker han är roligt egentligen? Kanske kokt ägg och annan proteinspäckad mat. Känns bra att dessa två muskelknuttar får bo inne på Surf Schack nu och prata proteinbars i enskildhet hela dagarna. Tröttsamt i första avsnittet av gränslandet när de typ sopade golvet och kallade varandra älskling och drev med att de var varandras hemmafruar, men dålig humor är icke ett nytt inslag i programmet.

 

Ps. vet ej varför jag placerade in Anders i Lag syd jävligt sjuk flippig grej gjord av mina händer utan att min hjärna märkte det Ds.

 

Härlig säsong!!

Må väl

Erk P

13:26 2020-04-02

Kära Örebroare

Hur är det?

Under tiden som finalavsnittet sändes googlade jag ”fotvård” på mobilen av två anledningar. Den första anledningen är att jag har märkt att mina hälar blir torrare ju fler år som går. Åldern tar ut sin rätt på det märkligaste av vis? Trodde inte jag skulle känna av ålderstecken vid blotta 26 goda år? Den andra anledningen är att Sveriges Mästerkock 2020 har varit ett fullständigt haveri underhållningsmässigt sedan 3-4 veckor tillbaka. Även i mitt (just nu) extremt icke-hektiska liv har denna timme varje onsdag blivit en självklar stund att googla olika krämer och fotsalt. Så tradigt är det. Och så dåligt mår mina fötter.

Innan avsnittet tänkte man: Hmmm undrar om det kommer vara såhär: En är lite bättre på förrätten och den andra är lite bättre på varmrätten så det kommer *trumvirvel* AVGÖRAS PÅ EFTERRÄTTEN kanske? Det vore nämligen spännande och icke originellt, never seen before in svensk snäll matlagningstv.

Avsnittet startade med att de två finalisterna, Edvard och Sofia, tvingades vandra ut på gatan med sina kockförkläden helt utan jacka :(

Det minst pampiga finalintrot jag sett tror jag. Köp en jävla häst och vagn till de stackars deltagarna så att de kan känna att de lever lite? Vill ni ens att detta ska kännas som finalen i sveriges mästerkock eller vill ni att det ska se ut som att era deltagare är rika barn som bråkat med sina föräldrar (som de bor hos på ett hotell) och impulstroget rymt hemifrån utan ytterkläder?

Blev direkt irriterad på allt snack om ”utveckling” hit och dit. NEJ Att du är i final visar absolut inte att du har utvecklats. Vad ÄR det för slutsats ens? Att du är i final visar ENBART att du har tävlat mot 10 Roy-personer som alla var sämre än dig och de åkte ut en efter en!!

Blir överlag så jjjjävla less på att en stor del av det här programmet går ut på att just sälja in programmet och berätta hur oerhört bra det är för deltagarna. ”Vi har blivit så mycket duktigare på att laga mat” NJA, att Mischa står framför er en gång varje dag och upprepar ordet ”smakbild” som en matlagningsrainman innebär ingen självklar utveckling från ert håll….. Konstigt att ju längre tiden går desto mer försöker produktionen sälja in att detta program typ är Hogwarts fast för mat och att man blir en så himla duktig mat-trollkarl av att vara med i programmet. Blir matt!! Har de så få sökande att de måste promota såhär hårt inför varje ny säsong? (Om det ens blir nån)

Clash of the tråkmånsar <3 En viktig röst i SMK-debatten på internet har kapten ynkrygg varit!! Och det finns absolut (stora) korn av sanning i det som sägs här. Både Edvard och Sofia har gjort det till sin specialitet i programmet att på sin höjd säga något lika kontroversiellt som ”det vore roligt att vinna mästerkocken:)”… Inte för att vi kanske har följt den här säsongen för att vi förväntar oss att en Mr Cool-persona ska vara med och laga biff rydberg MEN precis som det är tråkigt att kolla på dejting-tv när det är sunda människor som knyter an till varandra på sunda vis så är det tråkigt att kolla på matlagningstävling när de tävlande är taggade på livet, lever på utan större bekymmer och är rätt bra på att laga mat. Det fanns INGEN friktion i detta avsnitt och det har det faktiskt inte funnits på flera veckor. Såhär var hela timmen:

”Det vore skönt med en bra start” jaså tycker du det ja?? Ett påstående lika svårt att ifrågasätta som påståendet att det är nyttigt för kroppen att andas!!

Jättekonstigt att hela avsnittet var sponsrat av varumärket ”Äppelmajonnäs” som tidigare varit okänt för svenska folkets amatörkockar och tv-tittare. Irriterande att juryn särskilt kommenterade att de två deltagarna lagade ”väldigt olika menyer som verkligen visar deras personlighet” när båda gjorde samma mat rätt igenom. Två människor som båda lagar ÄPPELMAJONNÄS i samma tävling? Nej nu har jag sett allt.

”det vore kul om man skulle vara lite bättre i tävlingen så att man vann :)” kan detta vara världens potentiellt sämsta fotbollshuligan? ”Det vore väldigt roligt om man vann mot det andra laget men såklart de är ju väldigt duktiga de också :) vi får se hur matchen slutar helt enkelt” stryp mig va tråkigt!!!

Mitt uttråkade ansikte hela timmen när jag parallellt med tittandet jämförde priser på fotpeeling

Hahaha men det här var ändå en mänsklig händelse tyckte jag!! Att man, när man är med i finalen i sveriges mästerkock, kanske ens största händelse i livet,  bara stannar upp, tappar alla tallrikar och grytor och typ stirrar på Leifs glasögon och funderar … undrar vilken styrka han har i dem egentligen… Han är ju en gammal gammal farbror men samtidigt… vissa ser ju jättebra även när de blir äldre OJ NU HAR DET GÅTT EN KVART och jag glömde lägga upp maten jag är diskvalificerad

Otrrrrroligt listig sista minuten-kupp av Leif här, hans true colors kom verkligen fram i mitten av tävlingen där han uppmuntrade Sofia till att maxa calvadosen och på det sättet bli alldeles för full av avsmakningen för att fortsätta tävlingen. Kändes väldigt Lömsk Disneyfigur av honom, hade hoppats att detta skulle uppmärksammas lite mer än det gjorde, men tycker samtidigt han ska få komma undan med vilken skit som helst nu hans sista avsnitt. Har inte uppfattat om Leif haft en tydlig favorit tidigare men här blev det väl uppenbart att han iallafall älskar att se äppelsprit hällas ner i en gryta mer än han vill att sofia ska vinna mästerkocken.

Tycker om när juryn kan vara lite jävla ödmjukt med sin matexpertis men jag ser sällan att det är någon annan än Leif The Magnificent som praktiserar detta. Tveksamt om jag nånsin kommer kolla en ny säsong av detta program men om jag skulle göra det vill jag att minst en av jurymedlemmarna är lite mer transparent med sig själva, sitt liv och sina brister typ såhär:

Så att man kan spegla sig i iallafall en av dessa i övrigt robotlika gourmander.

En icebreaker jag brukar dra på fest när jag inte känner någon alls

Gamla gänget ändå <3

Inte förvånande att hon med kläderna har de där kläderna på sig dagen till ära men så oerhört märkligt att se han som åkte ut typ först med den dyra bokhyllan och de dyra vinerna… Han som hette typ KINGström i efternamn? Känns som att han bytte klass typ första veckan i skolan men ändå får vara med på klassåterträffen.. Skeptisk.. Blev iallafall rörd och berörd av att se Victors glada varma ansikte. Vaktelkingen var där också absolut. Riktiga troopers det där som inte nådde riktigt ända fram.

Verkligen jag när jag har bestämt mig för att göra en skinkmacka till efterrätt i finalen i sveriges mästerkock

Tycker för övrigt det är orimligt att sofias skakande händer enbart kommenterats som ett *tokig inslag* i programmet och att inte en endaste själ har ringt 1177 å hennes vägnar bara för att checka in lite om det där är LUGNT verkligen….

Och det var väl i slutändan BRA att Sofia vann eftersom Edvard som sagt är samma person som vinnarna de två senaste säsongerna av programmet men jag har aldrig älskat henne i ärlighetens namn och jag hade önskat att Lisa eller Victor vann givetvis givetvis!! Sverige behövde inte en till skogs-kokbok men sanningen är ju också att sverige inte behöver en endaste kokbok till av något slag och så är det med det!!!

Tack för att ni hängt med i denna ojämna men ändå kontinuerligt uppdaterade följetongen!! Blir glad. Och tack LEIF!

Får se vad Erkan P bloggar om härnäst!! Har en liten omröstning på min instagram nu, det kan landa nästan var som helst. Förslag på att kommentera ”Anders Tegnells kläder under alla presskonferenser” (hahaha) och ”Ex on the beach” har kommit in exempelvis. Vi får se. Kram!