Bonde söker fru del 4 (sista delen) (hahaha skoja)

12:42 2020-10-22

Hej kära!!

Efter en hel veckas uppehåll ses vi igen. Ni, jag, bonde 1, 2, 3 och 4. Och Linda. Hur känner ni er? Jag känner en enda känsla just nu: att det är helt ofattbart hur mycket introscenerna mjölkas (pun intended som vanligt) den här säsongen, eller är det bara jag? Dejterna har ju pågått i sisådär 4-5 minuter och dessa 4-5 minuter har på något sätt blivit 4 långa avsnitt. Helt galet hur lång tid så kort tid kan ta om man bara försöker. Nåväl, bönderna fortsätter att vara relaterbara och helt oklanderliga. Mystiskt vanliga människor utan några extrema sidor. Jag pratade med en kompis om programmet hittills och hon tyckte att bönderna var så o-freaky att det blev tråkigt. Det är en åsikt man kan ha!! Kan förstå den men har fortfarande inte tröttnat på Myset och de varma blickarna faktiskt, trots bristen den galenskap man så gärna vill åt i realitysammanhang!! Men om 30 avsnitt har vi väl kanske kommit så långt i programmet att deltagarna har sovit sin första natt i respektive hus så vi får väl se hur trött jag är på Helt Vanliga Människor då… Speeda upp kära gud!!

Ja alltså så det var ju FORTFARANDE gruppdejt hos älskade älskade Patrik med cowboyhattarna. En dejt som pågått i två veckor för oss nu. Lägereldsfeelingen fortsätter.

Det var ändå ett litet glapp mellan Brev från Kolonien och Patriks egenskrivna sorgelåt till sin mamma tänkte jag först men.. Ja för det första skrek jag väl kanske rakt ut för att han sjöng som en jävla…. det var otroligt bra?? Country Man verkligen. En trygg hjälte i stor hatt. Insåg efter ett tag att det absolut rimligaste man kan göra (om man vågar) är att bara SLÄPPA LOSS OCH SLÄPPA IN när man väl sitter på den där gruppdejten. Alltså man bara blottar sitt innersta, om man kan!! Eftersom tiden är så knapp så tänker jag att det är ett ganska smart sätt att snabbt skilja agnarna från vetet. Om man vill ha folk som känner in och börjar grina direkt när man öppnar upp och visar känslor så ser man vilka det är!! Och vill man tvärtom bara ha kvar killarna som Står Pall och bara gråter 1 gång i sitt liv till kanske något på text-tv så har man koll på det sen. Allt som krävs är att man skriver en väldigt fin och innerlig låt om en fruktansvärd sak som hänt i ens liv. Men kanske är det värt det!! Otrolig röst iallafall och nu vill jag att alla avsnitt ska börja med att Patrik spelar introlåten på sin gitarr och nynnar nån countryslinga till den. Eller att han gör gitarrspelet a capella?? dinginDINGDING ja ni förstår

Usch blev ledsen :( Men älskar Pontus och hejar på honom och Patrik (känns helt skevt att ”heja” på någon i programmet men va fan.. jag bara Känner något med dem). Ps detta kan ändras. Men att jag älskar Pontus kommer inte ändras.

Förutom att detta såklart är den värsta frågan man kan ställa till en annan människa (nästan) så känner jag ungefär likadant för dessa två. Pirr i luften när de sitter och pratar!! Men har inte heller fått så bra grepp om någon annan av tjejerna som dejtar Pontus så vågar inte säga att detta är personen jag tror kommer bli Fru Pontus så att säga!! De tittar alldeles särskilt på varandra. Men de är också Ytterst Snygga så det kan vara därför. Kanske delar de ingenting. De har bara två sevärda ansikten och tar vara på tiden tillsammans med dessa ansikten, vad vet jag!!

Trodde absolut vi var förbi tiden där man skämtade om Killar Som Står Vid Grillen men vad vet jag, det kanske är roligt igen? Var det nånsin roligt? Det var förmodligen skitkul och nu är det uppenbarligen kul igen!! Tjejer kan grilla!! Så jävla fucked up!! Ring brudpolisen det har skett ett missförstånd

Det är verkligen brott mot de mänskliga rättigheterna att införa muffinstema på en gruppdejt för det första. Och för det andra är det något annat typ av brott att tvinga vuxna kvinnor skriva sina (halva?) namn med chokladbokstäver på muffins faktiskt. FNs krigspris går direkt till den här produktionen hahaha kära TID va märklig dejt!!! Det fanns tyvärr inte mycket tid för Erik att vandra runt i denna glasyrworkshop och fråga om någon behövde hjälp men han verkade väl vara glad ändå.

Min Enda Semla 2020!!! Vill ha den som bakgrundsbild på mobilen hahaha. Tandkräm på en fralla.

 

Skrattade gott åt dejten mellan Jessica och Erik där Erik frågade ”vad tyckte du nu när det blev lite tyst” ❤️❤️❤️ Hahaha alltså det är så korta dejter så man måste utvärdera ALLT för att se om man är på samma nivå.

”Vad tyckte du nu när jag ställde en fråga till dig gillar du sånt eller?”

”Hur kände du nu när jag tog ett litet andetag här för mig själv?”

”Hur känner du när vi går bredvid varandra tar jag bra steg och så?”

”Jag åt ju min bulle i ett svep innan var det något du störde dig på?”

Men hela avsnittet verkade väl cirkulera lite väl mycket kring Jessica och man fattade väl att.. nä hon blir väl inte vald då när det blivit så mycket fokus på henne. Lite trökigt att hon blev framställd som en dåre under avsnittet men samtidigt.. alltså hon tog ju faktiskt all glasyr och då kan man inte gå helt ostraffad ut ur produktionen. Överlag känns det som att alla deltagare (även brevskrivarna) är jättenormala och produktionen får verkligen kämpa för att plocka ut crazyrussinen för att ens få ihop ett avsnitt med någon typ av dramaturgi. Alla är så okomplicerade eller så är de jättekomplicerade men duktiga på att dölja det. Undrar om det håller i sig.

När jag ser Johanna så blir jag sugen på att bli 50!!!!’ Fy i helvete va fräscht det verkar. Precis rätt ålder för mig, det känns fullständigt naturligt för mig att bli 50. Hon har ett lugn jag verkligen önskar att jag hinner få innan jag blir… 45 iallafall. Känns helt sjukt att säga men jag har typ knutit an till henne genom skärmen. Utstrålar sån klokhet och visdom. Konstnärlig kanske? Äventyrare men inte störig. Har kanske en fin trädgård. Proffs på livet. Var är hon idag undrar jag!! Morsan?? Ring mig

Så konstigt att typ diskutera sin position i gruppen med de andra såhär: ”jaaa alltså jag blir LEDSEN om jag inte får följa med”. Ja? Det blir väl alla eller?  Fast det är kanske omöjligt att inte prata om det när man väl sitter där. Vad ska man annars prata om? Känns som jag skulle få panik och göra allt för att inte prata om vilken konstig situation man befinner sig i. Kanske prata om helt andra saker. Fråga folk vad de har för bil typ. Visa en bild på sin kamrem på mobilen. Men jag är ju faktiskt erkänt och prisbelönad idiot i många sociala sammanhang så jag hade förhoppningsvis inte blivit castad till programmet.

MEN det måste väl ändå bli lite konstigt så fort man pratar om ens egen dejt eller hur man känner inför personen man dejtar gemensamt? Jag fattar inte hur brevskrivarna hanterar sånt. Det har typ slagit mig först nu hur SINNESSJUKT det är att de flyttar in ihop i bondens hus. Man måste ju må fruktansvärt?? Men samtidigt vandra runt i någon svensk bondeidyll och rent fysiskt må helt fantastiskt… Fascinerande. Andas frisk luft  och få torka sina kläder utomhus men också vara svartsjuk 24 timmar om dygnet.. Det är verkligen en spännande livstil som förmodligen inte är hållbar över tid för någon. Tack gud för att programmet inte spelas in över flera års tid.

Jo nu ska jag berätta vad jag känner för Julia. Hon och jag är lika gamla. Och om vi skulle vara i samma rum skulle jag få enorma komplex för att jag skulle känna mig så oerhört oerhört barnslig. Det är den vuxnaste 26åringen jag sett. På tv och i livet. Känns verkligen som en person som har sitt Shit Together mer än någon annan i hela min släkt och då har jag ändå en riktigt gammal farmor.

Jaja.. såhär ser resten av Eriks brevskrivare ut som hänger med till hans crossfit-gård. Blonda fyrlingar råkade det alltså bli till slut hahahaha. Det är….. han gillar en särskild frisyr!! Det är allt. Men ett gött gäng!! Ska bli kul!!

Känns som killarna blivit jäääävla bra vänner på något vis. Pratar med varandra på ett oerhört avslappnat sätt om hur det känns. Inte samma riktigt det här ”HÖRNI VET NI VAD NU TAR JAG AV MIG HATTEN OCH SÄGER DET: JAG KOMMER BLI BESVIKEN OM JAG INTE BLIR GIFT MED PATRIK”

Har inget att säga om Patriks val förutom att det var Avsevärt unga killar!! Men samtliga känns extremt mogna för sin ålder också. Hoppas de tvingas sova i chaps och cowboyhatt i varsin spilta. Då har vi tv!!

En liten avstickare innan vi drar härifrån bara.. Funderade en liten stund på om bönderna känner sig som kändisar med fans eller att de känner att alla är jämlikar? Svårt ändå att inte gå runt och känna sig som en kändis när man bara befinner sig i ett sammanhang med typ 8 andra personer som alla är kära i en och frågar varje sekund om man vill gå iväg och prata i enrum.. Klart de får storhetsvansinne. Herregud va mycket som klarnat för mig det här avsnittet. Jag har äntligen förstått att det här är en helt kolossal prövning för alla inblandade. Om allt inte var förlåtet innan så är det förlåtet hädanefter iallafall!! Ser fram emot mer!!

Kram från mig

17 kommentarer | “Bonde söker fru del 4 (sista delen) (hahaha skoja)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofie skriver:

  Spännande med nästa avsnitt, såg ju ut att bli lite drama.

  1. Erika Petersson skriver:

   Ellerhur!!

 2. Hanna skriver:

  Sjukt att Julia är 26!!! Har tänkt sen början att ”vad spännande att han har valt en lite äldre tjej”. Hon får till och med 32-åriga lilla jag att känna mig gammal.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hon är katastrofalt ung för sin ålder!! Jag känner mig som ett dagisbarn!!

 3. Linnea skriver:

  Ja Julia verkar väldigt mogen för sin ålder. Hon har ett lugn som få i den unga åldern har. Frågan är om hon är för mogen för Erik

  1. Erika Petersson skriver:

   Jaa verkligen… Men Erik förvånar mig HELA TIDEN med sin mogenhet…. de kan vara bra ihop!!

 4. Sara skriver:

  Jag tyckte att den blonda 19-åringen som Patrik valde var lite väl ung! Det blir väl typ 13 års skillnad där?! Mja mja är mycket skeptisk. Hejar på Einar! Älskar honom.

  1. Erika Petersson skriver:

   Det ÄR en bit emellan dem verkligen! Vi får se hur det utvecklar sig! Einar är så faaaacking gullig vill bjuda hem honom på spelkväll

 5. Pontus skriver:

  Är mest peppad på att det är så himla många som heter Pontus i år!!

  1. Erika Petersson skriver:

   Det är oacceptabelt många Pontus verkligen!!

 6. Ellen skriver:

  Kan produktionen bara ge Eriks tjejer varsitt pannband med namnlapp på annars blir detta helt omöjligt för mig.

  1. Erika Petersson skriver:

   Ja kära tid hur ska vi lösa det här…

 7. Sara J skriver:

  Ligger lite efter med läsande av din blogg, men alltså muffinsen/semlan. Den ser ut som halloween-pysslandet jag kollat på med min 4-åring där de pysslar hjärnor. Sjukt! Men tema-riktigt i tiden ändå :)

  1. Erika Petersson skriver:

   hahahaha det såg verkligen ut som en hjärna <3

 8. Jenkinson skriver:

  Läser alla inlägg nu på en gång okej. ALLT ÄR ROLIGT. speciellt alla små frågor man måste ställa heheh inhalerade bullen hahah mkt skratt

  1. Erika Petersson skriver:

   hahah jenkan <3 e så glad att du läser TROTS att du inte sett en sekund av programmet (antar jag) <3

 9. สมัครสมาชิก igoal skriver:

  Good Post! Thank you so much for sharing this pretty post, it was so good to read and useful to improve my knowledge as updated one, keep blogging.
  สมัครสมาชิก igoal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG