Good luck

23:22 2013-10-11

Köpte detta armband i de judiska kvarteren i Prag. Inser att det förmodligen är en plastig variant som finns i tre miljoner exemplar MEN känns ändå genuint att jag köpte det av en judisk man på en slags marknad. Han kunde inte så mycket engelska men sa i alla fall att handen betyder ”good luck”. SÅ NU LITAR JAG PÅ DET. 

Lördag idag dårå. Ska spendera förmiddan åt att planera min ensamresa som kommer äga rum inom en kort tid. Spännande va?! Kanske mer för mig än för er iofs. Men ni kommer ju få hänga med på denna, förmodligen korta, men ändå ”vattendelare” till resa i mitt liv! Lite nyfikna vill jag ändå att ni ska vara. Men vill inte heller att ni ska bygga upp någon megaförväntning för då kanske ni blir besvikna. 

Kan ju dock säga att det inte kommer bli någon backpackning i Asien. Kan inte tänka mig något värre. Är så otroligt bekväm? Tror inte ens att det har med ålder att göra, utan mer bara min personlighet. Har liksom inget intresse alls av den typen av resor och har aldrig haft. 

Lite kul under ”monkitalks” när vi snackade rädslor och Amanda Berg (som jag tyckte om så himla mycket??) berättade att hon lätt kan hoppa bungyjump utan problem men tycker det är läskigare att prata framför folk. Jag är ju precis tvärtom. Är livrädd för typ bungyjump, resa själv, gå ensam i mörker, djur, flyga etc. Men älskar att prata inför folk, är i princip aldrig nervös när jag ska spela skivor, älskar att gå in i ett rum då alla tittar på mig, älskar att bli filmad, stå på scen osv. osv.

Gud. Vilken vidrig uppmärksamhetskrävande människa en är ändå?!? 

 

Aja. Kan ni gissa vart min ensamresa bär av?

OCH GOOD LUCK TILL ER ALLA!

21 kommentarer | “Good luck”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. tine skriver:

  Det där är Fatimas hand och betyder mycket riktigt tur men anses också skydda mot onda andar :) Det är en muslimsk symbol!

 2. Ida skriver:

  Det är Fatimas (Mohammeds yngsta dotter) hand som symboliserar islams fem pelare, ska ge dig tur & sånt, självbehärskning. Förekommer också bland judar: Miriams hand, men vanligare bland muslimer. Men symbolen är tydligen äldre än båda religionerna. Tack för en bra blogg!

 3. Sofia skriver:

  Är inte det där en buddistisk symbol??

 4. Elin66776 skriver:

  Var också säker på att det var en muslimsk symbol men tydligen användas den av judar under namnet miriams hand! Hade ingen aning om det.

 5. Lino skriver:

  Jag förstår inte heller folk som backpackar. Jag älskar att resa men orka göra det på det sättet.
  Det är svårt att gissa vart du ska… Jag vet att du kan tycka det är lite jobbigt att prata engelska (precis som jag) så du kanske ska göra en resa till typ Österlen och bo på ett spa. Det skulle jag i alla fall göra om jag skulle resa ensam eftersom det skrämmer mig så mycket. Men om du verkligen ska utomlands så gissar jag på London eftersom även om det är jobbigt att prata engelska med folk som är experter på det så är det ändå enklare än att prata med människor som knappt kan engelska alls och det är rätt så gott om länder i Europa där en stor majoritet är dåliga på engelska.

 6. Gurkhyvel skriver:

  Åh vad skönt att jag inte är den enda som tycker att backpacking verkar vara ett vidrigt sätt att resa! Är alldeles för lat och ängslig för det!

 7. linda skriver:

  Jag skulle gissa på att du skall åka ngnstans inom Europa.. Tex Island eller Spanien. :)

 8. Jonna - illustratör och te-narkoman skriver:

  Lyckosaker är alltid bra att ha!

 9. J - Att leva med en missbrukare? skriver:

  Underbart armaband!

 10. Silje skriver:

  Du kan ju alltid ta färjan eller flyget över till Finland och hälsa på dina finländska fans :)) Inte så långt bort.

 11. Rebecca skriver:

  Din blogg uppdateras ca 20 ggr då man går in på den, typ varannan sekund. Innan den fixades för ett par dat sen (?) var det super att surfa via iphonen.

 12. Sandra skriver:

  Jag tror att du ska åka till USA!

 13. Petra skriver:

  Haha, du är nog bara extrovert, och hon introvert? Och båda har sina fördelar :))

 14. Iafia skriver:

  Jag tror det är Berlin du ska till :) vet inte varför fick bara känslan (kanske också för att det är dit jag planerar min imaginära ensamresa :)))) angående det här med att backpacka; jag reste med min pojkvän på en 3 månader lång tur via transmongoliska järnvägen, Kina och Filippinerna. Vi har senare erkänt båda två att det var för att ”känna på” varandra och se om vi skulle klara den ansträngning som det faktiskt krävs att resa så tätt inpå varandra. Gick väldigt bra för nu är vi sambos sen en del år (har man upplevt varandra magsjuka på ställen där toalett inte finns att tillgå märker man att alla andra problem blir…. väldigt futtiga så att säga)
  Men på resan passade jag på att hoppa världens högsta bungyjump i Macao. Jag är livrädd för höjder. Men jag gjorde det. Det jag ville ha sagt med detta (luddiga) inlägg var att allt annat jag är rädd för nu blir så litet eftersom jag redan mött min rädsla. Gogogo! Möt rädslan säger jag :)

 15. Maja skriver:

  Måste påminna mig själv hela tiden att du bloggar på nöjesguiden nu för tiden, ska bättra mig så jag inte missar nåt jättemegahertzigt spännande!

 16. Felicia skriver:

  Som många säger är det en islamsk hand. Farimas hand (hamsa som betyder fem på arabiska är det arabiska namnet, fem fingrar.)

 17. Cajjan skriver:

  Hej Hanna!
  Handen du köpte i Prag kallas Fatimas hand och är en muslimsk symbol, Fatima var alltså dotter till profeten Muhammed. Den ska skydda mot onda krafter och ge tur.
  TJO

 18. Felicia skriver:

  Så! Nu tror jag Hanna vet vad för hand det är. Bra jobbat allihopa. Jag tror du åker till….. LONDON! Eller Storbrittanien i alle fall. Då kan man ju språket åtminstone, lite lättare kanske om man inte behöver ordboka sig runt när man redan är ensam liksom. Spännande!

 19. Ellen skriver:

  Hade också tänkt berätta om Fatimas hand…..men tror du fattat det nu haha! Jag tror att du ska åka till London! KUL isf! Dit ska jag nästa helg!

 20. Tilda skriver:

  Älskar dina genusinlägg och tyckte det var bra med din genuskategori då allt var samlat på ett ställe. Saknar den! Är kategorin borta eller är det jag som helt enkelt är korkad och inte hittar den?

 21. Sofia skriver:

  Hej Master!
  Längtar tills monkitalks kommer ut! Tills dess, här kommer en intressant artikel: http://www.dt.se/opinion/ledare/1.6369766-ar-kompetens-manligt-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG