Intervju med Hanna Persson

15:54 2013-10-13

Det var en solig höstdag i oktober. Löven hade lagt sig som gulorangea mattor på Stockholms gator och matchade de träd som fortfarande hade sina lövkronor kvar. Jag hade bokat tid med bloggaren Hanna Persson, 25, i hennes lya på Södermalm. Jag var fylld av förväntan inför vårt första möte. En förväntan som skulle visa sig gå i kras under dagen.

– Brrrrr brrrrrr

Min mobil vibrerar i fickan. Ett sms från ett nummer jag lagt till i telefonboken som ”Bloggaren HanaPee”. ”Jaha, och var är du då?” lyder sms:et. Jag tittar hastigt på klockan. 12.03. Jag är tre minuter sen och tonen i sms:et från Hanna gör mig fundersam. Tre minuter är väl inte så värst mycket? Jag är ju dessutom bara några meter från hennes dörr. 

12.04 plingar jag på dörren till hennes lägenhet. Ingen öppnar. Jag trycker på dörrklockan ännu en gång. Låg musik hörs inifrån lägenheten. Det låter som… Arvingarna? Kan det här verkligen vara Hannas lägenheten? tänker jag och tittar igenom vår mejlkonversation i mobilen och ser att, jo, adressen stämmer. Jag plingar på igen. Ingen öppnar. Efter ett par minuter kommer oron. Jag tar mod till mig och tittar genom brevinkastet. Ser ett par ben precis framför mig! Av ren chock snubblar jag två steg bakåt. 

Varför öppnar inte personen som står alldeles framför dörren på andra sidan?! 

Som om någon läst mina tankar så öppnas plötsligt dörren. På andra sidan står hon, den trevliga, roliga och intelligenta tjej vars blogg jag läst dagligen sedan 2007. En pirrande känsla går igenom kroppen. Måtte detta gå bra nu, hinner jag tänka. 

– Ja, visst är det inte så jävla kul att vänta va?! Säger Hanna och spänner ögonen i mig. 

Jag förstår att hon syftar på min försening på fyra minuter, så jag ber om ursäkt och kliver försiktigt in genom dörren. Hanna hasar in i vardagsrummet med en slags märklig läsk i hennes hand. Det luktar surt i lägenheten. Kanske beror det på alla kläderna som ligger utspridda över golvet. Eller kommer kanske stanken från maten som står framme?

– Välkommen in i salongen, säger Hanna och låter handen svepa över vardagsrummet.

Hon ber mig sätta mig i soffan och jag lyfter försiktigt bort ett par mensiga trosor från min plats. 

– Jaha, du skulle ställa nån fråga va? säger hon avmätt och tittar mot tv:n hon slagit på.

Det är The Real Housewifes of Beverlyhills på tv3. Jag frågar Hanna hur länge hon bloggat. 

– Tyst. Skärp dig din menlösa babian, ställ riktiga frågor annars får det vara, svarar Hanna utan att ens titta på mig.

Jag blir nervös men låter det passera. Harklar mig istället och går vidare med andra frågor. Jag har förberett mig noga inför intervjun med min idol. Även om det i just denna stund känns som om vi fick en rätt dålig start med varandra. Jag tänker att mina frågor om feminism bör få henne på andra tankar. Så jag ber henne berätta lite om henne feministiska ståndpunkter.

– Ha ha ha. Feminism asså. Det har blivit en sån jävla image-grej att jag spyr. Det är inge kul när precis varenda jävla brud ska bli feminist! Bli någe annat för i helvete. Lär er om runor! Hur man blåser glas! Fiske! Låt mig få ha min grej och få credd för den. 

Jag är stum och försöker se om hon skojar? Men Hanna ler inte. 

– Vet du en sak? Å lyssna noga nu lillan. Jag tror inte ens på jämställdhet. En kvinna har rent biologiska sämre förutsättningar och därmed ett lågt intellekt. Kolla på det här! Hemmafruarna i USA. De ultimata livet. Slippa jobba och va hemma å få karlns pengar. Då får man fan ta lite våld och påtvingat samlag. Handlar ju om å ge å ta det där… fortsätter Hanna och sveper sin märkliga läsk.

Så vänder hon sig plötsligt om mot mig. För första gången sen vi satte oss i soffan tittar hon på mig och inte på teven. 

– Du skickar väl citaten till mig sen? Frågar hon.

– Nja, vi brukar ha policyn att vi inte gör det… försöker jag försiktigt förklara.

– UUUUUUUUUUUUUT! Vrålar hon från ingenstans för full hals.

– Va? Säger jag fullkomligt chockad av hennes förändrade röstvolym.

Jag känner ur det sticker bakom ögonen och att jag inte alls var beredd på hennes utbrott. Egentligen var jag inte beredd på något av det här. Vem är den här människan? Är det dolda kameran? Jag inser att dolda kameran hör hemma på 90-talet och att det här faktiskt händer just nu. På riktigt. Jag frågar Hanna om hon vill att jag ska gå?

– Du ska ut härifrån och inte skriva ett jävla jota om jag inte får korrläsa citaten, säger Hanna samlat bara några centimeter från mitt ansikte. 

– Förlåt. Självklart kan vi ordna så att du får läsa citaten, jag tror jag har det jag behöver, bara en bild kvar, säger jag omskakad och faktiskt rätt rädd för den här människan. 

– Ingen bild, säger Hanna

– Vad? Vi bestämde ju det i me…

– INGEN BILD, avbryter hon mig.

– Okej… säger jag och försöker två gånger smygta bilder med min mobil.

Det går sådär. Hanna upptäcker mig med en gång och blir riktigt, riktigt förbannad. 

– UUUUUUUUUUUUT, vrålar Hanna och reser sig upp.

Jag hinner få med mig väskan och trampar i skorna och springer ut på gatan. Min jacka är kvar där inne, men jag inser att det inte är någon idé att återvända. Det kan sluta med våld och annat farligt. En vecka senare ser jag min svarta bomberjacka på hennes ”dagens outfit”. 

 

24 kommentarer | “Intervju med Hanna Persson”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. pelle skriver:

  Ja, men du, reporter lilla – du är ju uppenbart dum i hövve.

  All hail the master.

 2. lisawho skriver:

  HAHAHAHAH ÄLSKAR DIG <333

 3. Ellen skriver:

  Hahaha, strålande!

 4. Weronika skriver:

  Haha, så jäkla bra – älskar dessa intervjuer.

 5. Ingen Annan Än Anna skriver:

  Haha, underbart! :D

 6. Elina skriver:

  snälla läs ditt ”instagram” mejl!

  pözz!

 7. Olga skriver:

  Hua, obehagligt…

 8. bina skriver:

  hhahahahha!!

 9. Milla skriver:

  Fantastiskt.

 10. E skriver:

  haha, ooooh, jag blir uppriktigt rädd för dig ibland, galna master…..!1!!1!

 11. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

  Haahahaha HEMSKT

 12. Lise skriver:

  Är detta sant?!?!?! :(((

 13. sara skriver:

  haaahahahaha!!!!! det här var så jävla kul jag har skrattat jättelänge

 14. Sonja Bahlenberg skriver:

  hahaha<33 fick genast inspiration till en novell som ska skrivas i svenskan :)))

 15. lövis skriver:

  ahahaha bästa, älskar dig master!

 16. Linnea skriver:

  Hahahaha åh älskar dessa intervjuer!

 17. Dilan Soufi skriver:

  HAHAHAHA ÅH <3

  Livesändning någon daaaaaag? Var sjukt bra sist, vill höra din ljuva stämma.

 18. Malin skriver:

  HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA HANNA. Jag måste berätta en sak. Jag drömde att jag hade sex med dig (jag är tjej, visserligen bi-någonting men ändå) och du sa: ”Det är lugnt serru, jag har gjort det här sen jag var tio!”

 19. L skriver:

  Hahahaha du är för bra

 20. I skriver:

  Hej! Jag tycker du ska läsa http://made.devote.se och ge henne och hennes projekt om sexuella övergrepp och folks historier en ”shout out” typ, för att uppmärksamma det. Du borde i alla fall läsa hennes blogg, tror du skulle gilla den. Hon är som du, dvs. rolig och vettig och man vill applådera och ropa ”bravo!” efter att man läst era bloggar. Ha det bra, and keep up the good work!

 21. tess skriver:

  Hahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaha!!! Åhh guuuud så bra

 22. emilia skriver:

  hahahhaha satt å väntade på att ”jaget” skulle möta hanna i dörröppningen å att det var din onda tvilling i lägenheten

 23. RebeckaDahlvik skriver:

  Hahaha, du är så jävla bra!

 24. Klara skriver:

  HAHAH alltså Hanna. Det här var den bästa ”intervjun” någonsin. Gråter av skratt…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg