Gravity – årets film!

21:22 2013-10-14

 

Älskade ni.

Låt mig snälla berätta om mitt biobesök ikväll. Jag var nämligen på en förhandsvisning av filmen Gravity. Hade hört mycket bra om filmen (ok, enbart från Alex Schulmans i hans podcast) och hade därför höga förväntningar. Ungefär tio minuter in i filmen tänkte jag ”näe vad är detta”, en tanke som sedan utbyttes till något oklart. Jag minns nämligen inte eftersom jag var TOTALT uppslukad av denna film.

Vilket mästerverk! Jag, som annars OFTA tänker att ”nä nu får det ta slut” om filmer jag ändå tycker är bra, var under den sista timmen helt inne i denna film.  Är helt i chock över hur snyggt gjord den var? Så otroligt jävla vacker, speciellt bakom 3D-glasögonen. 

Älskar också att min Sandra Bullock äntligen får lite upprättelse. Tycker hon fått så mycket oförtjänt mycket kritik genom åren. Nu kanske creddkåren också kan börja tycka om henne.

Betyg:

…men jag har nästan svårt att sätta ord på varför. Det handlar nog om att filmen helt enkelt gav mig så mycket känslor genom subtila grejer. Ett exempel på det är hur extremt TUNG i kroppen jag kände mig då jag reste mig upp ur biostolen. Det var som om jag på riktigt trott att jag var tyngdlös genom filmen? Sedan skakade benen och jag hade kaninhjärta direkt efteråt. Insåg då att jag suttit spänd under hela biobesöket.

Var därför tvungen att kuta in på ett ölhak och svepa en öl i ren lugnande effekt. 

Aja. SE FILMEN. 

VARNING: kan trigga igång en del existentiell rymd-ångest hos dig. Men är samtidigt skön och betryggande på något vis. Världen är som den är liksom. Sjuk i huvet dvs.

7 kommentarer | “Gravity – årets film!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

  Nice! Är sjukt pepp på denna film!

 2. Elisabet skriver:

  Jag såg också Gravity ikväll, och gillade den jättemycket! Den var himla häftig, bra gjord och spännande!

 3. Madde skriver:

  Äntligen! Du har funnit ordet jag letat i år efter! Rymd-ångest! Åh, min barndom största rädsla har fått ett namn! :) skönt att inte va ensam om fenomenet heller ;)

 4. Rebecca skriver:

  Hej Hanna! Du är bäst!
  Såg denna musikvideo som sägs vara den ”värsta någonsin”. Alla reagerar över killen för att han ser ”löjlig” och ”störd” ut, men ingen reagerar över att tjejerna gör likadant. Varför inte?

  Jag känner väl själv att man reagerar lite så, att ”oj oj, det här var annorlunda”. HUR SOM HELST. TITTA. Lyckades bara fixa facebook-länk men det går säkert bra ändå :)

  https://www.facebook.com/photo.php?v=10200192951169566&comment_id=6986785&notif_t=comment_mention

 5. Anna skriver:

  Jag såg också filmen igår, tyckte fotografiet var jättefint (för en gångs skull en film där 3D faktiskt tillför något!) men var kanske inte lika tagen som du. Ganska trevlig men inte mer än så liksom.
  Tack för en bra blogg!

 6. Elsa P skriver:

  Okej så såg trailern och fick så grymt mycket ångest, är den värd att se trots det? :(

 7. Lina Josefin Berg skriver:

  Skrattade högt när jag läste det här då jag verkligen känner igen mig. Såg filmen igår och satt verkligen spänd under hela tiden och kände precis likadant efteråt. Skakis, förvirrad och rymdångest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg