Tisdagsinspon

15:15 2013-10-15

 

Dagens texter att läsa:
En tjej blir våldtagen – tjejen och hennes familj tvingas flytta
* Kakans inlägg, och Sara Hanssons serieteckning om jämställda förhållanden

Dagens önskan: 
Att reaktionen ”Men männen blir ju också slagna!” egentligen bara var andra ord för ”Fan vad fruktansvärt det här är! Vi måste förändra detta!” när vi diskuterar samhällsproblem som mäns våld och sexuellt våld mot kvinnor.

9 kommentarer | “Tisdagsinspon”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. R skriver:

  går just nu en kurs i Mäns våld mot kvinnor. Sjukt deprimerande och så jävla illa att våld mot kvinnor endast ser som en kvinnofråga och inte en samhällsfråga. Män måste ta sitt jävla ansvar över våldet i samhället WTF

 2. s skriver:

  är det lena dunham som barn på sista bilden? otroooligt lik henne!

 3. Emilia skriver:

  GÅSHUD när jag såg bilden om Hilary.

 4. Amanda skriver:

  http://www.babyvarlden.se/Nyhetsartiklar/Manliga-p-piller-finns-men-lanseras-inte/

  Har du hört något om detta Hanna?? Att det finns manliga p-piller men som ”det inte finns tillräckligt stort intresse för att lansera”. Vill gärna veta vad du tycker!

 5. F skriver:

  Sidan laddar och hoppar HELA tiden, går knappt att läsa/scrolla ner :(:(:(::(
  PLIS FIX!!
  (Läser från iPhone)

 6. erwerwer skriver:

  asså snälla kan du inte skriva om sarah reivingers text i din blogg! vill läsa din reaktion och jaa allt du tycker om den egentligen och vill att den ska uppmanas (öhh heter det så) för att den är så bra!! http://goteborg.etc.se/debatt/%E2%80%9Dinte-sa-kanslig-av-mig%E2%80%9D

 7. hanagee skriver:

  Jag ville bara berätta om ett nytt fenomen jag stött på; fler och fler av mina (kvinnliga) vänner vill och kan diskutera feminism på grundläggande nivå och det är fler och fler som faktiskt vågar kalla sig feminister. Det känns lite som om du, och möjligtvis andra liknande bloggare, håller på och skapar någon sorts gräsrotsrörelse. Ni ger oss vissa små medel, frågor och argument som får oss att tänka vidare och som gör att man enkelt kan argumentera och faktiskt vinna över de som endast har argument som ”självklart ska alla ha samma lön”. Även något så enkelt som att dina frågor får oss att tänka vidare och skapa egna åsikter, och helt enkelt få folk att inse att dom här problemen finns. Det är så bra att någon skriver på ett sätt som når ut till många (att det inte är för radikalt och sker på ett lite mer diskret sätt), för det gör att många tar till sig det utan att de är fullt medvetna om vad som sker – lite som marknadsföring.. Nu började jag flumma lite, men ville ändå få fram det, ett litet tack för det ni/du gör och ett erkännande att faktiskt någonting händer.. Det är på tiden.

 8. Fredrika skriver:

  Hanna, om du inte lyssnat redan så vill jag tipsa om Mia Blomgrens programserie ”Hatar män kvinnor?” i Tendens i P1. Ett program som ställer många frågor om begreppet kvinnohat. Vad det är eller inte är.

 9. Linnéa skriver:

  Gällande den om familjen som tvingades flytta pga våldtäkt (och inte blev betrodda) så har vi ju en liknande händelse här i Sverige, i Bjästa utanför Örnsköldsvik (där jag är ifrån). Det sjukaste jag varit med om och bevis på hur sjuk omgivningen kan vara, och vuxna (!) människor! Inslaget i Uppdrag granskning är så sjukt och hemskt, men var väldigt effektivt i övik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg