Helgen som gick

11:01 2013-10-20

 

Sorry att jag varit lite frånvarande i helgen, men…. Jag och Anton har gjort slut.

 

 

 

Hehe nej. Kunde inte motstå frestelsen att skriva så efter mitt förra inlägg. Skulle verkligen vara iRoNiSkT. Då kunde ni använda mina tips som antitips liksom.

Nåväl. Så vad har jag då egentligen gjort? Jo, jag har som vanligt hängt med mina bästa vänner. Kan inte få nog av dem. Vill vara med dem JÄMT. Det är något med hösten, känns som om en har tid med så mycket mer? Sommaren flänger en omkring med familj på lantställen och är utspridda, vintern är iskall och ingen vill röra sig från sitt hem, men just de här mellan-årstiderna vår och höst är verkligen mina kompis-årstider.

Vi har startat en kör. Ska uppträda med ett luciatåg för välgörenhet………… Detta är helt sant. Jag har ju flera vänner som pluggat musik, har egna band osv. som peppar till denna kör. Själv föddes jag tondöv men med en ibland lite fin ”klang” i min röst. Har dock problem med att träffa toner och att ens FATTA takten. Vilket gör mig orolig.

Med denna insäljning, undrar jag nu: sitter det några härliga företagsmänniskor där ute som läser min blogg och vill ha ett feministiskt skönsjungandes luciatåg med bara ”rätt” värderingar…? Ni ger oss en liten slant för vårt uppträdande, en slant som oavkortat går till välgörenhet (organisation, ännu oklart). Mejla hanna@hanapee.com för mer info. 

 

För att inte helt random använda ord som ”feminist” och ”feministiskt” (som jag ibland tycker blir urholkat eftersom det används så brett) så vill jag förklara vad jag menar med detta:

1. Under våra kvinnoseparatistiska körmöten diskuterar vi just feministiska frågor. Igår kom vi in på prostution och sexualitet. Vettefan om så mycket vettigt sades, men Kattis hade en bra analys om hur prostution kunde se ut i ett samhälle utan förtryckande strukturer dvs. ett samhälle som är långt bort från det vi befinner oss i nu. Den tar jag med mig i andra diskussioner. Genom att träffas bara snippbärare och dela liknande erfarenheter och analyser så är det lättare att hitta kraft och mobilisera mot förtryckande normer. Det är alltid bra. 

2. Vi skippar låtar som bara vill PRAISA THE LORD som herre. Detta är nog mitt stora problem med hela kristendomen, att den ”skrevs” under en tid då det bara var just herrar vid makten. Även om detta är ”förståeligt” pga ”var så det var”, så är det ändå historia som återberättas om och om och om igen i religiösa sammanhang. Tror att det bara gynnar manssamhället vilket självklart gör mig ledsen. Gillar mer låtarna där människan, kärleken, freden och barnet hyllas<3

3. Lucia behöver inte alltid vara vän och snäll i våra sånger. Kanske byts ett ord ut här och där. Kanske hela textrader. Jag tror nämligen att Lucia var mer än så. Vi får se hur de görs om. Har inte riktigt lyft denna fråga med övriga körmedlemmar. Ops.

 

Aja. Praise the lucia!!!!!

Min absoluta favoritjullåt just nu:

 

13 kommentarer | “Helgen som gick”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Millan skriver:

  Nä men fan va du skräms Hanna, fick ju nästan hjärtinfarkt. Inte ok. Pust.

 2. Hanna skriver:

  I ett samhälle utan förtryckande strukturer skulle väl männen också prostituera sig?! Jag tänker att om det nu är ett så bra yrke, som så många kvinnor vill ha, och så många män stimulerar – varför är det inte fler män som fattat grejen med att prostituera sig?

 3. Lisa skriver:

  Tycker också mycket om en stjärna lyser så klar, sjöng den för flera år sedan när jag var med i ett luciatåg, fick alltid en sån mäktig känsla av den låten, speciellt vid ”nu kan vi drömma om den fred som vi ska äga en gång”. *ryserlite*

 4. thessi skriver:

  guuuu va duktig tjej!! go go henne

 5. Antonia skriver:

  Älskar ordet ”snippbärare”!

 6. Bella skriver:

  Scheisse vad duktig hon är!!

 7. alexandra skriver:

  hallå, hanna, snippbärare =/= kvinna!!
  superviktigt att tänka på!!

 8. Linnéa skriver:

  haha fysatan, hann nästan bil gråhårig av stress av det skrämset.. puh

 9. Sandra skriver:

  Finns det möjlighet att vara med i er välgörenhetskör?

 10. Matilda skriver:

  Men gud, fick tväront i magen av första meningen!!

 11. Matilda skriver:

  Men gud, fick tväront i magen av första meningen!!

 12. Monikaaaa! skriver:

  Jag tänker mig er sjunga den lite mer såhär, med dig som solo: http://www.youtube.com/watch?v=AwaErnHtzWk (helst i en video med samma regi!)

 13. Lucia skriver:

  Eftersom jag ÄR freakking Lucia kan jag försäkra dig om att Lucia definitivt är mer än så. Jag är skitofta både arg och sur. Orka hålla på och vara vän och blid liksom.

  Praise Hannapee!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg