*Skär fisken (fast vit fisk, typ sej, gös) i ca 2-3 cm stora bitar. Lägg på ett fat. Pressa över limejuice och krydda fisken runt om med salt och peppar. Låt stå i kylen 20 minuter.
*Blanda mjöl(2 dl), chilipulver(2 tsk), oregano(2 tsk) och salt(1 tsk) i en skål. Vispa upp äggen(2 st) och tabascon(1 tsk) i en annan skål. Lägg de fint smulade kexen i en tredje skål. Vänd fisken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i kexsmulorna. Tryck till så att kexen fastnar över hela fisken.
*Värm upp rapsolja till 175°C (använd en digitaltermomter) i en gryta/kastrull, den ska nå ca 5 cm från bottnen. Fritera fisken, några bitar i taget, tills de är gyllene runt om, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera med inlagd rödlök, pico de gallo, creme fraische, koriander och avocado!
Ät och NJUUUUUUUUT. Det gjorde jag. Raaaaaaap.
Såg ju laaaaaaaagom gott ut!!!
Jag undrar på vilket hotell du bodde på i Prag och vart du bokade?
Tacksam för svar :)
Ååh va gott, måste bara våga mig på att fritera..
Vad för typ av kex undrar jag?! (:
Hanna! Detta har inget alls med tacos att göra men tycker verkligen du bör läsa denna artikel, angående slutshaming osv.
http://jezebel.com/what-happens-when-a-13-year-old-4chan-cam-girl-grows-up-1443144696
Undrar detsamma, vad för sorts kex?
Detta recept är såå sjukt gott, en standardrätt i mitt hushåll, mums! :)
Ser löjligt gott ut! Skvätter det mycket när man friterar i olja? Halvnojig för att bränna upp underarmarna…
I vad lägger du in rödlöken?
Äe fy fan vad gott det ser ut, smälleer aaav. Vill ba passa på att säga också att din blogg GNISTRAR just nu master, den är såååå braa. Vill kommentera varje inlägg med en liten nickande/skrattande/dyrkande smiley.