Recension: Veronica Maggio – Handen i fickan fast jag bryr mig (låt för låt)

19:06 2013-10-09

 

Sergels torg
Har lyssnat sönder denna sen ett par månader då det var första singeln. Älskar att melodin är glad men texten sorglig. Och när hon går upp i falsett! Vill bah skrika med NÄR ALLT ÄR SLUT VAD GÖR VÄL DET OM HUNDRA ÅR?!
Igenkänningsfaktor: Hög. Uppgivenheten i att älska nån men att ändå inte kunna fixa det. Inget spelar någon roll. Hejdå.
Bästa textrad: ”Fast det kommer blåsa upp till storm står jag där jag alltid stått”.
Betyg: 

 

Jag lovar
Kommer spela denna nästa gång jag dj:ar, jag lovar…. Hehe. Hatälskar melodin. Den är lite störig, men ändå så otroligt fångande. Har den alltid i huvudet då jag lyssnat på låten, kan också bero på att den rimmar så jävulskt i början. Är så svag för låtar som rimmar.
Igenkänningsfaktor: Medel. Hela dagen-efter-ångesten känns igen, har dock inte varit singel sen typ -92, så där har jag svårt att relatera.
Bästa textrad: ”Jag vill hellre vara bortgjord än å va ensam”.
Betyg: 

 

Hela huset
Höll på att AVLIDA av spänningar då jag hörde att Maggio och Håkan skulle göra duett. Hade dessvärre svårt att gilla denna första lyssningen, gillade den vid typ tredje. Tycker verserna är bäst, speciellt när Håkan kommer in, men refrängen är lite tråkig.
Igenkänningsfaktor: Megahög. Mitt grundtänk är ju att ”oj, nu är allt för bra… hjälp snart blir det dåligt”. Kan dock inte relatera till det där med att sitta på piano.
Bästa textrad: ”Jag skulle kunna dö nu med kinden mot din hals”. 
Betyg: 

Va kvar
Här är istället refrängen den starka. ÄLSKAR refrängen. Men verserna är lite the strokes -inspirerat mikrofonkonstiga, vafan heter det? Är ju ingen musikexpert… det låter liksom diskant? Aja. Har hursomhelst aldrig gillat det soundet, förutom i KANSKE just The Strokes. Det drar alltså ner låten.
Igenkänningsfaktor: Medel. Är sällan på fest med okända och deppig nu för tiden. Men känns igen på att lova sig själv IGEN och IGEN.
Bästa textrad: ”Med pannan emot väggen lovade jag mig själv igen”.
Betyg:

 

Låtsas som det regnar
Åh gud. Grät när jag hörde denna för första gången. OCH DET ÄR INGET JAG BARA SKRIVER?!? Blir helt förstörd av den här låten. Den känns som dennas skivas ”Snälla bli min”, men mer mogen. Så simpel och nära. Som i lugnet efter att någon gjort slut. Den totala tomheten och uppgivenheten. Fy fan
Igenkänningsfaktor: Skyhög. Vill bara skrika ”JA PRECIS! VARFÖR SA DU INGET OM DU VISSTE VA DET VA?”.
Bästa textrad: ”Jag ägnade dagar åt det som är ingenting nu”
Betyg: 

Ps. Visste ni att Snook har en låt med samma namn…? ;-)))

 

Hädanefter
Min första favorit. Älskar de små ”dödödööö” i bakgrunden. Gillar också då Maggio sjunger snabbt och ljust, som i den här låten. Gillar också klappen. Texten. Att dne har POWAH! Och framförallt att den är skriven till hennes barn Bosse! Åh!
Igenkänningsfaktor: Hög. Har ju ej barn, men tänkte på Anton och hur jag ofta tänker precis som Maggio sjunger. Att hädanefter ska jag va bra. Något som btw går hand i hand med att lova sig själv saker om och om igen. 
Bästa textrad: ”Allt jag gjorde innan vi blev två jobbar jag för att bli bättre på”
Betyg: 

 

Trädgården en fredag
Hm. Jag har lite svårt för den pga får töntighetsrysning när hon sjunger ”glitter på kinden” osv. Det blir så himla bokstavligt och incest-stockholmigt med en låt om klubben Trädgården och alla i kön. Är ju inget som är på riktigt där. Är ju bara …fest. Men å andra sidan behöver ju saker inte alltid vara på riktigt.
Igenkänningsfaktor: Skyhög. Går ju liksom gärna på Trädgården en fredag. 
Bästa textrad: ”Träffar gärna vem som helst utom mig själv”
Betyg: 

 

Dallas
Skönt med en låt där det är Maggio som ställer kraven på den hon hänger med i större utsträckning än i de andra låtarna. Har dessvärre också de där the strokes -effekterna jag har svårt för. Men ändå ”svängig” som mormor skulle konstaterat. 
Igenkänningsfaktor: Medel. <3Kontrollbehovet<3
Bästa textrad: ”Missförstå mig rätt, jag vill ju bara känna att det é vi”
Betyg: 

 

Bas gillar hörn
Också en favvo. Vill va också va kär i en snygg kille och ha ont i hjärtat då han inte ser mig. För då skulle jag kunna skriva detta mästerverk. ÄLSKAR den snabblugna melodin.

Igenkänningsfaktor: Medel. Men fattar ändå känslan. Är ju huvudsaken va. 
Bästa textrad: ”Försöker va hård men alla förstår, jag knyter min hand i fickan och går”.
Betyg:

 

I min bil
VILKEN LÅT PÅMINNER DEN OM? Har googlat i säkert en kvart nu. Hittar den inte. Det är melodin i första versen? Åh. Blir gälen. Gillar verkligen lill-mörkret i den här låten. Hur den är lite mystisk…. handlar den om att hon har en affär? Fattar ej riktigt. SÅ MÅNGA FRÅGOR.
Igenkänningsfaktor: Vet inte? Fattar den ju inte. Men kör ju bil så: Medel. 
Bästa textrad: ”Rutorna nere fast luften är som is, sätena fällda i mörkret i min bil”.
Betyg: 

 

Mörkt
Älskar när Maggio låter täppt, eller har tjocka polyper. Det har hon i den här låten. Det tillsammans med den otroligt mjuka melodin gör att jag myser loss till detta. Älskar riffet och hur refrängen kommer sen och bah ”deeet ääär fööör möööööörkt”. 
Igenkänningsfaktor: Låg. Har aldrig brutit mig in på ett badhus. Men har rätt vita ben dock.
Bästa textrad: ”Vatten av silke, flyter på rygg som barn”. 
Betyg: 

SKIVANS TOTALA BETYG AV HP: 

17 kommentarer | “Recension: Veronica Maggio – Handen i fickan fast jag bryr mig (låt för låt)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Fridas Djurblogg skriver:

  Älskar hela skivan så den får 10/10 av mig. Men DALLAS, åååh!! Och Sergels torg, årets låt! Och Jag lovar= bäst! Och bas gillar hörn (har alltid läst: bas I ett hörn.. tänkte precis rätta dig..). Hmm, antar jag älskar alla ;) Enda minuset med skivan är att den är för kort! <3

 2. Malin skriver:

  Låtsas som det regnar är heeeeeeeelt fantastisk! Jag får gåshud och snyftar lite varje gång! Så sjukt vacker text och stråket och allt.. Underbar låt!

 3. emelie skriver:

  I min bil påminner om någon the Killers-låt!

 4. Vilma skriver:

  I min bil påminner om Running up that hill med Kate Bush!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Emelie skriver:

  Plus att slutet av I min bil låter som den sista låten i Edward Scissorhands tycker jag = extra fint!!

 6. Jennifer skriver:

  Kära master, kan du komma till Malmö och dj:a vavava?! :D plz! Vore awesome :)

 7. Matilda skriver:

  Helt glömt bort att lyssna på hennes skiva, har snöat in på Ane Brun på LP *beroende av knastret*

  Jo, en sak bara, när jag läser din blogg (i chrome) så hoppar sidan upp till headern lite då å då, vilket är jättejobbigt när jag är mitt uppe i att läsa en text!
  Det kanske går att åtgärda?

  Du är bäst mazter!

 8. alva skriver:

  Håller med om de störiga melodierna på vissa låtar?!?!??! Irri. Men ändå väldigt bra skiva liksom.

 9. rebeckka skriver:

  tack för recensionen, hanna! det pushade mig att äntligennnnn ba lyssna igenom hela skivan, hade fram till ikväll inte tagit mig tiden att göra den, så tack! favoriten är lätt låtsas som det regnar. alltså, wow.

 10. filippa skriver:

  ”Vill va också va kär i en snygg kille och ha ont i hjärtat då han inte ser mig. För då skulle jag kunna skriva detta mästerverk” Snälla skriv inte sååå, även om jag kan tänka mig att du inte menar det fullt så bokstavligt. Jag är olyckligt kär just nu och det är nog fan det mest obehagliga jag varit med om, har ont i magen mest hela dagen.

 11. sofia skriver:

  så bra recension <3

 12. Ellleenn skriver:

  I min bil låter som Beiruts ”a candles fire” i början!
  http://open.spotify.com/track/3OxuCeQqFNGjLuZUlEXzZp

 13. Julia skriver:

  Men HP, vad tycker du om sista låter Riviera då? Är smått förvirrad nu… På iTunes är det nämligen sista låten men Mörkt är inte med på det albumet. :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla