San francisco here comes maaaaster!

10:06 2013-10-14

Nu är det bokat. I två veckor kommer jag bo inneboende hos en kvinna som är typ yogainstruktör (alltså älskar henne redan av den anledningen) och bor i en jättefin lägenhet i Nob Hill i San Francisco. Jag ska studera engelska på språkskolan EC under dessa två veckor – en kurs som jag bokat genom Blueberry.

Har i ungefär tre månaders tid försökt komma på VAD jag vill göra och insåg att jag verkligen vill bli bättre på engelska och åka till Kalifornien igen. Har slitit med lilla hår i tussar med att hitta en bra skola där som dessutom ligger bra i stan. Hittade då EC genom Blueberry och tyckte det såg bra ut. Verkar vara den enda språkskolan i San Francisco som faktiskt ligger i down town och inte på nån jävla ö bredvid. 

Kommer, förutom att plugga engelska, också att frilansa från San Francisco under dessa två veckor. Kanske kommer jag också ha ett lesbiskt äventyr. Tror dock inte det, en gaykompis till mig sa att jag är den mest hetero hon vet :-(

Mmm. Redan den 3:e november åker jag. 

Just nu är jag 80 procent nervig och på gränsen till att skita ner mig. MEN samtidigt, det är ju bara två veckor jag blir borta. Och om allt känns piss får det väl vara så i två veckor då. 

 

PS. Har jag några läsare som bor i San Francisco? Isf vill jag ses! Ni andra som varit där, kom gärna med tips om hiPpA sTäLlEn! Jag tror jag missade en massa sist jag var där!

40 kommentarer | “San francisco here comes maaaaster!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Erika skriver:

  Jag tycker att du ska åka till Bernal Heights! Det är som en egen liten stad där allt är supergulligt, plus att man kan gå upp på en utsiktsplats där man har superfin utsikt över stan. Där ligger också en nepalesisk restaurang, Little Nepal, som har sjukt god mat. Den ligger på 925 Cortland ave. Är sjukt avundsjuk på dig pga <3 SF!!!!!

 2. Rebecca skriver:

  Din blogg har blivit helt ooomöjlig att läsa via denna nya portal. Snääälla byt till masters förra blogg, jag har läst din blogg i typ 5 år och jag saknar den så överjävligt mycket nu när den knappt går att vara inne på :,(

  HANAPEE SVARAR: Men du är ju här inne nu?!? VAD är det som inte funkar???? Blir GALEN JAG MED

 3. Erika skriver:

  Just det, tipsar också om Tartine som är ett cafe/bageri som har sjukt goda kakor! Det ligger supernära Dolores Park på 600 Guerrero St.

 4. J - Att leva med en missbrukare? skriver:

  Vad bra att man gå kortare kurser sådär,tycker ofta att det är längden som klan skrämma en till att söka, ett halvår eller ett år utomlands, långt borta från alla vänner och all familj, men två veckor lät ju ok :)

 5. Simone skriver:

  I och med att skolan är downtown så kan det bli ruffigt om kvällarna så pass opp om du går ensam.. tendeloin är inte alls ett bra område att vandra igenom på kvällar och nätter, kan även vara lite sisådär dagtid också.
  SF är fullt av hemlösa, fyllon och diverse löst folk och att ta MUNI är en upplevelse i sig för rätt som det är har någon bajsat i bussen eller skriker dig i ansiktet. Säger inte detta för att skrämmas eller få dig att ångra dig men kan vara bra att känna till när alla tycks romantisera SF.
  Men frukta ej, SF är ju underbart också! ta dig till sutro baths, Muir woods, häng i området Mission (massa barer och matställen) och ät en taco, softa i Dolores park, gå på spelningar (http://www.sfweekly.com/concerts/) och njut av dina 2 veckor! De kommer gå sjuhelsikes fort!
  tips: ha ca 20dollar i skon ifall någon skulle överfalla dig och råna dig på allt för då kan du i alla fall ta dig hem.

  HANAPEE SVARAR: Hahaha fyfan vad du SKRÄMS?!??!?! Har självklart kollat upp alla områden. Har ju VARIT i San Francisco och blivit hotad med spark från arg tjej. Men skolan ligger typ i Nob Hill, dvs. inte down town som i farliga down town. Kram och tack för tips!

 6. Paulina skriver:

  Åh jaaaaag jöööööö, men jag är på Sverigebesök tills den 26e november :'( :'( :'( Hoppas du hittar alla pärlor ÄNDÅ! Mvh The Best Guide You Never Had

 7. Henrietta Köhler skriver:

  GAH SÅ MODIGT OCH BRA!!! hade nog valt EXAKT som du om jag varit i din sits!!! :)))

 8. Paulina skriver:

  Ps – Om du får panik på *storstadskänslan* rekommenderar jag dig att ta färjan över till Sausalito/Larkspur och njuta av lugnet ”på andra sidan bron”. Där finns pärlor som San Rafael (med burritos på Hightech Burrito eller brunch på Crepevine!!1), mysiga parker i överflöd och småstadssnälla människor vilket kan vara som balsam för själen om man får litt panik bland höghusen. Precis efter Golden Gate (till vänster om du kommer från stan) finns en väg uppåt bergen där du hittar bästa utsikten (om Karl the Fog håller sig i skinnet)!

 9. ida skriver:

  Går knappt att läsa bloggen via mobilen längre :( Den ”flimrar” hela tiden, vilket gör det omöjligt :(((

 10. Emma B skriver:

  Antingen så uppdateras din blogg var 5:e sekund eller så har min surfplatta fått fnatt. Går knappt att läsa eftersom hela sidan laddas om hela tiden. Är det bara jag som har detta problem?

 11. Lise skriver:

  Ååååh, vad kuuuul!! Det kommer gå så JÄVLA bra!!

  Och gällande att det inte funkar så bra för vissa att läsa din blogg nu, det är ju supertrist, men för mig funkar det prima (bortsett från att den laddar om, men det ska lösas/vara löst ju) Mitt tips: Skriv ett inlägg och fråga vad folk upplever för problem, be dem beskriva utförligt, vad använder de för telefoner? Via vilken app? Vad använder de för webbläsare? Upplever de problem varje gång de går in på bloggen? Folk förstår väl förhoppningsvis att du vill blogga härifrån, och alla tekniska problem går att lösa. :) Så länge IT-avdelningen vill. ;)

 12. Kristin skriver:

  Fett KUUUUUL! Lol på kommentaren ovan med massa skräckhistorier, det kommer gå asbra master! Och två veckor är ju ingenting (på ett bra sätt).

 13. Sonja skriver:

  Valencia street!!!!!
  Dolores Park, köp the cookiemans kakor om du vågar ;)
  49 Geary’s fotoutställning
  Off the Grid, steetsfood festival varannan vecka.
  Womens Building 3543 18th st the mission. Coolt om kvinnokampen i SF
  Wolves & Craftsman FANTASTISKT Café
  IN&OUT Burgers!

 14. Cicci skriver:

  Kan VERKLIGEN rekommendera after work/nattklubb på Academy of Sciences. Det var iaf ett hippt ställe sist jag var där. De langar alltså upp en full nattklubb (drinkar, djs, lampor) inne på museet. Det är helt magiskt!

  Som en kombination av Universeum/Aquaria/Tekniska museet och fullt med glada människor som dansar omkring med en drink i handen. Kom i tid och köp gärna biljett innan, köerna kan vara mördande

  http://www.calacademy.org/events/nightlife/

 15. Linnea skriver:

  Funkar ASBRA att läsa bloggen för mig. HA DET SÅ BRA MAZTERH

 16. Anneli skriver:

  Ska master bo i n00b Hill????? (Höhö)

  Har också funderat på språkresa men har beslutsångest :( vill åka till bristol i England (med blueberry språkresor) men vet inte vilken kurs jag ska ta… Finns vanlig språkresa och sen finns Cambridge examen. Hade varit kul att ta examen men rädd att faila och betalat massa pengar för inget.. Och vanlig språkresa slipper jag ha massa press på sig och bara lära sig engelska flytande+bo i ett annat land. Någon i kommentarsfältet som har erfarenheter av Cambridge examen eller vanlig språkresa som vill ge tips vilken jag ska ta? :)

 17. Hmm skriver:

  Ville bara säga att dt nuförtiden går mycket bättre att ladda upp kommentarerna. Surfar med safari.

 18. Sara skriver:

  Det funkar bättre med google chrome än med Safari om man har mac ;)

 19. Malin skriver:

  Precis innan jag läste det här inlägget öppnade jag ett brev från blueberry eftersom jag planerar att göra ungefär samma sak! Och nu blev jag jättepirr-i-maggen + så mycket mer inspirerad till att faktiskt göra det. LYCKA TILL!

 20. fanny d skriver:

  åh vad roligt!

 21. L skriver:

  Gud va kul! Älskar San Francisco, sådan härlig stad. Men alltså två veckor? Jag var på språkresa i fyra veckor, känns det inte lite kort med endast två veckor? Kan ju vara en bra början dock :)

 22. Fröken Fräken skriver:

  Åh, var där i somras! Saknar redan.
  *Super Duper-burger – bättre än Flippin!
  *Skittacky:a Starlight room som är en rooftop-bar på ett hotell jag inte minns namnet på. Beställ en skål Pimm’s och dansa med SF i bakgrunden. (dock lite tacky – bring some friends)
  *Sen finns det en liten, liten smyckes/sjal/väsk-butik i området där Huset Fullt-husen står. Rätt nära det fräscha torget. De gör smyckena själva. Finfina och finfina priser!

 23. Mt. skriver:

  Var bara där i två dagar och hann därför inte hitta alla smultronställen, var mest på typiska turistgrejer. Men här kommer lite tips med sånt som jag hann med! Ett absolut måste är utsiktsplatsen Twin Peaks där man har utsikt över hela staden. Jättevackert! Googla så får du se. Alcatraz trodde jag skulle vara lite överhypat men det var en riktigt häftig rundtur. Man får gå runt därinne själv och lyssna på fångar som pratar och berättar historier i hörlurar. Sen finns det såå många mysiga och häftiga kvarter där folk målar konst på väggarna. Cheesecake Factory längst uppe på taket av Macy’s har jättegod mat (och cheesecake!) och en häftig utsikt.

 24. Julia skriver:

  The Cheesecake Factory och The Burger Bar som båda ligger i samma hus som Macy’s vid Union Square är lätt värda varsitt besök. bakverken på Cheesecake factory är bara helt sjuka, du måste se dem (och såklart även äta något). De har dessutom en takterass som är supermysig att sitta på och blick ut över torget :)

 25. Emma f skriver:

  Är i detta nu ute och backpackar just i Asien. förundras över hur alla jag träffar som reser runt verkar så obekymrade. Jag, precis som du är ängslig och en extrem tänkare. Innan jag kom in här på din sida googlade jag dangers of sihanoukville och fick upp en lista på alla mördade turister i Kambodja… Betryggande;) Härligt och tryggt att komma in här på din blogg precis som hemma! Att resa är verkligen en erfarenhet för livet oavsett om det är backpacking i Asien eller en språkresa till USA!

 26. Alina skriver:

  Men aaah, så COOLT! Du bara: ”ha inte för höga förväntningar på vart jag ska åka så ni inte blir besvikna”. Jag tänkte att du kanske skulle på en weekend till Norge eller dylikt. OCH SÅ DRAR DU TILL MED SAN FRANCISCO!!!!! Heja!!!

 27. martina skriver:

  HANNA JAG VILL TRÄFFAS!!! Pluggar på Berkeley och hänger i SF frekvent.. vet att vi skulle bli bästisar. Lolz. Har massa trevliga kömpisar etc etc.

  Vad säger du?? :D

 28. Uppsalatjejen skriver:

  Åh Hanna, din blogg flimrar hela tiden, skitsvår att läsa:(

 29. Cecilia vestlund skriver:

  Åh san francisco är helt amazing. Jag var på språkresa där i våras i tre månader. Tenderloin är inte alls så farligt. Jag bodde där och visst stinker det här och var men de hemlösa som bor där är ofta så borta/höga att dom inte är farliga. Om du ska akta dig för något se upp för tonåringar, dom är dom ända som tjänar på att sno en mobiltelefon.

  Jag rekommenderar att titta på bisonoxarna i golden gate park, titta på sjölejonen vid fisherman’s warf, köp en burrito i mission och ät den i Dolores park, grilla på Baker beach, titta på ocean beach, ät koreansk mat på cocobang och köp sushi på den japanska mataffären i japantown.

  Blir nästan ledsen när jag skriver det här, saknar det så mycket… Du måste dricka iced mint mojito coffee på phils coffe.

  Fick även berättat för mig att anledningen till att det finns så många hemlösa är att dom får mat och boende om dom är drogfria så en massa andra städer ger sina hemlösa en enkelbiljett till san francisco.

 30. Linnea skriver:

  åh fy fan så grymt, hp!

 31. N.A. skriver:

  Tycker inte det var läskigt/obehagligt att åka MUNI… Kanske stinker lite men ääääsch, det är ju ändå SF!!!/RoMaNtIkErN

  Såg att ingen nämnt Haight Ashbury än – Hippiezzzz all ovah! Älskade att strosa omkring där, kände mig cool. Ville ha blommor i håret, en virkad topp och utsvängda jeans. Och solbrillor med gulbrunfärgat glas.

 32. Ella skriver:

  För det första vill jag säga att bloggen fungerar hur bra som helst för mig, både i Chrome och på Samsungtelefaxen. Sen vill jag fråga hur mycket du investerar i en sån här resa? Blir det megadyrt eller hur har du gjort för att inte bli utfattig av detta? Eller så är du rik, det vet ju inte jag!

 33. LISA skriver:

  Jag är ett tips.

 34. Emilia skriver:

  Jag bor just nu i en liten stad som heter Belmont, ca 40 min utanför SF och det är heeelt underbart! Åkte hit för lite drygt två månader sen (från Gbg) och går på college (College of San Mateo). Det vore skitkul om du har lust att träffas lr om du har nåra frågor lr nåt sånt så ställer jag gärna upp och svarar :)
  Jag bloggar även om min ”resa” så vill du checka den så har du den här: http://www.kristenblondin.blogg.se
  Hoppas du får det suuuper!

 35. Matilda Möller skriver:

  Men åhhh seröst san francisco:D :D :D . Jag flyttade från lilla Linköping till Isla Vista (galen studentstad 5 timmar söder om SF) för drygt två månader sen… Åkte till san fran för en långweekend för 2 veckor sen och blev KÄR!!! Önskar nästan jag bestämt mig för att flytta dit istället för Isla Vista. Varför ska du bara stanna 2 veckor!?!?!? :O :o :O :o det kommer gå jättefort (på ett dåligt sätt).
  Tips: i Ashbury Haight (hippiiiiezz) så finns det ett crepes-ställe ”crêpes express” som serverar crepes med : NUTELLA, PEANUTBUTTER, MAPLE SYRUP OCH JORDGUBBAR . alltså allt det goda i en och samma crepe och det kosta typ 5 dollar. jag köpte 3 stycken
  Tips 2: Att åka MUNI är inte alls farligt eller läskigt det är tufft massa coola människor
  Tips 3: Castro
  Tips 4: Åk till Isla Vista och hälsa på mig

 36. Sara skriver:

  Hej miss Hanna, jag bor I S.D men är ofta i S.F på jobb. Om du har tur så kommer jag en sväng när du är där och då kan vi ses ;) Annars om det blir för kallt där uppe kan du komma ner till solen en sväng…

 37. rebecca platten skriver:

  Hej Hanna, hör av dig så hittar vi på något kul. SF är oändligt. Pluggar musik i det stora USA och delar gärna med mig av allt jag vet om detta land och allt fint som finns i staden. Friterat smör, firedancing, vad det än är!
  Kram / Rebecca

 38. Lisa skriver:

  Det där låter ju himla roligt! Själv pluggar jag just nu engelska tre månader i Liverpool. Innan jag åkte var jag nervös, men när jag väl kommit hit så ordnade det sig. I’m having the time of my life! Ha så sjukt roligt på andra sidan Atlanten :)

 39. Jenny P skriver:

  Åh vilket bra beslut! Minnen för livet och väldigt utvecklande och stärkande! :) Jag har bott i San Francisco vid två olika tillfällen, i sammanlagt ett år, och jag har aldrig varit med om något riktigt obehagligt, varken på stan eller på bussen. Och jag åkte MYCKET buss! Nu befinner jag mig i Sonoma (wine country, nordöst om SF). Kom hit och drick lite vin vettja. Eller så ses vi kanske i stan. Hade varit awesome! :)

 40. Lovisa skriver:

  Jag bor här! Jag bor hääääär!!!! Kom ba så hänger vi :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG