Upp till match!

09:07 2013-10-30

God morgon båd herre å fru å hen

 

Startar denna dag med att spöa Anna, Frida och Linso i badminton hade jag tänkt. Men vi får väl se. Älskar badminton så mycket? Det är den ultimata folksporten, alla kan ju vara med! Det är ju liksom ingen hyfsad frisk person som absolut inte kan spela badminton. Är ju bara att vifta lite med sitt racket.

Här kommer några bra nybörjartips som jag har använt mig mycket av:

1. Spring alltid mot mitten när du slagit en boll, på så sätt har du närmast till alla håll om nästa boll skulle komma långt åt höger/vänster/bak/fram.

2. Peka på bollen. Slår du med högern? Peka då med vänstern när bollen kommer! Det är ett bra nybörjartips för att träffa.

3. Var alltid redo på att springa! Badminton är ingen sport att stå still i, stå i ständig position beredd för att springa efter bollen.

4. Kommer bollen för nära? Ta ett steg bakåt! Då slipper du slå med ett jättekonstigt kroppsnära slag med ditt racket.

 

*SMASH AND GOOD BYE*

16 kommentarer | “Upp till match!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linnéa skriver:

    Din mage är så söt och bullig! <3

  2. Ina skriver:

    Varför går det inte att läsa din blogg i mobilen? Bara hoppar hela tiden :(

  3. Lise skriver:

    Gyyyd vad jag blir sugen på att skaffa din hårfärg. Meeen, jag tror jag har den redan? Hehh. Blir sugen på att spela badminton också. Du är bäst.

  4. lisawho skriver:

    Åh älskar badminton jag med!!!

  5. Michelle skriver:

    Tips på bra träningsställen i sthlm?

  6. Cornelia skriver:

    Som föredetta elitspelare (hoho, inte ofta jag får säga så) så approvar jag dessa råd, och tillägger att alltid vara på tå och att alltid ha racket uppe. Att vara på tå gör att man alltid är i springposition och att man får lättare steg och vändningar. Visst är det kul! Dina inlägg om badminton får mig att sakna det

  7. Sofia skriver:

    åh, jag älskar också badminton! spelade ett par år när jag var yngre och saknar det. men i måndags spelade jag med några kompisar! och bra tips där, de känner jag igen :D kram

  8. P. skriver:

    Ååååh, min älsklingssport! La av för ungefär ett år sedan, men innan det hade jag spelat i 5 år. När man spelar seriöst är det faktiskt jobbigare än många tror! Dina nybörjartips är bra master, men som Cornelia skrev är det jetiviktigt att alltid hålla racket uppe! Poz Hanna, älskar din blogg.

  9. Gabriella Dostan skriver:

    Älskar badminton och älskar ny-håret ditt!

  10. Anna skriver:

    Mäh, inte alls någon lättspelad sport :( har ont i knät och den här ”vara redo att springa”-grejen gör typ att mitt nästan hoppar ur led. Äsch.

  11. L skriver:

    Åh älskade badminton när jag var liten, var alltid överlycklig när vi skulle åka till Badmintonhallen med idrotten. Det var så jäkla mys och kul. Sen hade dom en cafeteria med massa gott godis, så man firade alltid efteråt och köpte några s-märken för en tia. Ångrar alltid att jag inte började köra på fritiden!

  12. Petra skriver:

    Älskar älskar älskar när du visar bilder på din mage och inte står helt *FiTsPo* spänner alla muskler och visar hur man ser ”perfekt” ut för numera kan man undra om alla har magar i stil med dem på insta….

  13. linda skriver:

    Har varit rädd för badminton sedan en idrottsvikarie tog mig åt sidan för att lära mig att ”träffa någongång”. Resten av klassen fick alla dela på en bana och köra ”rund-badminton”. Jag och vikarien hade den andra banan, lagom nära så att de andra i klassen kunde titta på, skratta och peka. Vikarien blev argare och argare för ju fler bollar jag missade. Och jag kände mig bara världens sämsta 12-åring. Sen dess har jag inte spelat badminton nej. Kanske dock borde bekämpa mina barndomsspöken och ge det ett försök?

  14. Ajlin skriver:

    Jag ska spela badminton med min killä i kväll. ÄLSKAR! Älskar INTE träningsvärken jag får i vaderna dagen efter. >_<

  15. Mli skriver:

    Åååh, älskar badminton!! Men mina knän hatar det, buhuhuhu… //89-åringen (eller hon född -89, minns inte riktigt)

  16. BEUNDRARE skriver:

    sixpack :****

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG