Söndag i San Francisco

12:18 2013-11-11


Hade helt fantastiska tre timmar med SF-Anton och Bella idag. Var liksom vid golden gate -bron och i en SKOG typ en halvtimmas promenad från city? Fattade typ inte att jag var i San Francisco där ett tag pga så mycket natur. Men tydligen har den här staden allt. Känns som om jag skulle vara en lyckligare och bättre människa om jag bodde här. Bella berättade att hon blivit det när hon bott här de senaste fyra åren… Fy fan, kände en växande avundsjuka mot att de faktiskt har allt detta bara runt knuten, detta plus:

+helt fantastiska hus
+aldrig riktigt kallt
+TREVLIGA människor överallt som snackar glatt med en
+öppensinnig stämning
+bra butiker, cafén, restauranger
+palmer
+fantastiska utsikter typ överallt
+många bra medieföretag i stan där du kan göra karriär… lalala
+stan är liten, så du kan gå typ överallt
+riktiga semesterstränder bara en kort bit bort
 

Stora minuset handlar om att det i vissa områden är så sjukt många hemlösa och trasiga livsöden. Förutom den höga kriminaliten (som gör att jag känner mig rädd) i de områdena så är det bara smärtsamt att se och veta att människor lever på det sättet. Här går jag liksom omkring med nike-tights och nån jävla organisk juice i handen och så är folk så sjukt trasiga ett kvarter bort. Hela den amerikanska politken och mentaliteten som är största boven i dramat skapar ju avsmak.

 

AJA. En flytt hit över ett halvår, år kommer nog ske. Någon gång……. ska bara försöka få med Fjanton på idén *hänger morot på en pinne å springer stockholm – san francisco med anton efter*.

9 kommentarer | “Söndag i San Francisco”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hmm skriver:

  Glöm inte att havet i CA ALLTID är svinkallt.

 2. julia skriver:

  du borde åka till nationalparken muir woods som ligger däromkring, fullt med redwoodträd (högsta träden det finns typ) och SUPERfin natur, såg vilda hjortar/rådjur och ugglor och allt möjligt där… bra promenadspår också :)

 3. Henrietta Köhler skriver:

  ÅH om du vill tycker jag att du ska göra en guide till oss som vill dit i framtiden :-D. Och på tal om förra inlägget: TACK FÖR ATT DU ÄR SÅ GRYM OCH KLOK OCH INTRESSANT!!! Du bara fortsätter och fortsätter att tänka på så himla bra sätt!!

 4. Emelie skriver:

  Wow, att du fick med Tom Hanks i bakgrunden på första bilden!!

 5. Erica skriver:

  Har läst din blogg sedan du bodde uppe i norra delarna och var en tonåring men jag har aldrig kommenterat. Måste dock säga att jag ÄLSKAR den :) Förutom nu och ca en vecka tillbaka.. för jag är såååå avundsjuk över att du är i SF medan jag måste vänta ytterligare två månader på att få åka dit ;( Jag håller med, SF har allt! Tror jag (har bara varit där två gånger).. men däremot håller jag inte med om den första punkten på listan. Jag har bara varit där under sommarn (En gång i Juni och en gång i Augusti) och jag säger som Mark Twain: ”The coldest winter I ever spent was a summer in San Francisco”. När jag var där förra året i Augusti var det så kallt att Norrlands kallaste vindar skulle kunna liknas med en frisk bris vid medelhavet…

 6. Linis skriver:

  Jag vill ge dig ett jättebra boktips inom jämställdhet och genus! ”Kroppspolitik – om moder Svea och andra kvinnor” skriven av Maud Eduards. Hon problematiserar kroppen och kön (främst kvinnans) i förhållande till nationen och svensk politik de senaste 150 åren utifrån fem teman; landets säkerhet, abort, prostitution, högre utbildning och kvinnorörelser. Jag läser den nu inför min C-uppsats i statsvetenskap och fastnade direkt, tror att du skulle uppskatta den också! Ps. Är inte alls avundsjuk på din ensamresa, INTE ALLS *håller fingrarna i kors*

 7. Anna skriver:

  Jag bodde i SF ett halvår när jag var 23 år och det var det bästa halvåret i mitt liv! :)

 8. Joseph skriver:

  Den där husdesignen får mig bara att tänka på sitcomen ”fullt hus”.

 9. inez skriver:

  asså va coolt!!!!! p första bilden går d liksom en linje som börjar som en skugga på väggen och sedan forsätter på mannens käklinje och sedan ner på hans dragkedja!!!!!!! i en helt perfekt linje?!?! WOW!!!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg