Episkt tal om sexism

19:46 2013-11-11

Se episka scenen här.

Rös sönder av detta klipp. Så spot on på saker som kan vara svåra att greppa. Nu måste jag börja titta på tv-serien Scandal, någon som har sett den? Äger den lika mkt som denna scen…?

27 kommentarer | “Episkt tal om sexism”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lise skriver:

  Såg detta klipp 6-7 gånger igår innan jag somnade och njöööööt. Vill nu ha svar på samma frågor som du, för att efter ha sett klippet känns det ju som ett måste att se serien.

 2. Fia skriver:

  Scandal är okej, har blivit bättre nu på slutet. Men tycker den är lite ojämn. Kerry Washington och nu Lisa Kudrow är absolut dom som lyfter serien! Typ en av dom serierna som man slötittar på men som man inte obsessar över :)

 3. Ida Amanda skriver:

  Älskar du politiska serier och situationer som spelar på verkligheten är serien helt perfekt! Det fanns ju faktiskt en juridisk ”liga” precis som denna under George W Bush’s tid, även om fallen de tar sig an i serien inte är på riktigt. Personligen älskar jag den, men sexism förekommer även här i stora mängder, även om det finns inslag (som detta) som motverkar den.

 4. Annie skriver:

  Sååå bra! Nu blir jag också nyfiken på den här serien.

 5. Linis skriver:

  Jag började titta på serien förra veckan faktiskt! Är inte helt såld men eftersom min sambo fastnade så fortsätter jag titta och den är faktiskt helt okej. Inte så att jag längtar efter att titta men när jag väl gör det så fastnar jag. Finns några intressanta karaktärer och gillar en serier som skildrar amerikansk politik så är den absolut sevärd. Sjukt bra klipp!!

 6. Linn skriver:

  Scandal är bra! Om du gillar politiska serier med konspirationer och lagom kluriga problem + omöjlig kärlek. Hehehe.

 7. Matilda F skriver:

  Jag har följt scandal sen början och tycker den är bra!
  Kerry spelar en stark, självständig kvinna som kör sitt eget race och är sjuuukt grym i det hon gör. Dock är det ju Hollywood så hon blir lite mesig när hennes kärlek kommer in i bilden. Presidentens fru är har många svårt för men hon är trots detta framställd som en komplex och djup person med egna motiv och känslor.
  Jag tycker alla kvinnor framställs bra och antalet komplicerade kvinnor är hög i denna serien och det beror nog på att det är en kvinnlig manusförfattare. Pepp i det!!
  Så, allt som allt, väl värd att se men det är i säsong 2 alla lyser lite mer.

 8. Lotta skriver:

  Jag tittade på serien i början men har inte blivit av på ett (är asdålig på att följa serier), men jag älskar Shonda Rhymes som har skapat flera starka kvinnliga karaktärer och är mest känd för Greys Anatomy. En annan sak och gilla med henne är att hon skriver sina karaktärer utan att specificera deras utseende, de hade alltså en öppen casting till greys anatomy och det är därför man finner flera olika etniciteter i Greys.

 9. Therese skriver:

  Scandal är toppen! Veckans seriehöjdpunkt tillsammans med Bron! Rekommenderas starkt :-)
  Många starka kvinnliga karaktärer i Scandal!

 10. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

  Vill också veta mer om serien! Blev ju sugen efter att ha sett denna scen!!

 11. Susanna skriver:

  Bra! Fast sjukt störig huvudperson som ARTIKULERAR nåt djävulskt.

 12. alva skriver:

  FAN VILKEN QUEENLIG SCEN!!!!!! Vill trycka upp manuset och tapetsera mitt sovrum i det.

 13. Josshon skriver:

  Å kärlek till det här klippet, gud vad jag önskar att det var en klipp från en faktisk intervju med en kvinnlig presidentkandidat!!

 14. Hanna skriver:

  Snälla snälla Hanna, för oss som inte kan vara där. Kan du inte delta i detta? http://sf.wish.org/news-and-events/news/wish-news/batman. En femårig kille som är sjuk i cancer vill vara batkid för en dag och därför har invånare i San Francisso besämt att göra det möljigt (människor ibland <3 <3 <3).
  Hade varit världens finaste grej att delta i men känns lite långt borta.. men tänkte att du kanske ville vara en del av det.
  Pussar och kramar

 15. clarra skriver:

  scandal äger!!! kerry washington e queen of everything. (å lisa kudrow nu med, hon är ny karaktär i tredje säsongen)

 16. J. skriver:

  https://www.facebook.com/hampus.kjellberg/posts/10151696437596537?comment_id=27140167&notif_t=like

  Kan du snälla läsa igenom den här tråden och ta upp problemen? Tack

 17. Hanna J skriver:

  Jag har kollat de säsonger av Scandal som finns på Netflix och asså… Nä. Gillar tyvärr inte. Och då är jag ändå sån som älskar politikserier osv. Det är liksom… för mycket. För osannolikt. Nä, jag fastnade inte direkt. Och powerkvinnaklipp som det ovan har jag inte sett alls annars (har inte ens sett avsnittet ovan). Det är mer cyniskt överlag.

  Blir förresten helt överlycklig över att se att jag inte är den enda som stör mig på att Olivia ÖVERARTIKULERAR hela tin!

 18. Lidia skriver:

  KÄRLEK!

  Hade sett första säsongen och drog mig för att forstätta, men bara för det så! Ombloggar videon i royontherun och länkar till din awesome blogg (som jag bara upptäckte för ett par dagar sen, yay!) och till göttiga Jezebel, världen bör känna till båda (inte för att jag har worldwide followers haha – hej hybris – men du fattar, you always do :)

  royontherun.blogspot.com

 19. Zuizu skriver:

  Hanna, på senare tid har jag flertal gånger gått in här, läst ett inlägg, tänkt i skallen – jag älskar den här tjejens blogg. Idag är en sådan gång. Kärlek och lycka till dig.

 20. L I L I J A skriver:

  LOVE :D
  Var tvungen att se det om & om igen.. & skicka till min mamma ;)

 21. Emelie skriver:

  Åh kära nån, jag började gråta lite. Fan så bra!

 22. Linnea skriver:

  Haha girlpower!!!!

  Förresten, är en 14:årig tjej som har varit intresserad utav jämställdhet och grnus och sånt, så jag och mina kompisar bestämde oss för att starta en blogg om det :D

  Bra va?

 23. Jessica Edlund skriver:

  Bästa jag sett! Har sett det 4 gånger och vill inte sluta. Magiskt!

 24. ett ritstift i din rumpa skriver:

  verkligen episkt!

 25. Bee skriver:

  Tycker absolut att du ska ge Scandal en chans! Själv gillar jag serien mucho!

 26. RebeckaDahlvik skriver:

  Så jävla bra! Hanna, du är en av mina främsta idoler inom feminism!
  Skulle vara roligt om du läste mitt senaste blogg-inlägg.
  Det handlar om min resa från osäker tonåring till en stark, ung kvinna & feminist.

 27. Amanda S skriver:

  Wow, att man rös! Så jäkla right on.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg