Gudrun Schyman homeparty

14:44 2014-01-09

 

Nuså! Ni är många som har frågat efter den och här kommer äntligen filmen från när den fantastiska Gudrun Schyman var hemma hos mig (och senare i vår föreningslokal) och föreläste om feminism och politik. Titta, ta in, NJUT och sprid filmen till de ni känner. Ut med rasisterna in med feministerna.

 

Ps. Slutet blir lite tvärt, men filmaren var tvungen att dra.

22 kommentarer | “Gudrun Schyman homeparty”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anneli skriver:

  Åh vad hon är cool. Har ju inte hunnit se hela än, men gud vad jag gillar henne. Jag har sett henne på bussen så galet många gånger (hon bor där jag bodde förr OBSOBS ej stalker) men jag var inte så feministiskt lagd förr i tiden och jag vågade aldrig säga något till henne. Fint att du vågade dårå ehehhe. Puss

 2. Alexandra skriver:

  Tänk om en haft sådana lärare i skolan!

 3. Linnea skriver:

  ÅH!! Vill typgråtskrattskrika, så himla bra! Underbart hur tydligt hon staplade upp alltihopa för en som är förstagångväljare i år och jobbar i vården så gav dethär massa insikter! Fantastiskt!
  Tusen kramar

 4. Fanny skriver:

  Åååååh SÅ bra!!! TACK för att du la ut och tack till den som filmade. En och en halv timme kändes som en kvart typ! Ska sprida! Woop Woop! Ut med rasisterna in med feministerna

 5. Ellen skriver:

  Hon var och föreläste på vårt universitet innan jul. Så fruktansvärt bra!

 6. T. skriver:

  tack för detta!!!

 7. Dina skriver:

  Tack!! Har verkligen velat se den:)

 8. Isa skriver:

  Så grymt bra! Tack för att du lade upp det!

 9. Fanny Uthas skriver:

  http://fannyuthas.devote.se/blogs/27910002/blogg-tips.htm
  Jag har tipsat om din blogg på min, du får gärna kika på det!
  Älskar dig och dina underbara värderingar och tankar,
  fortsätt så!

 10. C skriver:

  Hej Hanna!
  Kollade igenom ditt arkiv lite idag och kom över det här inlägget: http://hanapee.com/blog/2010/03/23/det-kommer-bli-bra/
  Hur ser du på den tiden (som 18-åring) och det inlägget idag? Jag är inne i en jobbig ångestperiod där jag ibland tänker att jag ska behöva börja gå i terapi för att bli bättre, och andra dagar tänker jag att det går att komma över mina stress- och ångesttankar med hjälp av träning (bryta mina tankemönster som du nämner i blogginlägget) och genom att tänka positivt och fokusera på allt bra i livet när ångestattackerna kommer. Det går ju… sådär. Är precis som 18-åriga Hanna var, rädd för att det här aldrig kommer att försvinna helt. Har du ändrat tankar/åsikter kring ångest etc idag, jämfört med det du skrev i inlägget för snart fyra år sen? Jag antar att du har lärt dig mycket mer om ämnet sen dess. Kram.

 11. Isa skriver:

  Har sett klart hela nu! FANTASTISKT BRA! Hoppas hoppas hoppas att F! kommer in i riksdagen i höst! Ut med rasisterna in med feministerna!

 12. Oskar skriver:

  Gudrun är fantastisk på så många sätt <3

 13. marit skriver:

  Helt grymt bra och så tydligt och sakligt! Man får verkligen en grymt bra bild av hur det ligger till och vad som kan göras! Blev medlem i F! så fort jag tittat klart för jag blev så taggad! Kom igen nu alla!!

 14. Hanna skriver:

  Heja Gudrun!!

 15. Lizzy skriver:

  Tack filmaren och Hanna och framförallt Gudrun så hemskt mycket! Nu förstår jag allt! Låt 2014 bli året då rasisterna åkte ut och feministerna fett flög in!!!!!!

 16. Maria Å skriver:

  Yihaaa Gudrun! Nu ska jag bli medlem i F!

  Love you Gudrun och Hanna!

 17. Marielle skriver:

  Tack Hanna för att du delar med dig av Gudrun! ;)
  Jag delar med mig av denna länk för glatta livet till alla mina vänner och bekanta…

 18. Karro skriver:

  Fantastiskt bra!!!

 19. Em skriver:

  Hej Hanna!

  Jag vill bara tacka dig så hemskt mycket för att du varit en del av processen i att öppna mina ögon. De senaste åren har jag insett mer och mer hur hemsk världen är, framför allt för kvinnor men även för många andra grupper i samhället. Tack så jättemycket för denna film. Jag spenderade natten med att läsa igenom FI’s politiska program och inser att för första gången någonsin (trotts att jag har röstat förr) så har jag hittat ett politiskt parti som står för nästan hundra procent vad jag tycker. Det känns att FI är ett nytt färskt parti. De har tagit ställning för aktuella frågor och jag känner mig stolt att säga att jag kommer rösta på dem i nästa val. Så tack Hanna, för att du hjälpt mig hitta en politisk tillhörighet.
  Kramar Em.

 20. Sara skriver:

  Men hur bra??? Så otroligt pedagogiskt och välformulerat! Trots att jag själv är miljöpartist önskar jag F! ALL lycka i valet 2014!

 21. Angelica skriver:

  ÅH. Helvete vad bra!!!!!! Ska (så fort detta är färdigskrivet) bli medlem i F! TACK Gudrun för att du förklarade på ett så bra och pedagogiskt sätt.

 22. lg skriver skriver:

  Nöjesguiden, den kända politiskt obundna guiden till nöjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla