Vi äger!!!

16:33 2014-01-08


 

Idag var jag med i Metro och snackade om bloggtrender! Lite komiskt bara att det regnade då jag blev fotad och därför har ett ”konstnärligt” litet paraply på alla bilder. Skriver som min kompis Frida Högberg brukade skriva på sin Lunarstormpresentation: *~::Lessen phlikka med prickig paraply::~*..

Håller ni med mig om samhällsengagemanget? Samtidigt som partipolitiska ungdomsförbund tappar medlemmar så känns det ju som om unga människor (jag och ni å hela jävla packet) har ett stort samhällsengagemang? Framför allt i sakfrågor som miljö, feminism, rasism och djurrätt.

Ps. TACK för all pepp om vardagsinlägg, blev så genuint glaaaad. Äggmacksuppdateringen är på väg tillbaka! *laddar i kylskåpet*

24 kommentarer | “Vi äger!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma s skriver:

  Men åhhhh är dem- som jag har väntat <3

  Grymt med dig i Metro. Tyckte bilden va fin å.

 2. Skribentkollektivet skriver:

  Ändå otrendigt av bk att tipsa om Dessie och Paow, otroligt o-nytänkande. Kanske dessie med bebben (fast tonårsgraviditetsbloggar har vi läst ett tag nu va?) men trodde ändå de skulle vara lite mer innovativa.

 3. Skribentkollektivet skriver:

  (Om du tycker du fått lite kommentarer på senaste så kan jag nämna att det är väldigt lätt att missa att man ska göra ordbekräftelse plus att jag fick tecknet för pi att fylla i – hur gör man det ens???)

 4. Linnéa skriver:

  Håller med till 110% om engagemanget, känner det i hele kröppah <3

  Och angående BK (visste inte ens om att de fortfarande fanns), har inte de spelat ut sin roll vid det här laget? Känns så...2010 bara

 5. lisa skriver:

  JA
  högt och lågt!
  för att citera Marcus Birro: Proust och Knasen! skoja
  högt och lågt var inget skämt alltså, menar bara att det höga inte behöver vara proust och det låga inte behöver vara knasen. (Som Birro tycks definiera högt och lågt)
  Kram

 6. KICKANWICKSELL | Ovanligt liten systemkritisk temissbrukande skriver:

  HURRA!

 7. Mia - Bloggkommentatorerna skriver:

  Jo! Jag håller med om att det känns både tråkigt och omodernt att ”tipsa” om Dessie och Paow. Men det är nog lite typiskt oss att se det ur klicksynvinkel. Paow och Dessie kommer öka stort nu när de är aktuella, och därför hamnar vi där när vi får frågan. Sedan att det finns tusen andra roligare bloggar som bör lyftas fram. Så jag kan ångra det svaret faktiskt.

 8. Palle skriver:

  Hoppas för allas del att förutspåelsen om engagemang i sakfrågor om miljö, ekonomi m.m. stämmer. Känns som hög tid för det. Tillsammans kan vi få politiker m.fl. med oss.

 9. Hanna Watson - nygift i Kanada skriver:

  Jag är förvånad över att Nellie Berntson inte är med. Hon klättrar ju som tusan på bloggtoppen just nu och är en av Sveriges största bloggare. 13 gammal och skriver mycket om nätmobbning och pepp till unga tjejer.

 10. Sara skriver:

  Hej!
  På tal om samhällsengagemang, har du sett Fröken Frimans krig på SVT? SÅ BRA miniserie om kvinno- och klasskamp i början av 1900-talet. Tips tips tips om du inte redan sett den!
  Kram

 11. Sonja Bahlenberg skriver:

  Tycker att det är så himla viktigt att engagera sig politiskt på något sätt mer eller mindre, för att det idag behövs! Tycker att fler ungdomar borde känna att det handlar om oss nu, att det nu gäller att vi ska få ett samhälle som är bättre anpassat för oss, och inte bara för överklassen. För få känner eller vet vad som är viktigt! Vet att det finns en massa arga ungdomar där ute, men som gömmer sig bakom datorskärmen. Visa er i ungdomsförbunden! Själv är jag med i Ung Vänster och kämpar för ett bättre samhälle anpassat för alla.

 12. hana skriver:

  jag ääääääälskar dina vardagsinlägg! du behöver VERKLIGEN inte skriva värsta krönikan varje gång du bloggar, lagom är bäst! hejja hejja

 13. Anna skriver:

  Längtar tills du skriver inlägget angående Filip & Fredriks samtal i senaste podden!!!!!!

 14. Erica skriver:

  Jaaa äggmackor!!!
  PS. Uppgraderade nyss från en iPhone 4 till en 5S och nu laddar nöjesguiden på 1 sekund? Fantastiskt!

 15. Maggan skriver:

  Själv har jag varit politisk vilde framtill nu. Tills jag upptäckte Nya Partiet.

 16. Maggan skriver:

  Oj glömde länka, har startat ett nytt parti, här är bloggen som ska ta mig in i riksdagen 2014. http://npnyapartiet.wordpress.com/

 17. ellin☮r skriver:

  ..förutom vi i unga feminister dårå, växer ju såre knakar, vi! *sToLt*

 18. Julia skriver:

  Jag tror att vår generation (sent 80-tal och tidigt 90-tal) tycker att det är oerhört viktigt att påverka och göra skillnad. Därav engagemanget!

 19. Julia skriver:

  Jag tror att vår generation (sent 80-tal och tidigt 90-tal) tycker att det är oerhört viktigt att påverka och göra skillnad. Därav engagemanget!

 20. jp skriver:

  ja, vi är mycket samhällsengagerade! och hurra för det!

 21. Nina skriver:

  Fick denna länk upptryckt i ansiktet i mitt facebook-feed.
  http://www.dagens.dk/billeder/44446
  Danmark är pinsamt.

 22. Lisa skriver:

  Det verkar som att färre engagerar sig i föreningar och organisationer. Det kan jag tycka är lite sorgligt men sen samtidigt känns det som du säger som att fler och fler faktiskt bryr sig om världen runtomkring och vad som händer. Mycket skrivande på bloggar, delande på fb och så. När saker är orättvist uppmärksammas det och eftersom nästintill alla är på nätet är det ingen som undgår det. Det når även de som struntar i politik. Och det tror jag kan leda till något bra!

 23. Mandy skriver:

  Herregud! Kollade precis en powerpoint inför morgondagens föreläsning på sjuksköterskeprogrammet och DU är med på en bild där! CHOCKEN!

 24. Sigrid skriver:

  Jag håller med till 100% om samhällsengagemanget. Tror också att man engagerar sig mest i sakfrågor snarare än partipolitik också, och vet inte om det egentligen är helt bra? Jättebra att engagera sig över huvudtaget, såklart, men att man då kanske missar många åsikter partierna står för som man egentligen inte skriver under på själv?!
  Ska bli lärare, så vet inte riktigt hur jag ska uppmuntra till engagemang hos mina framtida elever.

  OCH! detta var vad jag egentligen ville säga till dig allra mest:
  jag läser bloggar för just dessa saker – politik och samhällsfrågor (vad är skillnaden eg?)
  Folk verkar ha svårt att förstå att det finns sak-bloggare, att inte alla bara postar vackra bilder och ”skriver av sig”. Jag läser sådana också, och gillar att det också finns, men HEJA DIG och alla andra samhälls-bloggare för att ni ger oss material att förhålla oss till!
  Gillar daj skarpt Hanapee! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG