viktigt meddelande hohoo!

23:07 2014-03-17

UNDER HÖKENS VINGAR KOM!

VILKEN FÄRG????

INGEN

VA???

INGEN!!

VADÅ…?!

DET KOMMER INGEN POD IKVÄLL!!!!!!

…Ja, ni hörde rätt :-( Den här veckan är dessvärre podcasten försenad med en dag. Detta pga att det helt enkelt inte gick att pussla för mig och (Ricky)Martin. Men! I morrn på lunchen har vi hittat en lucka som vi kommer fylla med en timmes podinspelning.

Tänkte också att vi kunde passa på att svara på en del frågor som har kommit in den senaste tiden. Bland annat ett mejl som skrevpå att Martin tog 80% av taluttrymmet i vår pod… INTRESSANT är mitt svar på det. Martins svar är självklart ÅNGEST och TYSTNAD. Men mer om det kommer vi snacka om i morgon.

Har ni några frågor som ni vill att vi svarar på i morgondagens pod????? Ställ de i kommentarsfältet här nedan vettja… om ni har någon dvs…..

22 kommentarer | “viktigt meddelande hohoo!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Marielle skriver:

    Jag vill ännu en gång slå ett slag för LIVEBLOGG! Kul om ni spelade in podden samtidigt…?!

  2. Frida skriver:

    Har ni tips på hur man hittar boende i Stockholm!? Hur gjorde ni?

  3. M skriver:

    Tur att man kan lyssna på era gamla podcasts! Har så sjukt svårt att sova själv om det är helt tyst, så era podcasts är igång varje kväll som jag sover ensam. Men jag vill påpeka att jag i sådant fall redan lyssnat på podcasten men sätter igång den igen (eller en gammal) och somnar, känns tryggt och bra. Vad jag ville säga med det här är att jag tycker väldigt bra om dom! Intressanta och också roliga ämnen (som Martins fotbollsberättelser). :) Kramar till er!

  4. Elias skriver:

    Fråga till Martin!! Hur gick det med din blogguppdatering? Har varit lite glest på sistone :-/ gillade det du skrev jö!!! :D

  5. Frida skriver:

    Vad gör en när studenten börjar närma sig och en och ens partner inte ens har liknande framtidstankar/mål/vadmannuskakalladet. Vi har vart tillsammans i över 2 år och sedan 6 månader tillbaka haft ett distansförhållande pga jag pluggar ute i världen. Jag vill ut i världen ännu mer efter att skolan är klar om 13(!) veckor. Men partnern vet säkert att ett universitet i stockholm är rätt väg för denne. Jag älskar hen mer än allt och tanken på att göra slut för att ”en måste” för att ”ena är för olika/har olika framtidsplaner” är så okul så ni anar inte. Jag älskar denne så otroligt otroligt mycket verkligen. Ni som är kloka, hur ska en tänka?

  6. Elias skriver:

    Hanna, först vill jag bara säga att jag älskar din blogg och dig så himla mycket. Du har verkligen hjälpt mig mycket med mina tankar, du har fått mig att skratta under dagar som jag har varit ledsen och samtidigt gjort mig klokare och jag har lärt mig sjukt mycket om feminism tack vare just DIG!<3333 Du är bääääst och helt klart min förebild. Skulle vara en dröm att få träffa dig!! <3<3<3

    Nu till frågan. När du var 16-17 år, vad hade du för sätt att förhålla dig till dig själv? Jag tänker på det här med självkänsla. Hade du en bra självkänsla? Märkte du någon skillnad på dig själv som person under de tre åren på gymnasiet? Hade du bättre självkänsla i 3an jämfört med 1an? Tacksam för svar. Älskar eran podd, PUSS OCH KRAM

  7. JENNY PITEÅ NORRLÄNNING skriver:

    Martin och Hanna: Kan ni inte prata lite om detta med utseendekomplex utifrån båda era perspektiv? Hur ser man på sig själv i spegeln oxh älskar det man ser?

    Hanna: Snälla snälla snälla master, skulle du inte kunna prata lite om detta med barn, och att vilja eller inte vilja ha barn. Man får så sällan höra tankegångar om att kanske inte vilja ha barn, inte längta efter den sortens liv.

  8. Saby skriver:

    Fråga/krav: Låt oss åtminstone höra Antons ljuva stämma?? Han kan väl berätta nån anekdot eller så? Vore SÅ kul! Han behöver ju inte visa sig, bara snacka lite! <333333 bäst pod btw!!!<333

  9. Amz skriver:

    Vill också gärna höra dina tankar om att vilja eller inte vilja ha barn. Min sambo vill absolut ha barn längre fram, jag är inte lika säker. Skulle vara kul att höra dig prata om hur du ser på det. Kram!

  10. A-J skriver:

    Fråga: Kan vi inte få höra Anton som gäst i podden någon gång?! Typ bara lite i alla fall?! :)))))))))))))

  11. Annie skriver:

    Ja! Liveblogg! Helst kvällstid…

  12. Lina T skriver:

    Glädjer mig :) ni två tillsammans är en fröjd att lyssna på. Kan ni inte ringa Alma?! Hon är ju för härlig!

  13. ellen. skriver:

    jag har svårt att försvara mig mot människor som är kritiska mot att jag tänker rösta på F!. är väl aningen konflikträdd. har ni några tips på argument att ställa dem mot väggen med?

  14. Ida skriver:

    Era värsta saker ni stör er på hos andra, jag blir tillexenpel helt galen när folk nyser/hostar i händerna (jobbar dessutom på homebuy så efter att de genomfört denna VIDRIGA handling räcker de över sedlar till mig…….)
    Och vad är era värsta ticks ( sånt som ni själva gör)
    Häst

  15. Johannaaa!! skriver:

    Kan en vara kompis med någon som har helt olika åsikter än en själv gällande jämställdhet? Om en t ex har väldigt kul och trevligt med denna människa i vanliga fall men det sen kommer fram att personen tycker att det är helt rätt att kvinnor tjänar mindre än män för att de föder barn och att det är heelt okej att kvinnor gör mer hemarbete än män för att det är ”genetiskt” och alltid har varit så, och sedan säger att en ska sluta tjata om att Sverige inte är jämställt för det är det visst ”fokusera på något riktigt problem istället”
    Har lite svårt att bestämma mig om jag ska bryta kontakten helt med dessa kompisar eller om jag ska stanna kvar med något slags hopp om att de kommer förändras ifall jag kämpar tillräckligt med att få de att inse hur ”jämställdheten” i Sverige faktiskt ser ut!

    Taaack för en grym blogg och pod!!! :D

  16. Emma J skriver:

    Jag såg Martin och hans gulliga tjej på Finest Awards förra veckan. Ville gå fram och säga att er podd är så himla härlig men vågade inte. Fick en känsla av att han skulle tycka att jag var… konstig? Borde jag ha gått fram? Vad tyckte han om galan rent generellt? Folket osv…?

  17. Hanna skriver:

    Hur förhålla sig till/hantera d nätta lilla ämnet dödsångest?! Mer eller mindre ständigt närvarande på nåt sätt…

  18. Elin Nilsson skriver:

    Gillar verkligen er podd och tycker att den är en frisk fläkt bland topplistan på iTunes! Har dock lite konstruktiv kritik (hur mycket hatar man inte det…) SÅ: ibland känns det som att du ”intervjuar” Martin och att samtalen ofta utgår kring hans perspektiv där du ställer frågor till honom osv. Bara en reflektion jag gjorde nu när jag läste att någon annan tyckte att han upptod 80% av talutrymmet, kanske kan vara en förklaring?

    tack master för blogg o podd

  19. My skriver:

    Hej där!

    Jag har ett förslag på ett ämne som ni verkligen borde prata om, nämligen destruktiva förhållanden.

    Jag ska berätta om mitt dilemma och hoppas på att få lite kloka tankar från er kring detta…

    Jag har en väldigt nära kompis som, precis som jag alltid har haft mycket självrespekt och vetat var hon har sina värderingar. Men för ungefär ett halvår sedan flyttade hon till London och träffade bara ett par veckor efter det en kille där som hon snabbt blev tillsammans med.
    Min hobby-psyokolog-hjärna tänker att hon nog kände sig lite ensam och bortkommen i en stad där hon inte kände någon och därmed försökte hitta tryggheten i honom.
    Tyvärr är han dock helt dum i huvudet, inte bara mot henne men mot alla hennes vänner också.
    Jag ska nämna några snabba grejer ur ett så jävla stort sammanhang:
    1. Han har absolut INGEN respekt för henne what so ever. Kan kalla henne för de mest förnedrande saker, slänga ut henne på gatan, låta henne betala allt eftersom han inte har ett jobb osv.
    2. Han har så jävla äckliga värderingar, som inte alls matchar ihop med hennes.
    3. Han har problem med alkohol och droger.

    Och det är bara lite av alla problem de har.

    Det är inte hemskt nog att han har alla dessa problem, utan han har även lyckats hjärntvätta henne till att tro att hon inte är någonting värd, att han är det enda hon förtjänar och har och att varje fuck-up är det sista.

    I helgen blev det ännu en gång kaos och jag fick bokstavligen plocka upp henne från golvet i mitt trapphus, mitt i natten, när hon var helt förstörd och ta hand om henne tills morgonen. Då sa hon att hon skulle lämna honom (som hon har sagt så många gånger förr) och nu har hon gått tillbaka till honom.

    Jag och alla andra vänner har försökt prata med henne flera gånger och vi har även pratat mycket med varandra. Men nu har vi och framförallt jag som står väldigt nära henne, kommit till en punkt där vi känner att vi inte orkar mer. Vi orkar inte finnas där för henne gång på gång, prata i timmar med henne och försöka få henne att förstå – eftersom att det aldrig verkar ge något då hon går tillbaka till honom hela tiden. Och vi orkar inte stå bredvid och inte göra någonting heller eftersom vi bryr oss för mycket! Men framför allt orkar vi inte se henne må så pass dåligt som hon gör och se henne åka längre och längre ner i skiten med honom.

    Hanna! Har du haft någon kompis som haft ett destruktivt förhållande?
    Jag och hennes andra vänner vet inte vad vi ska göra längre! Vi känner oss så maktlösa och orkar inte längre!

    Det skulle vara så otroligt givande och intressant att få höra era tankar kring detta!
    Hur mycket ansvar han man som kompis? Nästa steg är liksom att själv köpa en biljett till honom tillbaka till England och med våld släpa ut honom ur landet.
    Är jag en dåligt kompis som skiter om jag skiter i henne för att jag inte orkar? Eller gör jag henne en tjänst?
    Hur fan ska man reagera och göra?

    För övrigt älskar jag ju er podd och jag blir alltid så himla avis på din norrländska!

    Tack för en bra blogg också och tack för att du är en vettig tjej!

  20. Nina skriver:

    Jag är 16 år, feminist och politiskt intresserad. Mina vänner (okej, i princip hela min skola) har endast väldigt ytliga intressen (Kläder, bloggar, utseende), vilket även jag har till viss del, men inte på samma sätt vilket leder till att jag väldigt ofta känner att jag inte ”passar in”. Min familj är som mitt bollplank där jag kan diskutera politik och feminism, då min pappa t.ex röstar på F! osv, men jag saknar att kunna prata om sådant här med vänner. Ska jag fortsätta prata feminism med mina vänner i hopp om att få dem att bli intresserade? Var du med om samma sak när du var ung?

  21. Ev skriver:

    En fråga till Hanna: Din blogg är ju bjussig, rolig, öppen, personlig och politisk. Hur känner du inför det faktum att du har den här bloggen, i förhållande till jobb och *karriär*? Är bloggen en fördel, som ger möjligheter, eller nackdel, som sätter käppar i hjulet, karriärsmässigt? Jag älskar din blogg! men är bara nyfiken på detta eftersom jag på senaste tiden har funderat över hur *arbetsmarknaden* förhåller sig till bloggande osv..

  22. Ev skriver:

    Och en till!

    Vad skulle ni säga till era 18-åriga själv om ni kunde?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp