MVH reder ut begrepp!

17:04 2014-04-23

Äh. Vafan. Ledsen att jag spammar från ”mitt” program nu. Men jag tyckte det här blev rätt så grymt idag! När rättvisekämparna Margret Atladottir och Barakat Ghebrehawariat reder ut vanliga begrepp som jag tror många går omkring och funderar över. TJOHO!

”TOLKNINGSFÖRETRÄDE”

 

”VITHETSNORM”

”RASIFIERING”

”CIS”

”PATRIARKAT”

12 kommentarer | “MVH reder ut begrepp!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hilda skriver:

  Detta avsnittet va KÖNG! Jättebra! Så härligt att bara få njuta av likasinnade, smarta människor! Kan ni inte ha ett avsnitt om typ *framtiden*/vad man kan göra efter studenten/hur man vet vad man vill jobba med/hur man kirrar karriär (om man vill ha det)/vad man ens kan jobba med osv? tror många av era tittare kommer stå inför de frågorna inom typ max en 3årsperiod! och även många som ju ta studenten redan i vår! KRAM och tack för bra avsnitt!!

 2. Maya skriver:

  Första avsnittet med BRA innehåll, måste jag säga!

 3. E mm a skriver:

  BRA avsnitt! Tack och bock

 4. Linda skriver:

  Kollade på förra veckans MVH tidigare idag. Såå mysigt avsnitt! Ska såklart se dagens också så fort jag hinner.
  Tillhör väl inte riktigt den tilltänkta målgruppen men tycker ändå det är kul att se, och ni gör ett jättebra jobb allihopa!

 5. Lisa skriver:

  Ah! Jättebra!

 6. Olivia skriver:

  Sjukt bra! Önskar verkligen att detta sprids och att fler tar sig tiden att faktiskt förstå de begrepp som ofta används i debatterna idag så att de blir lättare att ta till sig och reflektera över!

 7. Bodil skriver:

  BAAAAM vad skönt att orden är förklarade och utredda så folk förstår! Tack!!

 8. Joseph skriver:

  Grymt!

 9. EB skriver:

  Jättebra förklaringar! Lättförståeliga och tillgängliga! Bra jobbat! Vill dock förtydliga en sak apropå att cis-person beskrevs som motsats till trans, eftersom en vanlig missuppfattning är att trans enbart är personer som byter kön från det ena till det andra. Trans handlar om att bryta mot könsnormer, vilket innebär att jag är trans för att jag är queergender, trots att jag ej har bytt och ej vill byta kön. Född som biologisk kvinna, juridisk kvinna (eftersom det bara finns två kön att välja bland) men identifierar mig inte som kvinna. Vill dock inte bli man. Ett litet förtydligande bara, även queer är icke-cis :)

 10. mimmi skriver:

  http://www.litteraturmagazinet.se/elin-lucassi/serie/om-bokalskande-foraldrar-var-lite-mer-som-idrottsalskande-foraldrar
  Såg dessa serierna och var bara tvungen att visa dig master om du inte sett!! Finns fler om man scrollar ner, kuuul!

 11. B skriver:

  Hej! Jag undrar hur det funkar för dig med ditt jobb på SVT och politiska åsikter? Du har ju ganska tydliga åsikter vad gäller just politik, tänker då främst på Fi!. Har SVT sagt något om det? P.s. Din och Martins podcast blir bättre och bättre för varje avsnitt, kul! D.s.

 12. Anna skriver:

  Alltså vad är det som händer med sverige? Hana Pee får eget program, Ida Östensson på morgon-tv, Emma Knyckare på morgon tv dagen innan det, berättar om hur de bara styr upp like a baws. Orkar inte med hur JÄVLA BRA detta är. Nånting händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla