Jag har drage på mig nå skit

10:37 2014-05-26

Mår bajs. Har ont i öron, hals, näsa och handleder(?). MEN! Det börjar vända så fort jag inte pratar……. jättemärkligt? När jag inte pratar känns min hals som lent guld. Men så fort jag ens säger ”hej hej” så raspar det till.

Försöker någon säga något till mig…? Att jag bara skall HÅLLA KÄFT? Sån otrolig förolämpning.

I övrigt är jag lite deppig idag. Som sjukskriven plöjer en mycket nyheter. Alla högerpartier som går framåt i Europa just nu gör mig på riktigt deppig. Kollade upp min hemby och såg att 10 procent röstat på SD. Vilka är de här människorna? Jag vill ju försöka nå dem på något sätt.

Kan inte släppa de naiva tankarna på att försöka ”fixa dem”. Tänker att de är missledde, osedda och bara oförstådda. Att om vi bara fick PRATA så skulle det lösa sig. Så många människor kan ju såklart inte vara ”onda”, alla har vi något som driver oss. Vad driver dem? 

Med tanke på alla uppenbart rasistiska åsikter som finns inom partiet OCH i SD’s partipolitk, så kan det inte handla om okunskap. Det kan väl omöjligt finnas människor som på riktigt tror att SD inte driver en rasistisk politik? Det extrema VI VS. DOM -tänket är ju hela grunden till politiken.

 

Nu ska jag hosta slem. Kanske förpackar det varsamt och skickar hem det i kuvert till 10% i min hembyggd. 

29 kommentarer | “Jag har drage på mig nå skit”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Erica skriver:

    still fierce though!

    tycker snoridén låter mkt bra

  2. jp skriver:

    I min hemby var det 20,7 % som röstade på SD. Kommer aldrig flytta hem/måste flytta hem och inviga obligatorisk kurs i mänskligt värde.

  3. ebba skriver:

    mmmmm fan va jobbig det känns arghghthgthg, kan bara lyssna på denna sanna fina låten och känna mig RÄDD http://open.spotify.com/track/6LBdo6uLcJWxbR2KwuhCIA

  4. Jessica R skriver:

    Ja en blir deppig mer eller mindre. Här i Finland är Sannfinländarna näst mest röstade partiet i hela landet… (Sannfinländarna motsvarar ungefär Sveriges SD-parti). Blir så otroligt LESS. Känns bara som… vad gör jag här. Mvh Bitter

  5. Sarah skriver:

    20,8% röstade på SD i min hemby. De fick flest röster. Jag är minst sagt besviken, kommer fan aldrig flytta tillbaka till den jävla hålan.

  6. S skriver:

    Haha, sista meningen fick mig att le!

  7. Malin skriver:

    Hur kollar man upp resultaten i sin hemby? Har försökt googla men vet inte om jag gör helt jättefel… känner mig dålig.. nån som kan hjälpa?

  8. Kim skriver:

    Malin: kolla Aftonbladet, ”Grafik: Så röstade alla i ditt område”. Där ka man välja län, kommun, valdistrikt etc.

  9. Lojsen skriver:

    Hej världens bästa Hanna!!! Jag vet inte om du har sett vad Blondinbella skrivit på Facebook idag, men jag undrar om du skulle kunna skriva något sorts svar eller motargument till det hon skrev? Du är så himla duktig på att sätta ord på vad jag tänker och känner, och just nu skulle det behövas jättemycket! För jag blir så arg och ledsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hon jämför F! med SD????? Hur ens??? Jag vet att jag sätter press på dig nu och jag ber om ursäkt för det. Förstår om du inte har lusten/orken att jämt behöva argumentera mot denna Isabella. Anyhow, all min kärlek till dig!!!

  10. Anna skriver:

    Ja, usch och fy och blä. Började gråta hejdlöst då det stod klart att de fick 2 mandat och inte 1 (som givetvis är illa nog), det var droppen efter alla skakande resultat och reportage från övriga Europa… Glädjen över F! fick tyvärr stå tillbaka för detta skit.

    Krya på dig och hoppas hoppas inte podden uteblir idag <3

  11. Josefin Eriksson skriver:

    Man blir så jäkla ledsen. Ser massa personer på facebook från min hemstad som gång på gång försvarar SDs politik. Säger att de inte är rasistiska, vi andra har bara missförstått, det är vi som är idioter som lyssnar på den där feministslynan(citat). Det är så frustrerande eftersom det är som om de har bestämt sig för en grej och vägrar lyssna på vad en säger. Det spelar ingen roll om man citerar från SDs hemsida, de lyckas på nått sätt ursäkta skiten ändå. Man kan ju inte annat än bli rädd för hur det här kommer sluta.

  12. Josefina skriver:

    Det går absolut att omvända en SD:are! Min pojkvän röstade på dem i förra valet för fyra år sedan, när vi precis blivit tillsammans. Sedan dess har vi diskuterat så mycket, jag har nyanserat hans bild av hur samhället ser ut, pratat om feministiska frågor, utmanat hans fördomar om invandrare osv och vad har hänt? Jo nu velar han mellan att rösta på F! Eller V i riksdagsvalet och fördömer sin familj som är inbitna SD:are totalt! Jag är mycket stolt :)

  13. Sofia skriver:

    haha du är knäpp <3 I love it. Krya på dig!!

  14. Millan skriver:

    Min lilla älskade hemort fick 20 % SD. 24 lokalt, till och med. Blir mörkrädd. Vill aldrig åka dit igen, alternativt åka dit och klå upp varenda idiot. Skämmes

  15. I skriver:

    Ok. Nu kommer mitt inlägg bli ratat. Men jag blir så provocerad! Varför är det OK att rösta på FI, som jag också tycker är ett extremparti! Det går att klaga åt ena hållet, men när man klagar åt erat håll, då minsann blir det ramaskri! Vänstern får tycka HELA tiden! Vänstern vill ju bara väl! Fy alla andra som inte håller med! Jag är en av dem som är trött på den rabiata röda strömmen! Jag röstar inte på sd. Men jag röstar blått. Faktum är, att något som provocerar mig är att ett rött tänk vill hindra mig som individ att vara fri! Jag vill inte vara som alla andra, jag vill inte vara en statlig slav som väljer samma väg som alla andra, jag vill kunna välja en väg som ja, kanske tom gynnar mig ekonomiskt. Jag vill bara hjälpa de jag väljer att hjälpa. Varför varför varför måste de röda vindarna vara så rabiata? Det är helt galet, jag blir tokprovocerad! Det ger mig ännu mer orsak att rösta blått.

  16. Johanna123 skriver:

    Jag är feminist/vänsterpartist och på något sett är jag tillsammans med en SDare/högerextremist. Detta gör mig så ypperligt frusterad och arg dagligen, men han är min stora kärlek (det klassiska ”han är så fin annars”) så ja, jag förstår din deppighet. Man tror inte att människor som inte är onda kan dela åsikter med SD, men jo visst går det. Jag tappar hoppet om att vi ska kunna rädda världen ifrån detta.

  17. Johanna123 skriver:

    Sätt* ……..

  18. Johanna123 skriver:

    ÖH oj nej, vad händer. Jag har blivit hjärndöd.

  19. Erika skriver:

    Så jävla mycket ångset pga kan ej släppa att statistiskt sett har var tionde människa jag möter röstat på ett rasistiskt parti, i min hemby är det var femte och inte långt därifrån var tredje! :(((

  20. Linnéa skriver:

    jag hade en halsböld är om sistens. också kul

  21. Penn skriver:

    Människor röstar på SD på grund av klasskillnaderna som blir allt tydligare. Tröstlöshet och vikten av status gör att man vill skylla på någon och eftersom man själv inte vill vara längst ner i näringskedjan passar det fint att vända sig emot invandrarna så att de fyller den platsen istället. Det är klassiskt. Ekonomisk kris, hög arbetslöshet = man röstar på ett missnöjesparti som har enkla lösningar. Jag tror inte heller att det handlar om att människorna som röstar på SD generellt är onda. De flesta SD-sympatisörer bor dessutom på landsbygden, på platser med lite invandring, så de har sällan någon stor erfarenhet av alla de problem som de hävdar att invandrarna orsakar. De är ofta lågutbilade och ser politikerna som överlägsna personer som de inte förstår. Då är det lätt att identifiera sig med folk som SD, så kallade ”vanliga svenskar” som har enkla lösningar på jävligt komplicerade problem. Men som sagt, det grundar sig i klassklyftorna enligt min mening.

  22. Hmm skriver:

    @Penn: Om vi ska nå Hannas vision om att kunna prata och nå fram så får vi nog släppa idéen om att det bara är lågutblidade som röstat på SD. Jag har under dagen av intresse att förstå vem som röstat på dem klickat runt på Aftonbladets grafik över hur rösterna föll. Fördomsfullt av mig så har jag med viss kunskap om hur folk bor, men även ledskap utifrån hur rösterna fallit utgått från att vissa områden så där det finns pengar så är folk ofta också högutbilade. Och har de pengar så röstar man blått. Typ förenklat, men du fattar. Om man då ser till dessa områden så är det sällan att Sd får mindre än 6% och i flera fall mycket mer. Av detta måste slutsattsen bli att det ävne bland flk med hög utblidning så är det vanligt att rösta SD.

    Sedan så häller iofs din tanke också då om man kollar på där det röstas rött, dvs ofta bland folk med något mindre pengar = områden med något lägre utbildning (ja jag generaliserar men utan fördomar), så är ofta SD andra största partiet.

    Men din blid som du målar upp ovan är för enkel. För att kunna förändra så måste man först förstå vem man ska nå fram till. Och att säga att dem med högre utbildning inte röstar SD köper jag inte.

  23. Maja skriver:

    Men alltså, du skulle kunna vara kakan hermanssons lillasyster jö?! Iaf på den bilden..

    Orkar inte ens kommentera SD och folket dom röstar på dom. Så jävla arg och bitter..

  24. Michaela skriver:

    Jag har efter valet igår funderat en massor. Även om jag verkligen, verkligen inte tycker om Sverigedemokraternas politik förmår jag mig inte att döma ut dom som röstar på SD. Enligt min världsbild är det självklart att inte lägga min röst på ett rasistiskt parti, men enligt många av väljarnas världsbilder är det säkert lika självklart att just lägga sin röst på Sverigedemokraterna.

    Att det finns de som tycker att vi människor inte ska ha samma rättigheter anser jag är fruktansvärt, men jag tror tyvärr inte vi icke-rasister vinner någonting på att smutskasta de som röstar på partiet. Vi har olika världsbild och genom att våga prata och debattera om det många blundar för tror jag det finns en chans att alla tänker till och till följd av det kanske en och annan världsbild kan ändras.

  25. Hmm skriver:

    @Penn: Förresten så tycker jag att din kommentar, säkert oavsiktligt, jämställer folk utan utbildning som att de är ointelligenta. Som att om man inte har en högre utbildning så är man oförmögen att tänka och dra slutsatser. De luktar lite fördomar tycker jag, men du menar säkert inte så?

  26. Linda skriver:

    Nästan 10% som röstade på SD i min hemby också. Hopplösheten en känner alltså.. fy.

    Men till något trevligare.. Har lyssnat på förra och förrförra veckans avsnitt av er podcast.
    Åh vad bra ni är! Perfekta blandningen mellan humor och allvar. All kärlek till er <3

    Och krya på dig!

  27. mimmi skriver:

    Nästan 20 % röstade på SD i min hemkommun, och alla ”coola” sitter och skryter på sin facebook om att just dom var en av dom som röstade på SD. När någon ifrågasätter dem så svarar en hel hop med människor att ”Jag är INTE rasist för att jag röstar på SD.. Jag har många utländska kompisar ändå… Jag röstar på SD för att det är det enda vettiga partiet.. Jag vill bara stoppa invandringen…Visa mig en artikel där Jimmy säger att alla människor inte är lika värda?!?!?” Etc etc…

    Alltså det bara kryper i hela mig. Jag blir så arg och upprörd men vet inte vad man ska säga/svara dem… Blir så ledsen.

  28. Elisabeth skriver:

    master, kan inte du skriva om kvotering. jag tycker du är en smart och vettig människa och vill veta vad du tycker och vilka argument för ämnet du tycker är viktiga. vet inte hur jag ska ställa mig till det, har liksom så svårt att tänka mig att jag som kvinna skulle kunna acceptera att kvoteras in i någon verksamhet pga min vagina. får kortslutning i hjärnan. kan du inte hjälpa mig och andra som funderar kring samma saker att få lite rätsida? kram

  29. L I L I J A skriver:

    Det blev en del diskussioner på FB efter valet & jag har märkt att ett stort problem är att många som röstat på SD säger att ”det vill de inte alls det” / ”det är lögn” / ”vi är inte alls det rasister/homohatare” / ”var står det någonstans?!” o.s.v. Jag tycker att det hade varit extremt bra om det fanns en sida med riktig FAKTA (källanvisningar till vad SD sagt) som man kan länka till så fort någon säger något av det ovan. Lättläst fakta dessutom. Så fort det handlar om politik så skrivs det så fint & förskönande att folk inte kopplar vad saker & ting egentligen innebär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg