Självklart finns det svar!

23:55 2014-05-11

 

Älskade ni!

Den här tweeten uppmärksammade ni mig på och jag tänkte att det är ju synd att inte förstå, när jag kanske kan hjälpa Blondinbella att förstå (om hon verkligen vill förstås).

Att guida sig omkring i feminismens stigar är inte alltid lätt. Klart vissa saker kan framstå som dubbelmoral om en inte har lusten/energi/orken/kunskapen att sätta sig in i den. Jag har det också svårt ibland, men tycker att det finns så otroligt mycket klokhet att hämta i feministiska teorier och synsätt!

Jag ger det ett ganska långt försök:

 

Först och främst bör vi titta lite på vad det finns för normer i samhället. Dvs. vad som är det normala/mest vanliga/det vi är vana att se.

Jag tror att vi alla här kan enas om att det är relativt vanligt att kvinnor inom nöjesbranschen visar den ”klyfta” Blondinbella syftar på, lägger ner tid på utseende och spelar på #sexighet”. Absolut inte alla, men många. Det är alltså en vanlig syn.

Det är också relativt ovanligt (eller ja, rent av sällsynt) att kvinnor badar toppless på ett badhus. Det är alltså en ovanlig syn.

Visst kan vi enas om detta?
 

Låt oss då ta steg två och klargöra vad feminism egentligen är. Kort och koncist kan en säga att feminsimens utopi är att människor oavsett kön, etnicitet, sexualitet, funktion och klass ska ha så lika förutsättningar och möjligheter i samhället som möjligt. Att inte faktorer som kön, etnicitet, sexualitet, funktion och klass ska få bestämma vem du vill vara, göra, älska etc.

Idag ser det inte ut så. Det finns normer i samhället som säger vilka vi ska vara beroende av dessa faktorer. Normer som säger vad som är okej och inte. Hur vi t.ex. bör bete oss/se ut/uppträda kopplat t.ex. vilket kön vi anses tillhöra.

Att inte få vara barbröstad på badhus är en sådan norm. Om du är kvinna alltså. Är det mer hygieniskt att täcka dina bröst under bad? Nja, MÖJLIGEN om du har en enorm mjölkproduktion i dina bröst under badtillfället. Men jag tror att de flesta skulle säga nej till bad hursomhelst då. Men de ”erogena zonerna” då?! Tja, jag blir upphetsad när någon killar mig i nacken, så kanske bör vattentåliga scarfs också innefattas i badoutfiten…?

Men varför är då normen att kvinnor inte ska bada barbröstad? Jo, för enligt normen i vårt västerländska samhälle är bröst något sexuellt. Det är något som inte får synas i badhus, men gärna anspelas på i t.ex. reklam eller på sådana där fiffiga ”tokiga” pennor som klär av tjejen om en vänder på pennan. De får också gärna guppa fritt i porrfilm.

Men att gemenekvinna slutar täcka brösten på badhus är alltså något vår norm säger nej till. Det är inte upp till kvinnorna själva att bestämma huruvida de ser sina kroppsdelar som sexuella eller inte. Det bara ÄR så enligt normen.

Men, det rimliga är väl då att ställa det frågan: VARFÖR är det så? Jo, kvinnobröstens sexualisering har pågått since forever, eller tja, det gäller ju hela kvinnokroppen. Denna kropp, till för att behaaaagaaaa (enligt normen<3). I andra kulturer går gränserna för vad som är ”sexuellt” vid andra kroppsdelar. I ett tidigare Sverige var det ”oanständigt” och ”flirtigt” att visa t.ex. axlar.  

Om vi lämnar badhuset och går till glittriga nöjessamanhang med ”klyfta”. Här säger nämligen normen att de sexuella tuttarna är godkända. Det kan tillochmed innebära framgång.

Feminismen ”säger” inte att det är fel med att visa klyfta på Eurovision. Däremot är det en norm, och det feminismen gör är att ifrågasätta varför det ser ut så? Och på vilka villkor? Kvinnorna som visar klyfta i eurovision ska självklart inte skuldbeläggas på något jävla sätt. Kvinnorna på eurovisionscenen väljer många sin klyfta själva (sen finns en annan diskussion kring hur många val vi verkligen gör själva och vilka vi gör för att vi befinner oss i normen).

Men problem uppstår ju när normen är att visa klyfta. När alla andra alternativ inte är något alternativ. När kvinnors kroppar som inte är vita, smala, klyftiga, upphottade etc. inte finns eller har svårt att få finnas i nöjesbranchen.

När plötsligt faktorerna (kön, etnicitet, sexualitet, klass, funktion) avgör på vilka villkor vi får finnas i t.ex. nöjesbranschen. För kvinnor i Schlagern skulle detta tex. kunna vara smalhet, lite kläder och en vit hy. Med andra attribut är det, inte omöjligt, men absolut svårare att få finnas på scenen. 

…Och precis i detta finns sexismen som Blondinbella skriver om. Hur vi får finnas till på olika villkor bereonde på kön. Oavsett om det rör sig om schlagerscener eller i badhus har vi inte samma förutsättningar och möjligheter.

Och det är jävligt synd.

Länge leve en mer öppen och tolerant värld!

KRAM!!

47 kommentarer | “Självklart finns det svar!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. A-J skriver:

  Du är så bra Hanna! Tyvärr tror jag att Bella inte är redo eller öppen för att förändra sin åsikt, och därmed inte ens kommer orka läsa det här… Det är så skönt att alltid kunna hänvisa till din blogg när man behöver berätta för folk varför feminism finns!

 2. Helena skriver:

  Jag tänkte en del på mig själv och min kropp då jag såg Polens bidrag i tävlingen. Jag fick bröst relativt sent och när de väl kom bestämde dem sig föra att nöja sig med att bli a-kupesmå. Hur jag än gör får jag inte till någon klyfta. Hur jag än gör blir jag utan den där sexiga klyftan som tjejerna på scenen har. Hur jag än gör med mina bröst blir dem (jag?) inte någonting sexigt att titta på. Detta har funnits med mig sedan de växte fram och jag insåg att de nog faktiskt inte blir större än såhär; jag har alltid, alltid fått upptryckt i ansiktet (särskilt av media) hur sexigt, upphetsande, vackert och HÄRLIGT det är med stora bröst. Fuck that shit. Orkar inte. Mina bröst är sexiga ändå, utan klyfta.

 3. Elinelinelin skriver:

  Älskar dig för att du ORKAR ge så kloka bra svar varje gång. Blondinbella verkar ju inte ta till sig men förhoppningsvis gör hennes läsare det. kram <3

 4. L skriver:

  Jag tycker ju att det säger sig själv. Hur kan man inte se skillnad i en kvinna som bara vill vara naturlig och gå toppless på badhus/strand vs en tjej i typiska sexfantasi kläder med klyfta som gör sexiga rörelser med kropp och mun? Det kräver ju typ 0 i tänkverksamheten … What liksom, hur tänker hon?

 5. Emilia skriver:

  Bra svar!! :) Heja dig, Hanna, för att du orkar förklara om och om igen.
  Sen är jag förvånad över att inte fler har googlat Polens bidrag? Artisterna själva verkar mena att bidraget ska ses ironiskt och att det är en känga mot den rådande normen och synen på ”slavic girls”. Typ att det dom kan är att vara yppiga och göra hushållssysslor.
  ”We have that which no-one else has in their genes
  They travel here from all corners of the world
  There’s good vodka and good girls here
  Look for your ideal wife here
  And our ladies aren’t shy
  As they have nothing to hide”
  T ex här kan man läsa lite och läsa texten till sången. http://eurovisiontimes.wordpress.com/2014/03/02/poland-meet-donatan-and-cleo/comment-page-2/

 6. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver:

  Mycket bra förklarat! Bröst i syfte att behaga män är okej, bröst för kvinnans egen skull (eller en hungrig bebis) är inte okej.

 7. Henrietta Köhler skriver:

  SÅ HIMLA BRA ATT DU UPPMÄRKSAMMAR OCH INTE LÅTER SÅNT HÄR GÅ FÖRBI!!!! woopwoop!

 8. Elin S skriver:

  Alltså Hanna. Min master, min guide i livet. TACK! fick så ont i hjärtat när jag läste bellas tweet. Fick panik. HUR tusan kan en framgångsrik, smart kvinna tänka så? Hur ska det någonsin kunna bli en jämställd värld när vi har sådana människor emot oss? Sen blev jag förbannad. Ville bara kommentera något riktigt aggressivt och hatiskt. Det kändes som att hon stampade mig, på oss eftersom feminismen är en viktig del av vad jag står för (mycket tack vare master). Men så sögs luften ur mig för jag insåg hur hopplöst det är, hon vill ju va sådär så vi blir arga på henne och hon får publicitet. Men så kom jag hit, till min varma trygga fristad, och du förklarar så bra att om man inte förstår detta, ja då förtjänar man fan inte att fatta, då är det ingen idé. Men det är så skönt att veta att du alltid försöker och du ger mig så mycket kämparglöd! TACK!

 9. Hej Sonja skriver:

  Bra svar! 

 10. Anna skriver:

  Hanna kan inte du snälla kommentera den ”lista” som sprids på sociala medier (från SvD) där det står att ni feminister vill införa bl.a. Månggifte, köttfria måndagar mm. Tycker att hela listan låter så knäpp och undrar om det verkligen är så! Är så pinsamt oinsatt och skulle verkligen vilja höra om dessa ståndpunkgter från någon som håller med om dem! Kram

 11. Andrea skriver:

  Jättebra och pedagogiskt svar! Det är så härligt att du tar dig tid att i god ton argumentera med fakta, det behövs i ett sådant ämne som annars kan diskuteras rätt aggresivt.

 12. jahaja skriver:

  Och vad vore normbrytande att skriva i en NG-blogg? Frågan är hypotetisk för det är inget Hanapee någonsin skulle våga göra i alla fall.

 13. Martin skriver:

  Väl skrivet. Heja dig!

 14. Tove skriver:

  ANNA 2014-05-12 10:13 Är det kanske listan om Fi du tänker på? I så fall har de själva svarat här: http://feministisktinitiativ.se/nu-vill-alla-vara-med-och-fora-ut-fis-politik-da-kan-det-blir-lite-fel-ibland/

 15. Elon skriver:

  Älskar dig Hanna. För du är så förbaskat klok. Tack.

 16. Thea skriver:

  Jag själv känner mig mer bekväm med att ha en bikiniöverdel på än när jag är utan. Skulle du gå barbröstad om du fick? jag skulle inte.

 17. bu fucking hu skriver:

  Jävla tjat om orättvisa för kvinnor hela tiden. Det är samma sak för män där man ständigt ser herrrar i underklädesreklamer med 6-pack, muskulösa brandmänsmodeller i kalendrar osv, och exakt samma tjejer som grinar över det här går sedan in på Facebook och gillar dom där bilderna på herrarna. Men ja, stackars er tjejer. Ni har det så klart värre än männen, och allt är männens fel.

  Vadå, jag använder ju min penis för att urinera? det är bara normerna i det västerländska samhället som skapat bilden av att det inte är okej att visa den offentligt….
  Ni fattar väl själva att om jag skulle gå runt och dingla penis på ett offentligt badhus så skulle det uppfattas som stötande??? Get real!

  Jag själv är feminist. Jämnställdhet i all ära, åt både håll.

 18. Lisa skriver:

  Bra Hanna! Du är klok du!

 19. Linnea skriver:

  Bra svar! Heja dig!

 20. Marika skriver:

  Hej Hanna!
  Du har fått upp mitt intresse för F! inför valet och jag har läst deras partiprogram mer ingående, tyvärr faller det på deras skolfrågor. Jag är själv lärare och ser inte hur 6-timmarsdag + inga betyg + inga läxor ska göra så att svenska elever visar bättre resultat. Hur skall man få in det som läroplaner kräver på denna tid? Hur ska vi upptäcka och sätta in stödåtgärder snabbt och effektivt om inte eleverna har betyg; bedömning måste ju ske på något sätt, även om inte betyg finns och skriftliga underlag blir också en slags bedömning. Det jag tänker är hur du ser på andra frågor som inte specifikt rör män och kvinnors lika villkor?
  Tack för tänkvärda/roliga/proffsiga inlägg du ger oss läsare varje vecka

 21. A skriver:

  så jäkla bra skrivet!!!

 22. E skriver:

  Bra svar! En kan ju också tillägga att även mäns bröstvårtor är erogena zoner, så resonemanget de slänger sig med angående det håller ju verkligen inte. Tack för en toppenblogg!! <3

 23. Anna skriver:

  TACK Hanna för dina kloka tankar, du är fantastisk på att formulera och förklara! Jag är så glad att det finns tjejer som du, bästa förebilden.

 24. Catrina skriver:

  så. jävla. bra. att. jag. vill. kissa. på. mig. Det är helt fantastiskt hur du kan förmedla detta på ett så bra sätt Hanna, ser upp till dig så otroligt mycket. Jag beundrar din förmåga att sköta feminismen på ett orörligt pedagogiskt sätt, LÄNGE LEVE HANAPEE! Stor fet puss och en ännu större kram<3

 25. tine skriver:

  DU – ÄR – BÄST

 26. Feminist i kortkort skriver:

  Vad spelar det för roll att brösten är sexualiserade? Vi lever inte på 1800-talet, sex behöver inte ses som nåt fult. Som alla djur finns människan för att reproducera sig, och då behöver vi bli sexuellt attraherade av varandra. Varför ska det vara fult att brösten är något som andra könet blir attraherat av?
  Jag tycker att hela bröst-på-badhuset grejen har varit riktigt tråkigt inslag för feminism. När folk äntligen började inse att ALLA kan vara feminister för att det handlar om jämställdhet, så tar det här många tillbaka till att tro att feminister är extremister som har har hår under armarna, hatar män och vill ta bort allt som har med kön att göra. Riktigt riktigt tråkigt…

 27. Feminist i kortkort skriver:

  …Eller samma kön blir attraheterad av såklart! Vem som helst som vill ligga :)

 28. fasfa skriver:

  vafan gå och lägg dig

 29. michaela skriver:

  Du är så himla klok! Förklarar så bra så att den mest korkade skulle förstå! Skulle inte ha något emot att se dig som partiledare i F! om/när Gudrun avgår!

 30. Majaaa skriver:

  Fasen va bra du skriver!!!!! Blir så glad
  <33

 31. Stajnar skriver:

  Fina fina Hanna!! Jag är så glad att det finns människor som dig som orkar ge sig på dessa ämnen och verkligen förklarar innebörden och det viktiga med feminism!
  Du är bäst <3 Puss och hej

 32. Petra skriver:

  DU säger att det inte är fel att visa klyfta i eurovision, men blondinbella måste ju ha reagerat på NÅGOT, nämligen folk som tyckte det var fel att 3-4% av eurovision bestod av tjejer som själva valde att visa tuttar i en låt som verkade extremt ironisk. Så även om jag inte tycker att hon valde den bästa jämförelsen förstår jag henne precis. Sen tycker jag att det talar för sig själv att man inte ens minns dessa tjejers placering medan vinnaren var en man i klänning. Varför ska folk hetsa upp sig liksom..? :s

 33. Nina skriver:

  Hör inte till inlägget, men måste bara visa Hanna och alla smarta tjejer här en reklam video för att få folk att rösta i EU-valet som är helt sjuk. Bor för tillfället i Danmark, och såhär vill man få danskarna att rösta..

  Länk till en artikel http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/14805807

 34. Ellen skriver:

  Hej! Är ganska ny med det här med feminism och vill lära mig mer, men som du skriver så är det inte alltid så lätt att förstå. När jag läser inlägget håller jag med och förstår vad du menar, men kom även att tänka på när du för länge sedan pratade om beyonces upprädande i superbowl. Något om att du tyckte det var okej att hon ”spelade på sin sexighet” eftersom hon hade kontroll över situationen, och jag förstår även vad du menar där. Men hänger ändå inte på skillnaden och förstår ändå inte varför det känns mer okej när beyonce visar upp sig på ett sexigt sätt än när de polska tjejerna i eurovision gör det?

 35. Sofie skriver:

  Typ det bästa jag läst på länge, tack för att du alltid är så bra på att förklara och sätta ord på varför feminismen behövs! Helt värdelöst av folk att säga att BB ska ”dö” liksom, behövs mer konkreta svar och mindre näthat! TACK <33

 36. S skriver:

  Så vad händer när/om visa brösten på badhus blir en norm? Ska det också ifrågasättas? (Inser att det här låter som bitter kritik vilket det absolut inte är, vill gärna att någon insatt ger ett svar så jag bättre kan förstå) :)

 37. Chellan skriver:

  Hej! Vad tråkigt att du och andra skriver om hon vill/kan förstå etc. Jag tror det bidrar till att många inte vågar vara med pga. rädd för att säga fel saker. Jag försöker så gott jag kan att förstå feministiska termer eftersom jag också vill vara en del av den här kampen. Fast många har sina fördomar om Blondinbella så finns det säkert många fler som undrar samma sak som henne? Det är inte lätt att alltid ha ett genustänk. Men tack för en bra förklaring, jag gillar dig! (<3 <3 <3 <3)

 38. E skriver:

  Hanna, jag sitter just nu efter ännu en menlös diskussion och känner mig typ gråtfärdig, och jag måste fråga hur man behåller orken. Orken att stå upp för feminism och jämställdhet hela jävla tiden tiden?

  Så himla många människor stämplar feminister som radikaler, och folk slänger ur sig så många kränkande kommentarer om kvinnor i sitt vardagsspråk samtidigt som de kommentarer och skriver i tidningsartiklar: ‘Lägg ner, nu räcker det, ni har det bra nog, sluta böla’.

  Hur ska man orka säga ifrån och stå på sig hela tiden?

  Jag försöker verkligen stå upp för mina värderingar så ofta jag kan, för att jag känner att jag måste och för att jag inte kan låta bli. När jag sitter med killkompisar som kommenterar hur fånigt det är med feminism, och hur jämlikt det ändå är i Sverige, och att det faktiskt finns biologiska skillnader som bidrar till kvinnans roll i samhälle. Samma killar som i nästa vända kallar en tjej som gick hem med någon i gänget ‘enkel och slampig’, ‘känn dig inte stolt över att ha legat med henne, sjukt easy target’. Killar som faktiskt varken är onda eller totalt blåsta människor; utan välutbildade och smarta killar som har mycket kärlek och gott att ge. De känns snarare så sjukt indoktrinerade i grabbspråket, och dåligt utbildade i frågan om jämställdhet. Missinformerade, och vägrandes att ta till sig tanken att världen kan se annorlunda ut från någon annans synvinkel. Själv blir jag kontinuerligt kritiserad och stämplad för att jag ifrågasätter och säger emot dessa sexistiska kommentarer för ofta, att jag är för politisk, oresonlig och högljudd: en arg tjej med för mycket åsikter. Tråkigt och drygt är det ju.

  Så är det värt det? Är det alltid min roll att utbilda dem? När ingen annan runt bordet backar mig? Oavsett hur det påverkar hur jag ses som människa och i sociala sammanhang? Feminismen finns ju där för mig: i min låga självkänsla med killar, när jag blir tafsad på ute på klubben och säger ifrån, eller när jag blir tafsad på av min universitetsprofessor och inte vågar säga ifrån, när jag haft sex med killar fast jag inte velat för att jag känt att det förväntats av mig, i min fåfänga och ständiga strävan efter perfektion för att tas på allvar, i min kroppshysteri och i min bulimi.

  Jag är bara så trött, trött på att ständigt stå på mig mot folk som inte lyssnar, och må dåligt över vad jag tror att de tycker och tänker om mig efteråt. Så trött på att killar säger att mina upplevelser inte räknas och att de minsann vet att nu har det gått för långt: i Sverige är det minsann mest jämlikt i världen – ”sluta spela offer”. Jag är ingen kvinnoseparatist, jag tror att den enda vägen till ett jämställt och tolerant samhälle är tillsammans. Men jag kan fortfarande inte förstå att en man kan känna att han har rätten att förklara feminismen överflödig och fånig: hur en kille kan se mig i ögonen och säga till mig att ‘DU har inte upplevt förtryck eller sexism på grund av att du är kvinna’.

  Feminismen ger mig sammanhang; en början till förståelse för mitt eget beteende och mina egna osäkerheter. Men jag vet inte mycket ork har jag kvar i mig att stå upp för feminismen.

 39. E skriver:

  Hanna, jag sitter just nu efter ännu en menlös diskussion och känner mig typ gråtfärdig, och jag måste fråga hur man behåller orken. Orken att stå upp för feminism och jämställdhet hela jävla tiden tiden?

  Så himla många människor stämplar feminister som radikaler, och folk slänger ur sig så många kränkande kommentarer om kvinnor i sitt vardagsspråk samtidigt som de kommentarer och skriver i tidningsartiklar: ‘Lägg ner, nu räcker det, ni har det bra nog, sluta böla’.

  Hur ska man orka säga ifrån och stå på sig hela tiden?

  Jag försöker verkligen stå upp för mina värderingar så ofta jag kan, för att jag känner att jag måste och för att jag inte kan låta bli. När jag sitter med killkompisar som kommenterar hur fånigt det är med feminism, och hur jämlikt det ändå är i Sverige, och att det faktiskt finns biologiska skillnader som bidrar till kvinnans roll i samhälle. Samma killar som i nästa vända kallar en tjej som gick hem med någon i gänget ‘enkel och slampig’, ‘känn dig inte stolt över att ha legat med henne, sjukt easy target’. Killar som faktiskt varken är onda eller totalt blåsta människor; utan välutbildade och smarta killar som har mycket kärlek och gott att ge. De känns snarare så sjukt indoktrinerade i grabbspråket, och dåligt utbildade i frågan om jämställdhet. Missinformerade, och vägrandes att ta till sig tanken att världen kan se annorlunda ut från någon annans synvinkel. Själv blir jag kontinuerligt kritiserad och stämplad för att jag ifrågasätter och säger emot dessa sexistiska kommentarer för ofta, att jag är för politisk, oresonlig och högljudd: en arg tjej med för mycket åsikter. Tråkigt och drygt är det ju.

  Så är det värt det? Är det alltid min roll att utbilda dem? När ingen annan runt bordet backar mig? Oavsett hur det påverkar hur jag ses som människa och i sociala sammanhang? Feminismen finns ju där för mig: i min låga självkänsla med killar, när jag blir tafsad på ute på klubben och säger ifrån, eller när jag blir tafsad på av min universitetsprofessor och inte vågar säga ifrån, när jag haft sex med killar fast jag inte velat för att jag känt att det förväntats av mig, i min fåfänga och ständiga strävan efter perfektion för att tas på allvar, i min kroppshysteri och i min bulimi.

  Jag är bara så trött, trött på att ständigt stå på mig mot folk som inte lyssnar, och må dåligt över vad jag tror att de tycker och tänker om mig efteråt. Så trött på att killar säger att mina upplevelser inte räknas och att de minsann vet att nu har det gått för långt: i Sverige är det minsann mest jämlikt i världen – ”sluta spela offer”. Jag är ingen kvinnoseparatist, jag tror att den enda vägen till ett jämställt och tolerant samhälle är tillsammans. Men jag kan fortfarande inte förstå att en man kan känna att han har rätten att förklara feminismen överflödig och fånig: hur en kille kan se mig i ögonen och säga till mig att ‘DU har inte upplevt förtryck eller sexism på grund av att du är kvinna’.

  Feminismen ger mig sammanhang; en början till förståelse för mitt eget beteende och mina egna osäkerheter. Men jag vet inte mycket ork har jag kvar i mig för att stå upp för feminismen.

 40. Klara skriver:

  Så himla bra skrivet!! Heja! <3

 41. Petter skriver:

  Skitbra Hanna. Du är tydlig, icke-dömande, pedagogisk och samtidigt rolig. Och Isabella måste väl skriva under på dina inlägg här.

 42. Anna L skriver:

  Fast det finns ju ett alternativ till att visa klyfta, nämligen att inte göra det och det går alldeles utmärkt att göra på det sättet. Jag vill minnas att Loreen inte visade någon klyfta och klarade sig bra i esc-sammanhang i alla fall. Så jo, alternativet finns visst.

  Nej, det här är i vanlig ordning ett tillfälle då vissa feminister väljer att klaga. Väljer att förminska dessa kvinnor till att enbart vara offer för den stora hemska världen. Hur vore det med ett mer liberalt synsätt, att se att alla är individer och får göra precis som de själva vill. Det (liberalism alltså!) tycker jag vore det allra bästa! Allas rätt att vara den de är, ett individuellt synsätt (på riktigt!).

 43. K. skriver:

  Nej, nej nej…

 44. Frej von Fräähsen skriver:

  [img]http://prinsesspartiet.files.wordpress.com/2014/05/10291778_10152437310362463_1399841192576655444_n.jpg[/img]

  Tänk att vi fortfarande artificiellt håller gamla könsroller vid liv! Är det inte dags att dra ur pluggen till respiratorn snart?
  Här följer Prinsesspartiets replik till Gabriella Barks trånande poesi efter storkukade alfahanar:
  http://prinsesspartiet.se/2014/05/14/ett-litet-guldkorn-av-intelligens-och-skarpsinne/

  Frej von Fräähsen – Prinsesspartiet

 45. Vicky skriver:

  grym du är. du förklarar på ett sånt vettigt sätt, även för ”oss” som redan ”fattar”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla