GIRLS E01S04 ”Iowa”

22:35 2015-01-13

*****SPOILER ALERT******
skarmavbild_2015-01-13_kl._22.18.05.pngskarmavbild_2015-01-13_kl._22.18.26.png

OJ. första avsnittet av GIRLS gjorde mig allt annat än besviken. Herregud vad bra det är. Har tittat på det två gånger nu och har på känn att säsongen kan bli en jävla succé. Vad ÄR det med den här serien som får mig så trollbunden? Är nästan orimligt hur mycket jag lever mig in i den. Får enorm ångest när de har ångest och skrattgråter rakt ut när de är lyckliga.

Är det så enkelt att jag är en 20-nånting medelklassfeminist med lika världsliga men ack så verkliga problem…? 8-)

Kan vi först bara prata om Marnie. Gud. Hon verkar ju i princip vara lika vilsen och gråtig som i säsong 3, vilket jag gillar. Jag älskar att Lena Dunham inte gjort hennes musikstil FÖR plojig och töntig, den tenderar att hela tiden balansera på gränsen mellan ”oj, det här var lite bra” och ”SKÄMSKUDDE!” Skrattade t.ex. rakt ut när hon sjöng ”goodbye friend”. 

OCH SLICKA-RÖVEN-SCENEN (!!!). Självklart ska den med. Lunchade med Parisa idag som bah ”det känns som att GIRLS har som mål att få med allt som inte visats på tv”. Kanske har hon rätt??? Men sanningen är ju att det faktiskt slickas röv i hushållen runt om i Sverige. 

Jag har bara en fråga: hur spelades rövscenen in? Han är ju verkligen där inne och GRÄVER. (OBS! Nu finns tydligen svar här!) BTW: Så sorgligt/kul med att Marnie så uppenbart är kär (se felsägningen [?] av henne i bilden ovan) i den här sliskiga sing-and-songwriter-killen som inte verkar ha så mycket personlighet? Hans tjej verkar ju fan mer intressant. 

Och så Hannah och Adam. Herregud. Så ångestfyllt. Den där tystnaden och tomma orden som hela tiden behöver sägas för att ”försäkra” om att det inte kommer ta slut. I säsongavslutningen av säsong 3 trodde jag verkligen att Hannah var på väg bort från Adam efter att han betett sig kukigt på teater, men så verkar icke vara fallet. Vet inte alls åt vilket håll det barkar i den här säsongen. Tanken kan väl inte vara att följa Hannah parallellt i Iowa? Hon kommer väl tillbaka till New York rätt snabbt? Och väl där kommer hon på Adam med att vara otrogen.

… För kanske är det DET hans ångest handlar om. Eller så vill han göra slut med Hannah. Eller så är han helt enkelt bara sur för att hon åker. Aja. Har svårt för Adam samtidigt som jag älskar honom.

ÖVRIGA TANKAR OM AVSNITTET: Kul att vi fick se bästa OITNB-skådisen som surdottern till Beedie (?). Fan, jag älskar när Jessa mår bra. Låt hon göra det. Får mest ångest av Shosh. Fan. Så tydligt att hon fortfarande är kär i sitt ex också. Och att han i sin tur är kär i Marnie. Visst då?

17 kommentarer | “GIRLS E01S04 ”Iowa””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emelie skriver:

    Jag skäms lite över att erkänna att jag faktiskt inte har sett den här serien, men nu känner jag ett trängande behov av genast hetstitta på alla tidigare säsonger..!

  2. My Cecilia skriver:

    ÅH äntligen lite mer tankar om första avsnittet! Skrev ett inlägg om första avsnittet i min blogg också, men ingen hade typ sett så jag ba HALLÅ? Men håller med om i princip allt! Och är också så besatt av serien, har sett detta avsnitt tre gånger på två dagar! Jag börjar bli galen. Tur att någon annan också verkar vara besatt till viss del <3

  3. emma skriver:

    Vaaaar kan ja se detta avsnitt?

  4. Alex skriver:

    Och jag som blev besviken ://///// hittar typ ingenting intressant i nån av relationstrådarna längre. i princip inte gjort det sen säsong 1 iofs. tycker det är för många karaktärer som har stories som inte går in i varandra och därmed inte blir tillräckligt djupa/stora för att ta på allvar. men men men…

    Har du tittat på Looking? Det är en liknande serie som handlar om 4 homosexuella män i San Francisco. Spelas in på plats och alla miljöer är EXAKT såsom i verkligheten med rätt häng och känsla så du kommer säkert känna igen dig på flera stället. Det är i alla fall en amazing serie med så mkt fiiiiiiiint att jag får magont och fjärillar varje avsnitt. Hade också säsongspremiär nu. Tipselitips.

  5. Emma skriver:

    Jag MÅSTE få veta NU vart jag kan få se säsong 4! Satt senast igår och googlade på när det kommer ut, och så idag så ser jag detta!! Men jag hittar inget på Google om vart jag kan se det?? Och är sjukt oinsatt i streamingsvärlden.

  6. Stella skriver:

    http://streamallthis.is/watch/girls/s04e01.html
    HÄR ska man kunna titta på avsnittet. Är lite störiga pop up ads när man trycker på play, men det är bara att klicka några gånger så ska det gå!

  7. Malin skriver:

    åh fortsätt skriva recensioner på avsnitten!!

  8. JJ skriver:

    STORT MEGABRA TIPS till er som vill se avsnittet! Skaffa streamingprogrammet Popcorn time i datorn. Det fungerar ungefär som Netflix fast HELT gratis. De nya avsnitten fylls på varteftersom de släpps, och det finns dessutom en hel uppsjö med filmer och andra bra serier där.

  9. maria skriver:

    såg avsnittet nyss, så bra??!?! peppen inför denna säsong va

  10. Fredrika skriver:

    Aaaahhhhh Adam är en tickande bomb! Jag tror att han mår skitdåligt för att hon ska åka iväg (pga kär) men håller det inom sig och gör allt för att inte visa det! NU NÄR HON ÅKT KOMMER BOMBEN TILLSLUT SMÄLLA AHH *hjälp*

  11. ebba skriver:

    Men Marnie blev väl slickad i fitty fast bakifrån liksom? Ni menar alltså att hon blev tungpenetrerad i röven? I anus? TUNGA I ANUS? (obs! ursäkta språk + no judging, men blev bara så…ställd)

  12. Elin skriver:

    Både jag och min sambo tror också att hon blev slickad i fiffy, fast bakifrån!? Fast han har ju ändå näsan i hennes röv :))))

  13. Pelin skriver:

    Underbart! Alltså när du la upp den bilden på Instagram igår..Den har blivit min mentala bild över hur jag hoppas att helgen kommer bli, rejält med rövhångel:D Kommenterar förövrigt aldrig men gillar dig ändå!:)

  14. Kamilla skriver:

    GIRLS <3
    Rolig intervju där Allison Willams beskriver mer detaljerat om sexscenen!

  15. Matilda skriver:

    GIRLS <3
    Jag har hört att hon hade en lösrumpa på sig när scenen spelades in? Vet dock inte om det är sant!?

  16. Matilda skriver:

    men hallåeeee, är det jag som är dum i huvudet – men kan inte se girls nånstans? alla sidor vill att jag skaffar ett mycket suspekt konto där jag bland annat ska dela med mig av mina kontouppgifter!?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG