Svar på era frågor del dooooos

14:38 2015-06-16

Bästa butikerna i Sthlm?

Tar för givet att du menar *fashion* nu, så skippar tipsen om bästa verktygsbutik etc. Men om jag skulle åka ner till Stockholm för att *shöppa* skulle jag först spendera en förmiddag på typ Biblioteksgatan i stan (med omnjed) och gå på typ Marc Jacobs, Filippa K, Urban Outfitters, & Other stories, Aplace, COS, Samsøe Samsøe och kanske ta ett glas bubbel på Wienercafét för att ”lyxa” till det. Ett annat bra shoppinghäng är ju där jag bor i *SOFO*, där kan du gå på typ Grandpa och de andra småbutikerna runt Södermannagatan. Mitt bästa H&M tycker jag är på Hamngatan. 

 

Julia

Hur ska man göra för att sluta vara så självmedveten? Nu när jag ändå kommenterar kan jag också säga att jag älskar podden! Och tack för att du finns Hanna!! Du introducerade mig för feminismen och jag har lärt mig fantastiskt mycket från dig. Du är bäst! Kram!

ÅH tack vad glad jag blir för berömmet!!!! Alltså, det är väl bra och vettigt att vara självmedveten? Det tyder ju på att man på ngt sätt bryr sig om sin omvärld och vill vara en bra person. Jobbigt blir det ju när man känner att det begränsar. Men mitt bästa knep är ju att försöka förstå och ständigt påminna om att alla har ju varit bäbisar och att de flesta människor är ängsliga och osäkra (och alla bajsar). Det enda man kan göra är att försöka vara schysst mot varandra och sig själv, typ? De flesta går ju ändå mest runt och tänker på sig själva och hur man är, att det är ingen som bryr sig om du beter dig på ett sätt som DU tycker är märkligt. 

 

Anna

Har du och Anton brutit upp någon gång, och varit ifrån varandra en längre period? Hur hittar man tillbaka till varandra? Mitt ex har dumpat mig och allt jag kan tänka på är honom och om det är över på riktigt eller om det bara är en ”fas”.

Ja det har vi, när vi var runt 18-19 (dvs. tidigt i vår relation). Tror det längsta vi var ifrån varandra var typ 1 månad? Jag tror att det viktiga man kan göra om man ska hitta tillbaka till varandra är att försöka bena ut varför det blev svårt, jobbigt, bråkigt. Vi (ok Anton, som var den mogna) kom fram till att de gångerna vi bråkade var runt läggdags, så då slutade vi sova med varandra och ”dejtade” bara om dagarna.

Tror det krävs mycket snack och nästan att någon ”skriver ner” vad som går fel etc. Vi körde nån jävla märklig par-terapi på oss själva typ? Såhär i efterhand är det jättekomiskt att tänka på, får SKAMSKÖLJNING vid tanken på att de där små ”protokollen” skulle finnas kvar nånstans? Men samtidigt tror jag att det var viktigt och bra för oss. 

 

 

catz

Åhhhh jag måste skriva klart min e-uppsats i sommar och har en sådan sjuk ångest över det!!!! Hade du mycket ångest när du pluggade? Tips? Jag förstår inte hur jag lyckats ta mig ända hit, jag har en så otroligt dålig studieteknik.

Ursäkte men E-UPPSATS?????? FINNS D ENS???????? Haha ops sorry om jag gav dig mer ångest nu. Nä, jag hade inte så mycket pluggångest, eller så har jag förträngt det? En av mina bästa egenskaper är att jag har nån slags orimlig förmåga att påminna mig om att saker inte är ”hela världen”. Det ÄR ju bara plugg. Klarar jag inte tentan den här gången så får jag väl bara göra om den? Sen får man också lita på sig själv. Hur har det gått hittills i plugget? Har man klarat grejer som varit jobbiga? Om svaret är ja (vilket jag är övertygad om att det är i ditt fall då du kommit till en jävla E-UPPSATS) så kan man ju lära sig av de erfarenheterna och lita på dem. Rent praktiskt har jag precis som du bilden av att jag har en otorligt dålig studieteknik, men frågan om den verkligen är så dålig då man trots allt klarat sig rätt bra? 

 

 

Klara

Master. Din blogg får en alltid på bättre humör vill bara berätta hur mycket jag tycker om dig!! Följt dig i fem år och guuud vad du inspirerat. Får liksom aldrig nog av dig. Lova att fortsätta med det du gör! Just promise.

ÅH!!!! Detta är ingen fråga utan mer skryt……. tack Klara, jag lovar att fortsätta!!!! Det roligaste jag vet just nu är ju liksom Podden och Periscope! Så räkna med det hela sömmarn lång!

 

 

Sofia

hejhej bästa du!! hur hamnade du på svt?
Kramis

Hejhej!! Fick ett mejl av min nuvarande chef Klara Svensson som jag jobbat lite med när jag var runt 19 på tidningen Pause (jag bloggade där, hon var redaktör). Hon frågade i oktober 2013 om jag ville komma in på ett ”förutsättningslöst möte” på SVT och sen sa det bara pooof så var jag redaktör och senare producent och programledare. Innan SVT har jag pluggat MKV (3 år), genus och jobbad på tidning + frilansat mot reklambyrå, tidningar etc.

 

Sanna

Kanske ska köpa en lägenhet i Stockholm (etta i innerstan) men vad ska en tänka på?? Kan man köpa utan att ha varit på visning eller e de oseriöst? KUL och lyxigt med lägenhet i innerstan! Alltså, så länge du köper genom mäklare ska det väl inte vara några problem att skippa visning. Men kom ihåg att bilder luras ju asmycket, alla bilder på hemnet är ju tagna med vidvinkel och mycket ser större ut än vad det är. Kan ju därför vara värt att titta på lägisen. Lycka till!
Vad jobbar anton med nu? Han är management konsult på BCG.
Om du måste köpa en drink på krogen ,vad köper du då? Hugz n kissez Gin & tonic eller amaretto sour!!!

 

4 kommentarer | “Svar på era frågor del dooooos”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tilda skriver:

    Älskarrrrr dig!!

  2. Sigrid the stalker skriver:

    Yes äntligen!!! Har nu hittat vem din Anton är!! Tack vare att du skrev var han jobbade. Kalla mig stalker om du vill men känns så skönt att mysteriet äntligen är löst :’) #Bestdayofmylife

  3. Kristina skriver:

    Jag tror att ett inlägg om ditt uppsatsånget var hur jag hittade till din blogg från första början, så eventuellt har du bara förträngt det hela :) (skönt nog!)

  4. Karin skriver:

    Äntligen en till som dricker amaretto sour!! ALLA jag dricker drinkar med tycker den är äcklig, men jag kan inte få nog!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG