HP analyserar: GIRLS S05 1,2

20:53 2016-03-06

******************SPOILERVARNING**************

Har nu sett avsnitt 1 och 2 av GIRLS och har svårt att hantera exalteringen(?) inför den här nya säsongen som med sina korta rappa avsnitt kommer ta slut precis lika snabbt som förra.

Aja. Var ska vi börja? Marnies bröllop kanske. Desi kändes fan mer korkad och USEL än sist – hans grunda självhat och narcissism var direkt vidrig. Ville bara att Ray skulle smälla till honom över käften och berätta för Marnie hur han känner?!

Älskar Ray så mycket och att hur påläst han en må vara ändå hamnar stammandes när personerna (en queerperson och en svart kille) i det konkurrerande hippa caféet hånar honom med ”vit man, vit man, vit man”. Ok rätt väntad samtidsreferens av Lena Dunham MEN ÄNDÅ HÄRLIG.

Annan grej jag älskar är Shoshannas Japanbesatthet. Kunde relatera till vänner (och framförallt mig själv) som varit utomlands  ett par månader kommer hem med *helt nya insikter om livet*.

Hannah känns fan mer utsatt än vanlig men också mer mogen? Och hennes nya kille Fran är ju verkligen 0 klippa? Hannah ringer ju hellre Elijah än till Fran när hon tvingas vara förälder åt sina föräldrar. Blev btw så stolt att hon bet ihop framför Marnie och valde att inte berätta om Desi pga SÅ OLIKT HANNAH (även om det kanske hade varit bra).

Och så var hennes sista min när hon går med sin ledsna omogna farsa så igenkänningsbar? Bita ihop när allt går åt helvete men man har noll plats för att själv bryta ihop.

Men ja. Så till den absolut starkaste scenen sedan rövslickningen i förra säsongen:

Skärmavbild 2016-03-06 kl. 19.35.54

S T A R K T.

Dvs. gemensamma onaniscenen när allt de egentligen vill är att ligga med varandra. Och man själv vill ju också att de ska ta steget pga skulle nog vara bättre för varandra än vad de förstår (och Jessa har fan aldrig varit snyggare????).

Men med sin mesiga kille och trasiga föräldrarelation kommer Hannah inte palla den här relationen.

Ja jävlar ja.

Vad tyckte ni?

9 kommentarer | “HP analyserar: GIRLS S05 1,2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lydia skriver:

    Hej bästa master!
    Jag behöver ditt expertråd. Vad tycker du om gardiner? Jag vet inte om jag ska ha några i min nya lägenhet. Vad är ‘inne’????? hehehhe du är ju numera inredningsmaster!! Hur kommer du göra i nya lägisen??

  2. Mikaela skriver:

    ALLTSÅ DU VET INTE HUR LÄNGE JAG VÄNTAT PÅ DET HÄR BLOGGINLÄGGET!!! Du har lärt mig allt jag kan om Girls så det kändes lite vemodigt att se de här två avsnitten utan att ha din blogg att läsa om dem i?
    Hatar Desi jättemycket, känns som att de går in för att göra honom asigare än Adam i säsong 1. Gillar dock Adam mer nu än någonsin, han och Jessa är mitt nya bästa ship trots att jag på något sätt verkligen vill att han och Hannah ska bli ihop nu när de mognat lite och Adam har slutat vara så dum i huvudet-destruktiv. Brukade gilla Hannahs pappa men vet fan inte nu längre? Tycker så synd om hennes mamma också :( Näe men det här kommer bli en säsong av äventyr, och sånt är ju alltid kul.

  3. Robin skriver:

    Marnie är så jävla irriterande person, skulle dumpat henne som vän på millisekund. Hela bröllopsgrejen är så himla konstig…men egentligen rimlig då det ändå är Marnie och Desi som gifter sig. Jessa och Adam är bästa intrigen ever. Såååå pirrig vad detta kommer leda till och kaoset det antagligen kommer skapa. Och ja..Jessa är så brutalsnygg så en dör! Å Adam med faktiskt…undrar om en kommer få denna jojo-relationen till honom även denna säsong hata-älska-hata-älska..hmmm Hannah tycker jag mindre och mindre om och jag är BESVIKEN på att hon bet ihop för Marnies skull. Marnie behöver en reality check…och Hannah var den som kunde ge den men gjorde inte. Ja..dessa två avsnitt är tamejfan dom bästa hittills av alla!

  4. Kristine skriver:

    Nei nei neeeei. Elsker Hannah og Adam sammen. Min største ship fot ever. Klarer ikke se sesong 5 pga Adam og Jessa sammen, og kom meg ikke gjennom sesong 4 fordi jeg skjønte hvilken retning de ville gå i. Jeg blir så sint (arg) for Jessa har ikke vært noe annet enn en dårlig venn siden sesong 1! Hva med forrige sesong der hun spleiset Mimi-Rose og Adam, og da Hannah fant ut sa Jessa bare ”The hears wants what the heart wants”. FORFERDELIG menneske og en horribel venn.

  5. Sandra skriver:

    Håller med om allt!! Jag vill inte att det ska hända något mellan Adam och Jessa samtidigt som jag innerst inne vet att de passar jävligt bra ihop? Något inom mig tror fortfarande på honom och Hannah. Men jag vet att det inte kommer bli så för Adam Driver sa upp sig från serien (för att göra rollen i Star Wars) så man vet att Adam kommer fasas ut ur serien ändå… Tyckte ändå det var sjukt starkt av Jessa att stå emot, till skillnad från förut då hon utan tvekan hade gjort det. Ray är ju den enda man kan gilla egentligen i den här serien. Han är den enda vettiga!! ÅH jag älskar den här serien orimligt mycket… Skriv mer om den! Du har så bra insikter!!

  6. Alva skriver:

    Master! vart kan man se girls? Har tittat runt på en massa ställen men hittar ingenstans där det funkar…har du något tips?

    1. Sandra skriver:

      Finns på HBO Nordic eller Viaplay :)

  7. Linnea skriver:

    Jag har analyserat sönder denna serien och varför den har så jävla stark effekt på mig. Jag har alltid hurrat för Hannah och Adam, ALLTID! Men jag älskar ju Jessa!? Adam och Jessa hade blivit så bra tills de blev så dåliga. Men jag tror jag har det faktiska svaret på varför jag inte vill att varken Hannah eller Adam ska gå vidare. Jag ÄR Hannah och JAG ÄR KÄR I ADAM! På riktigt. Känns så sjukt, trodde det inte gick att vara kär i en karaktär efter att en var 13. Men nu 11 år senare sitter jag och känner mig på riktigt kär. Det är skevt.

    I övrigt, Marnie är så stöööörig, sämst vän! Hon och Desi förtjänar varandra. Usch.

    Shosanna!! Älskade Shos! Så glad att hon har japan, jag vill se mer och hoppas verkligen att det går bra för henne där och att allt hon sa på bröllopet inte bara är någon fasad!

    Ray borde slå Desi. Gillar inte våld men alltså gaaaaaaaaaah!!!!!!

    Okej. Nu tror jag att jag har fått lugnat ner mig.

    / hon som såg avsnitten igår innan läggdags.

  8. jannike skriver:

    Shosh är ju definitivt den bästa karaktären denna säsong! Jag tycker alla andra har blivit så tillgjorda eller mer förutsägbara. Man vet precis vad den personen kommer att säga eller göra.. Jag tycker inget är särskilt chockande längre. Vilket är tråkigt då detta är nog min absoluta favoritserie!

    När det gäller Adam och Jessa skrek jag bokstavligt talat rakt ut NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ när de kysstes på bröllopet. Varför måste denna serie bli precis som alla andra serier; att alla ska ha förhållande med varandra.

    Sen Marnie och Dessi är lika douchiga båda två.. vem orkar ens ha en vän som Marnie?

    /Positiva-Jannike

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg