Popcornen e me men huvet är på sne

10:31 2016-03-10

Bild 2016-03-09 kl. 10.21

HEJ HEJ

Tycker vi går rakt på sak; jag har riktigt grov PMS. Tuttarna är som två klot och det gör liksom ont på huden. Igår skulle jag och Anton måla om lill-rummet i lägenheten, saker gick dåligt och jag var mycket sämre än honom på att rolla (blev typ flammigt när jag gjorde det) och jag kände mig så jävla sämst att jag gjorde det enda rätta;

Började grina.

Det var efter jag hade skällt ut honom för att han alltid ska göra allt så jävla noga hela jävla tiden (vilket iofs är en 200% sanning) och att det hade varit färdigt om jag gjort det själv. Vilket kanske också är sant, men då hade det ju inte blivit lika bra gjort. Och rätt taskig utskällning mot någon som slipat och fixat.

Men å andra sidan. Kan inte släppa att allt som går under ”ROT” ska vara värt mer än det som går under ”RUT”. Hushållsysslor som att laga mat, vattna, torka golv, dammsuga etc. blir sysslor som bara förväntas ska ”göras”, medan renovering som DESSUTOM kan kännas lite roligt emellanåt eftersom det inte är just en vardagssyssla – värderas som ett slags ”riktigt jobb”.

Varför ska jag behöva gå runt och känna mig dålig för att jag inte vill spackla en jävla list när jag gör så mycket annat och dessutom vet att resultatet kommer bli sämre om jag är där och försöker? Och så kommer jag få dåligt självförtroende och känna mig usel. Varför ger jag mig själv så mycket ångest i det här?!

HELVETE.

Riktigt tur att vi inte köpte ett renoveringsobjekt ihop 8-)

I helgen kommer stamcellerna och min brorsa(!!) ner och ska va med mig <3 <3 <3 <3 Längtar så otroligt mycket att ni inte kan förstå.

12 kommentarer | “Popcornen e me men huvet är på sne”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hilda skriver:

  Hade också en sjukt grov pms för några månader sedan. Kunde inte prata med någon för jag hatade allt och alla. Blängde åt folk (killar) i skolan jag inte ens kände. Skaffade väldigt många fiender den veckan hahah, som blänger på mig nu hahaha. Gick hem 2 ggr den veckan grät jättemycket och blödde igenom inför hela klassen.
  Hoppas jag aldrig får sån PMS igen.

 2. K skriver:

  Dock händer detta scenario mig och min kille exakt var som helst i månaden! Han är SÅ noggrann och allting tar hundra tusen miljoner år att genomföra, men blir förstås superbra. Jag står bredvid och typ skakar av frustration och vill explodera ”men kör nu bara då????? Nu sätter vi ba upp den jäveln, du behöver inte mäta mer??????”. Helt orimligt egentligen då det är han som mäter, han tvingar inte ens mig att hjälpa till?? Ändå kan jag inte bara vara tacksam och luta mig tillbaka i soffan och käka popcorn, jag bara MÅSTE vara där och försöka hjälpa till (=slarva) + bli arg… gud.

 3. sofie skriver:

  Nu vet jag verkligen inte men är inte poängen med att rot är subventionerat att vi liksom vill att man ska underhålla sina hus och så, för att det är liksom vettigt att allt inte förfaller?

 4. Sofia skriver:

  Tänker att du (liksom jag o säkert många fler med oss) sätter en manlig etikett på sånt som att spackla, slipa, måla o sätta lister och foder o dylikt, varför det också känns viktigt att kunna pga kvinnor kan också!!!!!! Men herregu alla ÄR verkligen inte så bra på sånt här, alla KAN INTE va bra på sånt och det är EGENTLIGEN inte viktigare att kunna detta än att kunna städa ordentligt eller ta bort fläckar på kläder osv. Allt det här vet du säkert redan och har i bakhuvudet men det känns bajs ändå och därför avslutar jag med: Du är bra du är bra du är bra du är bra du är bra du är bra du är bra!!!!

 5. Anja skriver:

  Åh, jag hade sån pms att jag grät halva vägen hem från jobbet. Jag försökte cykla fort så det skulle se ut som det var fartvinden. Sen hade jag precis hämtat mig och läste dina 20 saker du lärt dig om livet.. Så började tårarna rinna ner för kinderna igen. Då beslutade jag mig för att öppna en flaska vin och kolla gillmore girls.. Så började jag gråta ännu mer. Pms helvete…

 6. ida skriver:

  ooookej, jag och min snubbe har köpt ett renoveringsobjekt ”på lannet”….oh looooord. Det går bra, det går dåligt, det går bra, det går dåligt, det går bra, och sådär håller det på. Jag har de senaste månaderna spenderat mer pengar på diverse byggvaruhus än vad jag spenderat i olika gallerior under hela min livstid (32 jordsnurr :)))) Nästa man eller kvinna som frågar om jag vill skaffa mig ett Bahauskort smäller jag på käften.
  Så vad vill jag ha sagt? Jag vet fan inte. Men börja ej renovera med någon som du inte älskar åtminstone litegranna även när du hatar honom.

  SÅ, I hear ya sistah!

 7. Moa skriver:

  Hej hanna! Har du något tips på fina affischer man kan köpa på nätet? Har inga tavlor knappt och vill liksom ha lite personligt och inte dem där tavlorna man hittar på första bästa sökresultatet på google :/
  kram!

  1. isabelle skriver:

   Moa, kolla allposters.com! Där köpte jag mina filmaffischer, finns alla olika sorters posters där :)

  2. Mikaela skriver:

   Eller Society6! SJUKT mycket fint från massa olika konstnärer! + prisvärt!

   1. Hanapee skriver:

    Ja! Det är mitt tips med! Society6 e kung!!!!!

 8. Sabina skriver:

  Alltså, renoveringar. Jag och min sambo köpte ett renoveringsobjekt i form av ett HUS byggt 1938 och ”renoverat” någon gång på 80-talet. Det var sämsta idén någonsin. Vi orkar ingenting pga är lata och tydligen urusla på typ spackling, samt jag hamnade tidigt i något slags ”tyst krig” med hans familj som lovade att hjälpa till med saker men sedan struntade i det medan min pappa som är gammal snickare fått göra prick allt.

  På tisdag får vi nycklarna till våran nya hyresrätt på 59kvm och jag är SÅ GLAD. Renoveringar är sämst och bör hanteras varsamt. Aja, jag ville bara säga att du verkligen inte borde må dåligt över att du är dålig på sånt du ändå inte gillar. Jag menar, du har andra hobbys och en himlans massa jobb ändå liksom. Renoveringar definierar inte en person.

  Mvh
  /en som precis fyllt i repor i sitt svartbetsade lackade trägolv med en tuschpenna

 9. Linn skriver:

  älskar att du refererar till föräldrarna som stamcellerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg