123. Kan inte använda ett skohorn

22:26 2016-04-11

Japp. Den är ute. En jävla KANONPODCAST. Denna vecka snackas det oooom:

Martin ska bli fotbollsproffs, Hanna kan inte använda ett skohorn och det hela mynnar ut i ett långt samtal om klass. Och massa annat förstås.

Ni hittar den som vanligt på iTunes och i apparna Podcaster och Acast. Bär du stearin som kläder, har piercing i fontanellen och älskar järvar? Tryck då play nedan:

 

7 kommentarer | “123. Kan inte använda ett skohorn”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. B skriver:

    Tyckte om klassdikussionen! Är själv uppvuxen in en arbetarklassfamilj med väldigt begränsad ekonomi. Under äldre tonåren och början av vuxen ålder hade jag ett oroligt klasskomplex och drillade mig själv till att lära mig just bordsskick och små detaljer som liksom skulle ”gömma” min bakgrund. Numera kan jag känna mig irriterad över att mitt ”sätt” skulle vara sämre än någon annans och har slutat försöka hålla gaffeln i rätt hand bara för att en ”ska” det. Även om jag är relativt allmänbildad kan jag dock känna mig underlägsen när det kommer till folk som kommer från den sofistikerade överklassen. Typ min pojkväns familj har liksom stenkoll på konst, musik, arkitektur och historia på ett sätt som jag inte har eftersom jag inte rört mig i den världen.

    Försöker lära mig att min kunskap har minst lika mycket värde och att jag också har förmånen att ofta kunna se på diskussioner utifrån flera perspektiv. Är numera väldigt tacksam över min bakgrund och vad den lärt mig!

  2. Peachy Cream skriver:

    Fantastiskt avsnitt! Gick och skrattade för mig själv mitt på gatan.

  3. Linda skriver:

    Älskarrrrr avslutet på dessa inlägg ”bär du sterin som kläder” etc. Kanske för att jag själv under en alltför lång tid tillhörde den skaran som inte hade podd-app på mobilen…..och levde med en mårdfamilj…..? Nåväl, nu ska jag sätta tänderna (öronen) i ett nytt avsnitt och ba njuta!

  4. Rebecca skriver:

    Fontanellpiercing ???

  5. Frida skriver:

    Ett tips efter att ha lyssnat på senaste avsnittet: kontot klasshat på instagram!! Består av både gästpostare och inskickade historier och har öppnat mina ögon för klassaspekten! Den här veckan handlar litegrann om det som du pratade om i podden, att göra en klassresa och känna att man har svårt att passa in i sammanhang som är självklara för andra

  6. Cicci skriver:

    Åhh känner igen mig såååå mycket i Hannas beskrivning. Saknar också bordsskick ( saknar också förmågan att skilja på höger/vänster ibland). Har märkt att jag frågar min ”stockholmskille” om ord jag använder finns på riktigt .. En blandning av att ha dialekt och att de aldrig varit så viktigt att säga rätt i min familj. De är inte så noggrant.

    Btw. behöver skryta lite med att jag såg i vår släktforskning att jag släkt med Vildhussen! Så jag och Martin är också släkt, fast på 1700-talet typ..

  7. Sananas skriver:

    Blev så genuint glad av att höra om att Martin skulle bli fotbollsproffs på vägen till jobbet! Man kunde verkligen höra lyckan i hans röst när han pratade om fotboll. (Men i samma sekund som jag blev glad att han fått en ny fotboll, gjorde det ont för jag kom ihåg den hjärtskärande historien när han fick gå hem!).

    Väldigt intressant snack om det där med bestick och ”klass”! Har hela min barndom fått höra från min mamma att ”Du måste lära dig hur man äter rätt, så du gör rätt om (fast jag tror hon sa NÄR haha) du ska gå på Nobelfesten” tack mamsi! Så nu som vuxen äter jag ”som man ska”. Men min kille äter med kniven i höger hand för hans föräldrar sa inget om Nobelfesten troligen då.

    Vilken arm har du klockan på? Min kompis har på höger med anledningen ”det var rätta armen när jag var barn och nu är jag van”. Återigen, nån sa till mig höger var ”fel” när jag var liten, så jag bytte ;(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg