Behöver ny cykelhjälm

19:01 2016-06-20


Vill ni veta en sak? Jag hatar min cykelhjälm. Idag hade jag nyfönat och ganska ”blankt” hår och cyklade i ett gupp så att hjälmen GLED AV? Det måste ju vara tecken på en värdelös hjälm.

Att man bah: ”nä oj jag råkade dö av en skallskada pga ramlade och råkade ha fönat blankt hår så att hjälmen inte satt fast”.

Behöver alltså en ny hjälm. Tipsa mig gärna! Har ni någon BRA men samtidigt SNYGG (lite skejtig typ) och gärna under 1500kr.

Tackarrrr

16 kommentarer | “Behöver ny cykelhjälm”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. R skriver:

    Hanna! Du vet väl att det finns bra skydd som inte är klassisk hjälm va? Det finns ju sådana där kragar man har runt halsen som fungerar som en airbag och blåses upp ifall man skulle krocka. Har hört att de ska vara väldigt säkra och bra (morsan snackar om dem hela tiden haha). De är rätt dyra men om man tänker att man inte krockar speciellt ofta och lägger in känslan att slippa en varm hjälm på sommaren som dessutom bara förstör frisyren så kan det ju vara värt det ;) De finns bl.a. på designrtorget :) http://www.designtorget.se/cykelhjalm-hovding-2-0-medium

  2. Eva skriver:

    Titta på hovding.se som ett alternativ till hjälm. Det är en airbag för cyklister. Förstörda frisyrer är ett minne blott. ??

  3. Emma skriver:

    Jag har en svart (matt!) från märket Giro, som är köpt på Sportamore. Typ 400kr. Älskar den inte men den är okej och prisvärd. Alltså, överväg en Hövding. På riktigt. Om du skulle vara med i en olycka får du en ny på försäkringen, så trots häftiga ca 2500kr så är det en bra investering. OBS jobbar ej för varken Hövding eller Giro =))))

  4. Louise skriver:

    Jag har en hjälm från Stålhästen! Fett bra, den går liksom att justera baktill så den sitter hur tight en än vill runt huvvö! Och inte så dyr + snygg

  5. Victoria skriver:

    Hövding såklart! Bäst uppfinningen! Första året får man en helt ny om den blåses upp och efter det är de första stora försäkringsbolag kopplade till den och då står man för självrisken.

  6. Frida skriver:

    Trots vattenskallestorlek på skallen hittade jag en toppenhjälm från Giro, https://www.sportamore.se/produkt/90131-giro-quarter-uni-svart . Superclean, rätt OK, bra pris etc etc. Tips!

  7. Rebecka skriver:

    Jag har en från nutcase med cherry blossom-mönster. Superfin och superbra, kostar runt 800.

    http://se.nutcasehelmets.com/helmets/bike/

  8. Linnea skriver:

    Kolla in Poc!! Superfina, prisvärda och bra hjälmar.

  9. Catalina skriver:

    Stålhästen helt klart!!

  10. Felicia skriver:

    Alltså ok, vet att det är skitbra med hjälm och säkerhetsgrejer men… Jag tittar på bilder på ”Hövding” och skrattar HÖGT.

  11. Linn skriver:

    People!
    Nu tvingas jag vara voice of reason här. Men det är uppenbarligen varken huvudet, håret eller hjälmen det är fel på utan kombinationen! En hjälm som sitter bra åker inte av! Master, du har uppenbarligen en hjälm som är för stor och/eller hakband som inte stämmer.
    Och så länge du köper fel storlek kommer ingen hjälm i världen att hjälpa dig – förutom möjligen hövding då.
    Det är som med bh, är det rätt går det lätt över gupp, är det fel skumpar de åt fanders.

  12. Johanna skriver:

    Hej! Verkar vara en skejthjälm du har på dig. Jag tror inte de är så bra om du inte skaffar extra kuddar till att fästa inuti hjälmen så att hjälmen sitter mer tajt. Skaffa en vanlig traditionell landsvägshjälm istället, dom sitter bättre. Den uppblåsbara hjälmen Hövdning har jag hört att man måste aktivera först innan man sätter sig på cykeln. Det känns inte tryggt om man skulle glömma bort det. Men det är jätteviktigt att du i fortsättningen känner att hjälmen sitter väl fast när du knäppt fast den.

  13. Malin skriver:

    Jag har en etto city fashion i svart, tycker den är helt ok snygg för att vara en cykelhjälm och himla bra! Kostar runt 500

  14. Lia skriver:

    Poc hjälm så klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG