Ah! Se så ljuvligt! Bakade 30 stycken lussekatter igårkväll och det sjuka var att det tog typ fyra timmar? Men hann sätta upp både ljusslinga och julstjärna under jäsningen av degen.
Vänligen, Eva-Marie 52
…
Fick ju massa bra tips av er om katterna och resultatet blev MAGISKT. Vill ni veta hur jag gjorde?! Klart ni vill! Er galna jul-fanatiker där ute!! Här är receptet:
1. Lägg 1 gram saffran i 2 msk rom (låt stå i 30 min)
2. Hacka 175 g smör i tärningar (låt det bli rumsvarmt)
3. Smula jäst i en stor bunke
4. Häll 5 dl rumsvarm mjölk + saffranet + smöret ner i bunken bunken
5. Rör om (degkrokar på elvispen, men obs kommer ju inte bli ”slätt” ännu)
6. Häll i 1/2 tsk salt + 2 dl socker i bunken. Rör om.
7. Dags för MJÖLET! Hela 13 dl ska det vara. Rakt ner i bunken – ”pö om pö”. Rör om rejält med degkrokar till degen blir slät och fin
8. Jäs degen under duk i 60 min
9. Blötlägg russin i vatten i 30 min
10. Knåda degen, dela upp den i 30 lika stora bullar
11. Rulla bullarna till lussekatter. Låt ligga på plåt och jäsa under duk i 30 min.
12. Vispa upp ett ägg, pensla katterna och i med två russin i varje katt!
13. Swish in i ugnen!!!!! 8 minuter eller när de börjar bli lite brunbrända.
14. ÄT!!!!!!! Tänd ett ljus till. Mmmmmmm njut.
Åh, det så godt ut! Jeg skal bake lussekatter på søndag!
När jag lyssna på er podd kom jag automatiskt och tänka på ordlekar som ”flina flen katrineholm”. Typ ”trilla, tralla, avramling”
Hanna! Vad önskar du dig i julklapp i år?
Blev så glad när jag läste ”pö om pö” känns som hemma <3
Vill inte va den som är den men detta är ju EXAKT icas grundrecept och samma som spiderchick och halva bloggvärlden refererar till? (Andra halvan är kesella-lägret)
EJ MENAT ILLA. Du är ändå alltid bäst master!!!
Hahahaha jaha jag som tyckte jag löst en gåta