Lördag och söndag i Alperna

23:24 2018-01-28

Hej älskade

Dagarna ser ungefär likadana ut här i Engelberg i Schweiz:

08:10 kliver upp, äter/lagar frukost med bröd, äggröra, bacon, kaffe, juice, yoghurt, grönsaker etc etc. Klär på sig stinkande underställ och går till bilen.

09:45 åker mot Engelberg och liften.

10:30 kör några åk i backen och känner mig bra och sämst om vartannat. Mest sämst och mår piss om jag ska va ärlig.

11:30 öl. Mår bra igen och känner att jag duger.

13:39 sån vansinnig kramp i fötterna. Lunch.

15:00 öl i snögrotta. Eller så har jag suttit själv på nån uteservering tills nu pga mått piss över min åkning och krampen.

16:30 åker hem, lagar mat, dricker vin, duschar, käkar och UMGÅS. Här mår jag bra igen.

23:30 däckar.

23 kommentarer | “Lördag och söndag i Alperna”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Camilla skriver:

    Ska också till Alperna med min kille och hans familj om några veckor och är också så rädd. Min kille har alltså bott vid alperna och hans bror har bott i Åre så de är ju typ proffs.
    Vi var i Romme förra helgen och jag kände mig ändå hyfsat säker i de röda backarna, gick inte nära de svarta då jag är livrädd när det blir för brant. Kommer jag klara det? Är väl medveten att jag kommer känna mig som en looser en stor del av vistelsen..

  2. Frida skriver:

    Du har för avancerade spjälor för din åkning! Köpte också proffspjäxor, formgjutna i Åre pga familjen är proffs men man dör i dom om man inte åker som en Gud. Testa vanliga pjäxor för vanliga människor så ska du nog få tillbaka livsglädjen. Får panik bara av tanken på krampkänslan i mina pjäxor.

    1. Lina skriver:

      Så var det för mig! Hyrde sedan ett par inåkta (är det ett ord?) pjäxor och det gjorde sådan skillnad!! Kanske är värt att testa om du ska åka mer skidor i vinter :)

  3. Martine skriver:

    Åh, det ser fantastisk ut! <3

  4. Anja TF skriver:

    Köp underställ i merinoull. Luktar INGENTING, även efter 1-2 veckor i fjäll, varjedagsanvändning sålänge man vädrar dem. Guds gåva till människan!

    1. Hanna skriver:

      merinoull, det är väl när man flår fårfostret inuti fårmammans fårmage innan förlossning pga mjukt ull? bra tips anja, humant

      1. Sabina skriver:

        Nej, det är ull från Merinofår. Herregud, skärp dig. Visst, kritisera ullindustrin, det ska den ha, men tro inte allt du läser på internet.

      2. Hanna skriver:

        Tror att du tänker på persianpäls! Det är sån päls som gamla tanter ibland klär sig i, den är liksom lite knorvlig och inte hårig om du förstår? Den framställs på ett mycket otrevligt vis. Jag har ändå fnissat en del åt hur man skulle se ut i ett helt persian-underställ!

  5. Mli skriver:

    I hear you. Gav upp mitt snowboardåkande som jag verkligen ÄLSKADE, pga hatade liftar (eller, de hatade mig). Kände mig så sämst som aldrig riktigt klarade av dem (knappliftar). Såatteh… Önskar så att jag fortsatt åka, men nu såhär 10 år senare känns det inte lönt. Fastän jag innerst inne VILL. Men vågar inte. Heh.

    1. Olivia skriver:

      Så skönt att veta att man inte är enda snowboardåkaren som hatar knappliftar. Undviker de till max. Alla andra verkar klara det utan problem, chillar på telefonen under tiden som ingenting. Själv panikgråter jag och håller i mig som om döden väntar på mih om jag trillar av. Har flertal gånger behövt blivit hämtad av bil m.m för jag vägrar åka knapplift upp för backen och det är enda vägen där ifrån :)))

      1. Mimmi skriver:

        Hahaha skrattade så (men med kärlek, lovar!) av denna kommentar!!!

      2. Mli skriver:

        EXAKT SÅ!! Höll i mig som om döden var nära, alternativt låg i fosterställning i backens slut pga kom aldrig upp, fick inte till det.

  6. Sara skriver:

    Måste bara säga att detta gör mig så glad/lugn? Provade slalom förra helgen för första gången och grät för jag var så dålig medan små barn åkte som dom aldrig gjort annat. Jag var så dålig och är så dålig, det är svårt och jag kände mig patetisk. Men att då få läsa om dig gör att jag inte känner mig lika ledsen av att vara dålig. Jag har åkt längd hela mitt liv och är liksom från en fjällby. ALLA jag känner kan åka slalom. Utom jag.
    Känner att jag rantar men summan av allt – tack för att du delar med dig av att det känns skit, då känner jag mig inte lika ensam. Lycka till, du kommer bli bättre och bättre, eller VI kommer bli bättre och bättre. Det tar lite tid bara :)
    Kram!

  7. Maja skriver:

    Jag fattar att man behöver ha en bra teknik, grundposition, etc etc etc, för att kunna åka skidor – men ärligt talat? Sitter inte enormt jävla mycket i hövvet? Jag tror det är så för mig iaf. Det faktum att jag är rädd begränsar mig. Jag spänner mig, vågar inte ta ut rörelser och vill bara skrika så fort det blir *för brant*…. Enormt störigt. Ska dock ta åt mig av tipset någon i inlägget innan lämnade; att fokusera på var man ska svänga nästa gång istället för att tänka på hur läskigt o brant det är!

  8. Lisa skriver:

    Gud det låter som en arbetsdag för mig minus ölen?

    1. Elin skriver:

      Lol samma här:’)

      1. Isabell skriver:

        Vad jobbar ni med??

        1. Ronja skriver:

          Hahahahaha

  9. Sara skriver:

    Skulle säga att jag aldrig har åkt skidor (och det har jag inte) men asså jag har aldrig ens SETT en skida. Åkte pulka ibland när jag var liten… och det var det. Haha. Snön är icke min vän.

  10. elsa skriver:

    Tips du kanske fått innan och kanske även provat: Om du vill bli bättre /känna dig tryggare i din åkning så ta en privatlektion eller två. Det gav mig så oerhört mycket när jag började åka skider med min kille (som trots duktig åkare inte var så bra på att lära ut).

  11. Emma skriver:

    Åh detta påminner mig om när jag skulle upp till fjällen med min irländska pv för att visa hur duktig jag var på utomhussporter, men det slutade med att jag grinade 24/7, hatade livet och hade såå ont! Det suger verkligen, eftersom allt annat är så fint och härligt! Alla andra verkligen njuted och man vill va en av dom! Ta hand om dig! <3

  12. Carina skriver:

    Din hy Hanna!!! Strålar :)))

  13. hAnNa skriver:

    Älskar ändå!!! Blir så jävla glad över att inte vara ensam. Har åkt skidor hela mitt jävla liv. Hela min älskade jävl familj fullkomligt älskar skidor och jag ba ”måååååste uppleva alperna någon gång.” Så till råga på allt är jag även sambo med en snubbe som ääääälskae skidor ännu mer. Har egna nu pga honom, så det ska var enkelt att åka tillsammans. Men är så jävla jävla rädd? Var i Åre förra påsken med sambons familj och fick en jävla panikångest attack och visste inte hur jag skulle ha mig ner???? (Tänkte på dig Hanna och att du kanSke också gråtit precis där) nåväl tog mig ner men faaaan jag tycker inte det är lika kul som alla andra??? Och nu ska vi iväg ett stort gäng snart och jag rekar innan för att se hur många som är duktiga pga vill inte vara sämst. Och hur många som tycker det är roligRe att ba dricka och ha kul. För jag kommer hänga med dem
    Jämt!!!

    Aja blir bara glad av att läsa allt från dig och allas kommentarer att jag inte är ensam om detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg