Päschon är i Alperna!

16:00 2018-01-26

Kolla va gulliga kompisar! Igår eftermiddag tog vi vårt pick och PACK och åkte mot Zürich och sen tåg mot Engelberg. Vi ska alltså vara här på en liten skidresa till på tisdag.

Det är jag, Anton, Emelie, Anton B, Mikaela och Hampus.

Alla åker som proffs. Inte jag :-))))

Tappar nästan andan av naturen här! Så sjuk på nåt sätt?! Väldigt DRAMATISKT med alla berg och så de stora gröna ängarna på marken och djupa snön på topparna. Idag var vi liksom ovanför molnen och där var det sol, inte nere i byn.

Och så har jag sett en massa små stugor med getter på taken (typ!!!) i byarna. Vill köpa en stuga här, bära huckle, koka te, ha 7 ungar och en get som heter Rosa.

Uppställt gäng minus Emelie som fotade, men hennes stavar syns ju iaf.

Men OBS:

TVÅ gånger har jag grinat i backen under första skiddagen. Oklart varför men det är väl frustration över att jag har sån satans kramp i mina fötter (trots formgjutna sulor???) och att jag känner mig som ett… barn. Bara så USEL på att åka.

Aja, TUR att man är bra på annat. Hade dock en riktigt fin åk-stund med mig själv i en långsväng i dimman. Försökte rädda en japansk kvinna som hade ramlat. Ropade ”are you okey????” genom dimman.

Vad jag fick tillbaka? Ett stirr.

Men! En sak som är speciellt och väldigt kul med dagens åkning är att jag inte alls känner mig lika rädd som förut. Tror att all ridning under hösten har liksom tagit bort min rädsla för sånt här. Inget kan vara läskigare än att hoppa hinder på Friends.

Puss alla

8 kommentarer | “Päschon är i Alperna!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Erica skriver:

    Du ser ju UT som ett proffs iaf!

  2. Skidlärarn skriver:

    Tips! När du kommer till ett brantare parti eller annan del av backen där det känns lite läskigt/okontrollerbart/motigt. Fokusera på svängarna, titta på snön och försök planera var du ska göra nästa sväng,när du gjort din sväng(om inte tidigare), hitta nästa svängplats(fläck)
    Dvs planera åkningen istället för att fokusera på hur brant det är etc. det blir lättare när man inte bara ”spontansvänger”, svängarna blir bättre när man är förberedd och självförtroendet växer. Har sett många helt förändra synen på branter med denna metod.

    Kör hårt och glöm inte njuta!

  3. Anna-Maria skriver:

    Så härligt det ser ut! :) Hoppas du kan njuta av både naturen och skidåkningen. Jag hade nog fastnat och bara stirrat ut på utsikten istället. Haha! :) Lika mycket för att jag inte åkt skidor på över 10 år. :P

  4. Emma skriver:

    Skrattade HÖGT på instastory om kvinnan i dimman!

  5. Lisa skriver:

    Här kommer det bästa tips jag någonsin fått i livet: Gör saker du tycker om även om du är dålig på det. Ärligt, varför måste du vara bra på skidor? Kommer du dö om du inte är bra på det? Varför kan du inte bara vara riktigt jävla kass men älska det? Om svaret är att du åker fastän du inte vill, jo då är det dags att lägga ner. Insåg detta när jag lärde mig dyka, är så mycket sämre än alla andra och har svårt att kontrollera hur jag flyter, nedstigning, uppstigning, själva andningen, själva simtagen etc etc i all oändlighet. Men jag tycker det är så jävla mäktigt när man är där nere och simmar bland alla fiskar. Så jag tänker vara fett dålig på det men ändå fortsätta.

    1. Mikaela Yoga skriver:

      Världens bästa tips! Tack!

  6. Thea skriver:

    Vart är jackan ifrån????

    1. Hanapee skriver:

      Peak :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg