Master lagar: Sukiyaki

17:27 2018-01-18

Ok kanske väldigt missvisande rubrik med tanke på att det var mest Anton som fixade denna rätt, men äh, varför ska män alltid ta credden för allt?!?!?!

Jo, det här är en rätt som Anton åt mycket i sin barndom och jag gissar att det är en rätt klassisk 90-talsrätt som kommer från en tid då man tyckte allt utanför gurka och falukorv var ”exotiskt”. Det går också att läsa från receptet vi utgick ifrån som bland annat tipsade om ”japanska nudlar” och ”kinakål”.

Och HELVETE vad gott det var. Typ det godaste jag ätit? Och då äter jag mycket. Minst fyra gånger per dag!

DET HÄR BEHÖVER DU: 
Liten gryta (typ founduegryta)

Att lägga i grytan:
Tofu ELLER: 400 gram entrecote – (eller typ fin grytbit) som du fryser in i nån timma och sedan skär i supertunna skivor
2 purjolökar
Svartkål
Bambuskott
200 g champinjoner
100 g glasnudlar

I dina egna skålar bredvid:
En skål med kokt klibbigt ris (följ paketets anvisningar)
En skål med 2 äggulor (alltså totalt 4 ägg)

Buljongen i själva grytan:
3 msk olivolja
3 dl köttbuljong
1,5 dl japansk skoja
1 msk socker

+ Ätpinnar

SÅ HÄR GÖR DU:
Skiva alla grönsaker, koka upp buljongen och häll över den till den uppvärma grytan, lägg i lite ingredienser (lite grönsaker lite protein) i grytan, låt ligga där ett tag, ta upp dem, lägg dem i din äggskål – rör om, för över dem till din risskål – ät med riset.

Och så upprepar du.

SÅ HIMLA MYSIGT ATT ÄTA DET HÄR TILLSAMMANS. Blir som ett litet *projekt*.

Smaklig måltid!

6 kommentarer | “Master lagar: Sukiyaki”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    GOTT blir genast sugen att testa! 2 frågor:
    1. ska även tofun frysas in och skivas tunt eller är det bara om man använder kött?
    2. ska sushiriset ha klassisk ”sushismaksättning” med risvinäger och vad det är eller är det bara själva riset?
    Tack och puss!

    1. Hanapee skriver:

      1. Nope bara kött 2. Nope, bara själva riset

      1. Emma skriver:

        TACK du är bäst ❤️

  2. Helena skriver:

    Huuur blir 2 åggulor 4 ägg?

    1. Emma skriver:

      Två äggulor var gissar jag på

  3. Johanna skriver:

    I vilket hylla hittar jag japansk skoja??? ;-) ;-)
    Skämt åsido, det låter svingottmaster, jag vill absolut prova receptet!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla