Ok kanske väldigt missvisande rubrik med tanke på att det var mest Anton som fixade denna rätt, men äh, varför ska män alltid ta credden för allt?!?!?!
…
Jo, det här är en rätt som Anton åt mycket i sin barndom och jag gissar att det är en rätt klassisk 90-talsrätt som kommer från en tid då man tyckte allt utanför gurka och falukorv var ”exotiskt”. Det går också att läsa från receptet vi utgick ifrån som bland annat tipsade om ”japanska nudlar” och ”kinakål”.
Och HELVETE vad gott det var. Typ det godaste jag ätit? Och då äter jag mycket. Minst fyra gånger per dag!
DET HÄR BEHÖVER DU:
Liten gryta (typ founduegryta)
Att lägga i grytan:
Tofu ELLER: 400 gram entrecote – (eller typ fin grytbit) som du fryser in i nån timma och sedan skär i supertunna skivor
2 purjolökar
Svartkål
Bambuskott
200 g champinjoner
100 g glasnudlar
I dina egna skålar bredvid:
En skål med kokt klibbigt ris (följ paketets anvisningar)
En skål med 2 äggulor (alltså totalt 4 ägg)
Buljongen i själva grytan:
3 msk olivolja
3 dl köttbuljong
1,5 dl japansk skoja
1 msk socker
+ Ätpinnar
SÅ HÄR GÖR DU:
Skiva alla grönsaker, koka upp buljongen och häll över den till den uppvärma grytan, lägg i lite ingredienser (lite grönsaker lite protein) i grytan, låt ligga där ett tag, ta upp dem, lägg dem i din äggskål – rör om, för över dem till din risskål – ät med riset.
Och så upprepar du.
SÅ HIMLA MYSIGT ATT ÄTA DET HÄR TILLSAMMANS. Blir som ett litet *projekt*.
Smaklig måltid!
GOTT blir genast sugen att testa! 2 frågor:
1. ska även tofun frysas in och skivas tunt eller är det bara om man använder kött?
2. ska sushiriset ha klassisk ”sushismaksättning” med risvinäger och vad det är eller är det bara själva riset?
Tack och puss!
1. Nope bara kött 2. Nope, bara själva riset
TACK du är bäst ❤️
Huuur blir 2 åggulor 4 ägg?
Två äggulor var gissar jag på
I vilket hylla hittar jag japansk skoja??? ;-) ;-)
Skämt åsido, det låter svingottmaster, jag vill absolut prova receptet!!