Stressad kvinna loggar in

19:09 2018-01-24

Hallå älskade ni

Vill ni veta en ocharmig sak? Ibland tänker jag att det är så orättvist med alla *influencers* där ute som har stora bloggar, instagrams, poddar etc. och som jag på något sätt konkurrerar med eller i alla fall försöker ”matcha” rent innehållsmässigt MEN att jag samtidigt har ett heltidsjobb med tv att sköta.

Inser ju att det är ett sånt otroligt lyxproblem att ens ha möjlighet att ”välja” sitt arbete och kunna dra in pengar på något man älskar, men när jag sitter i redigering sent på kvällarna och har långa tv-inspelningar hela dagarna så känner jag ibland små pustar av orättviskänslor över att jag får jobba dubbelt hela tiden.

Har även liknande orättviskänslor mot andra programledare som kanske enbart är just programledare och inte sitter med massa övrigt innehållsansvar som planering, håller i möten, bygger körscheman och klippscheman, skriver manus, gör research och fixar med gästbokningar – vilket ju såklart är svinkul och självvalt.

Tror bara att jag vill att alla ska veta HUR MYCKET JAG FAKTISKT GÖR!!!!!!!!!!!! VILL INTE REDUCERAS TILL EN GLIDARE SOM BARA SKOJAR RUNT!!!!!!

Haha :-(

Jag varnade ju er om hur ocharmigt det här faktiskt var. Förlåt.

För så snackar man med morsan som jobbar med äldrevård – och hör om personalbrist, lappande av scheman och långa arbetspass och på det influensaepidemier.

Och så tittar man ner i sin lilla blanka laptop och tänker att man fan får bita ihop lite, åker ju faktiskt också till Alperna i morrn…………

Puss alla hårt arbetande där ute

 

30 kommentarer | “Stressad kvinna loggar in”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny-yan skriver:

    Du e roligare än de flesta inflyensers!!!! Och också mer innehållsrikt liv som inte bara är att äta luntch o gå på brunchmöten (med sinakompisar)

    1. Antonia skriver:

      HÅLLER MED! Älskar din blogg Hanna!! Och instagram! Och pickypersson! Och dina stories! Allt!! Blir alltid glad när något nytt ploppar upp från dig. Allt är intressant/roligt/spännande osvosv. Gillar att man får följa DIG och inte någon jäkla brunchyta.

      1. Josefin skriver:

        Håller med Jenny-yan och Antonia! Allt du gör är toppen och more than enough!

        1. Klara skriver:

          100 % hålla med. Du har ju bättre *content* än de som ägnar hela dagarna åt att skapa *content*. Heja dig!!

          1. M skriver:

            Håller verkligen med. Fan så skönt att Hanna finns! Och hinner du inte blogga så är dina storys fan de bästa på insta – fan så kul och bra de är!

          2. Eva skriver:

            Håller så med!!!!! Jag är sjuksyrra i äldrevård och tycker du får gnälla. Alla har vi vårt.

            Lite allergisk på alla bloggare som skapar fram innehåll. Ditt känns mer äkta. Puss!!!!!

  2. Miranda skriver:

    Heja heja- You can do it.

    Ska bli kul att följa uppdatering från alperna *tänker mig Hannas egna vinterstudion* aaaaahh! myser av bara tanken och tänder brasan och sätter på mig raggsockorna – lycka till!

  3. Caroline skriver:

    Igenkänning! 😂 Släng in barn på det (och då kommer mitt dåliga samvete att tänka på ensamstående). Oh well, hoppas du får betalt för båda ivf 👍🏻 men du har ju andra kvalitéer än de stora bloggarnas innehåll. Du behöver ju bara producera ditt innehåll. ♥️

  4. Martine skriver:

    Det er nettopp derfor vi liker bloggen din så godt! :D Det at du har en vanlig jobb, og er ”vanlig” (du vet hva jeg mener). Du føles mer som en venninne enn influencerne som kun er influencers ;) Stå på! Bloggen din er BRA!

  5. Anna skriver:

    Haha tänker också sådär när jag har lite för mycket i mina projekt. Tycker typ synd om mig själv… sen påminner jag mig själv om att jag tycker att det jag gör är så j-la kul. Och man kan ju alltid sluta när det inte känns kul längre.

  6. Nora skriver:

    Ä L S K A R dig för att du har ett ”vanligt” jobb, inte bara har brunchmöten och sponsmöten och samarbetsmöten och andra influencergrejer!! Alltså din blogg blir såååå mkt mer spännande!

  7. Hanna skriver:

    Håller helt med resten av kommentarerna! Det är ju dig, ditt liv och din vardag som vi gillar att följa!<3

  8. M skriver:

    Jag tänker ofta att jag är imponerad över hur mycket du verkar jobba, göra och orka.
    Och som ovanstående skriver, just därför gillar en bloggen och podden och dig så mycket. Det märks att du jobbar hårt. Det uppfattas sympatiskt och jordnära.
    Jag jobbar inte hårt särskilt ofta och är trött nästan jämt, men det är helt okej det också.

    Bra jobbat och kämpat alla! <3

  9. Ida skriver:

    Alltså älskar det, dont get me wrong men det är så befriande att läsa en blogg där man inte vill hå och spy av avundsjuka varje gåbg man är inne å läser pga har inte varit utanför sveriges gränser på ett år liksom å alla influencers reser så jäävlamkt och har såå mkt tid osv. Sen är jag avis på massa annat med dig *tittar beundrande* men liksom mer jämlik? PLUS att du skriver saker som att du tänker på din mamma inom äldrevården. Förlåt men vissa influencers får man intrycket av är helt frånkopplade den delen av världen med riktiga arbetare typ. Luv u for that <3

  10. Erica skriver:

    Tycker helt ärligt att det för din blogg 200ggr bäst!! Tänkte på det igår och att jag borde kommentera det haha, men så hann du före! Iaf, du är bäst Hanna!

  11. Carro skriver:

    det är ju därför vi gillar diiiig!!! du har lite substans!! allt e inte uppstyrda samarbeten eller sponsrade grejer, det finns ju mer hos dig!!! men jag blir också såndär att jag vill hävda och berätta hur mkt jag FAKTISKT gör för allting kanske inte syns så väl om man verkligen inte vet om det.

  12. N skriver:

    HEJ! Du är så himla bra med allt du gör. så det så

  13. Vendela skriver:

    Du är den blogg som har följt med i mitt liv sen jag var typ…16? (Är nu 24)
    Och du är den som fick mig att bli feminist, du var den som fick mig att få bra självkänsla och att inse att psykiskt ohälsa är vanligare än vad man tror.
    Såå man kan nästan säga att jag växt upp med dig :—) som en storasyster över internet (förlåt om psykovarning).

    Så det jag ville säga är: du är bäst! Hjärtat på rätt ställe (jävligt konstigt uttryck ändå?) och SUND.

  14. Ulrika skriver:

    Alla här ovan har skrivit det jag redan tänkte skriva men… Din blogg är faktiskt den bästa, och er pod också! Man har ju noll igenkänningsfaktor när man läser typiska influencerbloggar. Jag tänker ofta på hur bra du är när jag läser här eller lyssnar på podden, och jag tror du jobbar mer än de flesta.

  15. Stella skriver:

    Haller med alla ovanstande kommentarer, din blogg ar den man ser fram emot at lasa mest av alla! Ljuset i vardagen liksom. :))))
    De flesta andra bloggar kanns fejk pa ett eller annat satt, men inte din!!!! Du ar bast.
    Sorry for avsaknaden av svenska bokstaver, skriver pa ett KANADENSISKT tangentbord.

  16. Marie skriver:

    Instämmer i alla övriga kommentarer, har följt dig sen egoboost-tiden o ba älskar dig! När jag har haft det tufft med min kille har jag googlat fram dina texter om Anton och relationer pga att du har så vettiga och sunda åsikter. PS jag gifte mig med denna kille för 2 år sen och för 3 mån sen kom han hem och sa att han inte känner någon kärlek för mig längre… Där satt jag med vår 8 v gamla bebis i famnen och ba….okej. Nu försöker vi jobba oss igenom detta men det känns helt ärligt lite hopplöst så om någon klok person vill ge mig lite pepp är ni välkomna :)

    Tack för att du finns Hanna, om du bara visste hur BRA du är.

    1. Elin skriver:

      Men gud, har tyvärr inga råd då jag aldrig befunnit mig ens i närheten av det du går igenom atm. Vill dock ge dig en enorm styrkekram! Blev väldigt ledsen av din situation.

      1. Sofie skriver:

        Men åh. Har inte heller något bra råd förutom att vad bra att ni försöker jobba på det! Hoppas allt ordnar sig, peppande kram här från mig också. Och grattis till liten gosbebis❤️

    2. Stella skriver:

      Men FY vad jobbigt. Jag känner verkligen med dig! Har inga råd heller, men massa heja från mig också. Du är inte ensam!

      Tips är kanske iofs att skriva i Facebook-gruppen ”Heja Livet!”. Där om någonstans finns massa peppande kvinnor som kommer med råd/stöd. Jag tror man kan posta anonymt genom grupp-administratören också om du skulle vilja det. Gruppen har ca 65000 kloka kvinnor som medlemmar, och som garanterat kan ge dig lite kärlek, klokhet och hejarop. Finns säkert de som varit i liknande situation också, som vet lite hur det är.

      KRAM!

    3. Ida skriver:

      Åh, jag tror att det är en så himla vanlig reaktion från män när barn kommer till världen. De känner inte igen sin respektive och kanske har svårt att knyta an till barnet, tycker att de hamnar i periferin när vardagsromantiken försvinner. Vi tjejer hinner liksom inte fundera så mkt på partnerskap och kärlek till våra respektive under de första månaderna (det första året?) som nyblivna föräldrar. Det är så många andra känslor, hormoner och tankar som flödar i kropp och hjärna. Killarna står bredvid och kanske saknar sin respektive som hon var förr och samtidigt den frihet de hade förr. Börjar ifrågasätta om livet kommer bli så fortsättningsvis. Inte alla killar så klart, men många. Tror dock att många killar kanske biter ihop istället för att säga något.

      Har inga bra tips som jag vet fungerar mer än att som ni redan gör, jobba på det. Prata om det. Kramas ofta, håll handen i soffan. När ni fått mer rutiner som föräldrar och kanske törs ta barnvakt någon kväll då och då, så får ni liksom lära känna varandra på nytt. Hoppas att det löser sig <3

  17. moa skriver:

    Va SJUKT tänkte denna tanke bara häromdan. Alltså prick det; ”tänk att hanna är influencer, samtidigt som hon har ett ‘vanligt’ heltidskneg vid sidan av, medan andra bara jobbar med att vara influencers”

  18. Emma skriver:

    Har tidigare följt typ ALLA bloggare, men nu läser jag bara din blogg! Man är ju ändå rätt trött att folk brunchar eller är på Bahamas medan en annan sitter och jobbar en grå måndag i januari (och då har jag ändå ett ganska fancy jobb). KRAM!

  19. Emmet skriver:

    Men du är väl ingen influencer? får inte influencers betalt för att göra reklam för än det ena än det andra.

    Du gör ju inte reklam enligt vad du säger själv och du har ju aldrig skrivit att de grejor du pratar om är betald reklam.

    Så det är väl inget konstigt att det finns människor som har det som sitt arbete att göra reklam, samtidigt som det finns amatörer som gärna vill höras och synas men fortfarande är amatörer.

    Men jag tycker att du är rätt duktig, om du fortsätter så här så kommer det säkert gå bra.

    1. Hanapee skriver:

      Hahahaha dör

  20. Felicia skriver:

    Haha åh men Hanna, fattar jobbiga känslor! men ändå är det så mycket bättre kvalle på din blogg än alla influencers, mycket trevligare och roligare att följa, bra jobbat!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla