Hannas klassiker: Mot vätternrundan

13:11 2018-03-07

Hej cuties (?)

I morse drog jag till PT-Ullis (obs får ej betalt för att tipsa, men hon är grym) med stor ångest eftersom jag i mitt dumma huvud hade skrivit ”i morrn vore det kul att köra hårt” kvällen innan.

Det som är i fokus nu är ju Vätternrundan i juni. Tio mil på cykel. Är rädd för följande:

1. Få så inåt helvete ont i röven
2. Få så inåt helvete mycket svamp
3. Ramla och dö

Passet vi hade idag gick ut på att jag först fick träna marklyft(!) har liksom aldrig gjort det och har ju en självbild som är sämst när det kommer till styrka. Kanske för att jag är …svag? Men det var svinkul. Knäppt va?! Att lyfta en stång kan vara KUL?

Sen körde vi en vidrig grej som handlade om att sitta på den här helvetesmaskinen:

Jag har aldrig blivit så flåsig? Tänkte först att jag skulle spy eller att det var nåt fel på mig, men tror bara jag tog ut mig så mycket på cykeln. Det var skitkonstigt, aldrig blivit så trött på så kort tid.

Hatar den där maskinen nu :-)

Då var de här kettlebell-svingarna bra mycket roligare. Det är jag ändå rätt ok på? Är väl van att jucka fram höften HÖ HÖ HÖ HÖÖÖÖÖÖ.

Mm det var det hele.

Är det någon av er som ska köra eller har kört Vätternrundan? Vad bör jag vara förberedd på? Är det svampen eller?

30 kommentarer | “Hannas klassiker: Mot vätternrundan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Du kommer skriva ut din starttid sen va? Bor i Motala nämligen, så MÅSTE ju komma till starten och heja fram dig Master!!

    1. Diana skriver:

      Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
      och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av min erfarenhet med varje kropp som har sådan problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress [drogunduspellcaster@gmail.com]

  2. Sofie skriver:

    Har inte kört Vätternrundan men har cyklat 10 mil under en dag utan förberedande träning, halvok cykel och lite småfet. Det gick bra men man får ont i röven, även handlederna om man hänger för mycket på styret!

    Du fixar det!

    1. Sofie skriver:

      Eller vafan säger jag, 6 av de 10 milen var iofs på en schleten cykel från biltema med typ 50 kg packning.

      Du har i princip redan klarat det! 👌

  3. Anna skriver:

    Har också gjort tjejklassikern.
    Cyklade de där 10 milen på en helt vanlig mountain bike. Vill inte att du ska få intryck av att det är superlätt meeeeen jag hade bara cyklat 2 mil som längst innan och inte direkt förberett mig. Hade väl någon slags bra grundform men 10 mil på cykel är inte så långt som det låter. Jag tyckte löpningen var jobbigast, sen skidåkningen, cyklingen och sist simningen. Om du vill få lite perspektiv.
    Hade tur att det var superhärligt väder med massa sol när vi cyklade och det var bara helt underbart att svischa fram mellan åkrar och bokskogar. Var så fint där nere! Det värsta med cyklingen var nog ryggen faktiskt (hade sånna där vaderade byxor). Plus att jag brände knäna och vaderna som fan i solen.
    Bla bla bla. Det kommer vara superhärligt iaf! Ännu goare än längd eftersom cykeln ibland bara kan gliiiida fram utan att en gör nåt. <3

    1. Hanapee skriver:

      FAN VA TAGGAD JAG BLEV NU!!! Iiiih :-D

  4. Anna skriver:

    Har aldrig kört vätternrundan, men är uppvuxen med cyklistfarsa så har väl i princip blivit drillad i cyklande sen jag var bebis. Typ. Iaf, skulle säga att det är bra att öva på cykeltekniken innan, så du inte säckar ihop och hänger på styret hela vägen. Då kommer du få pissont i rygg och axlar efter en mil typ. Ryggen som ett c, avslappnade axlar och lätta händer på styret.
    Och för guds skull. Lägg lite pengar på bra byxor, eller testa ut noga. Fiffin kommer hata dig annars.

  5. Moa skriver:

    Men va faen!! Jag ska ju göra en tjejklassiker och börjar med Vätternrundan och har inte haft EN ENDA TANKE PÅ SVAMP!!! Tack för att du sådde ett olitet orosfrö i mina genitalier

  6. Rebecka skriver:

    HEJ! Jag har gjort tjejklassikern och det jag var mest nervös över var cykel pga att det är så djävulskt långt och har alltid tyckt att cykla är långtråkigt. Men det gick jätte bra, det var absolut inte lika flåsigt som vasan för man får ju vila en hel del och rulla på bara. Plus man måste inte lära sig någon teknik som i vasan heller utan man kan ju redan cykla. Fick oväntat ont i armbågarna (?) och såklart i rumpan, men inte värre än vad man förväntade sig. Ha cykelbyxor UTAN trosor (ja det låter äckligt men trosor skaver sönder fiffi), så känns det lite bättre!

    1. Stina skriver:

      Jag håller med om det sista du skrev: vadderade cykelbyxor och inga trosor! Jag har aldrig cyklat Vätternrundan men cyklade 125 mil landsväg på 11 dagar en gång och detta fungerade finfint. Min cyklistmoster sa att trosor är ett helvete och man kan få sådana extrema skavsår. Så skippa trosorna och köp vadderade cykelbyxor!

  7. Julia skriver:

    Du är en sån QUEEN!
    Kul också att få lite inspo till fondvägg här hemma, bra print bakom liksom :-)

    1. Hanapee skriver:

      Hahaha fan va kul om man skulle ha den hemma

  8. Carina skriver:

    Förbered dig på långtråkigt, i övrigt är 10 mil på cykel inte så farligt. Jag hade vadderade byxor det var bra. Lycka till!

  9. Jessica skriver:

    Jag gjorde Tjejklassikern förra året. Cyklingen var rolig, men fick sjukt ont i rumpan. Så mitt bästa tips är förutom att vara förberedd att ha ett par riktigt bra vadderade cykelbyxor. Med en sån kudde i rumpan alltså!

  10. Flippen skriver:

    Har också cyklat, fick frågan om jag ville på onsdagen, fixade cykel på torsdagen och så var det bara stt köra på lördagen :) fixade det också på grundträning av gym/ridning, tycker att konditionsträning av typen som man borde ägna sig åt inför långlopp är dödstråkig! Ja, ska inte skryta för det gick ju helt ok, ingen topptid direkt! Hade nytta av starka ben på slutet i motvinden så kör hårt med styrketräningen :) Hade glömt men jag hade oxkså fodrade byxor utan trosor! Enl rekommendation pga skavrisk så vet inte hur det går utan. En sak jag hade missat är vilken jäkla skillnad det var på typ pumpade däck och riktigt pumpade däck! Från start till första stoppet var det sååå tungt, trodde aldrig att jag skulle orka. Stannade där och fick däcken riktigt pumpade och det var en helt annan grej efter det. Så se till att få det gjort innan start, finns massa ställen för enklare service!

  11. Mikaelas Yoga skriver:

    Jag har cyklad 18 mil på tvådagar (9+9 och sedan restarande 20 mil bättre fördelat på dagarna) när jag å min kille cyklade Gotland runt när vi bara varit ihop en månad. Jag var nykär och ville inte vara tråkig så jag sa ja, trots att det verkligen inte är min grej egentligen. Jag hade endast tränat lite gym och löpning några gånger i veckan som jag alltid gjort. Det gick bra ändå! Däremot fick jag asont (höhö) i röven, så jag hade ett vadderat silicon sadelskydd jag lånat av mamma på sadeln. Det hjälpte lite grand. Hade också trosskydd för snippis, det var skönt! Men det är nog bättre med vadderade byxor som många tipsat om!

  12. Emmy skriver:

    Införskaffa ett par vadderade cykelbyxor. Finns massa olika men tycker att dom med hängslen är toppen! Vill man undvika blöta fötter vid regn så finns det skoöverdrag till cykelskor, men inte livsviktigt. Du kommer klara det fint!

  13. Elsa skriver:

    jag rekommenderar också vadderade cykelbyxor (man får bara leva med att man ser ut som en tönt😞). Obs man ska inte ha trosor på sig under!!! Mycket viktigt, även om det kanske känns äckligt först. Men det förhindrar skav.

    När jag började träna inför Vätternrundan fick jag rätt ont i nacken och i handlederna eftersom jag inte var van vid att sitta på en sån ”sportig” cykel, men det gick över efter ett tag.

  14. Tove skriver:

    Har gjort långa klassikern (utan att vara en supertränad person), hade knappt cyklat nåt innan förutom lite 45-min spinningpass, hade tex aldrig suttit fast med skorna innan själva starten på Vättern och det gick HUR bra som helst! Och det var så vackert! Startade i solnedgång, rullade fram i ljummet vindstilla väder genom guldiga fält, hela loppet gick faltiskt mycket lättare än jag trott innan.. va absolut itne rädd att ramla osv trots att jag då cyklade ett par timmar i mörker. Håller med om att man kan få ont i axlar/armbåge/handleder om man hänger på styret men det behöver absolut inte vara så! Och som någon skrev INGA TROSOR under cykelbyxorna!! Och en lagom smal sadel som passar dig! (Är den för bred kan man få skav på insidan av låren liksom) Bara beta av sträckan i lugn och ro, tänk inte på hur långt det är utan se det som en dagsutflykt och ta en etapp i taget och se fram emot all mat och dricka vid pitstopen :D jag tyckte LÄTT Vasan va värst av alla lopp och den har du ju redan ägt! Vättern vill jag köra igen!! Kram och lycka till och förlåt för uppsats hehe

  15. E skriver:

    Varför la du inte upp voldemort-bilden?! Skrattade en halvtimme åt den igår. Kollade din story 100 gånger, bästa jag sett!

    1. Hanapee skriver:

      haha hade ju redan lagt upp den på insta juuuu

  16. Sofia skriver:

    Det kommer vara såå kul och tror absolut inte du behöver vara nervös när du redan klarat Vasan. Ingen svamp (jag får alltid det men har aldrig fått av cykling?) men däremot räkna med en UVI om det regnar… Jag satt i mina kalla blöta byxor i 12 mil (körde Siljan runt) och det kom ju som ett brev på posten ;’(

  17. Jorinda skriver:

    Cyklade den för ett par år sen – är abso inget cykelproffs och cyklade på en tung stadssyckel med cykelkorg :)))))). Gick ändå!
    Tips: njut i nedförsbackarna, den branta backen som de kan pratas om är ingen fara, ta de lugnt du kommer hinna, ha med godsaker i fickor/på cykeln, titta på allt fint som man svichar igenom, känn dej som ett proffs etc etc

  18. elsa skriver:

    cyklade hela vätternrundan förra året! livskrisen nådde sin peak ;) det längsta jag hade cyklat innan var 4 mil… och köpte min cykel en vecka innan lol! Om du ska köpa en cykel rekommenderar jag att köpa den LITE innan så du hinner ”lära känna cykeln”. samt du MÅSTE ha vadderade cykelbyxor.

    Nåt alla varnade mig om innan var hur ont det skulle göra i röven men efter ett par mil insåg jag att det alla kallade röven var fan inte röven utan fittan!!!! ha på dig en liten midjeväska med typ vaselin eller nåt, guld! men efter ett tag gör det inte ont längre ;)
    fick inte svamp och jag har svamp OFTA.
    ha på dig varmt från början och klä av dig under vägen, det är vidrigt att vara svettig men samtidigt frysa under natten.

    det är fan ljuvligt, ha så kul!!!!!!!!

  19. John skriver:

    Jag är ju då en utan snippa som cyklat runt Vättern två år på raken. Cykelbyxor med vaddering och hängslen är det bästa, utan underkläder. Tror t.o.m att det finns någon modell med bakknäppt kisslucka för kvinnor. När det gäller träningen så rekomenderar jag att prova köra några längre turer, uppåt 8 mil, så du vet hur kroppen klarar belastningen.

  20. anna skriver:

    Åh det kommer gå GALANT! Har cyklat hela vättern 2 ggr men vet att tjejvättern är SÅ FIN, eftersom den består av den absolut bästa biten av hela vättern. Så i år ska jag köra den istället!!!! Mycket gröna fina ängar och åkrar som du kommer få svischa förbi. Köp ordentliga cykelbyxor med padding och träningscykla några längre turer på iallafall 5 mil så kommer det gå hur bra som helst.

    underskatta inte att göra ett par träningstimmar på cykeln du ska köra på, jag upplever att en lätt kan lyckas få mer ont i armar/axlar/nacke/rygg, pga ovan med sittställning, än trött i benen.

    du kommer absolut orka. du kommer inte ramla och dö. svampen kan jag tyvärr inte uttala mig om :):):):)

    obs ej trosor under cykelbrallan!!!

  21. Hanna skriver:

    Fan va roligt att cykla Vättern! Mina tips: vadderade cykelbyxor, smörja private parts i förväg (finns särskilt fett för detta, låter vidrigt men rekommenderas för att slippa skav), en lagom stor cykel med rätt inställningar (detta gör hela skillnaden, 10 mil på en dåligt ”fittad” cykel är INTE skönt, gå till en cykelaffär och fixa!), mycket vatten å snacks, samt tänk på att inte belasta händerna för mycket (lätt hänt). Är så avis!!

  22. A skriver:

    Tips ang. svamp: chamois cream. Det är en kräm som är antibakteriell så den borde ju kunna motverka? Minskar också skav vilket är nice. Men viktigast är att byta om från cykelbyxa direkt när du kört klart :)
    Tips är också att köpa ett par bra cykelhandskar med geldämpning. Cykla långt belastar handlederna en del, handskar gör stor skillnad faktiskt.

    Blev sugen på att köra Tjejvättern nu! :D

  23. Sanna skriver:

    Som alla andra skriver: viktigt med bra cykelbyxor, utan trosor under, och gärna med chamois! Vet ej hur du gör med cykel men kan vara bra att investera i en sadel som passar just dig. Och be någon hjälpa dig med sittställning för en trevligare upplevelse. 10 mil är inte långt om du har sällskap/tar rygg på någon.

    Är hundra på att du kommer klara det galant! Imponerad över din Tjejvasa!

  24. Sandra skriver:

    Som alla ovan skriver, köp vadderade tajts. Och smörj in hela alltet (rumpa/snippa/allt) med någon typ av ringblomssalva eller annat, det gör att det inte sliter så mkt när du sitter. Och se till att cykeln är inställd efter din kropp, några mm kan göra jättemkt på belastningen på rygg/handleder/nacke. Och träna mycket mage!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg