Min absoluta favvorätt

19:26 2018-03-11

Hej hörrni,

Mår fortfarande som en kråka. En kråka med väldigt mycket mens och halsont. Det har bara blivit värre under dan och nu har jag ont i varje led. Är det Schulmans influensa jag dragit på mig är det väl bara att ladda för det absolut värsta? Men tror och hoppas inte det. Hade ju trots allt orken att göra det absolut bästa jag vet:

Barn.

Närå. Jag gjorde stuvade makaroner och korv förstås!

Alla har sina sätt att tillaga detta fina svenska kulturarv till måltid. Jag har testat de flesta sätten sedan barnsben men vet nu vid vuxen ålder att det absolut bästa sättet att göra dem är också det enklaste:

1. Koka upp 2 delar mjölk och 1 del vatten i kastrull
2. Klicka i mycket riktigt smör
3. Häll i makaronerna (OBS inte snabb och inte gammeldagsa, utan mellanstorleken ideal som), här ska mjölk-vattnet täcka preciiiis
4. Koka upp och sedan låt det puttra i ca 15 min till det känns lagomt krämigt, rör med TRÄSLEV (viktigt för känslan)
5. Krydda med salt, lite socker, muskotnöt och svartpeppar

Servera med TUNNA välstekta korvskivor, Heinz ketchup och en enkel grönsallad.

Smaklig måltid!

/Mästerkocken

12 kommentarer | “Min absoluta favvorätt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Klara skriver:

    Äntligen någon mer som slår ett slag för denna delikata rätt! MEN viktig fråga hur länge låter du det puttra? När jag gör tar det ttp enlighet (dvs 15-20 min) innan konstisensen känns bra och mjuk?!

  2. Josefin skriver:

    Detta är fan den rätten jag saknar mest sen jag blev vego ………… buhuhuh.

    1. Denise skriver:

      Men… går det inte att göra typ vegovariant? Koka med havremjölk eller nå? Och nå vegokorv? Kommer ju aldrig bli lika fantastiskt gott som ”på riktigt” men ska du envisas med att inte äta det godaste som finns så får du acceptera att du inte har det lika bra ;)

  3. Cecilia skriver:

    Herregud detta fantastiska mästerverk till maträtt, vem kom på nåt så genialiskt? Det är helt ljuvligt. Jag har aldrig provat på nåt annat sätt än att helt enkelt koka makaronisarna i ENBART mjölk+salt i cirkus 30 min. Detta pga att det känns som ”fusk” att göra på nå annat sätt? Det är rövigt svårt dock eftersom det bränner så lätt. Men säger du att det är gott med vatten också så ska jag banne mig testa. Bra ursäkt att tillaga detta något dyra, icke miljövänliga ganska så onyttiga mirakel också. TJINGELING

  4. Sanna skriver:

    Wow. Vad sugen jag blev nu.

  5. Åh, så gott!! :)

    Jag har gått ner 42kg och nu finns det bilder på min viktresa i bloggen.
    Ta gärna en titt:
    http://saraabrahamsson.se/min-viktresa—bilder-33263792

  6. Julia skriver:

    På frågan vad vi vill ha för mat när vi kommer på besök hos pappa.
    Lillebror, “lövbiff och klyftpotatis”.
    Jag, “stuvade makaroner och korv”.
    Mmh ❤️❤️❤️

  7. emma skriver:

    Jag kokar alltid idealmakaronerna i vatten i 4 minuter, häller av, slänger på en msk vetemjöl och rör runt. I med lagom mjölk (kanske 2-3 dl?) och låt koka upp igen. Krydda salt och peppar och muskot. Tar ca 10 min och bränner ej!!

  8. ML skriver:

    *felix ketchup

    1. Hanapee skriver:

      neeeeeej för guds skull

  9. Thomas skriver:

    Riktig falukorv med djur i, och mjölk från kon? Att du vågar 2018. Respekt.

    1. Hanapee skriver:

      Oväntad kommentar 2018. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG