Problemakuten: ”Jag känner mig ensammast i världen”

10:43 2018-03-17

BN: Hanna behöver akut hjälp. Har aldrig mått så dåligt i mitt liv. Min kille och jag har gjort slut vilket känns förjävligt. Men ovanpå detta har min bästa vän svikit mig på ett sätt att jag aldrig kommer kunna lita på henne igen. Hur tar jag mig ur det här? Känner mig ensammast i världen. Kram

Hanna svarar: Åh, älskade du <3

Först och främst vill jag förmedla en grej som kan vara bra att ha med sig: det är okej att må skit. Det är till och med normalt att må som du gör nu när inte bra en, utan två, viktiga relationer i ditt liv tagit slut. Det har människor sörjt i alla tider och precis just nu när du går igenom det här finns det andra tusentals (kanske miljontals?) som känner och mår likadant som du runt om i världen. Du skriver att du känner dig ensammast i världen, så får man lov att känna, men det betyder inte att det är sant.

När jag mår dåligt brukar jag försöka göra skillnad på just det: det jag tänker/känner och det som faktiskt är sant/logiskt. Tänka att ens vänstra ben är kaos/panik och det högra är logik. Sen pendlar man mellan att stå lite på varje ben varje dag när det är jobbigt.

Men även om det är okej och normalt att må skit så betyder ju inte det att man VILL känna så, men dessvärre kan det vara nödvändigt – ett tag. Sen finns det ju grejer att göra när det blir för jobbigt. Det är bra att BRYTA ens tankar och sin sorg när den blir ohanterlig med rent praktiska saker t.ex: träffa en annan kompis, ta en långpromenad, bestämma nya kompisdejter (genom t.ex. fb-gruppen Heja Livet där det finns andra som går igenom det du gör nu), påbörja nytt intresse som t.ex. yoga with Adriene eller typ spela badminton med kompis, alltid ha en serie pågående, tvinga sig att göra avancerad middag med nån, ringa en förälder/farmor, försöka hänga hemma med familjen (om man gillar dem förstås), springa av sig på gymmet etc.

Och du, det kommer kännas bättre. Det lovar jag.

2 kommentarer | “Problemakuten: ”Jag känner mig ensammast i världen””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Världens bästa hobbypsykolog

  2. Girlfriend Day skriver:

    Happy national girlfriend day I bought you something. via giphy. by Elevie June 23, 2017. 2 4. Get the mug. Get a national girlfriend day mug for your fish Georges.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla