Recept: Bananpannkakor

07:30 2018-03-17

Förlåt för rätt RÖVIG bild men tror ni överlever.

Vet att jag skrivit om det här förut men har nu återupptagit min besatthet av världens godaste men nyttigaste PLUS enklaste men lyxigaste: bananpannkakan.

Den kan ju komma i massa olika former dvs. du kan blanda i bär, kakao, vaniljpulver, kokos etc. i grundsmeten som helt enkelt innehåller (för 1 person):

1 mosad banan
1 ägg

Vispa ihop.

I mitt recept har jag alltid kardemumma och salt i smeten. Sen steker jag de små plättarna i kokosolja (viktigt att inte göra värsta jättepannkakan i hela pannan). Serverar med tinade frysta bär och en klick grekisk yoghurt. Klart slut.

Har emellanåt bjudit diverse bananpannkake-ovana familjemedlemmar på denna och dom bah ”men herregu vad du ansträngt dig Hanna för sån lyxig frukost åt lilla mig” så vet de liksom inte HUR enkelt det faktiskt är.

Seså! Bjud någon på det här i helgen och återkom i kommentarerna om hur det gick!

2 kommentarer | “Recept: Bananpannkakor”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rebecca skriver:

    Jag bjöd mig själv precis! Bra tips med kardemumman. Mosade lite hallon och åt till. Det var gött! Tack för en bra blogg.

  2. Amanda skriver:

    Bananpannkaka 2.0 enligt mig fås om du blandar i lite mandelmjöl och kokos också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp