Gift vid första ögonkastet avsnitt 7

15:15 2018-04-16

Vänta va? Vad hände med Sam och Magnus ”samtal”…? Det var det märkligaste göra-slut-momentet jag sett på tv någonsin. Det BLEV ju aldrig ens ett snack? Det var som att de satt och sa varannat ord och bara fyllde i varandra med självklarheter. Jag förstår verkligen Magnus irritation mot Sam eftersom det hela tiden känts som att nån hade tvingat honom att va med i programmet. Herregud. Noll lust att försöka liksom.

Störde mig otroligt på att det inte ens fanns en SYNK på Sam där han berättade för tv-teamet vad han kände? Var som att han sakta sakta backade ur programmet från dag ett. Men känner ju ändå för hans person, han kanske bara är …blyg. Speciellt med kameror etc. men samtidigt: vafan.

Mindre frågetecken är det ju mellan Sara och John. Förutom ett: kyssarna. Nu får det vara nog. Var lämnar jag in protestlistan? Ryser varje gång jag hör smack-ljuden, vilket är var tredje sekund de är i bild (jag har räknat). Nog för att man är nykär, men inför kamerorna på det där sättet? Skrek till när John ”på skoj” bad om nakenbild. KILL-SÄG!!!!!

Nu till veckans mest intressanta:

Madelene och Martin.

Bråket i slutet framför, inte bara kamerorna, men också ”grannen” som nu plötsligt titulerat sig som ”vän” (äntligen!). Typiskt vidrigt äckligt vardags-par-bråk man EVENTUELLT får ha efter tio år tillsammans, men till och med då stoppar man den där typen av bråk ungefär fem minuter in? Aldrig sett på maken över irritation sinsemellan. Madelene känns ju vid det här laget så frustrerad att hon nu säger ”lite vad som helst” för att få nån slags reaktion från Martin.

Att hon kallade honom ointelligent var ju jävligt barnsligt, men inte så oväntat från henne ändå? Han skulle provocera mig också. Det är något väldigt översittande med honom som jag inte riktigt kan sätta fingret på? Eller är det helt enkelt så att när han påpekade hennes PORTIONSSTORLEK som jag började hitta vart fingret skulle? Om du föreslår en ”viktresa” med tjejen du är gift med – men inte ens vill krama – försök för i helvete ha lite känsla?

27 kommentarer | “Gift vid första ögonkastet avsnitt 7”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hanna skriver:

  hahahha jaaaa älskar din irritation kring detta avsnitt pga kände exakt samma!!!!!! Varför sågs hela Magnus och Sams ”relation” från Magnus perspektiv???? Sam hade ju noll TV-tid om hur han kände kring förhållandet. Är det för att experterna inte ska bli outade som SÄMST? Madelene och Martin herre.gud. Att de börjar tjafsa med varandra på det sättet som de gör efter typ en vecka säger så himla mycket, get a divooooooorce.

 2. Amelie skriver:

  Alltså JAA, håller med dig i så mycket.

  Sam har verkligen känts som en parantes i hela programmet, känns som att Magnus har skämtat och skämtat för att typ ens kunna ha ett samtal med Sam som är så otroligt laid back och…tyst. Jag tror att Magnus ville få igång ett samtal och en diskussion om att skilja sig men Sam var ju lika sval och laid back som vanligt i det samtalet så då blev det mest ett konstaterande. Som en överenskommelse.

  Sara och John – jag trodde jag skulle tycka att John var en tönt när jag började kolla på serien men alltså jag fgillar VERKLIGEN honom. Stör mig på hans halsband, men hans personlighet väger ju ändå upp det deluxe. Sara är också bra, men sjukt olik mig. Tar fram skämskudden när de kysser varandra men samtidigt avundas jag deras öppenhet lite, inga fasader liksom.

  Madelene och Martin – SKILJ ER! Får ångest av deras tjafs. Madelene känns lite hetsig och impulsiv vilket gör att hon blir som ent rotsig tonåring i diskutioner. Åh andra sidan tror jag att Martin hade kunnat få mig att bli sådan också, han känns så otroligt konservativ, saklig och förmyndigande i sitt sätt. Som han sa typ: ”regel nummer ett är att vi inte har mobiltelefoner vid matbordet” nr Madelene skrev ett sms. Eller när han sa ” jag tyckte nog att din lunchportion igår var lite i överkant”. Så otroligt oattraktivt drag…och får för mig att han typ är dominant? Han sa iof under bröllopet när han skulle beskriva sig själv att han är dominant…well JA.

 3. Olivia skriver:

  ÄLSKAR dina reflektioner! Väntar nästan mer på dom än på själva avsnitten 😂

 4. Anna skriver:

  Jäklar vad Martin klassföraktar Madelene. Vidrigt.

  1. Hanapee skriver:

   JEPP

  2. A skriver:

   Klassföraktar? På vilket sätt då menar du? Tycker att han är otroligt tålmodig med henne. Ett under att han inte bara gallskriker och går upp i atomer.

 5. Linnéa skriver:

  Att han använder uttryck som ”jag känner mig våldtagen av pizzan” gör ju inte direkt att en gillar honom mer heller.

  On point i din analys som vanligt Hanna!

  1. Isabell skriver:

   Jaaaa!! Väntade mig större reaktioner på detta- nåstand, var som helst! Vem säger något sånt?? 😬😬 Så vidrigt!!

  2. Sofie skriver:

   Verkligen. Så jävla osmakligt.

 6. Linda skriver:

  Du har skrivit om ”grannen”, men Sams chef som personen att ha förtroliga samtal med?
  I övrigt håller jag med om din analys! Blir arg på ”det gemensamma projektet” att gå ner i vikt, så oerhört dumt…

 7. Ellen skriver:

  Alltså det mest oromantiska ”projekt” ever att gå ned i vikt… Såklart inte det blev en hit, fattar inte hur ”experterna” kunde uppmuntra något sånt uppenbart relationsdödande grej som gemensamt projekt. JIsses.

  Blev också irriterad på Sam, säg vad du tycker och tänker liksom!!!!! Morr. Känns ju inte jättespännnade inför vem som ska stanna i äktenskapet och vem som ska skiljas nästa avsnitt. Hoppas de har en sån där ”tre månader senare” uppföljning i alla fall. Det är ju efter programmet alla gjort slut oavsett om de sagt ja eller nej i slutet..

 8. Jenny skriver:

  Men åh! Känner lite att jag vill rycka in till Sams försvar ändå – Kändes som att Magnus redan från dag ett förväntade sig supermycket närhet, vilket gjorde att det aldrig fanns någon chans för att riktig attraktion skulle kunna uppstå?!
  Människor som kräver närhet utan att ha en känsla för om den andre vill eller inte (och om det finns en attraktion att bygga närheten på) är ju det mest oattraktiva som finns.

  1. A skriver:

   Har han verkligen KRÄVT närhet, dock..?

   1. Jenny skriver:

    Det vet jag såklart inte om han har, men min känsla efter att ha sett programmet är att han har haft en förväntning på att närhet bara är något som ska finnas där och att Sams ansträngningar i deras relation helt skulle vara beroende av om han leverera närhet eller inte.

    Personligen får jag rysningar i hela kroppen av att tänka på att behöva leverera närhet fast en inte vill. Tänker samma om Martin och Madde också, låt honom slippa kramas om han inte vill liksom?! Det verkar som att många tänker att om de bara kramas tillräckligt många gånger så kommer han vänja sig och sen vilja krama henne mer – så sjukt med tanke på att det förmodligen bara får motsatt effekt.
    Nä usch för påtvingad närhet! (Gäller förövrigt i alla relationer, även med befintliga partners!!)

 9. Jessica skriver:

  Varför blir inte du en av experterna i nästa säsong?! Du hade varit överlägset bäst! Du har ju en fot inne på SVT så borde väl inte vara så svårt? Släpp allt annat jobb och gör det för min skull!

 10. Julia skriver:

  Älskar dina analyser! Håller med om allt. Oxh som någon kommenterade, märkligt att Sam bara diskuterar detta med sin CHEF. Eller alltså, att hon benämns som chef. Hon kan väl vara en vän också??

 11. Amanda skriver:

  Jag tycker att det känns som att John börjar bli lite avståndstagande ”i hemlighet”. De fortsätter kyssas och mysa och ha det hur fint som helst osv men det känns som att han gömmer sin växande osäkerhet kring relationen bakom typ.. sex?

  Som när han säger att han gillar att få sms och samtal från henne och hon skämtar om att smsa hela tiden och han blir lite obekväm och distanserar sig genom att lägga till ”skämtet” om att sms-bombning bara är ok om det avslutas med en nakenbild.

  Det märks att han, som han säger, är van vid att relationer har ett avslut inplanerat i schemat redan från början. Han är så otroligt snabb på att ge sig hän och vara fysisk och kärleksfull och leva i nuet. Men sen när han inser att det nuet kanske varar längre än han tänkt sig så blir han stressad.

  Som att han har bråttom hela tiden men inte vet till vad.

  1. Sofie skriver:

   Spot on!

  2. A skriver:

   Har tänkt samma sak! Hans beteende påminner dessutom väldigt mycket om mitt ex och det bådar inte gott… Men jag hoppas att han skärper till sig, blir besviken om de väljer att skilja sig. Vad är det för inställning att gå in i ett förhållande som man redan från början ser ett slut på?

  3. A skriver:

   Ja! Precis min känsla. I början upplevde jag John den som var mest ”på”, t.ex. genom att stirra på Sara oavbrutet under vigseln, och vara extremt fysisk medan hon var lite mer sval. Var rädd att han skulle skrämma bort henne då, men nu känner jag lite tvärtom. Hon börjar ju bli kär, och ser ut att ta mycket fysiska initiativ. Är rädd att han kan få kalla fötter, men HOPPAS på dem!

 12. Sofia skriver:

  Älskar dina recensioner!!! Håller med till 100%. Skriv gärna meeeer 💛💛

 13. Anna skriver:

  Det här inlägget var bättre än programmet! Martin är så oskön, för ego för att någonsin hamna i ett lyckligt förhållande. Men Sam och Magnus, tycker de känns så lika ändå, bara att de hanterar sin egna osäkerhet på olika sätt – Magnus skämtar och Sam drar sig undan. Men svårt att bygga förhållande om den ena inte vill prata känslor. Om 10 år kanske de skulle passa ihop.

 14. Sandru skriver:

  Hahaha bästa

 15. M skriver:

  Kände exakt samma och blev nästan arg på Sam i det här avsnittet. Men som du skriver har de ju klippt så Sam knappt får berätta hur han känner, såg precis att han skrivit på instagram att han nästa vecka ska berätta sin syn på det hela och varför han tycket svt redigerat programmet orättvist eller liknande. Spännande!!

 16. Sandra skriver:

  Sams reaktion var ju jättemärkligt! Han höll ju bara med liksom, han bör nog öva lite på att väga uttrycka vad han känner. Hade Magnus inte tagit snacket hade det ju bara fortsatt som det var.
  Skämskudde deluxe när Madeleine och Magnus bråkar om sushin. Det där kommer aldrig att hålla!

 17. H skriver:

  Håller med om allt utom Sams och Magnus ”samtal”. Det var ju klippt på ett sådant sätt att det verkade väldigt kortfattat och konstigt, men rätt uppenbart att det vi fick höra inte var hela samtalet utan bara början och slutet.

  Vi har ju inte fått höra så mycket av Sams sida på sistone. Jag tror inte att det är av ovilja från hans sida utan snarare att det är bortklippt för att skapa ”spänning”. Det leder dock bara till en orättvis vinkling eftersom han verkar konstig när han i själva verket kanske har varit mycket mer öppen än vad vi tror.

 18. Hh skriver:

  Alltså Madeleine är ju såå go! Men trodde hon va typ 35?! På ett bra sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg