Kläder för dejt i Lissabon

12:46 2018-04-15

Tilda: Hej Hanapee! Behöver din hjälp!! Ska till Lissabon om några veckor med min pojkvän :D Det är ett relativt nytt förhållande och det blir vår första riktiga weekendresa tillsammans och jag vill vara snyggt, coolt och ledigt klädd. Vill imponera!! Snälla hjälp mig! Obs även skor uppskattas. Många många kramar

HP svarar: Tilda!  Jag kollade upp vädret i Lissabon och det ser ut att kunna bli rätt varmt, typ 18-22 grader. Perfekt klädtemp med andra ord att jag blir alldeles till mig för din skull! Jävlar vad snygg du kommer va så uj uj uj.1.
 Första kvällen och ni ska ut och käka. Ut från hotelltrappan kommer du i denna otroliga linneskapelse från Mango, ditt självlockiga hår fladdrar i ljumma vinden, du har mörka röda läppar, svarta sandaler, stora tunna silverringar i öronen och en väldigt sval attityd mot omvärlden. Din kille tycker du är så tjusig att han blir alldeles generad och stammig, du ler mot honom och sträcker upp din svala hand mot en taxi. Första stannar och ni hoppar in.

2. Ursäkta? Men varför fick jag sån OMDELEBAR känsla av att de här skorna hör hemma i Lissabon? Det är som att de gjordes för att användas där? Vill se dig i dessa ihop med vita jeans, vitt ribbat linne och sippandes på en liten kopp SVINSTARK espresso på utservering med klassiska caféstolar. Sipp’ sipp’.

3. Dags att göra stan! Det är 20 grader ute och ni har legat i sängen (i dubbel bemärkelse ;-)…) hela förmiddan. Du glider runt i detta underbara set från Samsoe, kattiga svarta solbrillor, håret i hög lång svallande tofs och ett par blanka loafers.

Ni går hand i hand längs med gat… men vänta? Är inte det där? Jo? Plötsligt får du syn på ditt vidriga ex PATRIK som dumpade dig genom ett sms för fyra år sedan och gett sig stora tillitsproblem. Han ser dig och stannar till med ett ”nemen Tiiilda TJA”, du drar ner dina solbrillor på näsan, tittar på honom och ler. ”Hej PATRIK”, han börjar fråga vad du gör och du slutar plötsligt lyssna, frågar istället din kille om ni inte ska gå och ta en öl nånstans? Och så går ni.

Fuck you PATRIK!!!!!

4. Låt mig presentera modellen på Den Perfekta Sommarskon. Den finns på Other stories och i Lissabon kommer du va tacksam över tipset.

5. En dag är tempen på 25 grader och ni bestämmer er för att spendera dagen på hotellets takpool. Du läser superintelligenta böcker som du plötsligt förstår, har GIVETVIS på dig stora solbrillor, knut mitt på huvudet och denna perfekt randiga baddräkt från Weekday. I poolen simmar din kille fram och tillbaka och ropar ”kolla på det här då!” när han står på händer. Du skrattar snällt men inuti din kropp går en kall il över din killes töntighet…

6. Efter dina starka looks tidigare dagar blir du och din kille inbjudna på ”exklusiv middag” uppe på ett berg. Mannen som bjuder in er är Lissabons svar på Kanye West och det kommer bara vara coola där. Du har på dig denna lyxiga tunika grej från h&m conscious, svart silkig klänning, vassa klackar, stora örhängen och ja; knallröda läppar. När ni kommer upp till berget tar Lissabons Kanye West emot er med öppna armar ”hi guys!” säger han ”let me introduce you to ma friends”. En av kompisarna råkar faktiskt vara riktiga Kanye West.

Klockan 03:40 badar ni alla nakna i den jättestora poolen men din kille blir plötsligt fyllesur och går hem. Du och Kanye finner varandra. Nio månader senare är du på varje löpsedel med rubriker som ”She’s Kanyes new love”, ”Kim in tears of this girl”, ”TILDE – Kanyes new swedish love”, ”Kim hates Sweden” etc.

Men du är kär, lycklig och besatt av din supergulliga bebis.

 

 

HA SÅ KUL I LISSABON!!!!!!!

28 kommentarer | “Kläder för dejt i Lissabon”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Matilda skriver:

  Älskar dessa! Kul pga att det ÄR ju exakt såhär man tänker när man köper kläder – i mer eller mindre realistiska scenarion – men m en såå kul och halsbrytande twist av din humor = pure gold.

 2. H skriver:

  Hej!! Har ännu en klädinspirerad fråga till dig hehe: Har du sett några riktiga guldklimpar till snygga sneakers att ha under sommaren på någon hemsida, och i så fall vilken? kram

 3. rebecka skriver:

  Hahahahaha Patrik :((( Hanna du är underbar. Att ingen tidning signat dig som moderedaktör ännu? Sjukt.

  1. rebecka skriver:

   Alltså det var seriöst menat, du har bra smak OCH du gör allting roligt??? Finns ingen som ger modetips som du

 4. Sara skriver:

  Älskart!

 5. Tilda skriver:

  Hahaha tack så mycket!! Lissabon kommer bli en succé tack vare dig <3

 6. Emilia skriver:

  Hahaha! Så. Himla. Roligt. Och snygga kläder! ”Fuck you Patrik”

 7. Ida skriver:

  Relaterar starkt på Fuck you Patrik. Oj oj vad folk som heter Patrik och är ex alltid är osköna?????

 8. Maria skriver:

  älskar detta!!! pls sluta aldrig med sådana här inlägg!

 9. Vic skriver:

  Fuck you Patrik! Skoja har aldrig haft ett förhållande? Enda singeln bland mina bekantskaper och har lite panik över den dagen jag väl träffar någon seriöst och den sitter med typ 10-15 års erfarenhet av förhållanden. Kommer jag sabba allt pga vet inte hur man beter sig då? Kan inte ens se mig själv tillsammans med någon samtidigt som det värker i hela kroppen av längtan? Vad gör man? KBT?
  Kramen

  1. Mli skriver:

   Äsch, behövs ingen erfarenhet. Alla förhållanden är olika anyways, såatteh… Har för övrigt flera vänner runt 30 som aldrig haft förhållanden, så du är icke ensam :)

  2. Jaja skriver:

   Hallåå, känner exakt likadant!! Och nu börjar jag liksom röra mig upp mot 30 årsåldern och känner typ det nästan skulle va pinsamt att jag inte vart ihop med någon tidigare om jag börjar träffa nån.. Så de blir liksom ytterligare en spärr i alla andra osäkerheter som typ varför skulle nån ens vilja va med mig jag är ju så ful och tråkig?! Fast jag vet jag är rolig, för får ändå höra de rätt ofta! Men nånting händer när jag är i närheten av en kille själv, jag blir såå nervös, blyg och kan inte va mig själv :((

 10. Saga skriver:

  Älskar 😩❤️

 11. "Christina Schollin" skriver:

  Hanna, plz hjälp ett inspirationslöst fan! Jag ska på fest om några veckor och temat är ”pensionärssemester”. Jag vill utstråla ”rolig, skön tjej som gått all in på utklädande och som råkar se rätt snygg ut samtidigt”. Jag har funderat på ”Christina Schollin i Nerja ish” – leopardmönstrat, pumps, för mycket solpuder, ljusrosa läppstift, solhatt, kanske en hund i handväskan…men! Känns inte helt hundra? Har du något tips på hur jag kan förstärka Christina-looken eller någon idé på annan fantastisk karaktär jag kan klä ut mig till? Hur hade du tolkat temat?

  Måste vinna bästa utklädnad p.g.a kille där som är GORG!

 12. Malin skriver:

  ÄLSKAR detta sätt som du ger stil inspo på! underbart, så kul och man vill ju ha allt.

 13. Sofia skriver:

  Fuck you Patrik!!!1

 14. Burre skriver:

  Väntar återigen otåligt på din GVFÖ-analys. Förlåt för tjatigt påminnande varje vecka men får inget gjort innan du skrivit den pga går in på din blobb ca 8 ggr per timme för att se om du uppdaterat om det……… Mvh otålig läsare som blivit ohälsosamt besatt.

  1. Amanda skriver:

   Hahaaaa jag med, finns för mycket bra material i senaste avsnittet att gräva ner sig i harregud.

 15. Hanna skriver:

  Åh master! Jag behöver din hjälp! Jag tar examen om mindre än 2 veckor och vet inte vad jag ska ha på mig? Jag är grafisk formgivare, 28 år och gillar svart. Har ca strl 42 så kläder som även funkar för oss kurvigare vore så uppskattat!

 16. hanna skriver:

  Jag blir överlycklig så fort jag kommer in på bloggen och ett nytt klädtipsinlägg ligger och väntar på mig!!! Har sjukt grav måndagsångest idag och det här fick mig att le <3

  1. Emma skriver:

   Samma här. Sugig dag men skrattade åt detta. Kärlek till dig Hanna!

 17. J skriver:

  Fantastiskt! De här klädtipsinläggen är golden.
  Älskarrrrr.

 18. Ellen skriver:

  Haha :) Är det bara jag eller visst är Patrik och Rikard lite samma typ av person, typ någons storebror eller ex??

 19. Johanna skriver:

  Haha älskar detta!

 20. Four-eyes skriver:

  Hallå Hanna! Älskar dina klädtips, och jag behöver hjälp! Är på jakt efter nya glasögon, har haft brillor hela livet och är sååå trött på mina senaste. Vad finns det ens för trender i glasögonvärlden?! Vill ha några som utstrålar koll på läget och sex! Vill inte känna mig som en lågstadielärare eller alternativt 50+ (även om båda de grupperna iofs har koll på läget).

  Please help!!

 21. Tess skriver:

  Kan inte du tipsa om vårens coolaste skor?? Alltså riktigt bra vardagsskor som ändå gör ett fett STATEMENT!!

 22. tina skriver:

  master! jag behöver också klädhjälp. jag ska till italien i sommar och vill likt tilda ha hjälp med outfits. jag har dock hittat ett pyjamas set i linne som är så fint. men pricy… har du sett något liknande och billigare? eller har du annat tips på avslappnade outfits. hjälp!!!
  https://deijistudios.com.au/collections/lounge-wear/products/the-03-loungewear-set-in-pinstripe

 23. andrea skriver:

  HAHAh delen med killen i poolen. Skrattade nästan högt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG