Recension: Gifta vid första ögonkastet avsnitt 5

16:44 2018-04-03

Trodde inte dessa ord skulle komma ur min mun när jag såg mannen med norra Europas största peacehalsband runt halsen men; fan vad jag gillar John! Känns varm, mogen, vuxen och trevlig. Sen är det klart att diverse cringe-grejer kommer ur hans mun… men han vill ju bara väl! Och känns dessutom reflekterande kring sin egen osäkerhet etc.

Och Sara känns så jävla kär i honom. Hon verkar ju supervettig också men som sagt; väldigt kär. Och i den här patriarkala samhället vet vi ju alla vad som händer med för ”kära tjejer” – de ses som klängiga och killar blir rädda. OM det är usla killar dvs. Nu lägger jag alla mina pengar på att just detta par måste hålla och att John ska kunna få fram sin kär-känsla för Sara eftersom inget av de andra paren kommer gå vinnande ur detta program.

Låt oss ta Magnus och Sam som första exemplet. Tycker det är sämsta matchningen i världshistorien tbh? Sån otrolig kompisvibe utan kemi. Sam verkar l i v r ä d d för beröring, vilket Magnus verkar ha mycket lättare för. Kändes nästan hemskt när Sam var rädd för vad sexologen skulle tvinga honom till :-( Magnus är ju väldigt kul etc. men känns som han bör ha nån äldre trygg kille som tar honom med storm? Eller vad tror ni? Och Sam kanske behöver nån yngre i sin egen ålder från en liknande småstad, nån som vill gå en lördag på Åhlens typ (obs sagt med all välmenade ton, jag personligen älskar Åhlens).

Bråket mellan Madeleine och Martin var bara en tidsfråga, de två har känts som tidinställd bomb med hennes extrema skratt (ändå älskvärt) och hans närhet till irration (och gnäll?!). Överlag tror jag väl helt enkelt att det är lite klasskillnad mellan dem? I alla fall typ kulturellt. De känns från olika bakgrunder och Martin har en tydlig bild av hur ”saker ska vara” och Madeleine framställs lätt som jobbig. Fan vad jag känner med henne ändå, blev imponerad av hennes attityd till att inte få krama Martin. Tyckte det kändes nästan förvånande moget av henne till skillnad från bråket i husbilen? Tycker på något konstigt sätt om båda två men på varsitt håll. Blir typ nervös när de umgås av att nån snart kommer bli sur på den andra.

20 kommentarer | “Recension: Gifta vid första ögonkastet avsnitt 5”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Håller med om allt ovanstående!

    Men känner också typ att, varför ska en i paret det går bättre för, alltid bli rädd??? *booohoooo* som om att hen inte vet hen gett sig in i? OBS! förstår ju att denna typ att situation är väldigt speciell osv, såklart men det är som om att det går lite FÖR bra och så ska det helt plötligt börja komma massa frågetecken? Jag fattar det inte!!
    Fel att bara go with the flow och låta det vara superfantastiskt! Blir ju förbannad hehe

    Jaja, bra blogg puss

    1. Anette Ross skriver:

      Synd att inte Martin är gay…då hade han o Sam passat perfekt ihop…!😁 lika rädda och stela….😬varför söka till ett sådant program…?? …och synd att inte Magnus är straight…då hade han o Madde passat fint ihop….!😄🍰 Det som är bra är de tips
      Och råd experterna ger vid typiska problem…!👍 men matchningen…??😐

  2. Angelica skriver:

    Håller också med! Meeeeen…. tycker det känns så himla typiskt att John är rädd för att INTE bli kär och Sara är rädd för att hon SKA bli kär, men också att hon inte är ”söt” nog för John osv osv medan han ba FÖRUTSÄTTER att han e totalt önskad och att Sara såååklaaart kommer bli kär i honom. Känner mig rätt less på honom tbh hehe

    Och hallå rumskompisen? VARFÖR börja de hångla mitt framför henne å hon satt där å ba :)))) Hahahah usch fyfan stackarn :(

    1. julia skriver:

      alltså JA! det här med rumskompisen. jag visste knappt var jag skulle ta vägen. OTROLIG cringe

    2. Martina skriver:

      Hahahah jaa Saras inneboende?? Så OTROLIGT pinsamt när de satt i soffan o hånglade och hon satt där bredvid och ba: :—) Varför gick hon inte in på sitt rum? Bor hon i vardagsrummet och hade ingenstans att ta vägen? Varför bor Sara och John inte hos honom istället? Så mkt frågor

      1. Hanapee skriver:

        hahahaha JA!!! glömde fan skriva om det? Så jävla wierd, hon dök verkligen upp som gubben i lådan

      2. Lisa skriver:

        Haha åhh gud, där fick jag cringe av motsatta anledningen!!! Att de bara sätter igång o hånglar när stackars inneboenden är där för att träffa o lite lära känna mannen som ska flytta in i hennes (och sin nygifta roomies) lägenhet. De skulle ju liksom lära känna varandra där.. o så pang bom sitter de o hånglar….!! Paniik :))))))))))))

  3. Jess skriver:

    Håller med! Känns som Sam inte försöker alls. Men jag relaterar till honom, jag var likadan i början av mitt förhållande, byggde upp en fasad liksom. Det känns som Magnus försöker men tror det krävs ännu mer för att komma igenom Sams skal. Kanske har du rätt i att de nog behöver någon annan egentligen.
    Madeleine och Martin, där håller jag med om lite klasskillnad. Tycker inte riktigt om henne tbh? Hennes tillgjorda skratt, hennes ”neggande” typ ”hur ska jag annars stå ut med dig” eller ”här på skönhetsbutiken kanske vi kan hitta nåt till dig”. Fattar ju att det är lite rå humor hon är ute efter men han verkar inte vara med där riktigt. Kanske lite tidigt med den typen av skämt, det sprider ju inte precis positiva vibbar även om jag förstår hennes sökande efter reaktioner hos honom.

  4. Milena skriver:

    Håller med om Sara och John och Madde och Martin, men håller ändå hoppet uppe om Sam och Magnus alltså! Tänker att de skulle kunna komplettera varandra rätt bra om bara Sam vågade släppa in Magnus. Sam känns som att han har ett väldigt stort behov av trygghet och Magnus känns väldigt trygg och säker i sig själv. Gillar båda väldigt mkt.

  5. Jessica skriver:

    Håller med om allt. Gillar också John, han känns vettig. Att han t.ex. ställde upp på trädkramandet i skogen och gav det en chans, fast det uppenbarligen var weird. Inte alla macho brandmänkillar som skulle göra det tänker jag. Överlag kan man ju ifrågasätta resemålen denna säsong. Hoppas verkligen det håller mellan Sara och John, det behöver programmet. De andra paren känns körda. Gillar dock gayparet, men det känns som att de inte kommer någonstans. Allt är bara på ytan. Skulle kunna diskutera Gift vid första ögonkastet i all oändlighet. Vadå besatt? Haha.

    1. Åsa skriver:

      Jag håller så med om resmålen. Känns som upplagt för att ge paren problem. Skicka Sam och Magnus till ishotellet när Sam enligt honom själv inte klarar av extrem kyla, och en husbilssemester där det känns som att det mest stabila paret kan bli galna på varandra pga man går på varandra hela tiden. Bara stugan i skogen som kändes hyfsat anpassat utefter det paret.

      Hoppas btw på Sam och Magnus. Tänker att de känner sig för och så småningom kommer hitta varandra.

  6. Mallan skriver:

    Håller med om analysen, spännande att läsa dina tankar om paren :) Men det är avsnitt 5 du recenserar, inte avsnitt 4. Spoilervarning!

  7. Mimmi skriver:

    Mmmm tack för analys! Jag vill kommentera allt men jag kan inte fokusera, kan inte se klart, kan inte tänka på annat än 1. resmålen (???) och 2. rumskompisen (!!) Jag… är alldeles tagen!

  8. Hanna skriver:

    Tack för analysen, uppskattas!!!

  9. Sabina skriver:

    Jag förstår inte hur man kan para ihop en som älskar hästar med en som är rädd för att få leriga skor :’D känns dömt att misslyckas. Men jag hoppas på Sara och John verkligen!

  10. Maria skriver:

    Funderar mycket på detta med relationer mellan folk med olika klassbakgrund. Tror du att det nödvändigtvis måste vara problematiskt? Dejtar en kille vars föräldrar är typ kulturell medelklass och själv har jag gjort nån slags klassresa från småstadsarbetarklass till medelklass-jobbarmedmedia-person i Sthlm. Upplever att vi har mycket gemensamt och liknande värderingar men vi verkar ha haft ganska olika barndomar liksom. Tycker sånt här är sviiiinintressant, vore spännande att höra dina tankar, i podden kanske?!

  11. Ida skriver:

    Håller med om allt! Måste säga att jag tycker att alla medverkande den här säsongen är välidgt sympatiska, men matchningarna av Sam/Magnus och Martin/Madeleine känns verkligen fel. Vad tror du/ni förresten om en kontrollgrupp i Gift i första ögonkastet? Typ två par som är matchade efter konstens alla regler och 2 som är helt slumpmässiga, bara dra lott!

  12. Kristin skriver:

    Såg ett av paren ute i helgen… på restaurang… matade varandra och kysstes om vartannat… :))

    1. Hanapee skriver:

      John och Sara!!!!!

      1. Kristin skriver:

        U know it!! Blev ändå varm i lelle hjärtat när de hånglade över bordet <33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg