Recension Gifta vid första ögonkastet avsnitt 6

20:09 2018-04-09

Så har ännu ett avsnitt passerat.

Först och främst: varför har Madeleine och Martins resa plötsligt övergått till någon slags viktresa istället för kärleksresa? ”Det är bra att ha ett gemensamt mål” säger terapeuten, men vafan? Martin känns ju 100% omöjlig och Madeleine börjar bli bitter (förståeligt). En KRAM kan han väl ändå kosta på sig när de ses? Ingen kommer bli galet kär i dig för att du ger en kram, det kan ju däremot va lite trevligt om man ändå bor ihop? Nu börjar fan mitt tålamod med honom ta slut.

Fast samtidigt: vilken jävla panik om man är hundra procent säker på att det inte kan bli något och bara vill ta sig ur det. Då kanske man måsta hitta typ en ”viktresa” för att se nån mening alls med att man är med i programmet?

En konstig liten grej jag lagt märke till helt apropå ingenting; varför pratar Madeleine förtroligt med sina GRANNAR? Hahahaha det är så jävla konstigt? I första avsnittet berättade hon om giftermålet med sina grannar (inte familj eller kompisar etc) och nu i senaste avsnittet titulerades kvinnan i hennes soffa som ”granne”. Hur jävla personlig är man med sina grannar? Och när går ”grannen” till att bli ”kompis?”. Vid första förtroliga samtalet kan en tycka?

Sen har vi ju Sam och Magnus också. Räddharen och *komikern*. Känner ju för båda och lider med vilket missmatch detta är? Höll förresten på att DÖ när Sam och Magnus skulle smörja in varandras händer och terapeuten började viska sensuellt(?) ”är det skönt?” och de båda blundade tvunget.

Låt oss till sist prata om stora succén John och Sara.

Går från KLARHET till KLARHET. John är väldigt bra på att sätta ord på sina rädslor och reflekterar över varför sin hjärna beter sig som den gör – och Sara är så bra på att TA EMOT honom? Rös typ av välbehag när hon sa till honom i soffan att han ”får vara rädd” det är hon också, så bra sätt att möta den andra istället för att helt rida på sin egen känsla av att vara rädd för att bli lämnad.

Sen är hon ju eventuellt jordens största idealist med påslösa dammsugare och källsorterar folien kring ölflaskor. Men samtidigt, har man verkligen rätt att irritera sig på det?

Jo, lite.

25 kommentarer | “Recension Gifta vid första ögonkastet avsnitt 6”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Moa skriver:

  Älskar dessa recensioner! Kollar inte ens på programmet, klarar det fysiskt inte, tycker allt är för cringe.
  Men ”hejar” på John och Sara

 2. Therese skriver:

  Hanna!

  Sluta aldrig med dessa recensioner är du gullig. Hittar ingen i min umgängeskrets som ser detta program (??) och har därför ingen att diskutera med. Sitter här och säger högt nära jag läser ”exakt” , ”mmm” och ”precis”!

  Keep up the good work. Puss och tack

  1. Sarah skriver:

   Gå med i gruppen ”vi som vill diskutera gift vid första ögonkastet” på facebook! det gjorde jag, hade inte heller nån som ville diskutera det lika mkt som jag haha

 3. rebecka skriver:

  Haha älskar också dina recensioner! Jag är dock lite trött på ”Sam”-typen i detta program, finns någon i varje säsong som helt ärligt inte alls verkar beredd att gifta sig med en främling? Tycker inte man ska söka till programmet om man vet att man har ”höga murar”, ”svårt att öppna sig” etc, eller att man är väldigt picky, blir ju sån besvikelse för den andra personen när den ena inte alls vill gå in för det. Söker man till detta måste man ju vara beredd att öppna sig (såklart inte på ett sätt så att det känns obehagligt, men det finns ju nivåer av att vara öppen och ”mottaglig”). Haha gud att man har blivit bitter och engagerar sin ilska i tv-program redan vid 23? :/ Mitt liv = 10/10

  1. Deckres skriver:

   Så tänker jag med!! Sök inte till en sånt program om du inte klarar av närhet och att prata med människor. Du SKA sova i samma säng och krama din partner när de kommer hem, annars vill du ju inte va med på experimentet. Det är inte för mycket begärt tycker jag, sen behöver man inte gångna och ligga direkt om de känns obekvämt. Men de är ju inte en rumkompis de ska hitta.. Det är som att de förväntar sig kärlek vi första ögonkastet och blir besvikna när de måste arbeta aktivt för de. #upprörd

   1. Sofia skriver:

    OMG EXAKT?????????

  2. Ellen skriver:

   Eller hur, ge det en ärlig chans när du ändå gått så långt som att vara med liksom!!! Varför söker man ena från början om man inte ”vågar öppna sig”?? Suck.

 4. Madde skriver:

  Men alltså kan vi diskutera Martins FÖTTER. Eller hela honom. Kan han sluta ha sina bara fötter i hennes ansikte???? Hade jag varit Madde hade jag inte ens velat ha en kram. Matchningarna har ju alltid varit såhär, det blir bara sämre och sämre för varje dag (Förutom John och Sara, kanske för att dom faktiskt var fysiska från början och aldrig slutade) Blir så arg på Sam och Martin som inte ens ger det en chans, värt att ställa upp på denna skit 😃😃😃😃😃 ae, blir frustrerad. Ha de gött hej

 5. Martina skriver:

  Martin och Madeleine känns som ett par som varit ihop i typ 7 år och egentligen vill göra slut men ingen vågar, så de bara undviker varandra. Typ stannar ba jättelänge på jobbet och kommer inte hem så slipper man prata me varandra….. Och hela bantningen som gemensamt projekt, orkar inte ens

  1. Ellen skriver:

   Ja, hur romantiskt är det att gå ned i vikt ihop?? Kunde de inte ha något mer livsbejakande projekt liksom?? Tycker synd om Madde som blivit matchad med en sån tråkig typ.

 6. Kajsa skriver:

  Det här recensionerna är typ varför jag kollar på programmet. Du är så mitt i prick att min sambo pausar sitt tv-spel och frågar vad jag skrattar åt.
  Heja dig!
  Och visst ÄR Sara lik Johns mamma? Som dessutom verkar vara så fin!

  1. tilda skriver:

   Alltså ÄLSKAR Johns mamma?? Och hennes och Johns relation??

   1. Ellen skriver:

    Åh, jag med!! Jag vill också bli ihop med John för att kunna få hänga med hans mamma :)

 7. Hanna skriver:

  Dear Master! Detta har ingenting med inlägget att göra men behöver lite hjälp. Jag ska på bröllop 16 juni och eftersom du är min stilinspo No 1 så ser jag ingen annan anledning än att vända mig till dig för hjälp. Jag vill känna mig cool men samtidigt dressad för det är då jag känner mig som snyggast. Jag tänker mig en lite rolig men snygg klänning, ett snyggt sett eller liknande. Har en budget på ca 1000:- för klänning. Please help för jag börjar få liiiite panik hehe! Fridens liljor!

  1. Matilda skriver:

   Ja! Detta är starkt efterfrågat! Är helt vilsen pga har ej varit på bröllop i ”vuxen” ålder :'(

 8. Sofia skriver:

  Hahaha älskar dessa recensioner sååå mycket!

 9. Anna skriver:

  Hanna du är helt fantastiskt, skrattar så jag dör av dina snaps. ”varför är Madeleine så förtrogen sina grannar” tänkte på det med så det var bara klockrent att du satte ord på det 😂😂 mycket bra recension också, stämmer på pricken!

 10. Johanna skriver:

  Åååh neeej John och Sara, jag KRÄÄÄÄKS varje gång dom är i rutan, så himla gosegosesnuttiga mot varann att jag kvääävs. Också så jävla stelt sist när dom packade upp sina bröllopsfoton och så sitter hennes *roommate* där och häckar??? Stick vafan. En jobbig ekologisk hemmagjord deo-känsla över dom samtliga.

  1. Hanna skriver:

   Hahah HÅLLER MED!!! Fattar att de är nykära osv men HUR MKT kan ett par pussas???? Också framför ett filmteam?? Då borde ju pussarna halveras per automatik. De sjukaste var när roomien satt och hängde med dem (vilket bara de va superweird) och de satt som något jävla tonårspar och hånglade framför henne?? VEM gör så?

   1. Johanna skriver:

    Hahah ja dom är ju goa eller whatever men måste dom gnida sig mot varann jämt….. då tar jag hellre ett uppfriskande bråk mellan madde och martin. Temat för årets säsong måste fan vara ”gränslöshet inför vänner” iaf för är det inte john och sara som förspelar framför en roomie så är det madde och martin som storbråkar framför den där ”grannen” eller vad det är…

  2. Anna skriver:

   Hahahaha

 11. Em skriver:

  Älskar dina recensioner! Kan du inte skapa en Gifta vid första ögonkastet-podd? :-)

 12. elin skriver:

  JAAAA!!! Håller med på samtliga punkter!!!
  Sara & John: YESSS men samtidigt…. sara..?
  Sam & Magnus: naäej. sån jäkla missmatch? förstod det iofs DIREKT när Mange tryckte en pizza innan bröllopet? den andedräkten när man ska möta sin blivande man för första gången?
  Martin & Madeleine: så himla knepiga båda två. tror ändå att det finns något där om de bara försökte lite mer och slutade vara så jäkla *bekväma* och vågade anpassa sig LITE efter den andra???

 13. Johanna skriver:

  Håll i hatten här är en lista:

  1, Blir ändå irriterad på Madde som vill att Martin inte ska jobba sent för att de ska hinna äta middag ihop innan hennes träning. Han ska alltså behöva anpassa sig för at hinna hem, äta middag med henne en kvart och sen sitta ensam under kvällen när hon är iväg och tränar? … eller så kan hon stå över en träning? Eller en systers hästtävling? Varför ska han anpassa sig efter hennes schema när hon inte verkar vilja anpassa sig till hans?

  2, skulle dött av att bo ihop med Sara, trots att hon verkar så varm och fin och förstående. Hade smygkastat soppåsar, käkat o-eco och börjat hetsbildgoogla på miljöfarliga ämnen för att väga upp hennes godhet. John måste väl spricka snart?

  3, hoppas ändå verkligen på Sam och John! Vill så gärna att de ska funka, men KAN DE INTE SVARA NÄGOT ANNAT ÄN ”det känns bra”??!!!!?!!!bbfbfb använd nägot annat ord????!!!!

 14. Saga skriver:

  PLZ hjälp! Har abstinens efter att ha kollat på alla gift vid första ögonkastetavsnitt inatt… lite efter, jag vet. Så snälla säg mig någon, VAR KAN EN SE TIDIGARE AVSNITT?
  /Känner mig döende

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp