BYE BYE BYE

15:24 2018-08-05

HEJDÅ SEMESTERN

hejdå torpet, hejdå mamma och pappa, hejdå gula huset, hejdå svärisarna, hejdå bryggan, hejdå gräset, hejdå syskonen, hejdå barna, hejdå kaffekopp på bron, hejdå svalorna, hejdå aborrarna, hejdå trasiga yogamattan, hejdå sova länge, hejdå kravlöshet, hejdå grilla, hejdå korsorden, hejdå björkarna, hejdå sjön, hejdå bilåkningen, hejdå grusvägarna, hejdå byarna, hejdå blommorna och hejdå ledigheten.

Tack för i år.

Mycket kan ändras till nästa år. En farmor är med all sannolik borta och kanske gör jag något annat, bor nån annanstans eller känner på andra sätt än den här sommaren. Men jag är så tacksam för de här fyra lugna kravlösa veckorna. Dom kom när jag behövde de som mest.

Tack också till er som läser och skriver fint och känner igen sig osv.

Den här hösten ska inte bestå av långa att-göra-listor och känslan av att aldrig komma ifatt. Jag ska göra allt för att den ska kännas öppen, fri och lustfylld. Så måste livet få vara!

11 kommentarer | “BYE BYE BYE”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellinor skriver:

    Känner med dig, det där med att byta miljö efter semestern är jag sämst på. Haft mycket ångest inför att komma tillbaka till stan och jobbet. Har jobbat en vecka nu och allt känns lite bättre. Det kommer det göra för dig med sen!

    Tycker ändå att jag känner mig lugnare när jag tänker så som du skrivit, att mycket kan ändras tills nästa år. På gott och ont <3

  2. Josefin skriver:

    Känner likadant. Kom hem från landet igår, ska jobba imorgon. Vill bara sitta med en keps på och titta ut över åkrarna. Vill ta med mig lugnet in i vardagen.

  3. Frida skriver:

    Oj, läsare since 2008 och kanske har kommenterat två gånger innan? :-( så gör det nu då tänker jag!! Ville iaf bara säga att de e av en ANLEDNING jag fortsatt läsa. Bloggen är kul, smart, varierande OCH inspirerande. Du e bäst och tack för bästa bloggen, verkligen!

  4. M skriver:

    Grilla?? :-)

    1. Ellen skriver:

      Haha, tänkte samma men vågade inte skriva något… :)

      Tack för höstpepp, det kommer bli bra. Plus att det är massa sommar kvar ändå, för de som nu gillar det. Själv längtar jag till kyla och höstluft!

  5. Kajsa skriver:

    För några år sedan jobbade mycket/pluggade hårt och sa typ aldrig nej till grejer. Det var både saker som var SKOJIGA eller ”viktiga”. Problmetet var att det fick mig att må dåligt p.g.a. gjorde mig så stressad då jag kände mig otillräcklig. Min kropp reagerade med att ge mig förkydlningar och feber, men jag vilade och körde på igen. Droppen kom när min syster gick in väggen TOTALT. Det var så jobbigt att se. Dels för att hon är min syster och min bästa vän, men också för att jag blev rädd för att det skulle hända mig. Så nu säger jag nej till grejer. Även om det är grejer som är roliga, eller gör att jag kan ”klättra på karriärsstegen” så är det inte värt det om jag mår skit. Det är jobbigt och svårt ibland, men jag vet att det är värt det. Låter som värsta klyschan, men att säga nej gjorde mig mer fri och glad. Kram till dig. <3

    1. Ella skriver:

      Åh ja! Min syster är också totalt utbränd och hjärntrött. Har knappt hört talas om liknande. Så himla smärtsamt att se. Ska maila min chef imorgon och be honom ta bort några ansvarsområden från mig. Det är inte värt det! Inget är värt det!

      1. Stella skriver:

        Skickar pepp till er båda!

  6. Anna skriver:

    Men torpet är ju jättenära? Är väl bara att åka upp över en helg. Varför vänta till nästa år?

  7. Anna skriver:

    Hanna! Vet du? Jag har känt som du.

    Tänk på detta: Du behöver inte
    ETT.
    JÄVLA.
    PISS.

    Du behöver äta. Du behöver sova. Du behöver skita. Kanske röra på dig ibland.

    Men mycket annat än det MÅSTE du inte göra. Fattar att det inte känns så enkelt, men när allt kokas ner i dess mest raffinerade form så är det just precis så. Du borde och du behöver inte vara göra, uträtta, fixa, slutföra, bevisa någonting.

    Frustration är bästa tecknet på förändring.
    Allt kommer ordna sig.

    Stor kram!

  8. Martina skriver:

    Tittar in på din blogg efter ett ganska långt tag, bloggläsningen har legat på paus men nu under andra mammaledigheten så finns det ju mer luckor än när man råddar hämtning och jobb div bestyr. Och känner bara att jag landar i din blogg. Det är högt och lågt, blandar farmor och klädtips. Och det känns äkta. Dina texter är magiska! Och jag känner likt som du, att nä, vi lägger listan på hyllan och bara är i höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG