Niagara falls

22:07 2018-10-13

Har det helt otroligt i Toronto. Har varit på vinprovning och vinlunch i skrivande stund så är lite rädd för att använda för många superlativ i den här vindimman… (bla druckit en drink som hette blue berry som var amaretto och blåbärste!) …men samtidigt är det här en sån favoritstad att jag vill använda alla som finns!

Idag har vi tex varit och tittat på Niagarafallen som ligger ca 1 h utanför Toronto.

Hur coolt!!!! Är ju dock lite dålig på att uppskatta typ ”utsikter” överlag men blev faktiskt imponerad av naturen här. Och ledsen för att hon mår piss. Och sen mådde jag jätteilla av att det var FÖR mäktigt.

Haha tacksam person att visa naturfenomen för.

Visste ni att det år 1901 var en kvinna vid namn Annie som bestämde sig för att åka ner för Niagarafallen i en TUNNA???? Hon bröt en massa ben i kroppen men överlevde.

Och därifrån kommer Michael Jacksons låt Annie are you okay? Are you okay Annie?

Nä det sista var ett skämt av min kille.

Här är vi förresten. På en vingård där vi käkade lunch och jag drack den där amarettodrinken. Restaurangen var fantastiskt bra så det är ett tips, Ravine Winery hette den.

I morrn kväll åker vi hem så det är lite sorglig känsla som en dimma över allt jag gör. Är ju lite så, tar ut förluster i förskott. Måste bli bättre på att njuta av att vi är här och nu!!!!

CARPE DIEM

Puss!

18 kommentarer | “Niagara falls”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Daria skriver:

    Hej!
    Har en liten kanske konstig fråga till dig! Har för mig att du sagt att du är 170 cm lång och undrar vad du känner kring det? Jag är själv 170 och känner mig som väääärldens längsta person? Varje person jag möter är liksom ett huvud kortare? Och jag har mätt mig 100 gånger men jag är liksom bara 170 vilket jag ändå tänker är medel men ändå känner jag mig alltid längst samt många som påpekar att jag är lång. okej kanske spinner iväg haha men hade varit kul med ett svar. Är som du lite smal och spinkig tänker att man kanske blir extra lång då?

    Puss och kram du är bäst

    1. Sofia skriver:

      Svar från en annan läsare; jag är 183 cm och har varit det sedan jag växte färdigt i 5an. SÅ du är iallafall inte längre än mig hehe. Att vara lång är iallafall för mig pissjobbigt vilketdusäkertkanförstå men jag är dessutom som du skriver själv också väldigt smal, och ja jag kan känna att det verkligen bidrar till att man ”verkar vara längre” – vilket i mitt fall är ännu lite mindre kul. Jag har fortfarande ganska mycket ångest över min längd (och vikt…) Men det blir blir bättre med åren (lol fyller 25 i vinter men du fattar hur jag menar). Keep doing you!! Folk kommer lära sig att älska dig och med tid kommer du förhoppningsvis sluta tänka att det är jobbigt. Puss!

      1. N skriver:

        Hej,

        Jag är 190 och har alltid varit längst men känner inte att jag är ”något sällsynt”. Jag har alltid tyckt det var jobbigt fram tills tre år sedan (är 24). Det är nog att bemötandet blivit bättre och att jag blivit bättre på att ifrågasätta varför folk frågar om min längd det första de gör. Också att jag kommer inte att krympa???? Så varför bry sig om något som jag verkligen inte kan förändra? Jsg är inte mindre kvinnlig för att jag är längre än alla killar och om ngn skulle va ”rädd” för långa tjejer så låtsas jag inte se dem :)))) kanske inte ett svar till er ovan utan mer att längs verkligen inte är något, enligt min uppfattning, att lägga någon tankekraft vid. Sträck på er! (Sorry för rant kram)

        1. Petra skriver:

          Jag är 175 och har i princip alltid klackar som är minst 10-12 cm höga! Älskar, älskar, älskar att gå runt och vara ett huvud längre än typ 90% av alla män jag möter! Känns som att jag äger världen och det bästa jag vet är när killar blir typ obekväma av att jag är så mycket längre än dem! HAHA. Gud inser nu hur sjukt det låter. Men tjejor, EMBRACEA er längd! Jag hade också komplex när jag var yngre, även fast jag idag inte på något sätt är ovanligt lång, men i grundskolan när alla killar var 20 cm kortare så var det lite jobbigt. Speciellt då jag var ovanligt ful också. Haha. Tur att det ordnade upp sig litegrann iaf. Hur som helst, mådde rätt dåligt över det tills jag insåg att det banne mig inte är JAG som ska be om ursäkt för att jag är lång utan har någon problem med det så är det deras problem. Och jag är ju ändå inte intresserad av någon fjunig liten dvärgkille så om någon pygmé tycker det är ”okvinnligt” så kan han ju ta o slänga sig i väggen så går jag till någon man som kan hantera det. Men ärligt alltså, jag älskar att möta killarnas nervösa små blickar när de kollar upp på mig. TESTA! Bästa är ändå att bara gå förbi och liksom SE ÖVER dem som att de inte finns. Mohaha. Okej. Jag är verkligen creepy, inser det nu. Antagligen inte en jävel som bryr sig, ingen som FATTAR att jag ba går där och äger stället. Haha. Bra om jag kan intala mig själv det iaf.

    2. Elin skriver:

      Jag är 154 och tycker att det suger! Mått piss över det typ hela mitt liv, eller iallafall efter det slutade att vara gulligt. Precis som för alla som sticker utanför normen så måste man få höra det hela tiden! ”Gud vad kort du är” ”är du dvärg” ”omg jag glömmer hur liten du är” (typ om man suttit och sen reser sig). Förstår att det inte är världens grej men det känns som längd har pondus. Häromdagen påpekade en kollega att jag är så kort typ precis innan jag skulle hålla i ett viktigt möte. Kände mig direkt förminskad, och som en tolvåring typ.

      Men precis som N skriver ovanför, det kommer liksom inte ändras? Jag kommer inte växa mer? Jag vet redan om att jag är kort? Ibland brukar jag typ säga det tillbaka men oftast ignorerar jag det. Det känns bättre ju äldre jag blir och allt handlar ju om att acceptera sig själv så klart. <3

      1. Elin skriver:

        PS. Jag trodde verkligen att det hette ”Niagrafallen”. Med samma uttal som Viagra? Säger man Nia-gara-fallen?

        1. Stella skriver:

          På engelska uttalar man det Niagra Falls, även om det inte stavas så. Tror de är lite lata. :) På svenska uttalas det Niagara-fallen, för att det är så det egentligen stavas.

      2. Louise skriver:

        Jag är också 154 cm och känner igen mig så mycket! Fattar inte varför det inte är okej att kommentera folks vikt (vilket det såklart inte är!) men helt okej att jämt och ständigt påpeka hur kort någon är… Speciellt nya personer jag träffar verkar tycka att min längd är sjukt fascinerande.

  2. Martine skriver:

    Så herlig Toronto og Canada virker! :D Nyt den siste dagen!

  3. Anna skriver:

    Hälsa din kille att han har bra humor. Skrattade högt åt skämtet. Din humor är för övrigt också klockers, men det vet du ju redan…

  4. Moni skriver:

    Mysigt inlägg :)

  5. A skriver:

    Har så svårt att acceptera att Anton inte är blond.. I mitt huvud har han varit blond i 6 år! Okej, har inte ägnat sådär överdrivet mycket tid på att tänka på honom men om ni pratar om honom i podden så tänker jag alltid att han är blond och typ ser lite ut som John Smith i pochahontas?? Tror att det är för att du säljer in honom som en sån hurtbulle

  6. Emma skriver:

    Jag berätta faktan om Annie till min pojkvän under tiden jag läste…. Fick skamset lägga till att det var ett skämt… HUUUUR kunde jag gå på det?!

    1. Hanapee skriver:

      Hahahaha <3

  7. MK skriver:

    Haha åh nej, med mitt minne kommer jag säkert dra Annie-”faktan” som en anekdot för nån om nån vecka och totalt glömma att det var ett skämt… skäms i förväg🙈

    1. Hanapee skriver:

      Hahahaha noooo

  8. Erica skriver:

    Alltså finner det extremt gulligt att du & Linnea liksom matchar lite i era outfits här, blir rörd av vänskapen :’)

  9. A skriver:

    Alltså. Här sitter jag skamset hängandes med lillhuvudet och inser att jag aldrig riktigt *LYSSNAT* på texten i Smooth Criminal. Glatt har jag i alla år gått omkring och skränat ”Annie are you walking? So Annie, are you walking, are you walking Annie?” och trott att det säkert har med Michaels moonwalk att göra. Någon rymdforskare blir jag nog aldrig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla