3 serietips

10:44 2019-01-28

1. Friends from college säsong 2. Det är lite märkligt hur jag tänkt på den här serien rätt ofta efter säsong 1? Vet inte riktigt varför eftersom den inte är så ”djupgående” i karaktärerna, särskilt snygg eller utspelar sig i sammanhang jag identifierar mig med – men den är samtidigt så jävla KUL ATT TITTA PÅ. Flippade karaktärer på gränsen till galningar som gör såpass oväntade saker som jag ofta tänker ”får man göra så?!” kring. Känner väldigt mycket för karaktärerna även fast jag vet rätt lite om dem. Roligt, rappt och oväntat.

2. Butterfly på SVTPLAY. Fin miniserie om 11-åriga Max som är trans och identifierar sig som tjej. Har nog aldrig blivit så arg på en förälder som i den här seren? Skrek ”NEJMEN VAD FAN GÖR DU!!!” högt en gång till pappan. Fin liten miniserie som iofs borde vart en längre serie med mindre ”förenklade känslor” och stora hopp som jag tyckte den här efterlämnade. Men helt klart sevärd!

 

3. Sex education på Netflix. 5 PLUS!!!!!!!!!!! Sparade bästa serietipset till sist. Snygg, rolig, väldigt 2019 och smarta serien Sex education på Netflix borde alla se. Fantastiska skådisar (förutom att det alltid är svårt att se Mikael Persbrandt prata engelska utan att bli nervös) och trovärdiga men flippade berättelser som fått mig att gråta och skratta rakt ut. SE DEN!!!!

 

9 kommentarer | “3 serietips”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Friends from collage är så jävla KUL. Hälsade på min syster och vi sträckkollade säsong 2 en hel söndag och skrattade konstant????

  2. Anna skriver:

    Alltså såg Sex Education i helgen, och kom på mig själv med att säga ”det här är ju SÅ bra!!” rätt ut i tomma luften. Den är så jäkla bra?? Önskar jag hade sett den för tio år sen, tror att mitt 16-åriga jag hade mått bra av det.

    1. ellen skriver:

      Tack för serietips Hannan!! Nu låter jag nog som en språkpolis här men jag är genuint nyfiken för har inte hängt med på att man skriver frågetecken efter ett konstaterande. Som i de två kommentarerna ovan, vad står frågetecknena för där? Jag kanske bara inte förstår innebörden i det som sägs riktigt?? Vet någon så får ni gärna svara!!

      1. Elin skriver:

        Haha aldrig tänkt på varför det blivit vanligt att skriva så på ~InTeRnEt~ men jag älskar det???? I mitt huvud är det som att rösten går upp på slutet för att få medhåll, typ.

        1. ellen skriver:

          Åh, tack för svaret!! Har antagligen missat detta eftersom jag själv inte har några sociala medier och tydligen därför inte hänger med i internetspråket:) Men då tänker jag att det är tonläget som menas i fortsättningen då.

  3. Linn skriver:

    Sex education är bland det bästa jag sett. Kollade klart på den och så fort jag sett klart sista avsnittet tvingade jag min kille att se om den. Skrattade och grät också om vart annat. Älskade hur karaktärerna fick sådant djup och att man blev förvånad så ofta när man trodde något superklyschigt skulle hända så blev det tvärt om och karaktärerna fick ännu mer djup. Avsnittet när Eric va utklädd!! RYS!! ERIC!!!! aah.

  4. Janet skriver:

    Medhåll. Men Gillian Andersons frisyr i Sex education är värd ett eget inlägg.

    1. Hanapee skriver:

      Oh ja. Den är oteeeerolig.

  5. Alice skriver:

    Sex education är SÅÅÅ BRAA! Hahah tvingade min brittiska pojkvän att kolla med mig och håller med om att man blir ganska nervig varje gång mikael persbrandt skulle säga nåt lol

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg