Frilanskvinnan loggar in

23:23 2019-02-05

Vakna utvilad och somna utan stress över dagen som gick. Gå en promenad och komma på mig själv att inte vara på väg nånstans. Äga sin egen tid utan dåligt samvete. Äta lunch från tallrik på magen. Tänka klart långa tankar. Fastna jättelänge i en hitte-på-konst-grej i photoshop för att det var …kul? Läsa DN(!) Öppna dokument på datorn för att skriva av sig. Sitta på spotify i timmar. Planera outfits i huvudet och bokmärka det man gillar. Laga middag sent en vardagskväll. Bjuda Anton på nya konceptet *måndagsdrink*. Ens sitta och hitta på nya koncept? Gå på affären klockan halv två. Prata med tant på gatan i slasken. Läsa bok till frukosten.

Äga mig själv!!!!!!!!!!

Jag förstod nu inte hur stressad och hur otillräcklig jag faktiskt kände mig periodvis under 2018. Och egentligen året innan det.

Visst, jag har ångest och freakar ut över mitt liv nu med. Det är lite obehagligt att inte ha tidsramar eller ett team man ”hör hemma hos” och får bekräftelse av plus massa andra grejer jag saknar. Men just nu måste jag få ha det så här. Det är nästan så jag känner hur hjärnan växer när jag ostressat får sitta och va kreativ, tänka, läsa

Som timmarna jag la ner på att hitta bästa nya musiken nu. Och göra ett coverphoto till listan. Är mycket nöjd, hoppas ni gillar det lika mycket som mig. Höj volymen extra högt till första låten!

(LÄNK TILL LISTA)

10 kommentarer | “Frilanskvinnan loggar in”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Nina skriver:

  Tror att vi är många som du, skulle nog behöva allt det där men lönen hägrar där framme. Önskar att jag kunde vara frilans inom vården men det håller inte i nuläget. Gillar verkligen att läsa sånna här inlägg för det får en att tänka lite utanför boxen. Lycka till med allt, det kommer gå toppen!

 2. Anna skriver:

  HANNA!

  Take a moment och NJUT av ditt egna åstadkommande för du är och har varit sååå modig. Mod kan absolut vara att fortsätta klättra på karriärsstegen inom en ”på pappret” prestigefylld organisation och kötta på den vägen. Det är ju svinhäfigt att få göra det med. MEN!!!!!!!! Saken är ju den är det spelar NOLL ROLL om man inte är glad när man gör det. Majoriteten av människor tror jag inte ens vågar kolla inåt så mkt att de inser att de på pappret supercoola superhäftiga jobbet kanske inte är det de verkligen vill ha. Men det har ju du gjort! OCH gjort någonting åt det! Alltså = MODIG!

  Hejjar på dig! Tänk på dig själv! Va modig!
  Tack
  Hej

 3. Emma skriver:

  Så jäkla skönt det låter! Helt underbart att bara få existera ibland. Du gav mig modet att gå ner till 80% för att få mer tid till sånt jag gillar, så tack!!

 4. J skriver:

  BRA lista!

  Har förälskat mig i låten Luzon – Augustine, på spotify! Och musikvideon: https://www.youtube.com/watch?v=M5_QbCUEFNc

  SÅ BRA!! Lyssna!

 5. Stina skriver:

  Hej!!! Har en fråga som jag tror du kanske har Sveriges bästa svar på (vet inte varför jag tror det). Vad tror du är det nästa ”stora” i sociala medier/dela med sig av saker/ grej i världen? Alltså: blogga var stort, sen blev videoblogga/youtube stort, sen podda och instagramma osv. Vad tror du är nästa? Tänker att du var tidig med både blogg och podd i Sverige och tänker att du måste ha någon typ av känsla för att spå detta. Hoppas det är en intressant fråga! Kram!

 6. A skriver:

  Fy fan vad bitter jag blir över att det finns folk som kan ha det såhär, du beskriver det som att du jobbar väldigt liten del av dagen och ändå drar du säkert in mycket mer pengar än jag. Missförstå mig inte, jag är inte missunnsam mot folk som kan ha det såhär, det är ju skitgött för er!! Men jag blir så trött, ledsen och avundsjuk över att jag inte kan leva likadant just nu… det låter såååå skönt Hanna!!

  1. Hanapee skriver:

   Ja det förstår jag att du blir, men då är detta efter två år (eller egentligen fler) då jag jobbat 150-200% hela tiden. OCH det här är ju en begränsad period fram till sommaren, sen måste jag börja jobba heltid igen med något.

   1. A skriver:

    Självklart förtjänar du det efter allt slit! Eller ja inte för att man ska behöva FÖRTJÄNA, man får leva sitt liv som man vill! Jag håller på och funderar på hur jag kan förändra min situation också :) förlåt det var inte meningen att låta tjurig och missunnsam :)

 7. Lou skriver:

  Låter mestadels jävligt härligt! Glad att du vågade Hanna :)

 8. Gabriella skriver:

  Jag har frilansat I två år nu. Det var det absolut bästa beslut jag tagit! Såklart att det är tufft ibland, men det är det värt <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp