Stilakuten: konferencier på tema 90-tal

09:39 2019-02-06

Anna: AKUTTTTT HANNA!!! JAG ÄR I BEHOV AV OUTFITHJÄLP ASAP 110årsfest NäStA helg!!!!! (morsan och mostern fyller 50+60) jag är en fattig teaterstudent som behöver en outfitta som fyller krav som: klä dig i ditt decennium(90tal) och snyggsomfan pga är konferencier. tack på förhand MASTEEER du räddar mitt liv. hoppas på nåt jag har användning för igen det här är det enda jag köper detta år :)))))

Modemaster svarar: ANNA!!!!! DIN TOK!!!! Vilken utmaning! Konferencier OCH 90-tal, som du dessutom vill kunna använda igen. Men skulle jag leva upp till mitt nickname (som jag iofs gett mig själv) om jag inte antog en utmaning?!??!

Första regeln när det gäller 90-talsmode är att inte gå tillbaka till vad man själv bar under den tiden (uppblåsbar ryggsäck, jazzbyxor, neonmagtröja etc) det är mycket roligare, snyggare och framförallt mindre uttjatat att gå till VUXENMODET på 90-talet. Typ googla tv-serien Vänner tidiga säsonger och kopiera det Rachel bär. Eller försöka få fram Ellosbilder från 90-talet.

1. Så som jag ”känner dig” är du ju snygg i allt. Men om du vill få alla att tappa hakan av din skönhet är den här klänningen i glansigt material i  äkta fest-1997-manér perfekt för dig. Den är lite dyr men kommer ju också från Reformation som gör hållbart mode. Matcha med stor beige hårklämma i håret som gör att du liksom får lite ”spret där bakom”, nätta klackskor och liten liten handväska.

Du är Rachel och ikväll är publiken din Ross.

2. Kritstrecksrandigt är lika poppis 2019 som 1992. De här otroligt formperfekta kostymbyxorna är från Stylein som också har en matchade kavaj till. Tänk om du skulle köra en storlek större på kavajen? Taxklackar till och en vit skjorta med stora snibbar under kavajen. Håret i svinryggg.

VI SA 2 MILJONER! UPP 4 DOLLAR SÅ MATCHAR VI KRONAN PER AKTIE. PÄR? PÄR? HÖR DU MEJ? JAG SA 2 MILLAR VA! INTE ETT ÖRE MINDRE. VA ÄRU FÖR JÄVLA YUPPI???

Det är din öppningsreplik när du med snabba steg går in på scenen pratandes i din enorma mobiltelefon med lång antenn.

3. Jaja den här svincoola jeansklänningen från H&M kanske gränsar 80-tal men samtidigt tycker jag den skriker småbarnsmamma handlar på Ellos 1991? Plus att jag har den själv och älskar den haha. Tänker att du kan ha bruna klackstövlar till och komma in på scenen med en vagn från 90-tslet, i vagnen ligger DU. Dvs. du entrar scenen som din mamma som drar dig?

Hängde du med?

Ok kanske lite komplicerat.

4. Vi fortsätter med silkiga material! Den här suuuperfina kjolen från Stories är ju väldigt inne nu och användbar i sommar, men ihop med ett silkigt linne, fet mittbena, snäv choker så är du plötsligt en 22-åring från 1999.

Yo listen up, here’s the story about a little guy that lives in a blue world and all day and all night and everything he sees is just blue 

5. ARKET gör det åt oss! Hela looken är ju nästan klar här. Dessutom svinsnygg kostym att bära i vår med djup urringning, massa silversmycken och sneakers. Men på festen då bär du det som på bilden men med annan skjorta så det inte riskerar att bli 70-tal. Kanske en knallrosa?

6. LET’S GO CLUELESS! Filmen alltså. Det här otroliga setet är också från Reformation och jag bara vet att du är Sveriges svar på Alicia Silverstone. Matcha med höga knästrumpor om det känns för naket med bara ben. Också fint att matcha med liten slipover på själva skjortan som jag tänker att du ska ha under kavajen.

Oj, tyckte du det lät varmt??? Jag lovar att din coolness jämnar ut graderna.

 

PS. Ett tips är såklart att gå till secondhandbutiker och kika, i de mer välsorterade butikerna finns det ofta ”90-talssektioner” och kunnig personal.

LYCKA TILL OCH HA EN OTROLIG KVÄLL!

50 kommentarer | “Stilakuten: konferencier på tema 90-tal”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tilda skriver:

  Så brände vi ännu en liten del av planeten genom att gå på reklamen som talar om för oss att vi måste köpa, köpa, köpa, för att vi ska kunna vara lyckliga.

  Tack för det Hanapee, hur var de nu med att rädda planeten? din plånbok kommer inte rädda dig när resurserna tar slut.

  1. Matilda skriver:

   Tycker att du borde sikta in dig på större miljöproblem än att hanapee tipsar om kläder, dessutom som ska gå att använda länge och därmed mer hållbart.

   1. Tilda skriver:

    Som vanligt är det något annat som borde göras, du vet att alla tänker precis som du och svär sig hela tiden fri från att vara en del av problemet och pekar istället på någon annan som de anser vara ett större problem och använder då logiken att eftersom det finns större problem så behöver jag inte göra nått.

    Praktiskt att tänka så, men det gör ju inte klimatproblemen mindre utan snarare större och du kommer få genomleva dessa förändringar, tror du? att du kommer drabbas mindre av dem för att du pekat på någon annan och sagt att de är värre!

  2. Hanna skriver:

   Men gud, det är ju inte som att hon uppmanar till att *flyga inrikes 10ggr i veckan*. Chilla.

  3. Anna skriver:

   Tilda, skynda dig till Sandra Beijers blogg, hon har skrivit liknande inlägg idag. Du kanske blir först där också? Åh hoppas :)
   Lycka till med ditt viktiga arbete!

   1. Tilda skriver:

    Nämen lite sarkasm bara sådär ;) det är inte ett arbete jag utför, jag håller Greta bakom ryggen eftersom hon sätter fingret på ett problem som du inte verkar ta på allvar.

    Men men du får hoppas att du bara kommer drabbas av ekonomiska förluster pga ditt tänkande, det kan ju bli mycket värre än du någonsin kan förutse.

    Det blir inte bara varmare, det blir även förändringar i näringskedjan och i Sverige har vi inte längre ett jordbruk som klarar av att försörja befolkningen, så när maten börjar tryta kan vi hoppas på att just du har ett skafferi med oändliga resurser.

    1. Helen skriver:

     Men gud Tilda ta det lugnt! En bloggläsare ber om tips och hon svarar på det?? Har du försökt att peppa folk till förändringar istället för att vara negativ? Tror du kommer längre med det ;)

     Kanske du kan tipsa denna bloggläsare om secondhand tips istället från diverse butiker och sajter?

     1. Tilda skriver:

      Konsumtionssamhället är över för den här gången, du behöver inte så mycket kläder som de flesta modemedvetna människor har.

      Förstår du inte vad det är som kommer att hända? eller förnekar du det för dig själv?

      Vad tror du att du kommer råka ut för inom de kommande 30 åren? pga klimatförändringarna kommer väldigt många människor att drabbas, de värsta scenariorna påverkar tillgången på mat och det kommer ofelbart leda till en stor mängd människors död.

      Det är jobbigt att höra, men du är en del av problemet tills du inser att ditt beteende inte är hållbart.

    2. Anna skriver:

     Men vilken tur att du verkligen gör skillnad med dina kommentarer här idag. Greta är säkert jättestolt.

     1. Tilda skriver:

      Gör jag skillnad? Du tror fortfarande att ditt beteende är hållbart. dvs jag kan knappast ha påverkat dig.

      Jag tror att det enda som kommer påverka dig är när du själv känner av konsekvenserna av ditt handlande, vilket vi andra kommer tvingas till vi med.

      Men ok du kommer inte märka så mycket mer än rent ekonomiskt före 2027, efter det så är efterfrågan på mat större än förmågan att producera den.

    3. Helen skriver:

     Men du har ju ingen aning om vad vi som kommenterar konsumerar eller inte och vad vi gör för miljön?

     Man kan faktiskt bli inspirerad av såna här inlägg och bli kreativ kring de kläder man redan äger eller försöka hittade liknande på second hand eller byta kläder med nån kompis som har ett plagg hen inte använder.

     Frågan är fortfarande vad du själv bidrar med förutom att skriva till okända människor att deras livstil är ohållbar. Kan du inte upplysa folk om alternativ istället? Vad har du för förslag på vad Hanna ska skriva för hållbara klädtips till den som ber om råd?

     1. Amanda skriver:

      Word!!

     2. Tilda skriver:

      Alternativet är enkelt, sluta shoppa, sluta resa. Det finns inget annat du kan göra.

  4. Jens skriver:

   Snälla, skaffa en analys istället för att leka duktig och vara präktig. Kritisera företagen istället.

   1. Tilda skriver:

    Det är ju en analys som ligger till grunden för att jag säger att det går inte att fortsätta som tidigare.

    1. Jens skriver:

     Din analys är bevisligen bristfällig eftersom du lägger ditt krut på en bloggare ur medelklassen. Som dessutom är medveten och gör det hon kan. Rikta din ilska mot företagen och överklassen som inte bryr sig alls. Det är dom som påverkar klimatet i störst ustreckning.
     Så trött på alla präktiga liberaler som tror dom är duktiga i sitt nyvakna miljöengagemang när de skäller ut individer istället för att lyfta blicken

     1. Andreas skriver:

      Fast hon har ju onekligen fått effekt med sitt engagemang, du och andra är ju helt vansinniga över att hon vågar ifrågasätta.

      Är inte den här bloggen en del av ett företag?

  5. Hanna skriver:

   Tilda, tycker verkligen att det du säger är viktigt och jag uppskattar människor som tar kampen. MEN jag tror däremot inte att kommentera passivt aggressivt på bloggar kommer att leda till särskilt mycket. Framförallt inte när Hanna endast tipsar om kläder till en person som bett om det? Det är ingen som säger att hon ska köpa exakt dessa kläder, de kan vara inspiration till att hitta liknande klädesplagg på second hand eller låna av en kompis, som flera har skrivit. Det går inte att endast lägga klimathotet på specifika individer, absolut ska influencers ta ett ansvar i vad de influerar andra till att göra men jag tror inte att arga kommentarer kommer leda till någonting gott.

  6. Isa skriver:

   Planeten är svinviktig, håller med. Det gör vi nog alla, något annat vore korkat.
   Men detta är nog inte problemet här.
   Känns mer som att du har en dålig dag/vecka/liv(?) och bara måste hitta något att hacka på hos en person du antagligen är lite avis på kanske??
   Hmm oavsett vad, det hör ej hemma här.
   Hanna är nog helt seriöst den ”influencern” som uppmanar till konsumtion MINST. Inte så att hon kör samarbeten på instagramstorys var varannan dag direkt. Så ska du lämna sådan här kritik föreslår jag dig att göra det där den hör hemma. Hos människor som faktiskt skiter i det. Men SNÄLLA, god ton!
   To the master – ÄLSKAR dessa inlägg. Känns så genuina & märks att du lägger ned tid på oss. Uppskattas (av majoriteten i alla fall;)

   1. Sara skriver:

    Himmelens det eskalerade snabbt. Jag har tidigare skrivit till HP och frågat just kring hennes miljötänk och tycker hon svarat rakt och vettigt kring det. Men låt en kvinna leva. Hon gjorde ett inlägg med bilder på kläder, man behöver inte handla ett dugg, hon har inte köpt ett endaste plagg. Man kan också bara bli inspirerad av hennes inlägg och försöka hitta liknande second hand. Nollkonsumtion är för de allra flesta inte ett alternativ men kan själv välja att handla hållbart och plagg man kommer bära länge. Tycker absolut man ska ifrågasätta och fundera kring miljöfrågor då det är så jäkla viktigt. Men känner ju att gå bananas för att ngn lägger upp bilder på kläder är ju att pissa i motvind. Om en vill komma med kritik så är ju ett tips att vara saklig och hänvisa till fakta. Du har ju inte omvänt en enda läsare i detta kommentarsfält, snarare tvärtom. Följ Klimatklubben och Aningslösa influencers om du vill ha tips om fakta för att argumentera för din sak.

    1. Tilda skriver:

     Det är inte ett ämne som du kan diskutera och ha olika åsikter om. Antingen fattar du att du måste göra något eller så väljer du att inte göra något, svårare än så är det inte.

     För en genomsnittlig svensk så tar resurserna slut i mars, men på global nivå tar de slut i augusti. När nu massor av fattiga länder vill höja sin levnadsnivå så kommer det av naturliga skäl inte att gå, såvida inte de som redan konsumerar för mycket minskar sin konsumtion.

     Om 9 år fattas det så pass mycket mat i världen att väldigt många kommer att dö av svält, om man tar in just denna fakta och ändå inte vill ändra sitt beteende återstår bara frågan vem man är när man tittar sig i spegeln.

     1. Sara skriver:

      Alrajt men känns inte som det hänger ihop med HP’s inlägg riktigt. Jag är helt med på att många människor bör förändra hur de lever men att lägga sitt krut på ett glimten i öga-inlägg gällande kläder känns som det landar fel hos många och har motsatt effekt. Nu antar jag då att du vill att fler ska konsumera mindre/resa mindre/etc. Ingen säger emot dig i sak – jorden mår kass och förändring måste ske. Men din leverans av budskapet landar lite snett. Som flera här har föreslagit så är second hand ett superalternativ och det känna väl positivt om HP kan inspirera innan en drar till Myrornas för att hitta en blåsa. Känner du för att gå bananas hos ngn så kör hårt hos tex Isabella Löwengrip. Där finns det dagligen inlägg som går att splittra sönder med fakta utan att ens bli svettig.

 2. Moa skriver:

  Chilla Tilla…
  Reklam hit och reklam dit….pyttsan

 3. Matilda skriver:

  Det här ÄR dina bästa inlägg mvh ytlig tjej som vill ha ca allt!!

 4. Katta skriver:

  Vill bara skriva att jag älskar hur du tänker och skriver 😂

 5. Ella skriver:

  VARFÖR inte bara rekommendera att gå till vilken second hand butik som helst – typ Humana, Beyond Retro eller POP Stockholm? Där finns allt fast 100ggr bättre!

  1. Hanapee skriver:

   Lite tråkigt blogginlägg att svara det i text? Men absolut, kan skriva in det som ett tips :)

   1. Ella skriver:

    Jo de förstår jag! Ja :)

 6. Emilie skriver:

  Om det är riktigt skralt i kassan och du inte hittar något på secondhand tycker jag att den här https://m2.hm.com/m/sv_se/productpage.0721386001.html med en vit långärmad under är väldigt 90. Tänk valfri frisyr med två slingor löst fram, platå och choker-halsband.

  1. Mia skriver:

   Håller med! En ska inte underskatta prick hur skral en studentkassa är.

   Vill tipsa om dessa skor (rea)

   https://www.monki.com/en_sek/sale/view-all-sale-accessories/product.ankle-boots-whipped-white.0698821001.html

   Och denna klänning (skulle def gå att använda många gånger efter)
   https://www.monki.com/en_sek/clothing/dresses/product.long-ribbed-dress-black-magic.0632896003.html

   Några goa clips i håret, fönat hår eller kanske två bollar på huvudet.

 7. Amanda skriver:

  Älskar som vanligt detta!!

 8. Sandra skriver:

  Måste någon stå med den digital högaffeln i högsta hugg så fort någon skriver (säger tycker tänker) något som inte går helt i linje med vad denna tycker? Blir galen.

  Hanna alla dina kanaler får mig att må så himla bra och har aldrig någonsin fått mig att känna att jag måste konsumera mig lycklig lol

 9. Emma skriver:

  Ojoj vad jag inte är avis på att vara offentlig person ibland. Fruktansvärt hur mycket hat individer får ta emot. Så skrattretanda att främlingar ska läxa upp andra inom något så simpelt som tips bara för att de kan gömma sig bakom en skärm? Tror knappast de personerna går fram till okända människor på gatan, rycker tag i deras H&M kappor och skriker högt. Skärp er. Lägg inte all jävla vikt på oss individer. Låt folk va å leva som de vill, det kommer inte lösa något för de med störst makt i världen bryr sig ändå inte.

  1. Sofia skriver:

   +1

 10. Elsa skriver:

  Älskar clueless-outfiten! Och skit i Tildas töntiga kommentarer.

 11. Kristina skriver:

  Hanna, sluta inte med dessa inlägg!! Herregud alla har väl ett eget ansvar, bara för du lägger upp inspiration har man väl fler hjärnceller än att man MÅSTE KÖPA ALLT PÅ EN OCH SAMMA GÅNG FÖR HANNA SKREV ETT INLÄGG OM DET. Gud. Kan man inte gå förbi skyltfönster på stan då heller? För man bara måste in och shoppa då.

  Hursomhelst, om du pallar få mer irrelevant kritik är jag i behov av hjälp. Jag ska på ett tre-dagars-bröllop. Är mammaledig, haft minimal inkomst i ett år och inte shoppat kläder på evighet, låt mig få unna mig lite fina kläder nu när min bästa vän gifter sig okej. Så, Master, vad ska jag ha på mig? Detta sker i början av juni, på västkusten. BBQ på fredag, vigsel lördag och brunch på söndag. Behöver alltså tre outfits (stäm mig). Är ju 100 på att du kommer naila det, vore SÅ glad om du ville hjälpa mig!

  Du är bäst.

 12. Viola skriver:

  ÄLSKARRRRR dessa inlägg punkt

 13. Jessica skriver:

  Tror kanske att några av dessa plagg är lite för dyra för en student, eller de är iaf det för mig. Hade varit nice om du tipsade om något lite mer budget också!

  1. Hanapee skriver:

   H&M :-D OTHER STORIES :-D

   1. Emelie skriver:

    H&M kan jag absolut hålla med om, men other stories tror jag tyvärr inte går under kategorin ”budget” för oss som är studenter. Åtminstone inte för mig :)

  2. Sophia skriver:

   Spana in Tradera, ofta supersnygga saker för en spottstyver <3 OBS lätt beroendeframkallande att kolla i appen haha mvh också student

 14. Sandra skriver:

  Master!!! Jag har precis fått kontorsjobb och vandrar runt där + hembesök i mina sneakers. PLZ kan du ge tips på snygga skor som funkar såhär års (typ någon chelsea boot). Tack på förhand <3

 15. Rasha skriver:

  Hoppas du mår bättre snart Tilda! Allt ligger inte på dina axlar heller! Så äre bara.

 16. Janet skriver:

  Jag är så miljömedveten och mån om att inte lämna några avtryck numera att jag vägrar att låta min hud förnya sig. ”Du använder den du har!” ryter jag åt den.

  1. Sara skriver:

   Haha!!! Väl rutet!

 17. Alva skriver:

  Master HP!!! Älskar din stil och din stilhjälp!!! Jag tar studenten nu i juni och funderar på vad man ska på sig… skulle jättegärna vilja ha tips så snygga accessoarer och saker man kan röra sig i (supa i) utan att ramla eller spräcka något!

  Hjälp!

 18. Anna Negri skriver:

  TAAAAACK för hjälpen!! DU är BÄST!

 19. Freja skriver:

  HANNA! Jag har en livsviktig fråga till dig som är the queen of style (and fucking everything). Det e så att jag ska börja jobba på ett väldigt sportigt företag, ett stor sport brand helt enkelt och skulle behöva tips på sporty outfits som inte ser ut som att kidsen födda 05 som poser på huk har valt. Vill ha COOL ”street-ig” stil men med en sofistikerad känsla. Plz help!

 20. Teresia skriver:

  Mitt i allt måste jag bara tipsa om lite mer KONSUMTION.

  Denna klänning tror jag kan funka helt jävla perfekt. Finns även i brunt men tyckte nog denna var snyggare. Skitbra pris också. vsg

  https://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/festklänningar/topshop-200920/tie-dye-belted-slip-dress-354966-5271/

 21. Amanda skriver:

  Gud hade ingen aning om vilken sjuk stämning som flödar i detta kommentarsfält (du är ju verkligen engagerad i klimatfrågan?) men om vi lägger det åt sidan blev jag otroligt besviken då jag ska på maskerad tema 70/80-tal på lördag och fick för mig att du skrivit om det i detta GENIALA inlägg. Har blivit ditbjuden av en heting så jag skulle verkligen vilja gå dit och vara SNYGG inte UTKLÄDD. Om du vill och hinner vore jag evigt tacksam osv osv. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg