263. Trygg i sin ängslighet

16:30 2019-04-08

Två starka hemligheter(???) avslöjas i detta avsnitt, bland annat vad Martin vill göra med sin framtid och vad som väntar Hanna i hennes framtid… dessutom snackas högskoleprov, att ”följa flocken”, #bfseptember2019 och avsaknad av respekt för andras tid. TREVLIG LYSSNING!

Ni hittar den som vanligt där poddar finns. Gillar du att tugga på tulpaner, är god vän med en leopard och har stolsben? Tryck play nedan.

25 kommentarer | “263. Trygg i sin ängslighet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    Har följt dig i ca en miljon år men har först senaste året insett hur jävla mycket jag älskar dig. Blir orimligt glad när du uppdaterar bloggen samt sitter typ dagligen och bara scrollar i ditt instaflöde och visar upp olika inlägg för min kille och bah ”kolla vad rolig hon är SKRATTA DÅ” och han bah men ja Jenny du har redan visat det där inlägget. Älskar älskar er pod med, kommer ofta på mig själv med att bara garva rakt ut på mina små promenixer runt i kvarteret hemma. Du är fan ett geni, en av de absolut roligaste jag vet. NEVER STOP BEING YOU osv osv puss och kram och GRATTIS till förlovningen! Så jävlans kul och fint

  2. Sandra skriver:

    Grattis till förlovningen!
    Kom en liten tår när du pratade så fint om dig & Anton i podden,fasen vad fint det är med kärlek ändå. 😊

  3. Anna skriver:

    Hej! Först – grattis!
    Och nu glider jag obemärkt över till min fråga… Du som är proffs på outfittor, kan du hjälpa mig som ska på smokingbröllop i sommar? Svart får bäras om man vill! Kanske många som kan behöva en hjälpande hand av dig (I’m trying here…) angående sommarbröllop!
    Om nån annan har nåt förslag får ni gärna länka annars! Har noll koll…

    1. Ellen skriver:

      Köpte denna i helgen, den var så fin på! Perfekt svall! Lite liten i storleken över bysten. https://m2.hm.com/m/sv_se/productpage.0759070006.html

      1. Anna skriver:

        Men åh, tack! Dock funkar inte länken…

          1. Anna skriver:

            Tack, superfina!

  4. C skriver:

    Grattis till förlovningen HP! <3

  5. Nathalie skriver:

    Har inte hunnit lyssna på podden än hehe men behöver lite hjälp! Jag ska ha 30års fest snart, kan inte du ge lite klädtips?? Har ingen aning om jag ska ha på mig 😩
    Samt gärna tips om dina bästa festlåtar ❤️🙏🏼

  6. b skriver:

    Tack så mycket för att du sätter ord på det jag stört mig på när det kommer till det här med förlovningar, bröllop och graviditets-inläggen/den allmänna inställningen folk har och förväntar sig att andra har på det!!! Stör mig sååå otroligt mycket på att folk ena stunden kan hålla med om att det är så cheesy, till att andra stunden – så fort det gäller de själva – lägga ut EXAKT såna cheesy och tyyypiska inlägg. Fyfan..folk kan typ inte se sig själv utifrån när de är i såna situationer på nåt sätt. aja. bara så glad att du som är så smart och grym sätter ord på det och legitimerar mina åsikter (haha)!!!

    1. Ida skriver:

      Instämmer till tusen procent!! Alltid varit och är fortfarande så osäker på om jag någonsin vill ha barn (men det får man ju absolut inte säga högt, är 32 bast) och nu känner jag att jag fick en jävla uppenbarelse iom podden. TACK HP!! Känner mig så ensam i dessa tankar jämt… och konstig. Som att jag inte är en ”riktig kvinna” för då vill man ju föda barn och ”använda det kroppen är gjord för” 🤦🏼‍♀️

      1. E skriver:

        Gå med i gruppen ”Barnfri” på fb omedelbums! Du är långt ifrån ensam! :)

  7. ellen skriver:

    Hipp Hipp Hurra för er! <3 Jag brukar ibland kommentera på dina fina årsinlägg till Anton då jag och min kille varit tillsammans precis lika länge som er och det känns så mysigt att följa er. Om jag förstår det hela rätt förlovade vi oss också SAMMA DAG! OMG.

  8. Amira skriver:

    Så hyggelig med forlovelse!! Gratulerer!!

  9. En förvirrad själ skriver:

    Bästa bästa Hanna, jag skulle vara så tacksam om jag kunde få din hjälp!! Jag behöver din guide i den här jävla soppan.
    Fick reda på igår att min pojkvän varit otrogen i helgen, med en kompis till oss.
    Men måste bara varna lite i förväg, det här är ganska komplicerat!
    Ska försöka förklara:
    Vi har varit tillsammans i 5,5 år, haft distans i 1,5 år och det har funkat fint (med några toppar och dalar). Ingen av oss har varit otrogen innan.
    Precis innan detta hände var vi på en sååå bra plats i förhållandet. Vi utvecklades så mycket som par och allt kändes så jävla bra. Både jag och han tyckte det. Vi var helt enkelt på en underbar plats i förhållandet.
    Sen har vi det här som krånglar till det lite, jag och min partner har två kompisar (som också är ett par). Vi har kommit dom väldigt nära, såpass nära att vi har haft 4-kant tillsammans (yes). Efter 4-kanten kände jag att det hade gått lite långt, det var liksom ingenting som jag och min partner hade pratat igenom ordentligt, vilket ledde till några missförstånd och osäkerheter kring vårt förhållande osvosvosv.

    Vi har pratat jättemycket om detta sen dess, och jag har även pratat mycket med tjejen i det andra förhållandet om det här och varit jätteöppen med vad jag känner och hon har hjälpt mig väldigt mycket kring detta, hon har hela tiden varit väldigt noga med att visa att hon förstår mig och bara vill mig och mitt förhållande väl.
    Jag har också kommit fram till att jag skulle vilja ha 4-kant igen med dom men att jag först vill känna mig mer säker i mig själv och i förhållandet. Vilket är vad jag och min partner har jobbat mycket på i det senaste. Vi har pratat om gränser och att jag just nu bara vill fokusera på oss. Min partner har stöttat mig hela vägen och har sagt hela tiden att han enbart vill göra detta tillsammans med mig och att det bara är mig han vill vara med.

    I helgen åkte han hem till det här paret/våra kompisar bara för att hänga, de drack alkohol och min partner sov över. Det hela slutade med att alla sov i samma säng och min partner och tjejkompisen började ta på varandra (killen i paret låg och sov bredvid). Det gick aldrig så långt som sex men de smekte ändå varandra på könet!!
    Min partner berättade att han fick dåligt samvete och kände att det kändes fel när inte jag var där så de slutade efter typ 15min och gick aldrig längre än så.

    Han ångrar sig jättemycket och tycker verkligen att han har varit en idiot men hur fan ska jag tänka kring det här???? Är så jävla förvirrad!
    Hur kan det gå såpass långt när båda parter vet så väl vad det kommer få för konsekvenser (=att jag kommer bli förkrossad).
    Jag vill såklart inte att det här ska leda till att vi gör slut men jag känner bara att det känns som ett ÄNNU större svek (både från min partner och från tjejkompisen) när vi ändå har pratat så otroligt mycket om just detta och hur jag känner, men trots det att BÅDA tyckte det var en bra idé att göra det här.
    Hur ska jag tänka kring det här? Är så rädd att känna att jag ”sviker” mig själv om jag förlåter honom och samtidigt rädd att jag aldrig kommer kunna förlåta honom. Aaah är så förvirrad..

    1. M skriver:

      Förstår verkligen att du känner dig sviken och tycker helt ärligt du ska dumpa både pojkvännen och kompisen. Eller i alla fall ge dig själv ordentligt med tid att tänka och känna efter innan du fattar ett beslut. Typ åka bort och sova hos vänner/dina föräldrar ett tag för att få perspektiv på saken. Hoppas att det löser sig och blir så bra som möjligt för dig! ♡

  10. Emma skriver:

    Blev helt tårögd när du berättade om förlovningen, superdupergrattis till er och att ni får uppleva det tillsammans! Så himla fint!

  11. Frida Johansson skriver:

    Master jag behöver din hjälp!

    Jag träffade en kille i Bryssel när jag var ute och tågluffade i Europa förra sommaren. Vi klickade så himla bra och har sedan dess pratat nästan dagligen, men inte haft möjlighet att träffas, MEN nu berättade han att han planerar en weekend till Stockholm i början av sommaren (jag själv är från Sundsvall aka masters hembygd) och är inte superhaj på Stockholm. Är nervös och vill ju ta med honom på coola grejer, behöver därför alla tips jag kan få på bra dejt-ställen i Stockholm, kan vara barer/restauranger/promenadslingor/museum/aktiviteter ja vad som helst egentligen!

    Kram från Frida

  12. Hanna skriver:

    Största möjliga GRATTIS! Var alldeles glad när jag vaknade upp imorse – kom först inte riktigt på varför men sen mindes jag. Kände att jag måste skriva för jag får så mycket ut av att läsa och lyssna på det du gör – TACK!

    1. Samma Hanna igen skriver:

      Nu har jag hunnit lyssna på podden också och jag känner igen mig galet mycket i diskussionen kring att ”bara göra det som förväntas på det sättet det förväntas göras”. Fick hem ett ”save the date”-kort häromdagen för ett sommarbröllop och både jag och min kille blev såklart glada för dem men kände också att vi själva hamnade (ännu) ett steg längre bort från ”traditionellt bröllop”.

  13. E skriver:

    Först och främst: superstort grattis till er förlovning! Så kul och fint!

    Sen en annan grej, (och vet inte riktigt hur jag ska framföra detta utan att det ska landa fel, men jag gör ett försök..) Jag har lyssnat igenom en massa avsnitt av din och Martins podd, och den är verkligen mysig och bra på alla sätt! Den enda grejen som jag hakar upp mig på (och blir stressad över) är att du rätt ofta stressar på/skyndar på/tar över historien när Martin försöker berätta kring det han behöver/vill prata om. Jag uppskattar verkligen att få höra er bådas långa resonemang om saker, men ibland får jag som lyssnare känslan av att han tystas ner och skyndas på lite för mycket i onödan. Får även känslan av att du stressar på honom av rädslan på att det ska bli för ”långdraget”, men jag föredrar verkligen de långdragna och mysiga resonemangen!

    Bara en tanke jag har efter lyssnandet. Hoppas du tar detta på rätt sätt! (Nervös nu…….)

    1. Hanapee skriver:

      Förstår absolut :-) den här ”kritiken” har ju varit på tapeten förut. I samma veva har ”kritik” lyfts mot att det känns långsamt och ogenomtänkt i podden, så allt handlar väl om en balansgång. Ska bli bättre på att inte stressa Martin, men jag tror tyvärr inte ni förstår hur det är att göra en pod med en underbar sengångare. Om jag aldrig ”stressade” på honom skulle ni på riktigt få leva med 1-2 minuter tystnad mellan sektionerna :-)

  14. Maja skriver:

    Johan Rheborg skrev så himla bra i ett inlägg på insta kring tyyyp detta fenomen: ”Din digitala personlighet är genant”. PRECIS så känner jag inför människor som, i princip, gör om hela sin identitet i samband med att *stora saker* announcas, eller flashar varenda detalj av sina fantastiska liv på sociala medier. #bfseptember2019, mammaklubbar och giftaossklubbar, bästapojkvännenklubben.. Fyfan. Så otroligt.. själlöst? Usch vad jag tar i, men jag har också irriterat mig enormt på detta. Tack för att du tog upp det!

    HUR SOM HELST. Stort grattis Hanna! Do your thing!

  15. En annan anna skriver:

    Men hallå! Martin ska ju plugga till socionom!! Tror verkligen att han hade passat som det, Mvh socionomen

    Och grattis till dig och Anton, hurra!

  16. Linda skriver:

    Grattis till förlovningen! Så roligt och fint! Blev lite extra glad över att det var du som friade :)

    Tycker så mycket om båda poddarna!
    Har dock hamnat efter lite med Gott folk, men desto härligare att ha mycket lyssning kvar. :)
    Nästa gång ska jag lyssna på när du träffade Hanna Hellquist. Två stora favoriter, du och hon, så det ser jag mycket fram emot <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg