Mitt bolag

23:56 2019-04-17

Älskade ni

Vet ni en sak? Jag har startat bolag. Eller ja, jag har ju haft bolag sen 2010 egentligen (där jag fakturerat ”gig” som jag utfört utifrån mig som person) men sen jag sa upp mig från svt har jag haft tankar och framförallt en stark längtan efter att få jobba som jag gjorde med tv på svt/nexiko dvs. från idé till publicering men att nu fullkomligen få äga produkten själv.

Och nu gör jag det. I år gör nämligen mitt lilla nystartade AB sin första egenägda produktion genom underbara kafferosteriet Löfbergs. Efter årsskiftet pitchade jag in lite idéer och nu är vi i hamn med en produktion i form av en intervjuserie som kanske gör morgondagen bättre SAMTIDIGT som ni blir sugna på att köpa hållbart kaffe.

Jag vet inte om jag kommer vilja hålla på med det här på heltid framöver – men jag visste att jag ville göra just detta projekt på mitt bolag fullt ut.

I projektet så projektleder jag (dvs gör tex budget, avtal mm), producerar och är programledare på samma gång. Plus att jag jobbar en massa med strategi kring publicering etc. Men självklart gör jag det inte ensam. Jag har tagit in stjärnorna Niki, Johanna och Simon som assistent, inslagsproducent och fotograf. Utan dem vore det såklart inte möjligt, herregud.

Och idag hade vi alltså vår första inspelning.

Här står jag och ber till gudarna att det ska gå bra under dagen.

Min stilinspiration var ”fräsch 70-tal” och jag sminkade och styleade mig givetvis själv. Är väl ingen Blondinbella(!!) tycker dessutom att det finns en stor charm i att få ”greja på själv” med sin stil och få lägga örena på annat. Som tex en drönare som vi hyrde in idag.

Andra ombytet för mig när jag välkomnade (och myggade) seriens första gäst som är På spåret-vinnaren Parisa som också råkar vara min goda vän.

Vi snackade om rasism. Tror ni jag var nervös kring frågeställningarna jag och Johanna formulerat? Jajjamensan! Men oj oj oj vad bra Parisa var.

Två goda vänner som har ett förtroligt snack.

Om det är skoj att ha göra och äga allt själv? Ja. Om det är stressigt? Japp. Om jag nervösbajsade tre gånger utan stopp? Det kan hända :-) Men det är såklart värt det. För oj vad KUL det är att få äga och ha kontroll – och vad BRA det kommer bli!

Har en slutkläm på det här inlägget som jag verkligen vill att ni ska ta med er:

Låt er inte luras av att saker ska vara svårare än vad de egentligen är. I jättemånga branscher är det killar (suprise!) som satt spelreglerna och med helt obefogat självförtroende tagit sig an saker på ett sätt som i många fall lurat en att tro att det är mer krångligt än vad det är. Om man vågar testa kommer man plötsligt ut på andra sidan och bah ”jaha? oj? varför trodde jag att jag med min kapacitet inte skulle klara det här?”.

Pröva om ni nån gång får möjligheten.

Puss!!!!

32 kommentarer | “Mitt bolag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. MK skriver:

  Slutklämmen🙌❤️❤️❤️

 2. Ebba skriver:

  Fick gåshud av det här inlägget, grymt Hanna!

 3. ChillarN skriver:

  Fällde en liten tår på slutet. Så bra skrivet och ALL LYCKA TILL!!!!

 4. Johanna skriver:

  Heja heja!!

 5. Sofia skriver:

  Håller så med om slutklämmen!! En dag sa en lärare på högskolan till mig och en till tjej: ni tjejer måste sluta klanka ner på er själva och er kunskap. Killar tycker alltid att deras argument och inlämnade uppgifter är bra och de är alltid nöjda även om era oftast är så mycket bättre. Efter det har jag på riktigt tänkt till och slutat sänka ner mig själv för jag KAN och VET mycket om mitt område (miljö) och är stolt över det.

 6. Hanna YE skriver:

  Fick rysningar! Tack!!!!!!!

 7. Moa skriver:

  ❤️

 8. Evelina skriver:

  Wow! Tycker du är så cool!

 9. Ida skriver:

  Älskar sista stycket!!! Och så MÅSTE jag fråga om jeansen på bilden där du myggar parisa, varifrån kommer de och modellnamn? Perfekt rumpa har du i dem;)

  1. Hanapee skriver:

   Gulliga du!!! Från Zara! Köpte på TRF-avdelningen

   1. Astrid skriver:

    Gick in för att fråga samma! Så snyggt!!! även om det du skriver såklart är ännu ”snyggare”. Så cool och modig hanna!

 10. Amira skriver:

  Så kult at du har startet eget bolag. Du er så klok og bra, så selvfølgelig kommer det til å bli fantastisk!! Elsker hele innlegget, spesielt siste avsnitt <3

 11. stina skriver:

  Alltså kan inte hålla med mer? Det är så otroligt befriande att inse att saker inte.är.svåra. I år (och förra tbh) har jag insett att följande saker är lätta till skillnad från vad alla killar fått det att verka som:
  -byta slang på bakdäcket på en landsvägscykel (+ alla andra ”mekargrejer”, det är bara fota hur det ser ut innan, plocka isär, fixa lite sen sätta ihop allt som det var innan igen???)
  – statistik i allmänhet, ekonometri i synnerhet
  – surdegsbröd (herregud vad ”mathantverkskillar” försökt göra det till en vetenskap och procedur man behöver etthundra tillbehör till för att det ens ska vara värt det. En bunke, en ugn och en ”känsla för degen” är det enda som krävs tbh.
  -…..hm…. att…. nä kommer inte på något mer! Tack och hej!

  ps, gud vad bra bloggen har varit på sistone!!!!!!!!!!

 12. moa skriver:

  håller tuuuusenfalt med om slutklämmen! och GRATTIS till att du ska göra egna produktioner, så jäkla coolt och grymt!!!!!! livsinspo att våga följa sina drömmar sådär mmmm

 13. I skriver:

  Hanna!!!!
  Har examensceremoni om en månad. Klädkod kavaj. Du är min guru, hur ska jag se ut!? Viktig detalj: bröt benet nyligen och den lilla vadmuskeln är fortfarande liten och eländig så känner mig inte bekväm med bara ben, gärna andra alternativ som byxdress etc????
  Kramis

  1. rebecka skriver:

   Jag hade samma klädkod på min examen och jag körde ”bohemisk” långklänning, inte balklänning utan en blommig historia i tunt tyg och i ankellängd. Eftersom den var så *casual mönstrad långklänning* i stilen kände jag att jag kom undan med längden, hade den varit typ helfärgad marinblå hade det känts för uppklätt. Jag är jättenöjd att jag körde på den! En klasskompis till mig hade byxdress från Samsoe Samsoe och såg smashing ut så det är ett annat tips – en fin byxdress :) GRATTIS TILL EXAMEN!

   1. rebecka skriver:

    Haha oj, såg att du själv funderat kring byxdressen. Men plus ett på den då!!!

 14. Amanda skriver:

  Så himla inspirerande, heja dig OCH glad påsk :)

 15. Lou skriver:

  Vad kul! Ska bli kul att se det färdiga resultatet sen. Slutklämmen! 💪🏼 Vi kan!

 16. Linda skriver:

  Du är bäst på hela www <3

 17. Sophie skriver:

  Du är bääääääst! Ska bli så kul att se när detta är klart!

 18. Caroline skriver:

  Heja dig!!! Ska bli så spännande att följa dig i detta

 19. Anni skriver:

  Wow, älskar detta (!!!) men också att bloggen generellt varit snäppet bättre än någonsin det senaste. Och då är den bra i vanliga fall!

 20. Ellen skriver:

  Wow vad kul med eget produktionsbolag! Håller med tidigare kommentarer om att bloggen varit så ooootroligt bra senaste tiden (vilket den visserligen alltid varit tbh)

 21. Marielle skriver:

  Så coolt, grattis!!!

 22. Agnes skriver:

  Jag ryser, blir så imponerad av att du kör ditt eget race. Du är grym!

 23. Emma skriver:

  Grattis!! <3 ser fram emot att se era produktioner! Kram

 24. E skriver:

  Så kul! Stort grattis Hanna till förlovning och bolag och allt :) mycket peppande inlägg, slutklämmen var riktigt bra 👊 Lycka till!!

 25. Anna N skriver:

  HEJA dig Hanna, fyfan vad bra du är! Och vad peppad jag blev av det här inlägget. Klart vi klarar av.
  Måste också instämma i de kommentarer som säger att bloggen varit alldeles särskilt bra på senaste tiden, för det har den verkligen varit!

 26. Maja skriver:

  Älskar att läsa om ditt jobb, så spännande! Är väldigt imponerad av dig också, riktigt inspirerande

 27. M skriver:

  Fick gåsis på riktigt. Driven och dedikerad. Och inspirerande! Vad kul att få ”göra” en dröm!! Lycka till

 28. Anna skriver:

  Älskar ditt kök! Finns det någon chans för att ägna ett blogginlägg åt det? Är nyfiken på allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG