Stilakuten: sommarbröllop och födesledag i stockholm

11:12 2019-06-26

Sara frågar:
Master! Kunde du snälla ge några kläd- och restaurangtips för en sommarhelg i Stockholm? Skall åka över en helg i Juli för en nära väns bröllop och i samband med det skall vi även ta en hel dag för att fira min killes födelsedag. Mina problem är : 1) vad ska jag ha på mig på bröllopet? 2) Hur firar man bäst födelsedag en sommarlördag i Stockholm?

Tack för hjälp! Hälsningar från Helsingfors :-)

Hanna svarar:
Dåååå skall vi se, jag har ju tipsat om bröllopskläder x antal gånger här på bloggen men det är ju en skatt som aldrig slutar ge! Vi börjar med kläderna och fortsätter med restaurangtipsen. Vad avis jag är på dig Sara! Vilka jävla kanondagar ni kommer ha!

1. Åh. Herre. Gud. Hur det känns att vara coolast på bröllopsfesten? Ja det råkar du Sara veta i den här ljuslilarosa skapelsen från Zara. ”Var ääääärrr den ifrån?” frågar störiga Camilla från Skåne. ”Prada! Vintage!” svarar du och tackar gud för att du klippt bort den kliande avslöjande lappen.

2. Förlåt? Har jag dött och kommit till himlen? Allt klär en klassisk skönhet som dig, men kanske är de mest klassiska klänningarna som klär dig allra bäst. Du matchar denna guldfärgade satinklänning från Stories med ett par mörkröda mockaklackar (dyra), matchande läppstift, små pärlor i öronen och ett utsläppt rätt ostyleat hår i mittbena. Gu, fick gåshud nu.

3. ELLER är dags att alla får reda på vilken kreativ och rolig person du är? (som om de inte redan vet). Bäst för att visa detta gör du i denna faaaaantastiska klänning från Ganni. Ha absolut inte boots till, då framstår du bara som störig. Tvärtom rekommenderar jag en rätt nätt klack till denna? Hmmm ser klargul och spetsig klacksko framför mig. Lite så *milano*. Helvete va cool du är SARA.

4. ”Vem i brudparet känner du då?” frågar bröllopsfestens snyggaste killgäst. ”Tjejen” svarar du och ångrar genast att du inte bara sa din kompis namn? Gud? Vad konstig du är? Aja nu blev det så. Killgästen ler mot dig och säger ”väldigt fin klänning förresten, såg dig direkt när du kom in” du känner dig nöjd över ditt röda prickiga kap från Asos men känner ett sting av besvikelse över att snygga killgästen kanske är gay? Två sekunder senare kommer din pojkvän och presenterar sig för ditt potentiella bröllopsragg och förstör därmed ALLT.

5. Vet ni vad vi generellt borde bli bättre på? Att bära stora luftiga klänningar. Helvete vad fashion det ser ut!??! Har tänkt väldigt mycket på det här den senaste tiden. Den här UTMÄRKT LUFTIGA FASHIONKLÄNNINGEN från H&M är perfekt för tillfället Sara. Utsläppt vågigt hår, knallrött läppstift och kanske en klack i nån diskret färg? Eller ja vilken färg som helst funkar. ”Haru lånat klänning av en docka elle haha??” hör du en bekant röst säga när du stolt glider in på festen. Du tittar åt din vänster och där står han, din gamla störiga kollega…

PATRIK!!!!!#&%!!!

 

NU TILL BRA STOCKHOLMSRESTAURANGER: Frantzen (dyrt lyxigt), Punk Royale (*crazy upplevelse*, ni måste gå i ”gäng”), L’Avventura (italiensk, folkligt hippt), Brillo (kändistätt, centralt, enkelt), Nook (komplicerat, svingott), Farang (svingott, spännande), Vina (simpelt, mysigt).

Ha en grym helg!!!!!

27 kommentarer | “Stilakuten: sommarbröllop och födesledag i stockholm”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. r skriver:

  PATRIK!!!! %¤”#&%!

 2. Hanna skriver:

  Hahahahahha PATRIK ÄR TILLBAKA

  1. Hanapee skriver:

   PAAAAAATRIK!!!!!!!!!!!

 3. A skriver:

  Älskar de här inläggen så mycket! Patrik!!!

 4. Paulina skriver:

  Ser Patrik framför mig så tydligt!!!

 5. Lovisa skriver:

  Hahaha åh nej inte Patrik igen! Älskar dina stiltips men älskar nog nästan historierna omkring ännu mer!!!

 6. Malin skriver:

  Men va faaaan Patrik!

  PS! Snälla sammanställ alla dessa inlägg i en bok <3

  1. Ida skriver:

   Skriv en skönlitterär bok överhuvudtaget snälla! Behöver Hannas skrift som en rolig smart ”läsa på semestern bok” där man skrattar högt och med mycket igenkänningsfaktor <3

   1. Frida skriver:

    Jaaaaaa!!!!!

 7. Amelie skriver:

  Ville bara påpeka att Nook verkligen inte är dyrt. Deras trerätters kostar typ 400 spänn. Men jättegott, gå dit! Alltså vad som är dyrt och inte är ju olika för olika personer såklart :) Men jag uppfattar Nook som en otroligt prisvärd restaurang!

 8. Sofia skriver:

  Vill höra mer om Punk Royal! Tycker det verkar vara fruktansvärt haha.

  1. Hanapee skriver:

   Ja det är det OCKSÅ såklart. Men kul om man är ett packat gäng där ngn fyller år

 9. Louise skriver:

  Det FANTASTISKA i att jag har en störig kollega som heter Patrik som säger exakt såna saker!! Ser honom framför mig när jag läser

 10. H skriver:

  HATAR PATRIK

  .. Snäppet mer än jag hatat den gäst som kommer i helvit klänning på mitt bröllop. Inte sista klänningen alltså. Den tredje däremot!!!

  1. Hanapee skriver:

   Den är mer BEIGE/BENVIT irl

 11. Elin skriver:

  Jävla Patrik!!!!

  1. Hanapee skriver:

   Hate him.

 12. S skriver:

  LOL älskar detta + allt var så jävla snyggt så jag blir besviken på att jag redan varit på det enda bröllopet i sommar

 13. S skriver:

  Men hallå? Vad skulle Ribbing säga om rött och vitt på bröllop? :O

  1. Hanapee skriver:

   Förhoppningsvis ingenting eftersom hon är död.

  2. Hanapee skriver:

   HAHA skoja så grovt :-( Nej men herregud, vi lever väl 2019? Varit på 10 bröllop där folk haft rött eller vitt. Gu!

   1. En annan Hanna skriver:

    Ribbings regel nr 1 var väl att aldrig låtsas om någon annans eventuella misstag – vilket jag tyvärr helt kommer bortse från nu i och med att jag delar detta citat av henne hehe:

    ”Att ha rött på bröllop går alldeles utmärkt. Det är många som inbillar sig att det inte passar, men det är löjligt och okunnigt säger jag. Många tror att om man har rött på sig så betyder det att man har haft ihop det med brudgummen. Det är så korkat att jag blir helt utmattad. Det är så dumt att tro på något så fånigt.” (https://www.metro.se/nyheter/ribbing:-det-har-ska-du-undvika-pa-ett-brollop-1EOJOdAcqRC)

    Älskar ändå hennes inställning i denna (icke-)fråga!

    1. Hanapee skriver:

     BOOOM

 14. Moni skriver:

  Hahahaha älskar beskrivningen på bild 4!!!!!!!!!!!

 15. Anna skriver:

  Läste din krönika om din vän Linnea i Plaza kvinna. Så fint skrivet, blev väldigt tagen. Kramar till er

 16. Alicia skriver:

  HAHAHAHHA

 17. Emelie skriver:

  Hallå älskade stilmaster, jag börjar jobba på riktigt jobb i höst (?!?!) och behöver därför skaffa mig en **jobbväska**. Har en ryggsäck som har funkat perfekt för det cyklande studentlivet men tror det är dags för mig att gå vidare. Nåt i läder kanske? Hjääääälp.

  Obs viktigt att det inte är en sån som tjejerna i gymnasiet hade med ljusa jeans, hunterstövlar, oddmolly-blus och typ kofta pga får obehagsrysningar.

  Kärlek och tack för bästa bloggen! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG