Sista dagarna i Sundsvall

09:20 2019-08-02

Vad bra man mår de här sista dagarna på semestern nära familjen. När man vet att det inom bara några ynka timmar kommer försvinna och tiden känns sådär obehagligt snabb och man hela tiden konstaterar att ”det var ju nyss vi åkte upp” inför varandra.

Men så är det. Varje sommar. Och i mina värsta pms-stunder (ska ha mens idag) så inbillar jag mig att det enda livet består av är massa avsked.

Så där är vi nu i humöret! Hurra!

Har snott den här underbara morgonrocken från morsan. Inhandlad på Gudrun Sjöden givetvis. Har inte riktigt bestämt mig om den ska få åka med till Stockholm eller stanna här uppe? Älskar den men den kanske passar bättre på landet? Vad tycker ni. Diskutera gärna denna viktiga fråga i kommentarerna.

Sen har det byggts tak uppe på sovloftet där vi huserar. Antons familj är väldigt driftiga och HÄR HJÄLPS MAN ÅT, vilket såklart är det hundra procent rimliga. Även en lat och pms-sjuk person måste vara med och skruva + banka. Det är iofs ingen som tvinga mig (jo Anton). Fint blir det och lite kul är det ju också. Älskar torpis.

Har hälsat på Kagart och Berghs fina tvåveckorsbäbis Bonnie! Sådär liten FÅR man vara det???? Fick hålla henne länge och ska jag säga något som inte är omysigt: en bebis små ryckiga andetag. Herregud vad knäppa bebisar är. Och dumma. Korkade små knäppa människoklumpar som ska fatta världen. ÄLSKAR DOM.

Också sjukt att Emelie burit och fött denna klump. Om jag någon gång lyckas med samma sak vill jag på riktigt ha ett diplom och framförallt jättemycket pengar som pris. Alltså inte bara hederlig föräldraförsäkring, jag tycker man som barnbärare ska få något mer. Som nån vinstsumma typ. Det kan vi också fila på i kommentarerna.

Puss och hej!

25 kommentarer | “Sista dagarna i Sundsvall”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elinor skriver:

    Morgonrocken känns som en 100%-ig landet grej. Älskar sånna plagg, OBS! sånt som aldrig ska lämna torp eller skärgård, känns bara fel att ha inne i stan.

  2. Emma skriver:

    Landet!! Håller med Elinor, bara tänk hur mysigt att ha en landermorgonrock som är din och alltid finns där. Mmmm RYSER

  3. Tess skriver:

    Sen jag och killen skaffade kattunge i juni så har vi börjat bete oss som föräldrar. Går konstant och tänker på katten och hur hon har det när jag inte är hemma. Kollar även efter nya kattgrejer på nätet trots att hon redan har tusen leksaker. Och när hon gått på lådan recenserar vi bajset. Om man nästan råkar trampa på henne får man en hjärtattack. Och när hon sover i ens knä tittar man på henne och undrar hur någon kan vara det sööötaste i världen.

    Hur fasen kommer vi då bete sig när vi väl får för oss att skaffa människobebis??

    1. Sofia skriver:

      Relaterar till 100%, vi är exakt likadana sen kattungen i juni!

    2. Emma skriver:

      Personligen blir jag också så med djurungar <3 men tycker bebisar är tråkiga. Föredrar barn på några år.

  4. ChillarN skriver:

    Håller med Ellinor!

  5. Bästa skriver:

    Men så härlig! Klart du ska ta med den och låta dig ha mysiga landet-moments hemma med! Förlänga sommarsäsongen! Kura ihop dig i soffan med en sponsrad kopp Löfbergs lila och drömma dig bort till soliga ängar och ljusa trägolv efter en tuff jobbvecka med stress och gråt och alldeles för många måltider förtärda on the go! ❤️ Världens bästa tröst!

  6. Ida skriver:

    Viktig fråga: säger du LANDET? Ryser när folk säger/skriver/yttrar det. Är isf lite besviken för trodde vi som är från LANDSBYGDEN skrattade åt såna som som säger landet? Hahahahaha.

    Förlåt har pms och bråkat med min kille hela dagen på vår bilsemester. Och nu detta. Suck.

    1. E skriver:

      +1111!!!!!!

    2. Malin skriver:

      Men när man säger landet i det avseendet så refererar man ju till landställe och inte till landsbygd. Man kan ju bo på landsbygden men ändå ha ett landställe/sommarhus som man kallar landet. Eller är det jag som har ett storstadsresonemang?

      1. Hanapee skriver:

        Tror hon reagerar på att många i Sundsvall säger ”stugan” istället för landet. Dialektalt gissar jag! Fånigt att reagera på :PppPpppppPP

  7. Linda skriver:

    Låt den stanna på landet, så mysigt att ha grejer som bara används där.

    Håller med om prispengarna, hur går vi vidare?

  8. Elin skriver:

    Alltså när jag födde barn i februari betedde sig alla runtomkring som att jag hade vunnit typ OS. Barnmorskorna var så imponerade och glada för min och min dotters skull, min man har aldrig varit så stolt (förutom när vi gifte oss och han tog mitt efternamn, mvh fru Stolt) och jag fick komplimanger från utomstående som berömde min prestation. Och absolut är ju barnet det stora priset, men kände verkligen också att jag förtjänade en fet prissumma? Så som jag kämpat och slitit i nio månader som gravid, fött mitt barn och som jag sedan matar med min kropp?!?

  9. Emma skriver:

    Hehehe eller en straffavgift ur miljösynpunkt då barn är värre än allt flygande och köttätande i världen :))))))))

    1. Hanapee skriver:

      DÄR kom den jag väntat på

    2. Hanna skriver:

      Hahah, FAN vad trött jag e på människor som ba ”det sämsta du kan göra för miljön är att skaffa barn”. Du är sämst för miljön.

      1. Ellen skriver:

        Men ett är ju sant. Obekvämt att höra kanske, men var man borde skaffa max 1-2 barn. Jorden är överbefolkad och om vi blev färre skulle vi kunna enklare kunna rädda klimatet utan att göra allt för stora avkall på våran livsstil, även om avkall fortfarande behöver göras. Obs, pratar ej nu inte bara om flyg och kött utan ett ändrat slit och slängtänk generellt som vi ägnar oss åt… bara att inse.

  10. Sofie skriver:

    Ta med morgonrocken hem! Tänk känslan av att ha den i vinter och tänka tillbaka på mysiga landet.

    Angående vinstsumma så är det ju ändå så att föder en ett barn i Sverige får en ju faktiskt 240 000 kr och föder en fler får en ju ännu mer. Detta kallas för barnbidrag 🤓

    1. Ida skriver:

      Näpp, det är bidrag till barnet, inte nån prissumna till mamman. Pengar som ska gå till omkostnader som har med barnet att göra, varav hälften ju dessuton betalas ut till pappan. Och barn kostar ju en del, rätt mycket mer än den dryga tusenlappen i månaden som betalas ut i barnbidrag.

  11. Mia skriver:

    HAGAHSH förlåt visas kommentarer här!
    HANNA, två ord: PUSH PRESENT!!11!!
    Tycker man ska få det av partnern och alla grand parents pga ger dom barnbarn!
    Tycker 4 månadslöner är rimligt!
    Hoppas Anton har en fet månadslön och kanske till och med skattefifflar så den är ännu fetare!
    Puss

    1. Ellun skriver:

      Är väl bättre att ha en fet lön utan att skattefiffla??? Konstig logik :) Mvh tack för att ni alla betalar skatt!!

  12. Stina skriver:

    Alltså helvete vad värt att få ett diplom. Helst påväg ut från förlossningen när man rullas ut i rullstolen. Det ska jag kräva om det blir en nästa gång här.

  13. Elin skriver:

    Tycker du (och alla andra eventuella mammor i framtiden) förtjänar en riktigt dyr push present. Kräks på alla som ba uuuusch det är så amerikanskt. Varför ska inte mamman få en svindyr present när hon har genomlidit en nio månader lång graviditet och sen liksom fött barnet??? Kanske också att alla som kommer och hälsar på barnet swishar en nätt liten summa till den blivande modern.

  14. Ebba skriver:

    Hanna! Jag fyller 25 och ska ha en megastor fest och vill maxa dansgolvet!! Har du någon tips på bra lista för inspo till låtar? Vill att ingen ska lämna dansgolvet på heeeeela natten. Puss och kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG